×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Местан громи Доган: Надмина Сидеров и Валери Симеонов, взети заедно, по евроатлантически скептицизъм! (допълнена)


Местан громи Доган: Надмина Сидеров и Валери Симеонов, взети заедно, по евроатлантически скептицизъм! (допълнена)
Лидерът на новата партия ДОСТ поиска свикване на Велико Народно събрание
10 Април 2016, Неделя, 17:10 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимки: Авторът)

Лидерът на ДОСТ щял да се бори с корупцията и олигархията


ДПС се отрече декларативно от либерализма чрез своя почетен председател, чийто евро-атлантически скептицизъм надмина този на Волен Сидеров и на Валери Симеонов, взети заедно. Това каза Лютви Местан в политическото си слово на учредителната конференция на новата си партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност” (ДОСТ).

По думите му – европейската и българската политика се нуждаят от автентичен либерализъм, който се явява алтернатива на националпопулизма, евроскептицизма и на „орбанизацията” в политиката.



Според Местан на българската политическа сцена ще останат само тези партии, които показват решителност реално да противодействат на корупцията и олигархията.

Това означава готовност за фундаментални промени във всички системи и най-вече в съдебната власт. Тук още веднъж потвърждавам тезата за необходимостта от свикване на Велико Народно събрание, което да отпуши енергията на реформаторските сили в българското общество. Реформата на съдебната система не е абстракция, а означава нещо пределно конкретно – справедливо наказание за корумпираните и освобождаване на държавата и нейните институции от олигархията”, заяви Лютви Местан.

Той обясни за бившата си партия ДПС, че там действат тоталитарни механизми и култ към личността, явно намеквайки за Ахмед Доган. Според Местан обаче абсолютната власт ражда произвол и корупция.

Лидерът на ДОСТ отново разкритикува предколедната реч на Доган, като я обяви за брутална.

Според Местан ДПС е проруска партия.

Днес Русия е в образа на агресор срещу суверенна европейска държава като Украйна и окупатор на ключова част от нейната територия – Автономна република Крим, както е официалното й наименование според украинската Конституция. Това обстоятелство неизбежно поставя не само ценността, но и политическия инструментариум на евроатлантизма в съвсем нов контекст.
Има сериозни основания да се твърди, че българското общество не е готово за предизвикателствата на този нов контекст. Най-силните доказателства дойдоха от онова т. нар. предколедно слово на почетния председател на ДПС при скандалното отрицание на парламентарната Декларация във връзка със сваления руски самолет от нашите натовски съюзници, какъвто съюзник на България в НАТО е РТурция”, заяви Лютви Местан.

Той разкритикува изявленията на различни политици, че трябва да се сложи край на мултикултурализма.
„Въпросът за интегрирането на етно-културните различия в националните държави – членки на ЕС, както и въпросът за готовността на Европа да се разшири по посока на страни, чиито граждани са с различна етническа и религиозна идентичност, е въпрос на съвременна мултикултурна, толерантна европейска идентичност.
Обратното води до затваряне на Съюза в сегашните му граници и до социално изключване на етно-културните различия вътре в националните държави. Политика, която превръща изолираните граждани от гетата в потенциално оръжие в ръцете на „Ислямска държава”. От тази гледна точка колкото и популярен да изглежда, орбанизмът, както и путинизмът между впрочем, не могат дълго да просъществуват”, каза лидерът на ДОСТ.

Лютви Местан заяви, че ДПС, която се прокламира в момента като основна  либерална партия в България не съумяла да реализира или да се впише в открита формула на дясно-центристко управление.

„Фалшивото либерално и имитационно дясно въртят „зъбчатите колела” на своята гузност в различни посоки и полагат усилия дори да не се погледнат, за да не вземат да се разобличат взаимно. Несъстоялото се дясно и несъстоялият се либерализъм са причината за несъстоялото се дясно-центристко управление”, заключи Местан.

Лидерът на ДОСТ непрекъснато се връщаше на темата за бившата си партия ДПС.
Тази партия е устроена така, че Гордиевият възел на корупцията, олигархията и проруските интереси, в които лидерът и неговият кръг от довереници са заклещили българската демокрация, не може да се разплете отвътре. Той може да бъде единствено разсечен с усилията на демократичното гражданско общество”, заяви Лютви Местан.

Той обърна специално внимание и на циганската общност и заяви, че България няма да бъде европейска демокрация, докато не реши проблема с „братята роми”.
Местан заяви, че ДОСТ ще бъде либерална, откровено натовска и проевропейска партия.

След речта му журналистите бяха помолени да напуснат конференцията. 

По-късно от пресцентъра на ДОСТ съобщиха, че Лютви Местан е бил избран за председател на партията с пълно единодушие. В учредителната конференция участвали над 1000 делегати. 


В категории: Политика


Автор
4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
59
10.04.2016 21:39:10
2
7
доган въобще не го харесвам но има много голямо влияние и няма да допусне местан да влезе в парламента
3.
бай Хой
10.04.2016 16:14:26
2
17
Местан, откъде имаш два милиона за сватба на дъщеря си бе? Жалко за свестните турци които са бедни и вярват на този лъжец и помака Хафъз.
2.
BG
10.04.2016 15:55:17
2
10
AKO TOZI ISLQMIST E EVROOPEEC AS SAM KOSMONAFT SAZDADOHA GO ZA DA KUPI CIGANSKITE GLASOVE I S TQH DA VLEZE V PARLAMENTA
1.
КУРТИ
10.04.2016 14:22:29
3
11
ЗА ДА СЕ БОРЯТ С ОЛИГАРХИЯТА ....МИСТАН И ХЪФЪЗА , ТРЯБВА ДА ПОЧНАТ С ПАТРОНА СИ ЕРДУГАН И НЕГОВИЯТ СИН БИЛЯЛЧО, И ДА ОБЕСНЯТ НА ЕЛЕКТОРАТА СИ КАК ЩЕ ГИ ПРАЩАТ КАТО ПУШЕЧНО МЕСО В КЮРДИСТАН ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕРДУГАН И ТАПАКУГЛУ .......А НЕ ЛЯТОТО НА СЛЪНЧАКА .......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Това рядко може да се види: Съседи затвориха улица в Бургас, за да празнуват! Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Рейнджър уби колежка и набута трупа ѝ в ракла Пред съда Светослав обяснил, че прибрал тялото на Десислава, защото в къщата имало плъхове 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина 4 причини косата ви да спира да расте до определена дължина Възрастта влияе върху растежа на косата Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Силвия Алексиева е носител на голямата награда на конкурса "Петя Дубарова" Бургаският конкурс на името на Петя Дубарова не е само най-добрият литературен форум за средношколско творчество Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя Голям скандал с бившата резиденция на Тато в Банкя В зелените площи като гъби изникнали и над 20 незаконни постройки Едва на 38 години почина известен волейболист Едва на 38 години почина известен волейболист Загуби битката с рака  Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град.
Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни 
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори