×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметовете на ГЕРБ: Правителството цинично политизира общините с разпределянето на 500 млн. лева


Кметовете на ГЕРБ:  Правителството цинично политизира общините с разпределянето на 500 млн. лева
Кметовете на ГЕРБ в Бургаска област са 6, те бяха усмихнати при първата си среща с областния управител Павел Маринов след смяната на управлението, разпределението на държавните средства сега обаче попари повечето от тях
08 Февруари 2014, Събота, 22:54 ч.

В населените места, управлявани от ГЕРБ се падат по 15 лв. на човек, срещу 90 лв. на ръководените от БСП

Кметовете на общини, управлявани от ГЕРБ възразиха остро срещу начина, по който са разпределени 500 млн. лева от новия финансов механнизъм на правителството за развитие и растеж.  Темата през тези дни е особено болезнена, особено за Бургас, който получи 5 млн. лева срещу 51 млн. лева, наляти във Варна. От 13 общини в Бургаска област, ГЕРБ управлява 6. Кметовете на ГЕРБ от цялата страна излязоха днес с декларация, в която се казва, че одобрението на проектите на общините е било направено по неясни критерии, без прилагане на обективен анализ и без финансова и икономическа обосновка. „Това е поредният пример за непрозрачно, небалансирано и нецелесъобразно разпиляване на публични средства. От всичко това прозира, че критериите, по които са определяни крайните победители, са изцяло партийно-политически, в полза на управляващата тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака”, смятат градоначалниците. Анализът им показва, че разпределението на средствата към общините, измерено спрямо населението, финансирането е по 15 лв. на човек в общините на ГЕРБ, по 90 лв. на човек в тези на БСП и по 133 лв. при ДПС. „Това показва ясно, че политиката на правителството по отношение на общините е крайно и цинично политизирана, и общините, които се управляват от кметове на ГЕРБ, са дискриминирани. С това управляващите отказват да работят за живеещите в тези общини и създават поредното разделение на нацията, наказвайки и собствените си избиратели”, се казва в декларацията.
Кметовете настояват за провеждането на спешно извънредно заседание на управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, което да насрочи среща с министър-председателя и министъра на финансите. На тази среща трябва да бъде изискана и предоставена на НСОРБ пълната документация и информация за проведената процедура по одобрение на печелившите проекти на общините.



9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
fuck БСП
09.02.2014 11:01:50
2
0
Много бесепарчета, много депесарчета, много атакистчета и все педерастчета се наели да плюят по кметовете. Плюйте, плюйте, педерастчета, малко му остана на олигофрена Орешарски. Колкото и да ви боли, ГЕРБ отново ще е на власт. Само се молете Цецко да не стане пак министър на вътрешните работи, че тогава черва ще драйфате.
8.
Кметове
09.02.2014 08:57:41
0
3
Като ходиха да откриват магистрала не мислиха. Сега им го набиха някъде. Следва сваляне и смяна.
7.
Созополския кмет заселва мангали гласоподаватели
09.02.2014 08:37:33
0
0
16-годишен ром уби баба за 12 лева
BLITZ - 09 Февруари 08:24
Невръстен апаш убил 74-годишната Виолета Лакова от ловешкото село Петревене за 12 лева, съобщава „Телеграф“. Крадецът ги взел от портмонето на самотно живеещата жена, след като я пребил като куче в къщата й във вторник.
Комшиите се усетили, че нещо се е случило със старицата, когато видели, че някои от съдинките с храна от социалните седят пред вратата й непокътнати. Синът й Иван пристигнал от съседното село Дъбен, влязъл във фамилната къща и останал потресен от гледката.

«Убили са майка ми“, крещял в несвяст човекът, който е бивш полицай. «Обезобразена е, защото са я налагали с дърво. Цялата й дясна половина е ужасяваща. Не прилича на човек“, разказа познат на жертвата.

По думите му, по време на разследването полицаи открили някои от съдинките на социалните в дома на 16-годишния ром Лальо, известен с прякора Табака. В ареста били прибрани още майка му Еленка, брат му Златко и доведеният му баща Драго.

В селото,говорят, че в дома им криминалистите открили цял куп крадени вещи - електрожени, шлайфове, хладилници и др. Всички добре знаели с какво точно се занимава Табака, но отказвали да се жалват в местната полиция, защото той продължавал да се разхожда на свобода.

Преди време Лальо работил като строител, но шефът му го спипал да краде и му теглил здрав бой, от който дори временно оглушал.

В селото треперят от страх, защото ромите са двойно повече от българите, а кражбите са ежедневие. Наглостта на апашите стигнала до там, че обрали доматите от нивата на кмета Николай Георгиев, която се намира точно под прозорците му.

Пенсионерите в селото твърдят, че след убийството на баба Виолета ченгетата изрично ги предупредили да не разказват за случая. Макар и след арестите, полицейски началници допуснаха: «Не е изключено жената да се е самонаранила“.
6.
kon do konia
09.02.2014 07:40:19
1
4
КОН ДО КОНЯ , ЮНАК ДО ЮНАКА ,
МИЛА МОЯ МАЙНЬО ЛЬО...
5.
HJ
08.02.2014 23:58:43
1
1
ВЛАСТА ЗА ТВА СЕ ВЗИМА ==СТИГА ПАПКАНЕ ,РЕД Е НА ДРУГИТЕ ----И ТАКА ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ
4.
Созопол
08.02.2014 14:05:24
1
4
Кмета на Созопол иска с държавни пари да си построй стадион и хотел върху общински парцел. Общината не разрешава на хората да спортуват на стадиона, пази го за отбора на кмета да лапат от Черното Тото
3.
http://news.burgas24.bg/477867
08.02.2014 13:58:24
2
2
Нито един от двата проекта на община Созопол не получи финансиране от инвестиционната програмата на правителството за растеж и устойчиво развитие на регионите. Петя Чапевова, зам.-кмет на общината каза, че няма да се отказват от тях и задължително ще търсят други начини за финансирането им.
2.
Eвропарламент
08.02.2014 13:53:15
4
5
Тия Кметове реват за пари като вдовица за х*Й
1.
кметче с очилца
08.02.2014 13:45:29
7
13
Га папкахте държавни милиончета пренасочени към Бургас от Бойко Мутрата не ривахти сига ривети ? Вашата лапачка свърши герберасти , край ! бАЛОНА бУРГАС СЕ СПУКА !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори