×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! Липсата на ясни критерии опорочи гласуването за Спортист на годината в Бургас


Скандал! Липсата на ясни критерии опорочи гласуването за Спортист на годината в Бургас
Началничката на Спорта в Общината Веселина Деведжиева трябва да преосмисли собствената си формула за отсяването на кандидатите
22 Декември 2015, Вторник, 12:40 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимка: Община Бургас

Формулата се променя в движение, за да се елиминират „неудобните” кандидати


Поредица от разправии беляза гласуването за Спортист на 2015 в Бургас. Класацията беше опорочена от липсата на конкретна формула, по която да бъдат определени най-заслужилите 10 в града.

Началникът на Отдел „Спорт” в Община Бургас Веселина Деведжиева няколко пъти променя правилата за гласуване. Първоначално право на класиране в 10-ката имаха спортистите, които фигурират в минимум 6 протокола. В последствие обаче те бяха увеличени лично от г-жа Деведжиева на 7. Промяната доведе до парадокс: спортист, класиран в тройката, да изпадне до 10-та позиция. Аргументът на началника на Отдел „Спорт” е следният: „Този всяка година е в 10-ката!”. Което би трябвало да значи - стига му толкова.

По странен начин е определен и рейтингът на класираните. Вместо първия да получава 15 т., а последният – 1 т., например, този път се събират местата на номинираните, след което се делят на броя на протоколите. Това означава, че ако в два протокола си на първо място, то автоматично ставаш призьор.

Смятам, че такава формула е не само объркваща, тя е неприемлива. Още повече, че олимпийските спортове логично трябва да имат по-голяма тежест от останалите и за тях да се дават бонус точки. Липсва разделение по възраст. Нелогично е успехите на децата да се отчитат наравно с тези на професионалните състезатели – мъже и жени.

В Бургас няма ясен критерий за журналистите, които имат право на глас. Поради недостиг на строго профилирани колеги в областта на спорта, класацията определят такива, които през живота си не са отразили и едно спортно събитие и нямат никакво понятие от спорт като цяло. Те лесно могат да бъдат повлияни от други колеги със собствени фаворити и няма как да бъдат обективни.

В други Общини има специално изискване към участниците да представят протоколи от съответната Федерация за спечелените медали, за да се удостовери какви са били успехите им през годината. В Бургас всеки може да напише каквито отличия си пожелае. Въпрос на специфични познания на журналистите е да различат фалшивите от истинските. А както вече споменах по-горе, някои от членовете на комисията, оглавявана от г-жа Деведжиева, не са помирисвали ни стадион, ни спортна зала.

Съветвам следващата година г-жа Деведжиева да определи ясна формула за оценка, както и да преосмисли имената на имащите право на глас. Защото класацията й до тук не е класация, а просто една нагласена и опорочена процедура.

В категории: На терена , Спорт


25
Коментара по темата
25.
Спортист
24.12.2015 13:48:17
0
3
Бургас - европейски град на спорта не е заслуга на учителката по физическо Деведжиева а на авторитета на кмета в Брюксел. Иначе дайте да си говорим сериозно какъв град на спорта сме без 1 стадион или спортна зала като хората. Принудени сме да тренираме в руини и на всевъзможни места. Къде е Арена Бургас, къде е спортния комплекс в Славейков? Откактто тази Деведжиева е начело на спорта се фаворизират само определени клубове. Печелят се медали от измислени първенства с по 6 учасника за да получат субсидия от общината. Колкото до класацията спортист на годината всяка година има скандали около нея. Колко пъти е боикотирана?
24.
Адвокат - До ДЕВЕДЖИЕВА
23.12.2015 20:13:48
3
2
ДЕВЕДЖИЕВА, мятай го този на съд и го разкатай. Такива гнусни внушения, дето са му вкарани в устата от други, са само за съдене. А Съда ще отреди.
23.
Росен
23.12.2015 17:04:24
3
2
Г-жа Деведжиева е страхотен професионалист в работата си , всичко което се е изисквало е казано ясно и точно без различни недомлъвки и какви ли не овъртания !!!
В България манталитета е винаги да се обвиняват хората които работят и се трудят ! Стига вече !
22.
Стойчо
23.12.2015 13:18:40
0
2
В тези тежки времена за България вместо да се сплотим и вървим напред заедно, у нас се проявява злостта и оплюването. Къде ви отиде положителната енергия господа от Флагман, защо така се държите. Нали не сте забравили че Бургас е Европейски град на спорта за 2015 година. Имайте уважение към труда, спорта.....и България!
21.
Zlat
23.12.2015 12:59:23
2
0
Най-лесно е да оплювате човек,който се труди и работи.Г-жа Деведжиева е един прекрасен човек и професионалист.
Допринесла е много за спорта в Бургас.
20.
Василена
23.12.2015 12:13:38
4
1
Днес прочетох една много мъдра мисъл: " Стой настрана от негативни хора. Те имат проблем за всяко решение" Мисля, че от само себе си се разбира, че е идеална за автора на тази статия! Веселина Деведжиева е обществена личност. Нормално е да се пише срещу нея-все пак живеем в България, където за хората се пише или лошо или нищо:)
19.
Ivan
23.12.2015 12:03:58
0
2
Само вижте по какъв начин е отразено събитието в другите Бургаски медии и ще си направите извод за журналиста, който е написал тази статия. ДОлнопробното оплюване на хора и събития в България е начин да се развиваш. Дали обаче е ползотворно е друг въпрос.
18.
Яна
23.12.2015 11:52:39
0
2
Идва Коледа, да се опитаме вместо да злословим, да кажем добра дума за г-жа Деведжиева! Не е толкова трудно да бъдем добри. Някак си омръзна на всички след всяко проведено събитие да се излее един камион помия. Г-н Петров, доста клевети има в статията ви. Не се ли опасявате, че могат да ви съдят за клевета? Защото е лесно да направите име със статии които се търсят-ясно е,че сме циркаджийска държава и такива пародии на отбелязване на събитие се търсят много. " Нагласена" и " опорочена" са думи цитирани от вашата статия, но да ви кажа честно те подхождат идеално като определения за написания от вас труд!!!!
17.
Анонимен
23.12.2015 11:45:07
1
2
Типично по български след всичко, което се организира се започва едно хулене и оплюване. Как винаги се намира за какво да се хване този, който е недоволен, а не гледа положителната страна на нещата. Все под вола търсим теле. Е, искам да питам аз господин Петров-намерихте ли го? От няколко години насам града просперира във всяко едно отношение, и също така във всяко едно отношение постоянно се вихрят скандал след скандал. Проявете респект към г-жа Девенджиева и се научете да търсите красотата, а не с мръсотията и скандала да печелите читатели.
16.
verno
23.12.2015 00:15:40
2
3
Umnik e edinstveno avtora na statiata,a nie sme....to sa znae..Stiga grozni obidi .Stiga po normalen zovek da miatate kak.Ne minava nomera.Tia e svesten i trudoljubiv zovek .Idva Koleda -Veselu koledni praznizi !
15.
да номер 13
23.12.2015 00:08:05
7
6
Засрамете се ,много злоба и неистини .Деведжиева е с диплом от Национална спортна академия -София,има специализации, грамоти,отличия и близо 20 години стаж в спортната сфера и за разлика от много от тези,на които Бургас е роден град,Го Обича и Работи,за да утвърди името му на спортен град и за утвърждаване водещата роля на спорта в Община Бургас.Този коментар да не е от някоя злобна , неудовлетворена ,останала недооценена общинска служителка?
14.
02е71
22.12.2015 23:49:28
5
4
Стига сте съсипвали нормалните хора,Флагман.Деведжиева работи,за да се развива спорта и сме активен спиртен град.И очевадното ли отричаме? Нека поне усилията , положени в областта на спорта и резултатите от тях признаем.
13.
dunda
22.12.2015 23:42:59
4
3
ai sq nidei ma karate da sa smeq.Taz si e bash prosta.Kak moje edna neobrazovana,izrusena i negramotna pa4a ot Haskovskite sela da e Na4alnik spor pitam?Znam q 4e beshe u4itelka po fizi4esko vazpitanie i naguvashe svirkite na u4enitecite.Kupiha i diploma ot Svobodniq i nqkoq druga parcalka da zamqza na povlekana oshte pove4e.Golqma bezkusica oba4e,vse e shesha,leopardovi sharki,kreshtqshti kasi rokli.Mnogo si grozna maaaaaaaaa.Ubistveno sma4kana i hiper grozna,Nishto nqmash.Ni gardi,ni kraka ni lice.Samo 4evenite feneri si.Nedei izlaga maja si pone.
12.
*********
22.12.2015 23:16:45
3
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
гост
22.12.2015 22:59:30
11
3
В областта на спорта Бургас е суперград и спортна столица и голяма заслуга за това има активността ,всеотдайността на Г-жа Деведжиева и затова нека с малко повече респект и уважение.Стига с простотии за деколтета ,а и е нормално и няма дрескод поло за облеклото на дамите ...Не е честно да оплювате човек,който работи и е уважаван от спортните среди.
10.
филан кишиев
22.12.2015 21:41:51
7
4
Алооо,флагман!!! какви са тия заглавия - какъв скандал,какви 5 лева !!Спрете да манипулирате общественото мнение,по дяволите !! Всичко беше тип-топ на церемонията ,всички ръкопляскаха и бяха доволни от избора. Вярно е, че в последно време разни въздушни каратисти и парашутисти завзеха десетката ,хора на тоз и оня се намърдаха до сериозни спортисти и си помислиха ,че нещо значат......Бих искал да попитам човекът, подписан под статията,какви критерии са му нужни ,за да определи заслужилите-за човек ,който следи спортните проявии и има претенции ,че разбира от спорт ,критериите са ясни. понеже пишещия не е наясно , а вероятно е отсвирен от анкетата, като некомпетентен и несъбличал се по физическо само да му кажа - момче , не злобей срещу спортистите , ако си взел пари да пишеш против някого- върни ги, не стуваш ,а статията ти е клозетен пасквил !!! А понеже искаш критерии,за вбъдеще да знаеш- първо Олимпийските спортове-после разни боеве с тояги във въздуха и пеперудени танци!!! И поклон пред спортистите с увреждания!!! Като си драскал ,поне да беше написал какви претенции имаш - кой е ощетен според теб ,не подсмърчай ,като мишка, с недомлъвки, говори с имена!!Кой е спортистът който ,според теб беше ощетен в тази анкета??? А за едно си прав- Бургас страда от липса на компетентни спортни журналисти -ти си първото доказателство.......
9.
сис
22.12.2015 21:22:15
2
9
Че В.Деведжиева е жена на прословутия прокурор Ангел Георгиев/знае се за него!/ , че е от Хасково пак се знае, че ходи почти разсъблечена или оскъдно облечена пак се знае - какво повече !
8.
до 1 Ппр
22.12.2015 20:41:23
1
6
Тя и да го свали още деколтето,то с тия малки биберончета няма да впечатли някой.
7.
1234
22.12.2015 20:21:26
1
3
Руска кокошка
6.
Иван
22.12.2015 19:59:46
1
11
Тази е много глупава!!! Върляк мръсен!!!
5.
dddddd
22.12.2015 18:44:00
3
7
Дано да накарате г-жа Деведжиева, най-накрая да изготви наредба с ясни критерии, че аман от юн.мл в десятката на Бургас!!!
4.
Вени
22.12.2015 18:28:47
4
5
Пепи не са за тебе анализите мой.няма конкретика,няма примери и е несериозно.
3.
koko
22.12.2015 18:20:55
8
3
защо забравихте и шампионите от фрегата ханбала все е на втора линия-отбора изнемогва финансово а играчите се събират на тренировка само в деня преди мачовете цял подвик е че са на върха толкова години
2.
коста
22.12.2015 18:17:56
1
16
Докато калчо белов е към спортната комисия ще е пълна трагедия там!тоя е голям крадец и некъдърник
1.
Ппр
22.12.2015 18:08:11
3
15
Да си "свали" още малко деколтето , не може ли... срамота
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Вижте блясъка на Випуск 24 – първата дигитална генерация Поколението, родено през 2005 година, израсна в интересни времена на трансформация на цялото ни общество Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори