×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шефът на бургаския затвор: Петчленна комисия реши да се облекчи присъдата на Бабата


Шефът на бургаския затвор: Петчленна комисия реши да се облекчи присъдата на Бабата
Директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров съобщи, че Георги Бабата е имал право два пъти в месеца да излиза в домашен отпуск.
07 Юли 2015, Вторник, 07:57 ч.

Убиецът Георги Андонов, който наръга 17 пъти с нож 27-годишната Галина, е имал право на два дни домашен отпуск всеки месец, съобщи Бранимир Мангъров

Убиецът Георги Андонов, който е убил собствената си баба, е излязъл от корпуса на бургаския затвор и е бил настанен в затворническото общежитие по решение на петчленна комисия. Той е имал право на два дни домашен отпуск всеки месец. Това съобщи директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров в интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия.
„Коментирайте защо ги пускате! Такава ли е практиката, каквото и убийство да извършиш, да те пускат в отпуска?“, прекъсна го водещият Виктор Николаев.
„Създава се впечатлението, че някой е получил награда, която не му се полага. Не е така. Няма да коментирам по детайли конкретния случай. Съдът определя мястото за изтърпяването на наказанието, т.е. дали да е в затвора или в затворническото общежитие. Когато един затворник е в корпуса на затвора, след като изтърпи определен срок от присъдата си, може да бъде сменен режимът на лек, което му позволява да излезе в общежитие от открит тип. Това става със специално решение на една комисия по член 73 от Закона за изпълнение на наказанията. Тя заседава в затвора“, обясни Мангъров.
„Това не е еднолично решение на началника на затвора. Пет души решават. В комисията влизат началникът, заместник-началникът, представител на наблюдателната комисия от съответната община, шефът на сектора „Социална дейност и възпитателна работа“, психологът на затвора. На това заседание присъства и прокурор, който упражнява надзор.
Тази комисия решава облекчаването на излежаването на присъдата“, заяви шефът на бургаския затвор.
„Няма отговорен. Като има пет човека, няма кой да питаме защо Бабата е бил на свобода“, възкликна водещият на „Здравей, България“.
„Защо така законодателят е преценил, мога само да гадая, но такива престъпления се случват рядко. Тези, които изпълняват присъдата си в общежитие, ползват по право два дни месечно домашен отпуск“, отговаря Мангъров.
В студиото на „Здравей, България“ обаче адвокат Марин Марковски заяви, че когато българинът попадне в затвора, той трябва да стане звяр, за да оцелее, защото там стават такива неща, каквито никой не може да опише с думи.
„Когато един от тази глутница излезе от вратата на затвора, той е много опасен. Вината не е в началника на затвора. Подписали сме много конвенции, но при нужда законът се променя. Той не е догма и трябва да се направят стъпки в тази посока, хем да се съчетаят правата на хората, хем обикновените граждани да не ги бият по градинките, защото някой е оскотял в затвора“, заяви Марковски.
Според него, решението кой може да излезе на по-лек режим, трябва да се взема след преценка на психолози или с помощта на детектора на лъжата. „Така може да се види каква се степента на агресивност. Това се прави в американските затвори“, каза още Марковски.

В категории: Крими


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
1
Коментара по темата
1.
ПЕШО КУРА
07.07.2015 11:35:34
3
7
ТОЯ АДВОКАТ МРЪСЕН ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ТОЯ УРОД ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВАЛО ДА МИНАВА НА ЛЕК РЕЖИМ И ДА ИЗЛИЗА В ОТПУСКА ВУНАТА Е В УПРАВАТА НА ЗАТВОРА ТАКЪВ ТРЯБВА ДА ХОДИ НА ОСИХОЛОГ И ДА МУ СЕ УСТАНОВИ ПСИХИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ КОЕТО СИГУРНО НЕ Е НАПРАВЕНО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Кмет и шофьорът му оцеляха по чудо в катастрофа (СНИМКИ) Автомобилът им е бил ударен от камион Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си
Ликвидираха „Жана д'Арк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Ликвидираха „Жана д'Арк“ край Часов Яр и US военните анализатори заговориха за колапс Украйна няма достатъчно войници, за да спре Путин, пише пък „Билд“ Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда 
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори