×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце


Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце
Съдия Светлин Иванов нямаше как да оправдае Манол Петров(на малката снимка) с толкова много доказателства и постанови изключително спорна присъда
Тема в развитие
Съдия Светлин Иванов обявява утре наказанието за Манол Петров и Янко Крушков за гаврата с полицаи Свидетелите закопаха хулигана Манол Петров по делото за нападение срещу полицаи (ВИДЕО) Справедлив ли е Бургаският районен съд? Тестът е лицето на агресията Манол Петров Ето как съдът се оправда за скандалната присъда на ултраса Манол Петров, пребил журналистка Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце Ултрасът Манол Петров нападнал полицай от Първо РУП Бургас, приятелите му снимали Делото срещу ултраса Манол Петров, унизил достойни бургаски полицаи, тръгна с фалстарт Година затвор грози ултраса Манол Петров за гаврата с полицаи Фенът Манол Петров, пребил журналистка, нападна и полицаи, вадят го пиян и с белезници от дискотека в Бургас Необясним протест на феновете на Нефтохимик Светкавична акция: Има задържан за заплахите срещу битата от ултрас журналистка Битата бургаска журналистка: Ще съдя Манол Петров и ще даря парите на школата на Нефтохимик Терор! Заплашват битата от ултрас журналистка: Съдбата ти е да бъдеш много лошо измъчвана, България ще ти се стори тясна! Кметът Димитър Николов за битата от фен на "Нефтохимик" журналистка: Изключително неприятно и възмутително! Флагман отбеляза 1:0 срещу футболния хулиган Манол! Уволнен е от работа Прокурор Попова, този човек утре може да убие някого в МОЛ „Галерия“! Фенът Манол нападнал журналистката, за да защити егото си (ВИДЕО) Българската асоциация на спортните журналисти след нападението срещу Стиляна: Да изкореним уродливото лице на фенщината 3 години затвор грозят ултраса Манол Петров, нападнал журналистка Подивял фен нападна с ритници бургаска журналистка на стадион "Лазур". Вижте кой е "мъжкарят"!
виж още
скрий
08 Декември 2016, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Съдия Светлин Иванов постанови изключително снизходителна присъда за 28-годишния хулиган

Бургаският районен съд(БРС) призна хулигана Манол Петров за виновен заради това, че преби колежката Стиляна Божидарова, но буквално го погали с перце. За побоя над журналистката от Бургас24 Манол Петров бе осъден единствено на 1000 лева глоба.

Още по-абсурдното беше, че пострадалата разбра от интернет сайта на БРС за присъдата. Призовки не са изпратени нито на нея, нито на който и да е от свиделите.

Председателят на състава е съдия Светлин Иванов, показа проверка на Флагман.бг. С толкова доказателства той нямаше как да оправдае Манол Петров, но му наложи възможно най-леката присъда (ВИЖ ТУК).

Манол Петров бе осъден по чл.131, ал.1 – за нападение на длъжностно лице. Съдия Светлин Иванов се възползва от възможност в Закона, която му дава право да проведе процеса по чл.78 и да не призовава пострадалата, но това се прилага при случаи, в които подсъдими са достойни граждани на Република България, които за пръв път се сблъсква с правосъдието, а не лице срещу което се водят куп дела, а само преди два месеца бе арестуван и за нападение срещу полицай(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Решението на Бургаския районен съд (БРС) може да се обжалва пред Окръжния съд, но тъй като Стиляна Божидарова не бе допусната да се конституира като частен обвинител, сега съдбата на процеса е в ръцете на прокуратурата. Ако държавното обвинение не обжалва спорната присъда от първа инстанция, ще остави Манол Петров да се измъкне за побоя над журналистката само срещу 1000 лева глоба.

Интересен факт е, че съдия Светлин Иванов, който е и зам.-председател на БРС, разглежда и друго от делата, по които Манол Петров е подсъдим – за нападението срещу полицаи(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Ако и там постанови подобна присъда, съдия Светлин Иванов ще се превърне в любимия магистрат на Манол Петров.

