×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас


Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас
Втори състав на Административен съд-Бургас с председател Станимир Христов отмени разпореждането на кмета Николов за затваряне на "4аs Pik", защото не било работа на градоначалника да предотвратява престъпления
Тема в развитие
Нов шок за кифлите и батките: „4ас Пик“ няма да отвори тази вечер, Анелия се върна обратно Вижте мотивите, с които съдия Христов отваря отново „4as Pik” в Бургас Анелия взривява „4as Pik” тази нощ, босовете на дискотеката по-велики от МВР и Община Бургас Губернаторът на Бургас: Време е инцидентите в нощните заведения да спрат, бизнес трябва да се прави по правила Собственикът на клуб „Vogue” Веско Балев: От Флагман научих, че ми затварят дискотеката, нямат основание! Кметът Димитър Николов отнема разрешителното на Club Vogue, 4as Pik отново отваря врати Кметът разписа заповедта за затварянето на „4ас Пик”, започва тотален контрол за хладно и огнестрелно оръжие по дискотеките Само във Флагман! Христо, който ръга с нож охранителя в „4ас Пик”: Натопиха ме! Общината отнема разрешителното на “4ас Пик”, тръгват масови проверки по дискотеките в Бургас Касапинът с ножа от „4ас Пик” – роднина на полицай? Христо Иванов е задържаният за клането пред дискотека "4ас Пик", вижте пострадалия охранител Костадин Жестока драма! Синът на легендарния Георги Николов Мечката спасил живота на гарда от "4ас Пик", има и други ранени, над 20 са участниците в екшъна Кърваво меле пред дискотека „4ас Пик“ в Бургас тази сутрин, гард от „Аватари“ с разпран корем
виж още
скрий
08 Януари 2015, Четвъртък, 12:43 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Евгения ДЖАМБАЗОВА

Предотвратяването на престъпление не е задължение на кмета, реши Административният съд


Основните мотиви, с които съдия Станимир Христов – председател на втори състав в Административен съд-Бургас, отвори отново дискотека „4as Pik” в морския град са, че предотвратяването на престъпление не е задължение на кмета. Не ставало ясно и как предварителното изпълнение на заповедта на градоначалника, с която той взе разрешителното за работа след полунощ на нощния клуб, можело да способства за опазването на обществения ред. Определението на Административен съд в Бургас е от 7-ми януари, мотивите, посочени в него, вероятно ще бъдат повторени и в случая за другото затворено заведение – клуб „Вог“.

На 30 декември градоначалникът Димитър Николов издаде заповед, с което отнема разрешителното за работа на "4as Pik" след полунощ, като реакция след мелето, в което беше намушкан охранителят от "Аватари" ООД Костадин Георгиев. Издадено е и разпореждане за предварителното изпълнение на заповедта, което затвори заведението точно преди Нова година. Още в първия работен ден от новата 2015 г. - 5-ти януари от фирмата, която е собственик на чалготеката - „Фриденс“ ООД, са подали жалба срещу него, която е разгледана на закрито заседание.

В нея от „4as Pik” твърдят, че допуснатото предварително изпълнение на административния акт на кмета Николов не отговаря на предвидените в законодателството случаи, които са: за да се осигури животът или здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни или обществени интереси, при опасност, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта или ако от закъснението на изпълнението може да последва значителна или трудно поправима вреда, което е записано в чл. 60, ал. 1 от АПК. Те се жалват, че мотивите на Общината са неясни и сочат за тенденциозно отношение към дружеството, като също така предварителното изпълнение на акта им нанася значителна и трудно поправима вреда.

Съдът е решил, че законовата основа, на която стъпва Община Бургас – чл. 60, ал. 1 от АПК, трябва да бъде мотивирана. „В разпореждането обаче не са посочени конкретните фактически основания, които да налагат извода, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта, нито са ангажирани доказателства по делото в този смисъл. Административният орган се е ограничил единствено с бланкетното посочване на една от регламентираните в чл. 60, ал. 1 от АПК хипотези, а именно – опазване живота и здравето на гражданите и клиентите на заведението, като липсват доводи, от които да се обоснове извод, че по-късното изпълнение на заповедта би застрашило или увредило живота или здравето на гражданите и клиентите на заведението. В тази връзка, от съществено значение е да се отбележи, че със Заповед № 3582/30.12.2014 год. не се преустановява изцяло дейността на заведението, а само се отнема разрешението за удължено работно време – след 00:00 часа. С оглед на това, за съда остава неясно как предварителното изпълнение на заповедта би опазило живота и здравето на гражданите и клиентите на заведението до 00:00 часа, до който час заведението продължава да функционира“, пише в определението на съдия Христов.
Разпореждането на кмета е въз основа на писмо от директора на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов във връзка с кървавия инцидент на 29 декември. Според магистратите анализът на сигналното писмо показвал, че в същото липсва информация за часа на възникване на инцидента и не можело да се установи наличието на причинно-следствена връзка между удълженото работно време и възникналия инцидент. Липсвала причинно-следствена връзка и между занижения пропускателен режим в заведението и удълженото работно време. Ставало ясно, че боят с ножа е възникнал извън заведението и не можело да се направи логично заключение как предварителното изпълнение на заповед за отмяна на удълженото работно време би ограничил възможността за възникване на инциденти извън дискотека, която работи до 24 часа.

Така съдебният състав отменя разпореждането за предварително изпълнение на заповедта на кмета Димитър Николов като необосновано, неправилно и незаконосъобразно. То може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд в 7- дневен срок.


В категории: Животът


Флагман.БГ Какво се случи с този камион Какво се случи с този камион 10/05/2024, Петък 09:41 0
15
Коментара по темата
15.
Адвоката на братя Диневи - ЧАПРАЗЛИЕВ
09.01.2015 01:23:29
1
9
Две анонсчета и ще разберете, защо Станимир Христов (брат на следовател Христов от Несебър-Св.Влас) толкова бързо се е "произнесъл".
Първо, собственик на фирма "Фриденс"ООД-Бургас, която е наемател на ресторант"Пиргос" от Р.Дачев за срок от 3г. е адвоката на Братя Диневи г-на ЧАПРАЗЛИЕВ (от Свети Влас). Същият е на съвместна дейност в чалготеката с Д.Цветков (мениджъра с правата на Час Пик от Варна) и с това име се ползва чалготеката. Участие в чалготеката има и кмета на Свети Влас - Иванчо, довереното момче за бизнес на Диневи.

Второ, същият адвокат от Свети Влас е съсобственик с латвиец в СОТ"Аватари"ООД-Бургас, който охранява вътре и ОТВЪН терена в обсега чалготеката и това е видно от пласмасови табели СОТ"Аватари"-охраняем обект.

Ерго, и дискотеката и охранителната фирма е на адвоката Чапразлиев. Тъй че, ако някой трябва да носи отговорност за ЗДРАВЕТО на ОХРАНИТЕЛЯТ И ЕКСЦЕСИЯТА ПРЕД И ВЪВ чалготеката - е СОБСТВЕНИЦИТЕ И.

И един съвет към кмета. Г-н Николов, издайте им нова Заповед и се аргументирайте С НЕИЗПЪЛНЕНИЕ от Чапразлиев и фирмата му, на цели 4-ри задължителни ТЕКСТА в НООРТОБЛ имате цяла дирекция ПНО нека в заповедта визират НАРУШЕНИТЕ текстове от наредбата . Те тогава АС-Бургас просто няма да има мотиви да я отмени, тъй като е стъпила на НОРМАТИВЕН АКТ приет от Общинският съвет.
Противното просто е измиване на ръцете и отбиване номера, все пак Братя Диневи и цялата им фирмена кохорта не сте забравили, че официално ви подкрепиха за КМЕТ на Бургас. Да, за да им се разшири бизнес територията и влиянието. А чалготеката е на личният им от 15г. адвокат.
14.
съдебно чукче
08.01.2015 21:45:31
2
2
Не са прави тези дето съзират непременно зелено в решението на съда.Възможно е да има и обаждане от София.Все пак, в някои отношения съдът действа по-бързо и от куриерско бюро.
13.
колега
08.01.2015 20:52:25
1
3
До Пенчо и пак той- поръчковия мушмурок много прецизно е сорял предварителното изпълнение и оттам нататък споровете в съда во веки веков- хитрец,но не съвсем.Същият бързо бързо се произнесе и в пполза на Дюнигейт- как все на него попадат ухаещи на пари дела??
12.
Махно
08.01.2015 16:53:14
6
16
Най-добрия съдия е мъртвия съдия.Съдиите трябва да бъдат бити и ебани.
11.
иван
08.01.2015 16:25:20
8
6
Не става ясно, ако има убийство в Бургас трябва ли да има въведен вечерен час за гражданите и да се арестува кмета?
10.
от Холандия
08.01.2015 16:13:22
8
19
ЯСНО !! ВЗЕЛ СИ ЛЕВ АМА НАЛИ НЕНАМУШКАХА ТВОЯ СИН
9.
Резултат
08.01.2015 16:06:28
3
7
Значи какво излиза , че са замазали очите на хората с това затваряне хахаха
8.
Гост
08.01.2015 16:00:03
7
12
Пиша на всички, които иронизират бързите действия на съда. Тук става въпрос за обжалване не на заповедта на кмета (която е административен акт,а не наказателно постановление), а на включеното разпореждане за предварително изпълнение на тази заповед. Съгласно чл. 60, ал. 4 и 5 от АПК, жалбата срещу това разпореждане се подава в 3-дневен срок, а съдът е длъжен да се произнесе незабавно.
Оценявам загрижеността на кмета, но трябва да помни приказката, че пътят към Ада е постлан с добри намерения
7.
adv. Pencho
08.01.2015 15:52:04
7
12
Ако прочетете цялото съдебно определение, ще видите, че е обжалвано само допуснатото предварително изпълнение на заповедта, а не самата заповед. За това, съдът е разгледал толкова бързо казуса, защото това е негово задължение в тези случай.
6.
хахха
08.01.2015 15:37:08
15
9
Бърз Съд , бърза реформа! гарантирано от ГЕРБ
5.
Дам
08.01.2015 15:31:37
8
32
Само фактът , че за една седмица съда излиза с решение е показателен .
На обикновените хора делата се насрочват , за след няколко месеца , а тук явно има други стимули за бързото решение на съда
4.
Мика
08.01.2015 15:31:33
4
34
Обичайната продължителност на делата свързани с обжалване на наказателни постановления в Административен съд-Бургас е около 2,5 месеца от обжалването до излизането на Решение.

Въпросът ми е следния:
Благодарение на съдебната реформа ли са променени нещата от началото на 2015 г. и за напред съда с това темпо и бързина ли ще работи или това е поредният частен случай обслужващ конкретни интереси ????????
3.
Идиот
08.01.2015 15:20:12
2
20
За пореден път- градоначалник не е кмета, а началника на полицията! Вземете и вденете най-после!
2.
и
08.01.2015 15:08:57
6
39
И как така съдията излиза с решение за 2 дни? след като на 31,1 и 2 , 3 , 4 и 5 се почиваше ? хахаха познайте сами как така за 1 ден се завежда дело и вече има решение!!!
1.
ми
08.01.2015 15:06:03
7
29
Съдията не е ли бивш окръжен прокурор и ,,момче за поръчки,, на бати Данчо- дебелака?И защо се измъкна в съда- познай до 3.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Извънредно! Затвориха АМ "Тракия" в посока Бургас Катастрофирал е ТИР Днес ни очакват брутални дъждове Днес ни очакват брутални дъждове Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден Не нарушавайте тези забрани днес или защо петък се счита за лош ден В народните вярвания обаче петъчният ден е натоварен с друга енергия Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Евакуираха изплашени старци след приливна вълна, къщите им са наводнени Реката в село Делейна е излязла от коритото си, а в Плевен 400 болни и възрастни хора остават без храна, защото социалният патронаж е наводнен Защо Кирил Маричков влезе в болница Защо Кирил Маричков влезе в болница Любимецът на българските рокаджии вече е минал през всички необходими прегледи и е установено, че състоянието му не е чак толкова страшно Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Чудо с шофьор! Дърво падна и унищожи колата му, но той оцеля Автомобилът му е толкова смачкан, че мъжът не можел да излезе през вратата, но пък успял да се измъкне през люка Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Тя щеше да е царица на българите, но загуби съпруга си и днес се врече във вярност на арабски благородник Овдовялата хашемитска принцеса е сключила тайно брак с първия братовчед на йорданския крал Абдула II - принц Гази бин Мохамед Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу
Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори