×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна премахването на старите и опасни дървета до храма "Свети Александър Невски" в столицата
  • Израелски танкове обкръжиха източната част на Рафах
  • Официалният правописен речник на българския език вече е онлайн
  • Над 190 служители на 6 институции влязоха в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, почна инвентаризация
  • Сърбия ще построи с китайски компании слънчева електроцентрала и петролопровод
  • Русия започна настъпление в Харковска област – това е нов фронт във войната
  • Повишението на пенсиите от 1 юли няма да е с 11 %, а с 10%, заради по-ниската инфлация
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Община Бургас: Подигравка с инвалидите и закрила за връзкарите в Синята зона *


Община Бургас: Подигравка с инвалидите и закрила за връзкарите в Синята зона *
Този фолксваген паркира редовно на място за инвалиди, но защо служителите на кмета се правят на разсеяни?, пита се нашата читателка
29 Август 2013, Четвъртък, 17:10 ч.
Автор: Радостина НИКОЛАЕВА

Пращам снимките на Флагман.бг с надеждата, че трябва да има наказан – не заради болните като мен, а защото искам справедливост

От известно време имам инвалидна карта за паркиране. Не съм се замисляла колко такива места има из Бургас. Преди аз самата да се наложи да ги използвам ги виждах и нито за миг не съм си помисляла да паркирам там ей-така. Но хора всякакви. И съвестни, и такива без грам съвест. Колко дебил трябва да си, за да заемеш от и без това ограничените места за инвалиди. По паркингите на моловете и големите вериги това е обичайна практика, но не е толкова фатално, защото и другите места са безплатни. Когато обаче това се случва системно в центъра на Бургас и то под носа на Общината, намирисва на корумпирани общински служители. Вече втора седмица се опитвам да спра на края на ул. "Мара Гидик", където има две инвалидни места обърнати към главната улица "Александровска". Безуспешно, разбира се. Това е "окупирана" зона за местните търговци. Които не са инвалиди.А това на мен ми коства не само много нерви. Спирайки един ден чак на другия край на центъра, отидох пеш до ул."Мара Гидик" и се обадих в Общината, за да им кажа какво е положението. От там вежлива служителка ми даде номер, на който да звънна и където би следвало да ми обърнат внимание и да реагират. На позвъняването ми общински служител прие сигнала и ..... до там. Реших да почакам, за да видя дали съмненията ми, че нищо няма да се промени са основателни. До двете инвалидни места нямаше достъп, бяха "запушени" от други две коли. След известно време от близкия магазин за дрехи втора употреба или соларното студио, не съм сигурна, излезе една девойка, която забързано запали своя Фолксваген А0661КТ. Казах си – ето има раздвижване по моя въпрос. Сега ще разместят колите и сигурно повече няма да се повтаря. Бях поразена от това, което последва - тя не махна колата си от забраненото място, а най-нагло я настани върху едно от инвалидните места, правейки коридор за паркиране на голям русенски джип, зад нея. На въпроса ми дали колата й е инвалидна и къде са отличителните й знаци, дамата измрънка: "Ми не съм си го сложила" и си влезе безцеремонно в магазина.

От снимките, които изпращам, ясно се вижда, че паркираните коли не са на инвалиди. Те са на нагляри, които нямат съвест - живеещи с собствения си свят, където основното е собственото им забогатяване и безпардонното гъзарско поведение.

Но разказът ми не свършва тук. След още един час отново позвъних в Общината и на въпроса ми толкова ли са далеч, че за един час никой не провери сигнала ми, отговорът беше: „Не е само вашият сигнал, а и сезонът е летен!“

Питам Община Бургас и нейното ръководство“: Ако аз спра в синя зона, в нормалната и част, и не пусна смс, дали за този един час няма да са ми вдигнали колата? Ще са я вдигнали и пушек ще се вдига, при това още на 15-тата минута!

Онзи ден отново имах работа около ул.“Мара Гидик“. Въпросният Фолксваген и джипът БМВ-то си седяха необезпокоено на същите места. Убедена съм, че ако бяха санкционирани, повече нямаше да си позволят такава наглост.

Това затвърди съмнението ми, че тези хора имат "гръб" в Общината. На опашката на съседния дюнер забелязах двама униформени общински служители и директно попитах кой на кого плаща, за да стоят тук тези коли. Получих обещанието, че ще разгледат колите ... и толкова.

Но вече не съм разочарована. Не ми е чак толкова жално за мене, но за хората като мене, които всеки ден са в ситуация "без изход". Съжалявам госпожата с Фолксвагена. И се надявам тя да осъзнае, че никой на този свят не е застрахован срещу най-лошото. Утре и тя може да се окаже откъм нашата страна.

А на общинските служители напомням, че получават заплатите си от нашите данъци, такси и глоби.Ние сме техните работодатели. И можем да искаме отстраняването им за несвършена работа.


*Публикуваме писмото и част от снимките на нашата читателка, която, доколкото разбираме, е онкоболна. Очакваме от Община Бургас г-жа Николаева да бъде поканена и изслушана, след което да има и наказани – както от бездушните униформени пазители, така и сред наглите привилегировани граждани




В категории: Лична драма


17
Коментара по темата
17.
Морски
31.08.2013 23:01:36
0
1
Г-жа Николаева, искрено ви желая успех в борбата с рака.
Имах предвид не само близките на инвалидите.Много инвалидни карти се раздават според мен по странни причини на хора които нямат затруднения с придвижването, а възрастни хора едвам кретат по тротоарите, но инвалидни карти нямат .
16.
До Морски
30.08.2013 17:40:17
0
1
Има и хора, които не са инвалиди, но возят инвалид. Понякога инвалида е детето им. Така, че нека бъдем малко по-толерантни! На никой нищо няма да му стане от това.
15.
xah
30.08.2013 10:29:20
0
1
taq kurva s taq kola raboti v magazina nablizo i za tva nishto ne i kazvat za edna usmivka i si parkira tam
14.
Радостина Николаева
30.08.2013 09:43:54
0
9
Само да уточня че в графата "инвалиди" не влизат само хора с проблеми с придвижването ( без крайници или видимо зле) . Инвалиди са и онкоболните и диабетиците примерно. Предполагам сте виждали инсулино зависими хора ? Не се отличават по нищо от вас. Външно разбира се. Само че този човек вървейки по дълго по слънцето рискува да му стане лошо , недай си Боже да направи хипоглекимична криза. Аз също не давам вид на болна. Вече имам и коса, така че съвсем. За съжаление обаче рака ми е в 4 стадий, имам метастази на белия дроб и на костите. Трябва ли да се задъхам и да затрудня дишането си и трябва ли да ме заболят костите. Не го пожелавам на никой. Държавата е дала правото на инвалидите да се възползват от по близко спиране в определени участъци. И пак повтарям - ивалиди не са само хората без крайници или тези в инвалидни колички. На тях пък паркирането им е най-малкия проблем за съжаление. Прав сте обаче за едно. Сигурна съм, че има хора близки на инвалиди които с картите спират на тези места. Но тук пак стигаме до въпроса къде спят служителите. Мен лично един път са ми искали картата. А тя е поименна и има моята снимка на нея. Обикновено само поглеждат от разстояние и толкова.
13.
Морски
30.08.2013 09:08:27
3
0
Г-жа Николаева, съгласен съм, че не трябва да се спира на инвалидните места.Интересно е обаче, от "инвалидни" коли слизат обикновено хора които нямат никакви видими затруднения с предвижването.Струва ми се, че инвалидни регистрации се дават по странни критерии.Според мен право да ползват тези места имат само хора със затруднено движение- инвалидна количка, патерици и т.н.
12.
до общината
29.08.2013 22:52:47
1
7
или го махайте платеното паркиране или си вършете работата.милиционерите и те паркират на аванта с фуражка на предното стъкло
11.
хаха
29.08.2013 22:50:27
0
0
двата мотора ,а собствениците да не седяха на кафенцето до Макдоналдс? :)))))))))
10.
До Р.Николаева
29.08.2013 22:19:36
0
4
И другият път просто паркирайте зад тях, така, че да не могат да излязат и си оставете на стъклото телефонния номер и снимайте всичките коли както сте ги запушили! ;)
9.
До Р.Николаева
29.08.2013 22:16:07
1
6
Г-жо Николаева, вземете снимките и отидете с тях при шефа на КАТ в Бургас и заявете, че искате да свидетелствате при съставянето на акт на тези шофьори! Той няма право да Ви откаже.

Между другото, вярвам, че общинските служители са натоварени, но нека от Флагман направят една проверка колко акта или фиша има съставени от КАТ за неправилно паркиране? Но не от Полицая, който съдейства на паяка, а от патрули на КАТ!
8.
baihui
29.08.2013 20:58:19
0
8
Тези изроди от общината,КАТ,разните паяци,слагачи на скоби и т.н. могат да се гаврят само с обикновените граждани,а богоизбраните да не закачат!Те имат на списък рег.номера и дори номерата на телефоните им! Наскоро на един приятел му се наложило да ползва колата си много рано сутринта но излизайки от паркинга на кооперацията установява,че изхода е препречен от някакъв скъп джип.След две обаждания на тел.112 и близо 40 мин.чакане ефекта бил нулев. Човекът намерил някакъв телефон на КАТ и позвънил.Не след дълго от съседната кооперация се изсухлила някаква курва ,качила се и преместила джипа.
7.
Радостина Николаева
29.08.2013 20:46:41
0
8
Не само ,че си го мисля, но и ще държа всеки който си взема заплатата от моя джоб с данъците ми да си върши работата или да бъде отстранен. Не ме интересува изобщо кой на кой дирижира положение. За мен в случая никой не си свърши работата. И ако в тази държава общинските служители работят като на запад, ще бъдем за пример. И само за протокола да вметна , че елементарното възпитание уважаеми "h" изисква след като не ме познавате да не се обръщате към мен на "ти".
6.
h
29.08.2013 20:23:43
11
3
Радостина Николаева само не обвинявай служителите ,че ще ти кажа кво плащаш. Хората работят за по 300 лева и нямат ДУМАТА КОЙ ДА ЗАСКОБЯВАТ И КОЙ ДА ДИГАТ. АМА ХИЧ НЕ СИ ПОМИСЛЯЙ НЯКАК СИ ДА ГИ ОБВИНЯВАШ ЗАЩОТО СтАВАШ СМЕШНА. Не се ли досещаш че не правят нищо защото ТАКА СА ИМ НАРЕДИЛИ ОТГОРЕ. Търси вината в Общината вътре !!
5.
До наглия чиновник на кмета
29.08.2013 20:04:37
0
10
Номер 3 - на кого и колко пъти да звъни жената - не четеш ли колко пъти ги е молила да помогнат! От всякъде миришеш на подлога на общината
4.
Радостина Николаева
29.08.2013 19:59:26
0
14
Вината на общината е в това ,че въпреки сигналите и обажданията към тях , нито скоби сложиха, нито паяка дойде, нито глобиха нарушителите. 4 автомобила в нарушение не са ли достатъчни ? Селяците са невъзпитани, а на общината е задължение да се справи с тях. Задължение за което аз и вие плащаме.
3.
az
29.08.2013 19:40:59
4
5
Не разбирам защо е виновна общината, че в България има твърде много кретени ?!?!Какво е виновна общината, че някой селяци са толкова невъзпитани, че паркират където както си искат ...
И все пак в Бургас има организация звъниш на паяка и го вдигат.
2.
стан
29.08.2013 19:18:06
3
6
Преди два дни на александровска спряха два мотора точно пред кафето на самата улица "пешеходна" . Обадих се и ми казаха, че приемат сигнала. час и половина след това нямаше кола. Съжалявам ама ако общината иска общество, което да е отговорно към града си то самата община трябва да се погрижи да бъдем такива.
1.
Hm
29.08.2013 19:14:00
0
5
Ами паяка трудно може да влезе там,според мен.Трябва Общинска полиция да ги дебнат и да им напишат някой акт.А също така и Кат имат правомощия.Иначе госпожата не е права само за едно,ако не си плати Синята зона ще и сложат скоба по-скоро,а не да я вдигнат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята Заради силното слънчево изригване ще се появят и северни сияния "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания "Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания Всички събрани средства ще са за Дневния център за деца и пълнолетни лица с увреждания, който се намира в Морската градина Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Катастрофата с въгледобива ни стигна до "Франс прес", докато българските медии мълчат Министърът на труда и социалната политика обещава подкрепа за преквалификация на работниците Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място Тя бе в Исландия  Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър Вчера абитуриентите представиха в Летния театър спектакъл, наречен „Като за последно“ Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май Изтъкнатият съдов хирург проф. Захариев ще преглежда в ДКЦ „Бургасмед“ на 17 май От 2023г. професорът е и методичен ръководител и консултант на Отделението по съдова хирургия на МБАЛ „Бургасмед“
Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори