Проф. Донка Байкова: До сурово месо не дръжте лъжици и вилици, опасно е!

Консумирайте цели плодове, защото в тях има фибри и ако все пак решите да сготвите месо, в никакъв случай не оставяйте до него вилици и лъжици, съветва Донка Байкова.
09 Юни 2015, Вторник, 04:51 ч.
За да се убият бактериите е нужна термична обработка, обясни специалистът по здравословно хранене
Никога не дръжте вилици и лъжици в близост до сурово месо, защото бактериите от него може да са опасни за вашия организъм. Те умират при термична обработка, но съдовете трудно могат да бъдат изчистени. Нужен е специален препарат, но пък ако после не изплакнете със силна водна струя, се пренасят алергени. Това каза в „Добро утро, България!“ по ТВ7 специалистът по здравословно хранене Донка Байкова.
„Поне два пъти в седмицата бъдете на разтоварваща програма на хранене. Консумирайте повече плодове и зеленчуци. Това ще помогне да детоксикирате организма си и да стопите най-после излишни килограми, които натрупахте по Великден и Гергьовден. Пийте повече течности“, съветва диетологът.
Тя препоръчва да консумираме повече риба и да не посягаме към мазните наденички и кюфтета.
В категории:
Здраве






Магнитни бури връхлитат Земята
15/09/2025, Понеделник 22:00
0



Никола Цолов предизвика фурор край морето
15/09/2025, Понеделник 21:10
0

Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба
15/09/2025, Понеделник 21:00
0







Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора
15/09/2025, Понеделник 19:03
5

Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална
15/09/2025, Понеделник 18:33
1



Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия
15/09/2025, Понеделник 18:01
1

1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП
15/09/2025, Понеделник 17:45
1