Интересно е дали "случайното разпределение“ на делата не е пратило и другите шест дела, които се водят срещу Манол Петров, при зам.-председателя на БРС.

В категории: Темида


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
оф пак ли тоя
13.12.2016 15:22:07
0
1
тоя съдия го знам, той и той е в агитката на "мачкай нафтата" и го е страх, че ако Манолчо не присъства на следващият мач на отбора ще останат 49 човека на стадиона и няма кой да ги защитава от жени.
20.
дросевSS
10.12.2016 02:10:51
0
0
Маноела е паляк
19.
Камен
10.12.2016 00:12:10
0
1
Манол е лапал пишката на брачет ми като били малки
18.
do manol jinata
09.12.2016 23:26:23
0
1
manole jina skoro shte iadesh golqm boi i nojkite she zemesh jina mrysna
17.
Плювня
09.12.2016 14:30:36
0
1
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Чл. 131. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., доп., бр. 28 от 1982 г.) (1) (Предишен текст на чл. 131 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) За причиняване телесна повреда:
.............................12. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 26 от 2010 г., доп., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) по хулигански, расистки или ксенофобски подбуди, наказанието е лишаване от свобода: от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2.
Чл. 78а. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 21 от 2000 г., бр. 75 от 2006 г., бр. 26 от 2010 г.) Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:

а) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г.) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо;

б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;

в) причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
Глава двадесет и осма
ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ С НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНО
НАКАЗАНИЕ
Предложение на прокурора за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание

Чл. 375. Когато прокурорът установи, че са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, той внася делото в съответния първоинстанционен съд с мотивирано постановление, с което прави предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Насрочване на делото за разглеждане

Чл. 376. (1) Когато установи, че са налице условията за разглеждане на делото, съдът го насрочва в едномесечен срок.

(2) Препис от постановлението се изпраща на обвиняемия, който може в седемдневен срок от връчването му да даде отговор, като изложи възраженията си и направи нови искания.

(3) В това производство не се допуска граждански иск.

(4) По тези дела не участва частен обвинител.

Прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокурора

Чл. 377. (1) (Предишен текст на чл. 377 – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Когато не са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(2) (Нова – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Разпореждането по ал. 1 подлежи на обжалване и протестиране по реда на глава двадесет и втора.

Разглеждане на делото от първоинстанционния съд

Чл. 378. (1) Съдът разглежда делото еднолично в открито съдебно заседание, за което се призовават прокурорът и обвиняемият. Неявяването на страните, които са редовно призовани, не е пречка за разглеждане на делото.

(2) При разглеждане на делото могат да се преценяват събраните в наказателното производство доказателства и да се събират нови доказателства.

(3) Съдът разглежда делото в рамките на фактическите положения, посочени в постановлението. Когато установи нови фактически положения, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(4) Съдът постановява решение, с което:

1. освобождава обвиняемия от наказателна отговорност и му налага административно наказание;

2. оправдава обвиняемия;

3. прекратява наказателното производство в предвидените от закона случаи.

(5) Решението на съда подлежи на обжалване и протест по реда на глава двадесет и първа.

Прилагане разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания

Чл. 379. При решаване на делото се прилагат и разпоредбите на чл. 17 - 21 от Закона за административните нарушения и наказания.


ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА, СКУДОУМНИ АНОНИМНИЦИ
16.
спокойнооооо
09.12.2016 10:58:52
2
2
споко бе пичове. полицаите ще го оправят тоя. нали им се репчеше. ей ся ще види кон боб яде ли.
15.
Боже опази България
09.12.2016 10:56:01
3
3
С такива неадекватни и напълно некомпетентни съдии, с малоумните си и компроментиращи присъди не можем да изкласим. Всеки трябва да си взима закона в ръцете и ....Съдията е пълен олигофрен
14.
Грешка
09.12.2016 10:32:16
0
4
да става дума за .....журналята.Тия тук нямат нищо с журналистиката...Шок,ужас.,паника ,извънредно....
13.
до 12
09.12.2016 09:56:11
0
3
След разстрелва да се добави ..два пъти.. Все пак е гледал лошо журналиста- не е някакво дребно провинение
12.
Касабова
09.12.2016 08:41:33
3
14
Интересно, защо винаги се надига вой, когато участник или заинтересован от делото е журналист? И бай Амет е "хора"....
Касабова се вживя на съдник на съдиите и се опитва да ги подлага чрез жълтото си сайтче на натиск. Другарко Касабова, като не ти харесват правилата за правораздаване, можеш да се обърнеш към съпругта си, който по щастливо стечение на обстоятелствата е и дУпетат. Внеси чрез него и сходната клика квалифицирани състави -"който нагруби журналист", абе направо "който погледне лошо журналист......", да се разстрелва.
11.
flegman
09.12.2016 08:41:32
1
1
1:1 (:
10.
Буцата
09.12.2016 08:32:10
4
5
Ей Манолке жена тъпа бавен гей където те хвана там ще те смачкам обещавам ти нещастник.
9.
жхфгцг
09.12.2016 08:23:32
6
6
Гадничко ли ви е, че не ви мина номера?Като какви вие определяте хората - лумпен, пияница, и тн... кои бяхте вие нещо някаква световна медия ли се какво сте, че да давате оценки? няма ли кой да ви закрие?
8.
Flegmi
09.12.2016 07:35:30
2
10
Какъв трън в очите ви е това момче - не го защитавам, сигурно наистина р боклукът и отрепката, които казвате, че е - ама журналист ли е, когато и да му рязьепиш грозната глава все е късно....
7.
Касабова
09.12.2016 02:20:27
1
10
На разстрел ли да го осъдят, като закона е такъв
6.
Пешо
09.12.2016 01:16:55
1
8
Мазутите са покровителствани по някаква причина ? Вероятно е доста кокошкарска ,но все пак не им е за първи път да ги оправдават. Когато се направиха на мъже и се сбиха с две врати и запалиха една тоалетна пак ги хванаха и пак ги пуснаха. Всяка приказка си има край ,но за вас ще бъде окончателен край ,даже няма да има и розово този път :)
5.
6
08.12.2016 23:09:34
1
2
Какво стана с рочката
4.
Керанке
08.12.2016 22:30:42
11
7
Защо не сочите автора на тази простотия. Много сте неграмотни от това сайтче.
3.
Николай Иванов
08.12.2016 22:20:22
6
20
Всичките мазути са такива - единият доказан убиец, другият побойник. Тези ли ще са лицето на Бургас, айде стига
2.
Sad
08.12.2016 22:19:25
5
13
Сега къде е тоз хубавец, който твърдеше, че не е удрял момичето?????
1.
бургазлия
08.12.2016 21:36:15
9
25
Този съдия Светлин Иванов да отиде и да си остави дипломата в БСУ ,

а навръщане да си хване автобуса за село, че го чакат патките и другите животни.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как да проверим дали някой се е подписал вместо нас за регистрацията на партия или коалиция Как да проверим дали някой се е подписал вместо нас за регистрацията на партия или коалиция На сайта на ЦИК вече има такава възможност Двойно по-вероятно е да пипнем коронавирус в супермаркета, отколкото в театъра Двойно по-вероятно е да пипнем коронавирус в супермаркета, отколкото в театъра В изследването не са отчитани мутациите на новия коронавирус, за които се предполага, че се разпространяват много по-лесно от класическия му вариант   Общинският съвет в Сунгурларе прие бюджет 2021 с пълно мнозинство Общинският съвет в Сунгурларе прие бюджет 2021 с пълно мнозинство В капиталовата програма са залегнали разходи за изграждане на част от канализационната мрежа в югозападната част на гр. Сунгурларе, ремонт на улици, проектиране и изграждане на Поликлиниката в Сунгурларе и проектиране и изграждане на скейт парк   Христо Панайотов с питане за зелената система на Бургас Христо Панайотов с питане за зелената система на Бургас Особено притеснителен e сигналът за такива действия на ул. „Юрий Венелин“ - в частта й между ул. „Цар Симеон I“ и ул. „Оборище“, в който се твърди, че извършващите действието лица не се легитимират и нямат предоставена заповед за тези свои действия   Снежната буря и поройните дъждове разрушиха най-големия туристически обект в Странджа Снежната буря и поройните дъждове разрушиха най-големия туристически обект в Странджа Паднали вековни дървета и мостове - такава е картинката от месец край село Младежко Шокиращо! 32-годишна бременна жена почина от Ковид-19 Шокиращо! 32-годишна бременна жена почина от Ковид-19 Общият брой на жертвите за последното денонощие е 93   Само във Флагман! 15-годишният Д., който би като животно ученик заради момиче, имал и други изцепки Само във Флагман! 15-годишният Д., който би като животно ученик заради момиче, имал и други изцепки Причината за побоя – дамата отхвърлила едно лошите момчета, по което си падала преди това Още 8 от Бургаско загубиха живота си заради ковид, жертвите на пандемията вече са над 500 Още 8 от Бургаско загубиха живота си заради ковид, жертвите на пандемията вече са над 500 Хоспитализирани са малко над 300 пациенти, а на домашно лечение са поставени 4148 души, сочи справката на РЗИ Бургас       Симеонов и Марешки: Прагът за НС да се вдигне на 6%, това ще гарантира стабилитет Симеонов и Марешки: Прагът за НС да се вдигне на 6%, това ще гарантира стабилитет Внесоха законодателно предложение в последния момент, няма време да се гласува Петър Кънев и Румен Радев раздадоха "златни мартеници" на български предприемачи Петър Кънев и Румен Радев раздадоха "златни мартеници" на български предприемачи Събитието се организира вече 27 години от Съюз "Произведено в България"
Войнишко порно в атомна подводница Войнишко порно в атомна подводница Палава лейтенантка тества шумоизолацията на корабите по най-добрия начин Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Токио поиска от Китай да спре да взема тест за коронавируса от ануса Кацунобу Като заяви, че правителството не е получило отговор от страна на Пекин Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си Трогателно! Куче изминава по 2 км. всеки ден, за да иде до гроба на стопанина си То е там и даравя тотална любов, безусловно, разказва дъщерята на починалия Терорист готвел атентат от омраза към Путин Терорист готвел атентат от омраза към Путин Нападението е щяло да бъде срещу енергийно съоръжение Facebook отмени забраната за политическа реклама Facebook отмени забраната за политическа реклама Забраната беше въведена след президентските избори в САЩ Великобритания е отличник - 20,7 млн. души са ваксинираните Великобритания е отличник - 20,7 млн. души са ваксинираните Отбелязва се, че повече от 895 хиляди души вече са получили и втората доза от ваксината Евакуираха Тадж Махал след сигнал за бомба Евакуираха Тадж Махал след сигнал за бомба Годишно мавзолеят привлича между 7 и 8 милиона посетители Зоват гърците да не се прибират вкъщи заради вторичните трусове Зоват гърците да не се прибират вкъщи заради вторичните трусове Земетресение със сила 6,3 по Рихтер разлюля страната Италия с тежък локдаун до 4 април Италия с тежък локдаун до 4 април Затварят училищата в най-рисковите райони Сеизмолози от БАН: Трусът в Гърция, усетен и у нас, е бил с магнитуд 6.3 Сеизмолози от БАН: Трусът в Гърция, усетен и у нас, е бил с магнитуд 6.3 Земетресението беше много силно и много продължително
Георги Лозанов към политиците: Георги Лозанов към политиците: Ако медиите не дадат думата на други политици, вотът ще се деформира Виц на деня Виц на деня Шофьорите в България се делят на две групи:
1. Пед*раст нещастен...
2. П*тка заспала...
Виц на деня Виц на деня Катаджия проверява дама зад волана:
- Госпожо, какво е това шише в ръката ви?
- Вода.
- Каква вода, това е вино.
- Господи, Исус пак го е направил...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори