×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Васил Костадинов: Mоето мото е за здравеопазване без лимити


Д-р Васил Костадинов: Mоето мото е за здравеопазване без лимити
На срещата със специалистите от Белодробната болница присъстваха и други представители на листата на „Реформаторски блок – Глас народен”
Тема в развитие
Водачът на РБ в Бургас Костадин Марков: Ако не се опитаме да реформираме тази държава, тя просто загива Няма да позволим БСП да възроди проекта „Бургас-Александруполис” Д-р Васил Костадинов: Mоето мото е за здравеопазване без лимити Д-р Георги Митев с ясна идея как тонове храни да отиват при нуждаещи се, вместо на боклука Моята мисия е да има специалност медицински лаборант и в Бургас С реформаторите влизаме в парламента, събираме 6% от гласовете Д-р Васил Костадинов: Влязох в листата на РБ, защото искам да осигуря достъпно и гарантирано здравеопазване за всички българи Водачът на РБ в Бургас Костадин Марков посочи пет приоритета за новия мандат, вижте кои са! Ексдепутатът Костадин Марков водач на Реформаторския блок в Бургас, изненадата е д-р Васил Костадинов СДС – Бургас номинира Костадин Марков за водач на листата на Реформаторския блок
виж още
скрий
07 Март 2017, Вторник, 02:24 ч.
Автор: Флагман.бг

Здравеопазването трябва да е достатъчно гъвкаво, а дейностите, които са губещи,  да се отдават на аутсорсинг, заяви управителят на  най-голямата медицинска лаборатория в региона


Вие сте първият, който иска да чуе мнението на лекарите от Бургас и да отговори на важните за нас въпроси. Това заявиха специалистите от Белодробната болница, които снощи се срещнаха с д-р Васил Костадинов, който е на четвърто място в листата с кандидати за народните представители на „Реформаторски блок – Глас народен”.

„Всички знаем, че пациентите искат да бъдат лекувани бързо и по възможност безплатно. И точно тук идват лимитите от Здравната каса, които правят и пациенти и лекари недоволни. Затова моето мото е за здравеопазване без лимити. Подех серия от срещи с медици от различни специалности в болничната и доболничната помощ,  защото за мен е важно както да представя своите акценти от здравната програма, така и да чуя Вашия поглед  по най-наболелите теми”, каза д-р Костадинов, който е познат на бургазлии, като управител на  най-голямата медицинска лаборатория в региона. 

Д-р Костадинов се ангажира, че всички предложения по време на срещите  ще бъдат вписани в програмата за достъпно и гарантирано здравеопазване, а в Народното събрание ще е двигател на законодателната промяна, която да направи връзката лекар-пациент по-бърза.

Специалистите  от Белодробната болница, начело с уважаваната д-р Евелина Трошанова, зададоха редица въпроси за това защо някои лечебни  заведения задължително  трябва да поддържат свои лаборатории и рентген, които им излизат твърде скъпо, понеже нямат нужния брой  пациенти.
„Здравеопазването трябва да е достатъчно гъвкаво, а дейностите, които са губещи,  да се отдават на аутсорсинг. Това е работещ модел в чужбина, който може да бъде застъпен и в България”, сподели д-р Костадинов.

На срещата със специалистите от Белодробната болница присъстваха и други представители на листата на „Реформаторски блок – Глас народен”: д-р Георги Митев, д-р Иван Съвеб, Дора Иванова и Стайко Симеонов.

Сред въпросите  към лекарите в листата бе и какво ще направят, за да има повече медицински кадри в града и страната.

„По-голям брой  лечебни заведения  трябва да предлагат  обучение, стаж и специализация. В лабораторията, в която работя, предоставяме  възможност за стаж по време на следването и наемане на работа след това. Отскоро сме и база за специализация на лекари и затова мисля, че лечебните заведения трябва едновременно да възпитават собствени кадри, но и да ги мотивират да работят при тях”, каза д-р Костадинов.

Понеже в листата на Реформаторския блок има голям брой лекари, при това от всички специалности, интерес предизвика и присъствието на  ветеринарния специалист  д-р Георги Митев. Бе повдигната  темата къде е правилно да се предават труповете на домашните любимци, за да се избегнат зарази. „В приюта за кучета приемат телата и ги дават на екарисаж. Затова собствениците могат да се обръщат към  приюта в такива моменти”, добави д-р Митев.

Лекарите дискутираха и  въпроси  за ДДС-то на лекарствата, периодите на акредитация на болничните заведения и  продължителността на клиничните пътеки. Всички се обединиха около идеята, че единствено здравеопазване без лимити може да осигури навременна грижа на пациентите.



11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
д-р петранов
08.03.2017 07:07:38
0
0
докато вие се надумвате к.м.н. д-р Миладиноски си пише на македонски дисертацията и скоро поради липса на желаещи може и доцент да стане и да стане началник на приемно отделение
10.
Пациент
07.03.2017 21:55:06
0
1
Няма край Българската АЛЧНОСТ ! Не му стига, че е монополист на лабораторните изследвания в Бургаски окръг, ами иска и той да лапа от "голямата далавера" - политиката. Багдатския(бургаски) крадец с болницата ще "унищожава" монопола на Здравната каса, а този иска " здравеопазване без лимити" и всичко в полза на пациента, демек в наша полза. Чудя се, има ли още "шарани" които лапат кукичка без сръв?
9.
fgdf
07.03.2017 17:38:05
1
1
Ще се изядете от злоба. Искате никой нищо да не прави. Народът си отговаря на вица за дявола и казана. Не търпи някой да направи нещо добро.
8.
*********
07.03.2017 17:32:43
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
до 4 Курнелин
07.03.2017 14:46:59
1
3
"Затова моето мото е за здравеопазване без лимити".
Това значи лабораторни изследвания предписани от лекарите всеки ден, а ако може и по дввапъти на ден. Тя здравната каса е "бъчва без дъно". Някъде да прочете че ще работи за нормално здравеопазване и премахване на лошата практика, здравето да е стока. И защо полагат клетва пред Хипократ, а после слугуват на Мамона?
6.
ALT
07.03.2017 13:55:43
3
1
Като си отваряте бирата, внимавайте да не излезе оттам въпросният лекар.
Нещо заприличва на Б.Б.
5.
Haha
07.03.2017 13:48:20
2
1
Къде ви е водача..? Скрил се е в дълбока дупка... хаха ;) скрийтте се бе трансформаторчета
4.
Курнелия
07.03.2017 12:44:30
2
3
Пациента определено е от ЦПЗ щото си няма хал хабер за ситуацията в здравеопазването.
След като са търговски дружества болниците ,следва и здравето да е стока.
3.
*********
07.03.2017 12:07:33
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
*********
07.03.2017 12:03:31
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
*********
07.03.2017 10:51:02
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева
Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него 
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори