×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Съдбата поставя Телеца на изпитание, а Скорпионът кипи от енергия и лесно може да реализира целите си
  • Температурите днес ще са между 27 и 29 градуса, без облаци, идеално време за плаж
  • Какво е нивото на безработица в Бургас и в кои сектори са нужни кадри, ще съобщи Дирекция Бюро по труда в 11 часа днес
НА ЖИВО

Държавата отказа лечение на Ани, предложи й наблюдение, каза й да си гледа работата


Държавата отказа лечение на Ани, предложи й наблюдение, каза й да си гледа работата
Ако видите Ани, просто ще се влюбите в нея. Целият живот е в нея, всичко от този свят е събрано в нея, не спира да бърбори, непрекъснато иска да тича, да играе. Не можете да си представите, че тя не вижда, сподели развълнуваната майка
25 Февруари 2014, Вторник, 20:27 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Авторът

По всички закони погазват правата на детето ни, но какво да правим – да я лекуваме или да водим дела

- Г-жо Михайлова, с какъв мотив държавата отказва лечение на малката Ани?
- Държавата отказа лечение на Ани и й предложи наблюдение. Цинично й казаха да си гледа работата, ако може да гледа обаче... Това е истината, за жалост! Държавата е Абсурдистан, а ние сме нейните поданици! С два реда решиха съдбата на дъщеря ми. Нито някой ни е уведомил повече от това, нито се е свързвал с нас, нищо. Получихме едно писмо по пощата. Мотивът им е, че в случая на Ани става дума за  „експериментално лечение“. Как са стигнали до това основание, не мога да отговоря, звучи нелогично.
По всички закони погазват правата на детето ни – Харта на пациента, правата й по Конституция, правата на детето. Но какво да правим – да лекуваме детето или да съдим държавата? А пари откъде?

- Как се стигна дотук, някой срещна ли се с Вас преди това решение?
- Няма нужда да я преглеждат. Изпратих им цял класьор с документи с безспорно диагностицирано заболяване – на европейско и на световно ниво. То е потвърдено и от Англия, и от Америка, и в Русия, и от българските лекари. Изпратих максимално подробно до Фонда за лечение на деца цялата преписка в един класьор. Дъщеря ми няма нужда от повече диагностика, тя просто се нуждае от лечение. Не знам на какво казват „експериментално лечение“, не мога да си го дешифрирам за себе си. Кое лечение е категорично – химиотерапията да не би да е признато лечение? Прилагат я на всеки, а колко хора оцеляват.

- Какво бихте искали да кажете на хората, произнесли тази присъда за дъщеря Ви?
- Имам няколко въпроса към тях, относно получения отговор. Написах им отворено писмо със следните въпроси:

1. „Съгласно полученото становище” – чие становище? На кого е то? Този човек има ли име, къде работи, каква е неговата титла и специалност, каква е неговата практика и в своята такава колко деца-момичета е виждал с вродена Атрофия на ретините и на зрителните нерви? При положение, че при съвсем минимален процент от населението на Планетата, забележете, се среща подобен случай, то това означава, че на територията на България едва ли има друго такова дете! Е, как тогава някой си разрешава да дава становище? Питам: Въз основа на кои свои качества и компетенции и позовавайки се на кой опит, дава да това становище?! Дори си мисля, че това би могло да се квалифицира и като подсъдно деяние, ако не е обосновано и ако личността, която го е дала, не е квалифицирана да го прави!!!

2. „Не е подкрепено от солидни научни доказателства”- значи все пак има някакви доказателства, но те са достатъчно солидни, така ли?! А откога в България се интересуваме от научните доказателства за каквото и да било?! А и освен това дори да има такива, те едва ли са на територията на България, като всички сме наясно, че при нас подобно заболяване не се лекува! Е, тогава значи, че подобно твърдение е меко казано нелепо!

3. „Не е признато от офталмологичната общност” – коя офталмологичната общност – еврейската, арабската, руската, европейската, американската, световната – от коя точно общност, дами и господа?! Не вярвам да имате предвид българската, защото подобно словосъчетание дори на глас не може да се изговори, какво остава да се позоваваме на нея!

4. „Препоръчва се редовно проследяване на състоянието в България” – Вие на кое казвате „състояние”, уважаеми? Става въпрос за вродено тежко прогресивно заболяване! И защо не ни написахте къде точно и кой ще го осъществява това проследяване? Като сте толкова загрижени, защо не съобразихте, че ние сме от Бургас, а единствените специалисти и оборудвани детски болници са в София, а това означава 800 км в двете посоки!
Защо, след като не желаете да финансирате лечението на детето в Русия, не финансирате наблюдението в България? Или тези 800 пропътувани километри според Вас са без пари? А престоят на майката в болницата от 15 лв. на ден без включена храна, според Вас, също ли не е разход?!

А всъщност нали 6 години безпомощно наблюдавахте детето и какво направихте – остатъчното й зрение падна до 10%, разчекнахте Ани от изследвания, половината от които ненужни, източихте хиляди клинични пътеки, съсипахте ни нервните системи, за да може всеки път на изпроводяк да ни кажете: „Ами какво да ви кажем, госпожо – рядко се случва, съжаляваме, че точно на вас… Ами, идете си сега, пък след шест месеца пак елате… Ами не можем нищо да прогнозираме, понеже нямаме наблюдения върху други деца, ами молете се на Господ, ами медицината познава всякакви чудеса… и тем подобни”, да не говорим и за великите бисери: „Ами, какво да направим, бе госпожо, Вие сте си го направили това дете, да не Ви го направихме ние! Ваше си е, ще си го гледате” или пък: „Ами, оставете го /детето/ да се чалне в главата, пък го дайте на Държавата да си го гледа, като не ви помага!” Щеше да е смешно, ако не беше страшно!

Не, дами и господа! Няма да ви доведем Ани повече да я наблюдавате или да я проследявате, все едно как точно го формулирате! Нямаме повече дете за опити, нямаме нерви, нямаме и намерения! А и нямаме повече пари за Вас!
Освен ако вие не ни дадете такива, за да може да видите поне един случай на дете с подобно заболяване на живо в своята практика! Ама какви ги говоря и аз?! Такъв вариант би бил възможен само ако насреща си имаме лекари, а Вие сте много далеч от тази професия!
Но изводът, който ме плаши най-много, е, че освен, че не сте лекари, Вие не сте и хора! А животът на децата ни е поверен в ръцете Ви! Ами в такъв случай, мога само да кажа: Бог да пази децата ни и нас, за да можем ние да ги пазим от Вас.


- Каква е причината за отказа на държавата да осигури лечение за детето Ви?
- Проверих какво гласи чл. 4, на който се позовават в отказа си! Текстът е следният: "Фондът не финансира експериментални методи на лечение."

Е сега вече имам нов въпрос:
На какво основание лечението, което се прилага в Русия, за което има изградена специализирана база с размерите на един жилищен комплекс в България, лечение, което се прилага от 25 години и което дава доказани резултати, се титулува в писмото като "експериментално"?! Уважаеми лекари, кой Ви даде доклад, справка или каквото и да било сведение, Вие изобщо заинтересувахте ли се за какво говорим, или по стар български обичай си ги пишете, както Ви дойде?! Или щом нещо, което Ви е абсолютно непознато и за което нямате и грам практика в България, и което никога не е било въвеждано в България, независимо от това, че се прилага на друго място, Вие автоматично го квалифицирате като "експериментално"?! Така ли е? "От Витоша по-високо нема, и от Искъро по-дълбоко нема!" - не съм го измислила аз, народът го е казал! Но ако във Фонда за лечение на деца работят хора, подчинени все още на тази праисторическа народопсихология, то аз наистина съм ужасена!

- Какво ще предприемете оттук нататък, явно няма как да разчитате на подкрепа от държавата?
- Кандидатстваме за DMS номер и продължаваме. През април трябва да заведа Ани в Русия. До три седмици номерът ще бъде факт. Учениците от няколко гимназии в Бургас ще направя благотворителни мачове за Ани, ангажирали са спортна зала „Младост“, ще популяризираме номера и там. Надяваме се да постигнем целта си, нямаме друг избор, освен да вярваме, силно и горещо да вярваме.

- Разкажете за Ани, как живее тя?
- Ани не живее с мисълта, че е болна. Стараем се да я гледаме така, че да не се идентифицира с болестта. Тя не е наясно с това. При нея плюсът е в това, че тя не е била здраво дете, което изведнъж се е разболяло. Тя винаги е била така, не познава друг начин на виждане, друг начин на живот. За нея това е правилният и единственият начин и тя си живее много добре.
При нея целият проблем е, че заболяването е прогресивно и не трябва да губим време, за да я спасим. Тя няма проблеми. Ако я видите, просто ще се влюбите в нея. Целият живот е в нея, всичко от този свят е събрано в нея. Тя не спира да бърбори, непрекъснато иска да тича, да играе. Ориентира се безпогрешно. Ако не знаеш, че тя не вижда, няма да го разбереш, при нея са развити много другите сетива. Единствено в тъмното не може да го прави.

- Има ли други пациенти с нейната диагноза в България?
- Със сигурност момиче със същата диагноза няма, за момче не знам. При 1% от момичетата на планетата може да се срещне това заболяване. Сметнете какъв е шансът да има друг такъв случай в България.

- Кога трябва да заминете за Русия и колко средства трябват за тогава?
- На 8 април заминаваме и трябва да останем до 22. Необходими са 7 800 евро само за престоя в клиниката, останалите разходи са отделно – билети, престой на родител.

- Разкажете ни за срещата на Ани с Джоко Росич?
- С голяма болка и тъга разбрахме преди дни, че великият Джоко Росич е претърпял тежка операция, че диагнозата му е много сериозна, а прогнозите - много мрачни! Много ни е мъчно за неговата кончина. Наистина съм много трогната от този човек и начина, по който се отнесе с детето ми.
С Джоко Росич се запознахме в софийската очна клиника “Вижън”, където той също се лекуваше! От срещата с него завинаги ще ни остане като спомен топлотата, с която този човек прегърна Ани и истинската, човешка реакция, когато разбра от какво страда тя! Самият Джоко Росич страдаше от ретинна дегенерация, също като при Ани, тежко и нелечимо заболяване, водещо до пълна слепота...

"Защо, бе, чедо?! Защо на толкова малка душичка това се случва?! Сега ти трябва да играеш навън по пързалките, а не да чакаш по коридорите на болниците със старци като мен!"

Милият! Толкова истински, толкова земен, толкова мил! Помолихме го да снимаме Ани с него. В този момент дойде редът му. Все пак Добрият човек застана за снимка, тя пък не се получи. Направихме и втора – тя, както виждате, също не се получи, но вече ни беше неудобно да задържаме повече този велик българин  (моля, не ме апострофирайте, знам добре какъв е произходът му)! За нас остава топлия спомен за Истинския човек!

Помогнете на малката звездичка, протегнете й ръка, тя има нужда от нас:

Банкова сметка:

Банка ДСК ЕАД
IBAN : BG03 STSA 9300 0021 0210 03
BIC: STSABGSF
Ани Георгиева Михайлова
PayPal account:
[email protected]

В категории: Лична драма


Идва адска жега
Идва адска жега 21/08/2019, Сряда 07:32 0
Секс без правила, но с умение
Секс без правила, но с умение 20/08/2019, Вторник 21:40 0
12
Коментара по темата
12.
*********
18.05.2019 14:23:36
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
11.
Надя Йолер
09.04.2018 02:15:30
0
0
Няма ли начин да се обърнете директно към ЕУ... Това отношение към малка Ани е под всякаква критика...
10.
Беднякът
07.08.2015 22:08:18
0
0
Всеки може да прати по-левче,много ли е ?
9.
susan michael
18.03.2014 17:49:02
7
0
Търсите ли за заем? Имате точното място за вашия кредит решения тук! Global Finance Limited дават заеми на фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 3,2%. Моля, свържете се с нас по електронна поща днес чрез [email protected]
8.
Г-н Фред
10.03.2014 01:55:29
7
0
Здравейте ,

Аз съм г-н Фред Peterson собственик на Fred Peterson свят заем Аз съм Бог, страхувайки се човек, който не се заблудят хората и предлагат заеми при лихвен процент от 3% . ако наистина имате нужда от заем , просто изберете вида на заем имате нужда, тогава аз ще го дам на теб , веднага щом го искаш .

Даваме Дългови заеми, ипотечен кредит , Home заем , лош кредит, кредит , заем колата , бизнес кредит , частен заем , бърз кредит , заем колата , мигновени заем и заем за черния списък . Всякакъв вид на заем , който искате , не се колебайте да се свържете с мен възможно най-скоро .

Така че, ако сте наистина се интересуват от получаване на заем , то ще бъде от моята компания и не са останали.

Email мен сега и ще получите вашия бърз заем днес в [email protected] или личния ми имейл адрес [email protected] или се свържете с мен чрез моя сайт в http://fredpetersonworldl.wix.com/fredpetersonworldloan , за контакти : 2348072074457 . Обади ми се , ако наистина се нуждаят от този заем.

Аз ще се радвам, ако се прилагат днес и да получите вашия кредит за решаване на вашите различни проблеми .

Най-добри пожелания ,

Г-н Фред.
7.
Лео
27.02.2014 17:49:25
2
4
Държавата не финансира лечението на деца с редки заболявания,не се хабете да се борите със системата.Направете благотворителни инициативи под формата на концерти,базари и кутии за дарения в Молове,магазини и детски центрове.Пратете писма до по-развитите фирми,много от тях помагат и се обърнете към фонда "Протегни ръка" на Прокредит Банк.От сърце ви желая здраве и късмет.
6.
ДДД
26.02.2014 14:31:58
0
9
Нам мен други неща ми се набиват на очи - държавата харчи за една ши*бана дупка в АЕЦ белене 2.5 милиарда евро, за Цанков камък още 500 милиона, плащат се стотици милиони субсидии за тютюн, данъците ни отиват, за да издържаме мангали, които никога в живота си не са работили. Също така се оказва, че има 2милиона българи, които не си плащат ежемесечно по 7 лв. здравните осигоровки.

На фона на това се налага постоянно да събираме пари за болни дечица, налага се да плащамe на частни охранителни фирми, за да не ни оберат жилищата, налага се в някои градове да доплащаме за частни децки градини или да бутаме рушвети, за да приемат децата ни, налага се да застраховаме колите си, не защото искаме, а за да не ни ги откраднат. И докога така? Докога мат'риала ще мълчи?

Направете си сметка дори само ако парите изхарчени за беленския гьол и за този в Цанков камък бяха вложени в нова университеска болница, дали щеше да се налага да пращаме децата си да се лекуват по Русия, Изреал или Пакистан...
5.
ДДД
26.02.2014 14:31:58
0
7
Нам мен други неща ми се набиват на очи - държавата харчи за една ши*бана дупка в АЕЦ белене 2.5 милиарда евро, за Цанков камък още 500 милиона, плащат се стотици милиони субсидии за тютюн, данъците ни отиват, за да издържаме мангали, които никога в живота си не са работили. Също така се оказва, че има 2милиона българи, които не си плащат ежемесечно по 7 лв. здравните осигоровки.

На фона на това се налага постоянно да събираме пари за болни дечица, налага се да плащамe на частни охранителни фирми, за да не ни оберат жилищата, налага се в някои градове да доплащаме за частни децки градини или да бутаме рушвети, за да приемат децата ни, налага се да застраховаме колите си, не защото искаме, а за да не ни ги откраднат. И докога така? Докога мат'риала ще мълчи?

Направете си сметка дори само ако парите изхарчени за беленския гьол и за този в Цанков камък бяха вложени в нова университеска болница, дали щеше да се налага да пращаме децата си да се лекуват по Русия, Изреал или Пакистан...
4.
Joy
26.02.2014 11:33:01
1
14
до gb

Не си прав, друже!

Фондът отпуска пари за лечение на Детска церебрална парализа - 25% вероятност да се излекуваш. За лечението на това дете гаранцията е 75%, че ще бъде успешно!

И на кое казваме "експериментално лечение", всяко лечение е експеримент, да не би химиотерапията да е 100% успешна при всеки пациент.

Нека бъдем малко повече човеци!
3.
gb
26.02.2014 09:58:31
9
4
Покрай всичките дарителски акции и апели /дано все по-малко деца да се нуждаят от такива/ в очите ми се набиват следните неща:

1. Малко дете за жалост е болно от тежко и много коварно заболяване. Нормалните терапии са безсилни да решат проблема.
2. Родителите му са съсипани и отчаяни - гледат как детето им страда и започват да пишат наред на всички клиники за които имат информация.
3. Големите и реномирани клиники - най вероятно потвърждават диагнозата на нашите лекари и невъзможността за ефективна терапия на заболяването.
4. Разбира се - винаги се намира "черна" клиника /в Израел, Русия, Индия, Пакистан/ дето да каже 100000Е и го оправяме с някаква магическа процедура. Е, без гаранции.
5. Тук се организират акции, дарения, апели - парите се събират. Плюе се по държава, лекари, фондове /тук таме някоя партия бърка в джоба и пуска някой лев/
6. Лечението се провежда - резултата е нулев. Мошениците в клиниката прибират парите на бедните хора. Гаранция разбира се за ефекта на лечението не са дали. Родителите се връщат отчаяно в България, за тях и детето им повече нищо не се чува.

За какво са всичките тези писания по-горе: Нито ние, нито родителите, нито пък журналистите са компетентни медицински лица. Фонда предполагам е с ограничен бюджет и парите му трябва да бъдат насочвани максимално правилно. Със средствата да се пробва едно експериментално лечение с неясен резултат могат да се проведат няколко с доста по-предвидими лечебни ефекти. В края на краищата не сме богата държава а за жалост процедурите при редки и ракови заболявания са с европейски и американски цени.

Не съм лекар, не съм и компетентен в темата ... това е личното ми мнение.
За позитивeн край ще кажа, че имам познат - младо момче което благодарение на точно тези фондове е претърпял операция на тумор в Германия и последващи процедури и е здрав, прав корав и работещ човек.
Нещата не са само черни или бели.
2.
DJ
26.02.2014 09:19:18
1
6
Така става като в бг останаха само пумияри и корумпирани мършояди, и се назначават по партиина линия некадърници на всички нива и управленски постове
1.
Възмутен
26.02.2014 09:03:22
0
7
Смърт на всички гадове чиновници от този измислен антофонд за лечение на деца,вашата мама ,живи ще ви дера долна измет вулгарска ,веднага пускайте пари на детето !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ще спрат ли полицаите от Пловдив опасните гонки? Ще спрат ли полицаите от Пловдив опасните гонки?

Лишаване от право на управление за 1 година и глоба от 3000 лева е санкцията за шофьорите, предупреди инспектор Ботьо Гиргинов

Кичка Бодурова осинови дете Кичка Бодурова осинови дете

Певицата, която от дълги години живее в САЩ, отдавна мечтае за още едно момиченц

Нагъл крадец остави бебе от Варна без детска количка Нагъл крадец остави бебе от Варна без детска количка

Родителите обвиниха полицаите от морската столица, че не си вършат работата

Любо Чука пусна дрон над гроба на брат си Любо Чука пусна дрон над гроба на брат си

Славчо бе застрелян с два куршума в главата и откаран в болницата именно от Любо

Племенницата на Ламбо: Стефан Данаилов каза, че е ранен партизанин, но е добре Племенницата на Ламбо: Стефан Данаилов каза, че е ранен партизанин, но е добре

Поръча ми да кажа на хората, че е добре, заяви Росица Обрешкова

Любими имена черпят днес, почитаме смела християнка Любими имена черпят днес, почитаме смела християнка

Света Васа била съпруга на идолски жрец

Простотия! Нудист се съблече пред блок Простотия! Нудист се съблече пред блок

На място веднага е изпратен екип на 3 Районно управление на полицията, който прибрал голия мъж за разпит

Идва адска жега Идва адска жега

Максималните температури ще са между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг

 

Действал ли е адекватно екипът на спешния център в Сливен и можеше ли Кристин да бъде спасена? Действал ли е адекватно екипът на спешния център в Сливен и можеше ли Кристин да бъде спасена?

Излизат резултатите от проверката на спешния център 

Тръба на басейн засмука 12-годишно русначе в Бодрум пред очите на татко му Тръба на басейн засмука 12-годишно русначе в Бодрум пред очите на татко му

Детето е настанено в болница в Денизли.  Състоянието му е критично и се намира под непрекъснато лекарско наблюдение 

 

Тийнейджър сложи край на живота си след разкритие в социална мрежа Тийнейджър сложи край на живота си след разкритие в социална мрежа

Според разследването на полицията, трагично починалият Хари не е възнамерявал да умре, но вероятно не е осъзнавал колко бързо ще загуби съзнание

По-щастливи в брака – жените с по-малко опит в секса По-щастливи в брака – жените с по-малко опит в секса

Това показва проучване в САЩ

Джонсън поиска от ЕС затваряне на ирландската граница след Brexit Джонсън поиска от ЕС затваряне на ирландската граница след Brexit

Писмото му до Доналд Туск предизвика негативна реакция както в Брюксел, така и в Лондон

Уфолог: Извънземни са ни оставили оръжия на Луната Уфолог: Извънземни са ни оставили оръжия на Луната

 Имало е градове там, но заради война са разрушени, твърди Скот Уоринг

Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята

Сара Нетаняху била в лошо настроение още при излизането

Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви.. Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви..

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители

Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната

 Според експерти загубата на човешки капитал вече е национален проблем

Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo

Гepмaнcĸитe тypиcти, зa ĸoитo Гъpция e любимa дecтинaция, изглeждa тъpcят paзнooбpaзиe нa фoнa нa възcтaнoвeния интepec ĸъм Eгипeт и Typция

Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства

"Дупката" позволява на хакерите да прихващат информацията, която се изпраща чрез безжичната технология

Паника в Южна Корея заради извънземни Паника в Южна Корея заради извънземни

Огромен НЛО надвисна над град Теагу, а корейците вярват, че целта на пришълците била да изпият енергията им

Кевин БУТ, режисьор Кевин БУТ, режисьор Добрите граждани на България имат много повече власт, отколкото техните потисници Виц на деня Виц на деня Събудих се сутринта, гледам в в джоба ми 100 лева. Радвах се на находката, докато не намерих в другия джоб разписка от банкомат за изтеглени 400 лева.

Виц на деня Виц на деня Бай Гроздан с разочарование научи, че Ариана Гранде не е бира от 3 литра. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Първи дни от отпуската - това е времето, когато си изключил всички будилници и спокойно ставаш и без тях в 6 сутринта.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори