×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Продължението на сериала "Приятели" ще бъде пуснато на 27 май
  • Отровното трио против връщането на Стамен Янев в Агенцията по инвестиции
  • В УМБАЛ-Бургас пристигна фризер за замразена кръвна плазма
  • Владимир Каролев е претърпял операция по спешност
НА ЖИВО

Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце


Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце
Съдия Светлин Иванов нямаше как да оправдае Манол Петров(на малката снимка) с толкова много доказателства и постанови изключително спорна присъда
Тема в развитие
Съдия Светлин Иванов обявява утре наказанието за Манол Петров и Янко Крушков за гаврата с полицаи Свидетелите закопаха хулигана Манол Петров по делото за нападение срещу полицаи (ВИДЕО) Справедлив ли е Бургаският районен съд? Тестът е лицето на агресията Манол Петров Ето как съдът се оправда за скандалната присъда на ултраса Манол Петров, пребил журналистка Пълен цирк! Съдът призна бияча на жени Манол Петров за виновен, но го погали с перце Ултрасът Манол Петров нападнал полицай от Първо РУП Бургас, приятелите му снимали Делото срещу ултраса Манол Петров, унизил достойни бургаски полицаи, тръгна с фалстарт Година затвор грози ултраса Манол Петров за гаврата с полицаи Фенът Манол Петров, пребил журналистка, нападна и полицаи, вадят го пиян и с белезници от дискотека в Бургас Необясним протест на феновете на Нефтохимик Светкавична акция: Има задържан за заплахите срещу битата от ултрас журналистка Битата бургаска журналистка: Ще съдя Манол Петров и ще даря парите на школата на Нефтохимик Терор! Заплашват битата от ултрас журналистка: Съдбата ти е да бъдеш много лошо измъчвана, България ще ти се стори тясна! Кметът Димитър Николов за битата от фен на "Нефтохимик" журналистка: Изключително неприятно и възмутително! Флагман отбеляза 1:0 срещу футболния хулиган Манол! Уволнен е от работа Прокурор Попова, този човек утре може да убие някого в МОЛ „Галерия“! Фенът Манол нападнал журналистката, за да защити егото си (ВИДЕО) Българската асоциация на спортните журналисти след нападението срещу Стиляна: Да изкореним уродливото лице на фенщината 3 години затвор грозят ултраса Манол Петров, нападнал журналистка Подивял фен нападна с ритници бургаска журналистка на стадион "Лазур". Вижте кой е "мъжкарят"!
виж още
скрий
08 Декември 2016, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Съдия Светлин Иванов постанови изключително снизходителна присъда за 28-годишния хулиган

Бургаският районен съд(БРС) призна хулигана Манол Петров за виновен заради това, че преби колежката Стиляна Божидарова, но буквално го погали с перце. За побоя над журналистката от Бургас24 Манол Петров бе осъден единствено на 1000 лева глоба.

Още по-абсурдното беше, че пострадалата разбра от интернет сайта на БРС за присъдата. Призовки не са изпратени нито на нея, нито на който и да е от свиделите.

Председателят на състава е съдия Светлин Иванов, показа проверка на Флагман.бг. С толкова доказателства той нямаше как да оправдае Манол Петров, но му наложи възможно най-леката присъда (ВИЖ ТУК).

Манол Петров бе осъден по чл.131, ал.1 – за нападение на длъжностно лице. Съдия Светлин Иванов се възползва от възможност в Закона, която му дава право да проведе процеса по чл.78 и да не призовава пострадалата, но това се прилага при случаи, в които подсъдими са достойни граждани на Република България, които за пръв път се сблъсква с правосъдието, а не лице срещу което се водят куп дела, а само преди два месеца бе арестуван и за нападение срещу полицай(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Решението на Бургаския районен съд (БРС) може да се обжалва пред Окръжния съд, но тъй като Стиляна Божидарова не бе допусната да се конституира като частен обвинител, сега съдбата на процеса е в ръцете на прокуратурата. Ако държавното обвинение не обжалва спорната присъда от първа инстанция, ще остави Манол Петров да се измъкне за побоя над журналистката само срещу 1000 лева глоба.

Интересен факт е, че съдия Светлин Иванов, който е и зам.-председател на БРС, разглежда и друго от делата, по които Манол Петров е подсъдим – за нападението срещу полицаи(ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Ако и там постанови подобна присъда, съдия Светлин Иванов ще се превърне в любимия магистрат на Манол Петров.

Интересно е дали "случайното разпределение“ на делата не е пратило и другите шест дела, които се водят срещу Манол Петров, при зам.-председателя на БРС.

В категории: Темида


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
оф пак ли тоя
13.12.2016 15:22:07
0
1
тоя съдия го знам, той и той е в агитката на "мачкай нафтата" и го е страх, че ако Манолчо не присъства на следващият мач на отбора ще останат 49 човека на стадиона и няма кой да ги защитава от жени.
20.
дросевSS
10.12.2016 02:10:51
0
0
Маноела е паляк
19.
Камен
10.12.2016 00:12:10
0
1
Манол е лапал пишката на брачет ми като били малки
18.
do manol jinata
09.12.2016 23:26:23
0
1
manole jina skoro shte iadesh golqm boi i nojkite she zemesh jina mrysna
17.
Плювня
09.12.2016 14:30:36
0
1
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
Чл. 131. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., доп., бр. 28 от 1982 г.) (1) (Предишен текст на чл. 131 - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) За причиняване телесна повреда:
.............................12. (нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм., бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., бр. 26 от 2010 г., доп., бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) по хулигански, расистки или ксенофобски подбуди, наказанието е лишаване от свобода: от три до петнадесет години при тежка телесна повреда; от две до десет години при средна телесна повреда; до три години при лека телесна повреда по чл. 130, ал. 1 и до една година или пробация по чл. 130, ал. 2.
Чл. 78а. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., бр. 62 от 1997 г., бр. 21 от 2000 г., бр. 75 от 2006 г., бр. 26 от 2010 г.) Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от хиляда до пет хиляди лева, когато са налице едновременно следните условия:

а) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г.) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо;

б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;

в) причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛЕН КОДЕКС
Глава двадесет и осма
ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ С НАЛАГАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНО
НАКАЗАНИЕ
Предложение на прокурора за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание

Чл. 375. Когато прокурорът установи, че са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, той внася делото в съответния първоинстанционен съд с мотивирано постановление, с което прави предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Насрочване на делото за разглеждане

Чл. 376. (1) Когато установи, че са налице условията за разглеждане на делото, съдът го насрочва в едномесечен срок.

(2) Препис от постановлението се изпраща на обвиняемия, който може в седемдневен срок от връчването му да даде отговор, като изложи възраженията си и направи нови искания.

(3) В това производство не се допуска граждански иск.

(4) По тези дела не участва частен обвинител.

Прекратяване на съдебното производство и връщане на делото на прокурора

Чл. 377. (1) (Предишен текст на чл. 377 – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Когато не са налице основанията на чл. 78а от Наказателния кодекс, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(2) (Нова – ДВ, бр. 42 от 2015 г.) Разпореждането по ал. 1 подлежи на обжалване и протестиране по реда на глава двадесет и втора.

Разглеждане на делото от първоинстанционния съд

Чл. 378. (1) Съдът разглежда делото еднолично в открито съдебно заседание, за което се призовават прокурорът и обвиняемият. Неявяването на страните, които са редовно призовани, не е пречка за разглеждане на делото.

(2) При разглеждане на делото могат да се преценяват събраните в наказателното производство доказателства и да се събират нови доказателства.

(3) Съдът разглежда делото в рамките на фактическите положения, посочени в постановлението. Когато установи нови фактически положения, съдът прекратява съдебното производство и връща делото на прокурора.

(4) Съдът постановява решение, с което:

1. освобождава обвиняемия от наказателна отговорност и му налага административно наказание;

2. оправдава обвиняемия;

3. прекратява наказателното производство в предвидените от закона случаи.

(5) Решението на съда подлежи на обжалване и протест по реда на глава двадесет и първа.

Прилагане разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания

Чл. 379. При решаване на делото се прилагат и разпоредбите на чл. 17 - 21 от Закона за административните нарушения и наказания.


ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА, СКУДОУМНИ АНОНИМНИЦИ
16.
спокойнооооо
09.12.2016 10:58:52
2
2
споко бе пичове. полицаите ще го оправят тоя. нали им се репчеше. ей ся ще види кон боб яде ли.
15.
Боже опази България
09.12.2016 10:56:01
3
3
С такива неадекватни и напълно некомпетентни съдии, с малоумните си и компроментиращи присъди не можем да изкласим. Всеки трябва да си взима закона в ръцете и ....Съдията е пълен олигофрен
14.
Грешка
09.12.2016 10:32:16
0
4
да става дума за .....журналята.Тия тук нямат нищо с журналистиката...Шок,ужас.,паника ,извънредно....
13.
до 12
09.12.2016 09:56:11
0
3
След разстрелва да се добави ..два пъти.. Все пак е гледал лошо журналиста- не е някакво дребно провинение
12.
Касабова
09.12.2016 08:41:33
3
14
Интересно, защо винаги се надига вой, когато участник или заинтересован от делото е журналист? И бай Амет е "хора"....
Касабова се вживя на съдник на съдиите и се опитва да ги подлага чрез жълтото си сайтче на натиск. Другарко Касабова, като не ти харесват правилата за правораздаване, можеш да се обърнеш към съпругта си, който по щастливо стечение на обстоятелствата е и дУпетат. Внеси чрез него и сходната клика квалифицирани състави -"който нагруби журналист", абе направо "който погледне лошо журналист......", да се разстрелва.
11.
flegman
09.12.2016 08:41:32
1
1
1:1 (:
10.
Буцата
09.12.2016 08:32:10
4
5
Ей Манолке жена тъпа бавен гей където те хвана там ще те смачкам обещавам ти нещастник.
9.
жхфгцг
09.12.2016 08:23:32
6
6
Гадничко ли ви е, че не ви мина номера?Като какви вие определяте хората - лумпен, пияница, и тн... кои бяхте вие нещо някаква световна медия ли се какво сте, че да давате оценки? няма ли кой да ви закрие?
8.
Flegmi
09.12.2016 07:35:30
2
10
Какъв трън в очите ви е това момче - не го защитавам, сигурно наистина р боклукът и отрепката, които казвате, че е - ама журналист ли е, когато и да му рязьепиш грозната глава все е късно....
7.
Касабова
09.12.2016 02:20:27
1
10
На разстрел ли да го осъдят, като закона е такъв
6.
Пешо
09.12.2016 01:16:55
1
8
Мазутите са покровителствани по някаква причина ? Вероятно е доста кокошкарска ,но все пак не им е за първи път да ги оправдават. Когато се направиха на мъже и се сбиха с две врати и запалиха една тоалетна пак ги хванаха и пак ги пуснаха. Всяка приказка си има край ,но за вас ще бъде окончателен край ,даже няма да има и розово този път :)
5.
6
08.12.2016 23:09:34
1
2
Какво стана с рочката
4.
Керанке
08.12.2016 22:30:42
11
7
Защо не сочите автора на тази простотия. Много сте неграмотни от това сайтче.
3.
Николай Иванов
08.12.2016 22:20:22
6
20
Всичките мазути са такива - единият доказан убиец, другият побойник. Тези ли ще са лицето на Бургас, айде стига
2.
Sad
08.12.2016 22:19:25
5
13
Сега къде е тоз хубавец, който твърдеше, че не е удрял момичето?????
1.
бургазлия
08.12.2016 21:36:15
9
25
Този съдия Светлин Иванов да отиде и да си остави дипломата в БСУ ,

а навръщане да си хване автобуса за село, че го чакат патките и другите животни.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дъжд и гръмотевични бури, възможни са и градушки, по морето ще е слънчево Дъжд и гръмотевични бури, възможни са и градушки, по морето ще е слънчево Прогноза за времето - събота, 15 май 2021 г.  518 са новите случаи на коронавирус, в интензивните отделения са 504 души 518 са новите случаи на коронавирус, в интензивните отделения са 504 души Поставените ваксинни дози са общо 1 106 760   6-годишно момиченце пострадало при ПТП спешно се нуждае от кръв, помогнете! 6-годишно момиченце пострадало при ПТП спешно се нуждае от кръв, помогнете! Детето е с тежки изгаряни по цялото тяло   Затихва ли пандемията у нас, кривата на заболеваемостта влезе в ниско плато Затихва ли пандемията у нас, кривата на заболеваемостта влезе в ниско плато От близо седмица новите случаи запазват стабилни нива от около 700 средно на ден, причислено на седем-дневна база Живко Табаков обясни защо не подкрепя Хаджиянев за шеф на РИК Бургас Живко Табаков обясни защо не подкрепя Хаджиянев за шеф на РИК Бургас Това е част от моята борба срещу модела ГЕРБ, каза областният лидер на "Изправи се.бг" пред Флагман.бг   АЕГ "Гео Милев" отбеляза 50-годишен юбилей с тържествен концерт-спектакъл АЕГ "Гео Милев" отбеляза 50-годишен юбилей с тържествен концерт-спектакъл Директорът на гимназията г-жа Жаклин Нейчева получи поздравителен адрес и специална грамота по повод 50-годишния юбилей на АЕГ „Гео Милев“ от името на кмета Димитър Николов   Човекът с микрофона, тормозил семейството на Борисов, стана зам.-министър Човекът с микрофона, тормозил семейството на Борисов, стана зам.-министър Тодор Стоянов е активист на "Системата ни убива" и сред най-гръмогласните демонстранти пред дома на Бойко Борисов   Внимание! Червен и жълт код за тежки магнитни бури Внимание! Червен и жълт код за тежки магнитни бури Геомагнитните бури се усещат от хората с по-лабилно здраве и най-вече от тези над 50 г. и страдащите от сърдечносъдови, неврологични и храносмилателни заболявания   Иван Налбантов не преживя смъртта на съпругата си Иван Налбантов не преживя смъртта на съпругата си От няколко години насам бе известно, че и той, като обичания си колега и приятел Стефан Данаилов, се бореше с коварния паркинсон     Безплатно паркиране и хитови заглавия в лятното кино "Яворов" в Поморие Безплатно паркиране и хитови заглавия в лятното кино "Яворов" в Поморие Кметът Иван Алексиев покани представители на туристическия бранш на важна среща  
Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между Принц Хари в ново интервю: Животът ми бе смесица между В интервюто стана ясно, че Хари се отнася силно критично към начина, по който баща му принц Чарлз го е отгледал   Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Коронавирус в Индия: Дори адвокатите нямат какво да ядат: еднократна помощ от хранителни продукти за адвокати от Делхи Общо в Индия адвокате наброяват около два милиона, а средния им доход е от 500 до 750 щ.д. на месец   Шок в магазина, цените полетяха Шок в магазина, цените полетяха Зеленчуците също са безбожно скъпи   "Гардиън": Лондон гони българи незаконно "Гардиън": Лондон гони българи незаконно Има и други случаи, при които влизащите нарушават правилата (например забраната за граждани на ЕС да поемат неплатени стажове   Москва размисли,отлага санкции към Америка Москва размисли,отлага санкции към Америка Американкото посолството беше заявило миналия месец, че съкращава консулските служители със 75%   Гърция отваря врати за туристи Гърция отваря врати за туристи Отпадат редица ограничения в страната Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС Мистерия: НЛО като от иконата с Разпятието снимано от МКС  Обектът, преминаващ край ракетата SpaceX Starlink, удивително много прилича на нарисуването през 1350 година В Испания ще пътуват по-лесно с ковид сертификати В Испания ще пътуват по-лесно с ковид сертификати Те ще могат да се използват от юни Първи случаи на заразени с индийския вариант на COVID-19 в Русия Първи случаи на заразени с индийския вариант на COVID-19 в Русия Открит миналата година в Индия, той допринесе за скокообразен ръст на броя на случаите на коронавирус За пръв път: Жена застава начело на италианските тайни служби За пръв път: Жена застава начело на италианските тайни служби Елизабет Белони е заемала редица важни постове в системата на италианското външно министерство
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори