×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Закриват териториалните дирекции на Община Бургас, дават повече власт на главния архитект


Закриват териториалните дирекции на Община Бургас, дават повече власт на главния архитект
Главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева вече ще е с ръководни, а не с експертни функции. Тя ще поеме управлението на ключовата дирекция "Устройство на територията"
13 Май 2014, Вторник, 08:40 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Предложението за новата структура на общинска администрация ще се разисква от ОбС в края на месеца
Сериозни промени в структурата на общинска администрация Бургас бяха внесени за разискване в Общинския съвет. Предложението е входирано от зам.-кмета по образованието Йорданка Ананиева.

Сред лансираните идеи е промяна на статута на териториалните дирекции - „Приморие“, „Зора“, „Изгрев“, „Възраждане“, „Освобождение“ и „Долно Езерово“. Те ще се закрият и ще станат „дирекции за административни услуги“. Имената и разделението по комплекси ще се запази, да да не се предизвиква объркване на гражданите. „Бургас не е от категорията градове с районно деление, поради което понятието териториална дирекция не е удачно. То бе въведено през 1999 г., след влизане в сила на Закона за администрацията и закриването на тогавашните РУАТОН-и. С годините се оказа, че не е толкова ефективно“, пише в мотивите си зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Не е ясно дали преструктурирането няма да доведе до смяна на сегашните териториални директори. Обичайна практика в държавни, а и общински структури е висши служители да се съкращават чрез промяна на структурата на оглавяването от тях звено.

Предвижда се и създаването на няколко нови дирекции. От „Административно обслужване“ ще бъде изваден отдел ГРАО, който става самостоятелна дирекция. Ще има и нова дирекция „Обществени поръчки“. Досега това бе отдел в „Управление на общинската собственост“.

Финансовият отдел ще мине на пряко подчинение на кмета Димитър Николов. Козметични промени ще има и в дирекция „Строителство“, където отделите ще се преструктурират и създаде такъв за „Озеленяване“.

Също така ще се разширят правомощията на главния архитект Веселина Илиева, която ще стане директор на дирекция „Устройство на територията“. На нейно подчинение ще бъдат два отдела - „Устройствено планиране“, който ще изземе функциите на т.нар.“районни архитекти“  и отдел „Кадастър и регулация“.

При тази структура общинска администрация ще е организирана в 13 дирекции и 5 отдела обща администрация и 12 дирекции и 20 отдела специализирана администрация. Работещите в общинската структура остават точно 436 души.

Докладната предстои да се гледа на комисиите към местния парламент тази седмица и гласува на сесията в края на месеца. Съветници от мнозинството на ГЕРБ изразиха мнението си пред Флагман.бг., че докладната ще получи пълна подкрепа на групата, защото промените са за добро и ще подпомогнат работата на общината.  От опозицията обаче бяха категорични, че преструктурирането на общинска администрация няма как да се гледа на предстоящата сесия. „Срокът за внасяне на докладните изтече в петък. Несериозно е да се обсъждат структурни промени в общинска администрация на крак“, коментира председателят на групата на БСП в местния парламент Евгений Мосинов.

В категории: Бургас


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
15
Коментара по темата
15.
VESA ILIEVA = $$$$$
25.03.2015 22:04:49
0
1
Tazi jena e za zatvora !!!!! edinstvenoto koeto pravi i celiq grad q znae e da pribira pari prez firmata i za proektirane i da dopuska bezumno visoki sgradi v grada . SPRI SE !!!! Petrov M
14.
До Отговор
14.05.2014 06:41:41
1
6
Въпросът е много правилен, ама и ти май си от същата черга и затова не ти отърва.
Аз ще го задам по-простичко:
-Това, че се работи по ЗУТ, прави ли един архитект специалист - урбанист? Ами да сложим един фаянсаджия тогава! И той толкова разбира от устройство на територията и градско планиране!
13.
1123
13.05.2014 23:25:08
0
6
Malee, vesa ilieva vse navriana s vseki kmet. Basi i korumpiranoto sashtestvo.
12.
1123
13.05.2014 23:25:08
0
4
Malee, vesa ilieva vse navriana s vseki kmet. Basi i korumpiranoto sashtestvo.
11.
Do potresen
13.05.2014 21:31:31
0
6
Ама моля Ви господине, какво общо има арх. Илиева с фирма Кабано? НИЩО, ама съвсем НИЩО!!! Че това е фирма , собственост на съпруга и, не нейна! Че какво общо има тя със съпруга си?! Той не и е роднина!;)
10.
Николов
13.05.2014 21:27:28
0
3
И какво ще правят сега районните архитекти? Ше им намерят работа в Дирекция "Устройство на територията" ли?И арх. Илиева според девиза "вся власть советам" иззема цялата власт в своите ръце? Да, време е вече и тя да започне да одобрява проекти, че досега беше само експерт и нищо насреща. Едно време Карамфилка Атанасова беше направила същото. Имаше раонни архитекти, но те бяха безгласна буква- нищо не одобряваха, защото тя не позволяваше.
9.
potresen
13.05.2014 20:24:05
3
9
Флагман, кога най-сетне ще напишете нещо за корупционния триъгълник инвеститори - фирма Кабано - В Илиева? Тази женица краде нагло и е ощетила хиляди граждани на града с корупционните си практики.
8.
отговор
13.05.2014 20:23:01
2
9
Явно нищо не знаете г-н въпрос! Основният закон по който работи архитекта е ЗУТ - закон за устройство на територията!!!
Сега светна ли ви?
Аман от тъпанари, които взимат отношение по въпроси, които са твърде далеч от тях...на светлинни години, ноооооо са компетентни!
И в тази връзка се питам: как г-жа Ананиева, зам-кмет по образованието внася предложения, касаещи дирекциите за административни услуги, строителство и т.н. Явно изпълнява политически поръчки на господарите си, защото съм сигурен, че ако трябва да развие предложението си с аргументи и примери в свободен разговор НЯМА ДА МОЖЕ. Това не й е работа, това не е от нейния ресор, но... тя е рапортувала и е внесла "предложение"
И ония шматки от групата та ГЕРБ също ще рапортуват и ще вдигат ръка по сигнал, без да проумяват дори какво гласуват.......
Боже, боже..........Аман от некадърници, аман от администрация, аман от преливане от пусто в празно само и само да се симулира дейност и да се вземат едни пари...
Администрацията главоломно расте, само дирекции, отдели, лапачи, които нищо не произвеждат, усложняват нещата и за да ги издържаме ние плащаме - такси, данъци, вноски, глоби и т.н. и т.н., които постоянно растат. ДОКОГА, БЕ! ДОКОГА?
Бихте ли обяснили с прости думи до какво улеснение ще доведе това предложение?!? Каква икономия на средства от общинския бюджет и каква оптимизация на работата ще се постигне?!?
Г-жо Ананиева,..............отговорете на един обикновен бургаски данъкоплатец!
7.
Въпрос
13.05.2014 18:16:21
4
5
Какво разбира един архитект от устройство на територията, като специалността му е далеч от това? ;)
6.
Преди 10 години
13.05.2014 13:50:56
2
18
Преди 10 години администрацията беше 168 човека, сега е 436, съдете каква голяма работа пада. Цели отдели и дирекции сега заместват 1 човек преди. Администрацията се рои, но на кой ли му дреме. Ялов общински съвет, големи разходи, високи данъци, това е реалността в момента
5.
Биг Брадър
13.05.2014 13:23:12
3
12
Тъпата кукумявка Ананиева, дето не може името си да каже без да засече структурни промени ще предлага! И малоумните общински съветници от ГЕРБ "мъдро" ще подкрепят поредната глупост...
4.
Лелее
13.05.2014 13:12:10
3
15
Тая жена се ненаяде! Явно на синчето му е омръзнало бялото ауди и трябва да сменя.
3.
Мила
13.05.2014 12:37:48
4
8
Пак се правим, че работа вършим
2.
Мила
13.05.2014 12:37:45
4
6
Пак се правим, че работа вършим
1.
Мила
13.05.2014 12:37:08
4
7
Пак се правим, че работа вършим
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори