×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бащата на убитата Яна: Ако пуснат Чеци, ще продам всичко, за да го пратя при нея


Бащата на убитата Яна: Ако пуснат Чеци, ще продам всичко, за да го пратя при нея
Знам, че моето момиче е на два метра под земята и 1000 години да му дадат на Чеци няма да върне, но надеждата, че ще има възмездие ни крепи, каза бащата на убитата Яна
14 Април 2016, Четвъртък, 11:49 ч.

Надежда, че ще има едно възмездие ни крепи, иде ми да го удуша, споделя майката на 28-годишната дама

Убиецът на дъщеря ни няма право да живее, споделят родителите на 28-годишната Яна Кръстева. Те застанаха пред камерата на БНТ, за да споделят, че ги крепи единствено надежда, че ще има възмездие. До няколко дни Върховният касационен съд ще обяви окончателната присъда на единствения подсъдим за жестокото убийство на Яна в Борисовата градина Николай Русинов-Чеци.
Миналата година Софийският апелативен съд замени доживотната присъда с 19 г. затвор. Пред БНТ родителите на убитото момиче заявиха, че ще се борят докрай за най-тежкото наказание. Вече пета година процесът се точи по инстанциите, а семейството на Яна все още търси възмездие. Всеки ден родителите на убитата дама ходят на гробищата. Момичето е погребано на сто метра от родната й къща в село Хърлец.
В родния дом на Яна нейното присъствие се усеща навсякъде. Семейството е поставило нейни снимки във всички стаи. Нейните родители ни показват и семейния албум в него почти навсякъде може да видим усмивката на Яна. Баща й Явор разказва, че всеки ден проверява в сайта на Върховния съд за окончателната присъда, която чака още от средата на януари. Надява се процесът най-после да приключи.
„Тук като всичко ни е криво. Мъка вътре има. Тягостно, тежко е. Това ни крепи още, тази надежда, че ще има едно възмездие. Надявам се ВКС да вземе това под внимание да му върне доживотната присъда“, споделя Явор.
Софийският апелативен съд замени доживотната присъда на Русинов с 19 г. затвор приемайки, че престъплението не е извършено по особено жесток начин. Според магистратите наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст. Семейството разказва, че никога няма да забрави деня, в който разбират, че присъдата е намалена.
„Агонията е траяла на Яна между 25-30 минути. Има разкъсвания на белия дроб, откъснато ухо, счупени ребра“, уточнява бащата на убитата млада жена.
„В съдебната палата ние влизаме наведени, а самият убиец влиза с гордо вдигната глава. Той е прав, а ние сме виновните. Просто идваше ми там да скоча и да го удуша с голи ръце“, споделя майка на Яна Росица Кръстева.
Последната среща на Явор с подсъдимия за убийството на Яна е в съдебната зала.
„Не съм си свалил погледа от него. Той не поиска нито един път да ме погледне в очите. Явно се вижда, че той си е гузен. Убийците имат много по-големи права от потърпевшите в момента е така в България. Аз ако съм на негово място и знам, че съм извършил това нещо поне да ми е леко, въпреки че ще отида в затвора, ще си го призная. Доказано е, че той е извършителят. Аз знам, че доживотна без замяна е по-тежка от смъртната присъда, но за мен лично такъв човек не трябва да живее на този свят. Той няма право“, подчерта скърбящият баща.
„Знам, че моето момиче е на два метра под земята и 1000 години да му дадат на Чеци няма да върне Яна. И пет пъти да го разстрелят пак е все тая. Утре като излезе след 10 години той вече ще е марков убиец. Утре може да бъде вашето дете. Това е лошото. Ако съм жив и го пуснат, той вече няма да е между нас. Ще продам всичко, но ще го открия, където и да отиде. И тогава ще сменим ролите. Него ще го пратя при дъщеря ми, а аз ще отида на неговото място в затвора“, каза още Явор.

В категории: Темида


3
Коментара по темата
3.
Жоро
14.04.2016 16:01:15
0
5
Напълно го подкрепям,щом няма правосъдие око за око,зъб за чене!!!!
Смърт и нищо друго!!!
Убий го тоя урод!!!!!
Няма място сред живите това копеле!!!!
2.
данъкоплатец
14.04.2016 11:48:45
0
6
Да се надяваме,че ВКС ще си направи труда да прочете цялото дело,че някои нейни състави и това не правят!!!
1.
ai
14.04.2016 10:58:14
1
12
Колкото и грозно да прозвучи-явно в България трябва да се върне смъртното наказание. За съжаление времената станаха такива, че духовните ценностите ги няма никакви.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори