×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предложено е място за изграждането на бъдещото ГКПП - Резово


Предложено е място за изграждането на бъдещото ГКПП - Резово
Плановете са на това място да е бъдещият граничен пункт между България и Турция. Официалните лица си направиха снимка за спомен
02 Май 2014, Петък, 14:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Стотици отбелязаха Зелениката
Гордостта на Странджа - цветето зеленика, което вирее само в две местности на планината и разцъфтява единствено в средата на май и тази година събра стотици българи на голям събор, който се проведе край царевското село Резово.

Гости на тържеството бяха Областният управител на област Бургас Павел Маринов, директорът на Югоизточно държавно предприетие инж.Пейчо Върбанов, шефът изпълнителна агенция по горите Григор Гогов, общинският съветник Йордан Георгиев и други.

Те си направиха символична снимка на мястото, предложено за изграждане на бъдещото ГКПП – Резово. Плановете са оттам да има пряка връзка между Бургаска област нашата страна и Къркларели.

В категории: Царево


12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
Ваш човек
08.06.2014 22:15:59
0
1
Като оставиш на страна областния управител всичко друго е за затвора.
11.
Ваш човек
08.06.2014 22:15:59
0
0
Като оставиш на страна областния управител всичко друго е за затвора.
10.
местен
19.05.2014 12:57:13
0
1
ГНУСНИ и МИРИЗЛИВИ ОТРЕПКИ НАТРУПАЛИ КУП ЛАЙНА ЗА СНИМКА!!!
ВСЕ ОТБОР ЛАЙНАРИ !!
9.
Nina Reznichenko
11.05.2014 08:16:15
0
5
Колко показателна снимка :
от лява на дясно: дърт деградат мангал , тъпа, но хитра лоена консистенция и ехиден ,дребен играч-в полу трезво състояние.
Ей ,тея ни въртят и ни правят за смях!
Държава в държавата.
Шматки!
Ама ние сме по-големите овце.
Това другаде би довело до бунт.
Търпим и блеем.Така ни се пада!На мършаво стадо-крастави псета!
8.
Заслужил инвеститор
11.05.2014 07:36:32
0
2
Заслужил инвеститор

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=14798&page=2.Има едни пари за усвояване- и то какви...Парк "Странджа" дава 320 000 лв. за ремонт на сайта си.Условията за участие в конкурса са извънземни, само един може да спечели, смятат от Национална асоциация Българско Черноморие
8 Май, 2014 16:57
Скандалната сума от 320 000 лева дава ПП "Странджа" за ремонт и разширение на електронния си сайт.

Това алармират в съобщение до медиите от Национална асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ).

Обществена поръчка е обявена на 11 март т.г. като част от проект с името „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа“. Тя включва разширяване на интернет страницата на парка, превеждането й на английски език, както и изграждане на цялостна система за електронно представяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване на стойност 320 000 лв. без ДДС.

Крайната сума с начислено ДДС става 384 000 лв. НАБЧ счита, че е недопустимо и повече от скандално да се плащат толкова много пари за ремонт на един обикновен сайт, при положение, че цената на нов такъв струва стократно по-евтино.

Неясно защо ръководството на ПП "Странджа" настоява да притежава и два собствени сървъра!? Отгоре на всичко те трябва да са и супермощни. Според заданието сървърът трябва да има и видеоплатка с вушителните 400 ядра!Подобни мощни устройства се използват основно в Холивуд за производство на 3 D суперпродукции от типа на "Аватар". Интересно е, какво са намислили да правят в парк "Странджа" с такава извънземна техника и защо изобщо им е необходима тя? Към обществената поръчка има и още едно смущаващо изискване - за доставка на 10 таблета, каквито в България, а и в по-голямата част на света няма. Според изискванията таблетите трябва да са противоударни, противоводни, противопрахови - с една дума извънземни!

Не по-малко смущаващи са изискванията към кандидатите, които имат право да участват в този странен конкурс. Например, ръководителят на екипа трябва да е завършил специалност Геодезически информационни системи, да има 7 годишен стаж и завиден опит в защитени територии. От него се иска да покаже и надеждни препоръки, но не от кой да е, а от възложители на обществени поръчки.

НАБЧ проведе серия консултации с водещи компютърни специалисти и вносители на компютърна техника, които считат, че условията на обществената поръчка са скандално дискриминационни. Според експертите по хардуер и софтуер дори и най-големите фирми в бранша не могат да изпълнят така зададените условия. Поради което възникна сериозно съмнение дали победителят в конкурса вече не е известен.НАБЧ внесе официална жалба до КЗК с искане да започне разследване за провеждане на конкурс при крайно дискриминационни условия.

От НАБЧ припомнят, че целият проект „Устойчиво управление и устройство на Природен парк „Странджа” е на стойност 7 821 000 лв. без ДДС. Екипът и ръководителят на екипа, управляващи програмата, по закон получават 10% от стойността или 782 100 лв. без ДДС.
http://fakti.bg/bulgaria/94924-park-...source=flip.bg
7.
зеленика вика
05.05.2014 15:46:05
0
11
гей парад в гората ли е имало ?
6.
синеморец
03.05.2014 17:35:00
3
9
като пионерчета са всичките, с тия шалчета още малко и ще запеят... а лапчо най красив и хубав...
5.
Г.Ф. - Г.
03.05.2014 10:26:55
9
1
Георги Чавдаров е най-красив и умен.
4.
Касабов
03.05.2014 02:25:33
23
4
Лапчев махни се веднага от тези червени боклуци! Само Павката Маринов става останалите са болни крадливи клептомани!
3.
Smith
02.05.2014 23:09:08
13
10
Да бе! Крадливата тройна коалиция да построи нещо, вместо да открадне парите? Това трябва да си тъп като БСП електората, че да го повярваш!
2.
ии
02.05.2014 21:18:29
13
23
Това ли е най-важното и интересното от празника???? Разни темерути-хрантутници се снимали.
1.
KRIMENA ST ZAG
02.05.2014 21:03:25
11
1
As namiram tos fagt mnogo nazidatilen,no intiresen
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори