×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фитнес компанията Pure Jаtomi бяга от мол „Галерия Бургас”, не излезли сметките й със скъпите карти


Фитнес компанията Pure Jаtomi бяга от мол „Галерия Бургас”, не излезли сметките й със скъпите карти
Цените във фитнеса с най-модерните уреди в Бургас бяха баснословни. Еднократна тренировка струваше 15 лева. Клиентите се задължаваха да подписват едногодишни договори, за да ползват преференциални условия
19 Ноември 2014, Сряда, 03:33 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВА снимка Авторът

Нова софийска верига се намества на третия етаж на търговския център, обещава 100 000 лева инвестиции през първите 6 месеца


Полският фитнес оператор Pure Jаtomi фалира бизнеса си в България и напуска страната ни завинаги. В Бургас веригата имаше зала в мол „Галерия”, където още стоят рекламните тела с бранда. На негово място от няколко дни се е наместила нова голяма компания – софийската верига „Атлетик Фитнес”. Официалното й откриване ще бъде през декември, научи Флагман.бг.

Pure Jаtomi стъпи на нашия пазар първо в Стара Загора. На 15 май 2012 година дружеството откри фитнеса си в Бургас. Полската фирма оборудва залата на третия етаж на търговския център с най-модерните уреди в града. За съжаление мениджмънтът и маркетингът тук се оказаха на много лошо ниво. „Pure Jаtomi” обвърза клиентите си с едногодишни договори. Еднократната тренировка във фитнеса отначало бе на баснословната цена от 20 лева, наскоро великодушно я намалиха на 15 лева. Бургазлийка, живееща в Италия, остана изумена от тази цена, когато през това лято се опита да си плати една тренировка. „В Рим цената е едва 1 евро“, недоумяваше тя, а един от минаващите наблизо мъже й отговори: „Ами ходете си в Рим бе, госпожо!“

Но абсурдите далеч не свършваха с това. Да ползваш услугите на фитнес инструктор за 1 час струваше 30 лева. От началото на годината мениджмънтът на залата забрани на инструкторите да работят директно със свои клиенти. Това отблъсна десетки хора и принуди инструкторите след работно време да тренират клиентите си в други зали.

Много от посетителите се оплакваха непрекъснато от съблекалните и душ кабините, които често се оказваха развалени. Помещенията се наводняваха заради лошо направената отводнителна система. За известен период от време дори не се затваряше външната врата на женската съблекалня, а мъжките душове останаха без врати и всеки можеше да види голите части на къпещия се срещу него. „Отидох при управата и казах, че това е недопустимо. Изгледаха ме невъзмутимо и ми казаха: „Като не ти харесва при нас, намери си друг фитнес“, разказва пред Флагман бивш клиент.

В залата кънтеше силно електронна музика според вкусовете на различните служители на администрацията, а клиентът нямаше право на избор. „Ако удряха ламарина до главите ни или режеха дърва с моторна резачка, щеше да е по-приятно“, коментират недоволни. Заради качествените и разнообразни уреди, голямата площ и удобството при паркиране, „Pure Jаtomi” първоначално успя да се превърне в хит в Бургас, но изключително некадърното му управление след това го срина с гръм и трясък. Клиентите на веригата през последните месеци са намалели с над 40%, разбра Флагман.бг. Голяма част са корпоративни, сред тях са и италианските инженери от „Лукойл”.

До дни ще бъдат премахнати рекламните надписи на бранда Pure Jаtomi

Свързахме се с ръководството на софийската фитнес верига, която поддържа 5 зали в столицата и 1 в Пловдив. Задачата им никак няма да е лека - да вдигнат сринатия вече имидж. За наша изненада от компанията се оказаха доста амбицирани. През следващите 6 месеца щели да инвестират във фитнеса в мол „Галерия Бургас” 100 000 лева в нови уреди. Цените на картите щели да бъдат на достъпни цени, а услугите на фитнес инструкторите съобразени с пазарните в Бургас. Всички клиенти ще бъдат на единна фиксирана цена.


В категории: Бизнес


18
Коментара по темата
18.
boksqra karatist
24.11.2014 19:42:35
0
1
ei taz zala obwarzwa xorata zadalgitelno s dogowor platix za mesec 100lewa stara rabota karai izlesimi po 3i 50 a posle se otkazox edno 4e nemie na pat az basi kaksa nawix az nesam ot slaweikov ako bq 6tq tam da xodqa ai nesam dobre wisok puls i taka se maxnax a koito mu e blizoo da xodi no galko xubawa moderna zala nqma da ima.
17.
лъжци
21.11.2014 19:05:49
0
5
другото което е, ако си бяхте направили труда да проследите нещата, щяхте да знаете, че фитнеса вече не носи името jatomi, а само pure. фитнеса от месеци е купен от хора, които може да са много добри инвеститори, но не разбират нищо от точно този бизнес и всъщност това е момента, в който клиентите започнаха да бягат. не петнете името jatomi! а атлетик фитнес официално са обявили новината на сайта си и това не е тайна за никого. колкото до инструкторите че нямат право да тренират клиенти там на на частно - ами в началото те бяха на договор и заплата, къде се е чуло и видяло в която и да е фирма, на каквато и да е длъжност който и да е работодател да разрешава на служителите си да заработват частната си работа по време на служебните си задължения?! наводнения е нямало, а кранчетата се чупеха от батките в мъжките съблекални, в дамските никога не е имало счупен или развален кран. вратите на душовете бяха отстранени по нареждане на управата на мола и веднага се поръчаха нови, по-хубави. а вратата на дамската съблекалня няма никакво значение дали е отворена или затворена, защото така е проектирано помещението, че вътре не се вижда нищо.
16.
Ivanina
20.11.2014 15:05:22
0
0
Значи чичо Манчо,относно коментара ти за голите задници които си гледал един месец от 1 декември като встъпят в длъжност "АТЛЕТИК-фитнес гиганта създаден от българи за българи"ще ти се наложи да гледаш голи задници нон-стоп,защото врати на баните няма да има повече никогаж...и за това удоволствие ще трябва да си плащаш 1 лв.народна пара
15.
Галина
20.11.2014 14:54:00
0
1
Когато клиентите са нямали право на глас относно музиката, тогава и служителите от администрацията са нямали право на глас и не са предявявали претенции. Сега вече се съобразяват с предпочитания на клиенти, ако някой се оплаче - да заповяда с предложение. А цената на еднократна тренировка е 15 лв., защото сравнение на клуба няма - за 1 ден се ползва всичко възможно и в случая няма как да се раздели и няма как да се наложи контрол, освен да се ходи подир г*** на клиента. Поради същата причина и цените на картите са по-високи. Не може на всеки да се угоди. Каквито оплаквания имате, сто пъти повече ще ги имате по другите фитнеси, но там си плащате 20 лв. за зала с размера на спалнята ми и си бършете уредите със собствения си гръб. Ходете по кварталните зали, и това не е лош вариант - спонсорирате българския бизнес. Но да се плюе по клюки е грозно и безумно.
14.
лъжци
20.11.2014 00:30:43
2
1
половината неща в статията са преекспонирани. авторката преразказва коментари на трениращи там, но истината е малко по-различна и си личи че тя няма понятие какво пише. аз забележка към фитнеса нямам, тренирам там вече почти 2 години и съм наясно с всички промени, които са настъпвали и всички са били само за да се подобри работата в полза на клиентите. същото е като правите ремонт у вас- известно време е кочина, но после всичко се нарежда и е красиво и уютно, така е и когато се правят промени в този фитнес. но винаги е по-лесно да се плюе на основа клюки, вместо да се звънне и да се пита как стоят нещата в действителност. дано новите собственици имат подходящ маркетинг и пр, за да изчистят имиджа на един наистина добър фитнес и да го развият!
13.
Колоездаче
19.11.2014 22:32:48
0
3
Хора, карайте колело навън и ходете на фитнес на открито, например на лостове. Много по-приятно е, а и ще икономисате пари за нещо друго :)
12.
Чичо Манчо
19.11.2014 21:59:05
1
2
Най после да се напише една статия за безобразията в тази зала. Напълно вярно е, че близо месец душовете нямаха врати и аз трябваше всеки път да гледам нечий гол задник, докато се къпя. Безобразие. Аз съм дошъл тук да се занимавам с фитнес, а не с воайорство!
11.
Стинката
19.11.2014 19:23:54
0
2
Супер
10.
хаха
19.11.2014 18:29:58
7
1
няма такова нещо... пак измислена новина.. спрете да лъжете хората :D
9.
До b1
19.11.2014 17:04:35
3
10
Тези, които са предплатили за 6 месеца напред, може само да си го местят от лявата в дясната буза и обратно.
8.
krje
19.11.2014 16:33:23
4
1
ще се случи същото с мишо бирата, когато си плащаше на ГЕРБ
7.
;-)
19.11.2014 16:27:10
0
6
Надуват дудука!
6.
b1
19.11.2014 15:56:08
2
6
А какво се случва с тези които вече са си платили за 6 месеца напред
5.
ko
19.11.2014 14:26:04
0
9
batkite(mutrite)ke otka4at.zakrivai!!!
4.
*********
19.11.2014 14:07:28
5
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
3.
:)
19.11.2014 13:57:17
1
10
Сега, ако новия фитнес отваря рано сутринта, като нищо да му стана клиент.
2.
daiana
19.11.2014 13:22:58
1
10
очакваше....след като от начало зарибиха с евтини карти , а после ги вдигнаха 2 пъти
1.
adidas маняк
19.11.2014 13:17:34
0
13
Ден на траур!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Бивш лидер на БСП се отцепи от партията и отиде в коалиция „Левицата“ Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн.
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори