Проф. Донка Байкова: До сурово месо не дръжте лъжици и вилици, опасно е!

Консумирайте цели плодове, защото в тях има фибри и ако все пак решите да сготвите месо, в никакъв случай не оставяйте до него вилици и лъжици, съветва Донка Байкова.
09 Юни 2015, Вторник, 04:51 ч.
За да се убият бактериите е нужна термична обработка, обясни специалистът по здравословно хранене
Никога не дръжте вилици и лъжици в близост до сурово месо, защото бактериите от него може да са опасни за вашия организъм. Те умират при термична обработка, но съдовете трудно могат да бъдат изчистени. Нужен е специален препарат, но пък ако после не изплакнете със силна водна струя, се пренасят алергени. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 специалистът по здравословно хранене Донка Байкова.
„Поне два пъти в седмицата бъдете на разтоварваща програма на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това ще помогне да детоксикирате организма си и да стопите най-после излишни килограми, които натрупахте по Великден и Гергьовден. Пийте повече течности“, съветва диетологът.
Тя препоръчва да консумираме повече риба и да не посягаме към мазните наденички и кюфтета.
В категории:
Здраве






Тръмп вече гневен: Tова, което прави Русия с Украйна, е отвратително
01/08/2025, Петък 10:20
0

Девет ранени при верижна катастрофа на прохода "Хаинбоаз"
01/08/2025, Петък 10:00
0









НАСА се готви да изпрати хора на Луната и на Марс
01/08/2025, Петък 07:10
5

Любов за Девата, пари – за Скорпиона, а Козирогът да е погрижи за външния си вид!
01/08/2025, Петък 03:01
0





"Нефтохимик" договори клубен автобус
31/07/2025, Четвъртък 21:34
0

