×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Алексей Янчев: Давам 10 дни срок на бургаския кмет да уволни виновните за дървото, което уби сина ми Пейо


Алексей Янчев: Давам 10 дни срок на бургаския кмет да уволни виновните за дървото, което уби сина ми Пейо
Майката и бащата на Пейо - Даниела и Алексей са неутешими, жена му Бранимира не успява да сдържи сълзите си, тя обяснява на сина си Алекс, че татко му го гали всеки път, когато духне вятъря
16 Март 2013, Събота, 11:32 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Почерненото семейство отбеляза 6 месеца от  смъртта на младия мъж ден преди именния ден на детето му

Бащата на убития от дърво в центъра на Бургас 26-годишен Пейо Янчев – Алексей Янчев днес призова кмета Димитър Николов да уволни служителите от общинската администрация, допуснали кестен да падне на оживено от пешеходци място. Трагедията, при която дървото премаза младия мъж, стана на 17 септември миналата година на входа на общинския паркинг на бул. „Гурко”. Днес почернените близки и приятели на Пейо отбелязаха 6 месеца от смъртта му. Жена му Бранимира Колева беше с зачервени от сълзи очи, майката Даниела едва намираше сили да говори, дори бащата Алексей, който като бивш полицай е с твърд характер, не успя да сдържи мъката си.

 

„Няма да позволя да се гаврят с паметта на сина ми. Не може в жалба на Община Бургас до Окръжния съд веднъж да не се цитира името му правилно”, каза бащата и трудно устоя да не се разрида. Алексей Янчев е отчаян от факта, че 6 месеца след трагедията няма резултат и няма наказани виновни.  Той посочи конкретни общински служители, на които трябва да им бъде търсена отговорност, начело с шефката на отдел „Озеленяване” Светлана Танева.

В момента по повод инцидента се води дело от страна на държавата за причинена смърт по непредпаазливост срещу неизвестно лице. Другото дело е гражданско , заведено от близките на Пейо, за обещетение за сина на му – малкия Алекс. В момента детето е на 4 годинки. Той живее с майка си при родителите на баща си. „Много ми е трудно да обясня на детето, че баща му е при звездичките и че като духне вятър – го прегръща и му праща целувки”, каза разстроена  Бранимира.

Алекс и дядото Алексей утре имат имен ден. „Вместо да празнуваме, ние страдаме за смъртта на един невероятен син и баща, пред който животът тепърва предстоеше, както и си задаваме хиляди въпроси, на които още не можем да намерим отговор”, казаха близките.

Десетки роднини и приятели на Пейо засипаха с цветя дънера, останал след отсичането на кестена – убиец.


В категории: Лична драма


28
Коментара по темата
28.
kdd
09.04.2013 08:37:53
0
1
Окастриха цял град, а на някои от окастрените дървета висят огромни табели "внимание падащи клони". Цялата ни работа е такава.
27.
ifwzqfhitvk
20.03.2013 06:38:05
0
0
rJgKQj , [url=http://vdnmfnwjxubi.com/]vdnmfnwjxubi[/url], [link=http://uebwiqpvdbje.com/]uebwiqpvdbje[/link], http://kbdzyccdvtnr.com/
26.
do gb
17.03.2013 21:56:05
1
3
"Или може би градът ни трябва да бъде едно сиво бетонно-асфалтово гето, а лятото хора да припадат в жегата поради липса на сянка?
Ако това целите: Сори, но аз съм против." Ама разбира се, че това се цели бе, интелект! Чичето да си прави ПР за сметка на починалия си син- сигурно много се кефи да го дават НА ТЕЛЕВИЗОРА! Да се отсекат всички дървета, защото после пак ще го дават НА ТЕЛЕВИЗОРА! Как го прозря? Сигурно 1900 лв са ти и застраховките за мозъка на година.Я, вземи го застраховай за повече- брилянтен си! И да ти кажааааа, сори,ама не ми пука дали си против- да го духаш! ...И все пак духай по-леко, гледай да не минаваш 144 км/ч! Айде, със здраве, wanker!
25.
123
17.03.2013 21:35:52
1
3
Не е полезно и здравословно да се наричат бивши служители на МВР "чиче"... Просто съвет!
24.
az
17.03.2013 21:33:22
1
2
Ооо, и забравих да ти кажа, че точно по това време бях навън, чичовото, защото си водих детето на училище и знаеш ли кво, НЕ МЕ ОТВЯ УРАГАННИЯ ВЯТЪР!!! Сигурно, щото съм здрав като кестен, ааа?! Нали, бе смотан!?
23.
az
17.03.2013 21:30:47
0
2
освен това, нали се сещаш, че никой от близките не говори "простотии", щото, смотан, и шквала е проверен, и ураганния вятър, и всички други тиражирани от общината "НЕИСТИНИ". Да, смотан, проверено е- и не е вярно!!
22.
az
17.03.2013 21:28:12
0
3
Не помня някой от близките на жертвата да е изсичал дървета. Секат ги от общината /естествено, както винаги- след дъжд качулка/, щото се опитват да си позамажат осраните задници! А ти gb се мятай на скъпата си кола /I doubt it/ и се изнасяй на зелено в някоя гора!!! Дъветата са в гората, сельо!!
21.
gb
17.03.2013 21:13:41
1
2
И след като уволним озеленителя, окастрим целия град, изсечем всички големи дървета в нашия красив и зелен Бургас - близките на жертвата ще са доволни ли?
Или може би градът ни трябва да бъде едно сиво бетонно-асфалтово гето, а лятото хора да припадат в жегата поради липса на сянка?
Ако това целите: Сори, но аз съм против.
20.
gb
17.03.2013 21:07:47
1
2
На тези които говорят с простотии, аз говоря с факти. Във въпросния ден имаше вятър и то много силен ... който е забравил да си пие хапчетата.


Според разпространения днес текст още през септември 2010 г. Община Бургас е предприела действия по благоустройството на занемареното пространство до бившата Трета поликлиника в града. Била е обявена процедура за инженеринг и реконструкция на цялостното пространство, бил е обособен временен открит паркинг. В изготвения проект са били описани 173 дървета на територията на паркинга, изготвена е фитосанитарна експертиза и въпросното дърво под № 130 – от вида конски кестен, е описано като "във видимо добро състояние".


Във фаталния ден и час по официални данни на метеорологичната станция в Бургас, вятърът е бил със скорост 144 км. в час, който се квалифицира като ураганен. Наблюдаван е бил "шквал" (хоризонтално завихряне на вятъра), характеризиращо се с много голяма промяна на скоростта на вятъра.

Това достатъчно ли е за късопаметните ? Нищо общо нямам нито с ГЕРБ нито с БСП, нито с Валерката, нито със СДС или който и да е ....
Пиша личното си мнение.

Лека му пръст на момчето, но случая както много пъти подчертах е един злощастен инцидент и не знам защо трябва да се политизира, да се искат оставки и да се окастря цял град. Близките му с каква цел продължават да ровят ли ровят по темата след като всичко е кристално ясно. Какво искат и като го получат какво ще промени това ?
Естествено че никой не иска да е на негово място, естествено че и на най-големия си враг не бих пожелал да се случи това което се случи на Пейо ... но инциденти стават ежедневно и не винаги за тях има наистина виновни хора .... да се търсят изкупителни жертви, отмъщение и вендета е нелепо ... затова и бяха крайните ми квалификации в предния пост ....
19.
Valbor
17.03.2013 20:21:42
1
1
Герберщината винаги е означавала деформирана ценностна система, липса на интелект и пълна простащина! Писанията на gb са поредното доказателство за това. Всъщност той подражава на своя лидер!
18.
До gb
17.03.2013 19:33:38
1
2
Ей мухльо! Каруцар такъв! ! Честно ти казвам, ако те знам кой си ще те разстрелям пред Общината!!! Помияр мръсен!
17.
до gb от Анет
17.03.2013 18:39:10
0
2
г-не, няма да ви нарека малоумник, защото просто ще изпадна във вашата ниЗка стилистика. Вие сигурно сте напорист млад гербер, който се опитва да се хареса. Само, че тук не е време за политика, а за трагедия. В този ден нито имаше безумно силен вятър, хората не можеха да стоят по къщите си дори с децата си, явно вие нямате такива и не знаете, че това беаше първия учебен ден. Вие сте пълен помияр затова, че обиждате едно почернено семейство. Дано вашето никога не бъде такова, ако изобщо го имате с този уличен език, може и да се израснал на улицата.
16.
gb
17.03.2013 16:08:50
4
1
Става дума наистина за нещастен случай, който се преекспонира и раздухва от медиите.
Не пожелавам на никой да е на мястото на жертвата или на близките му ..... но съм против окастрянето на половин Бургас заради подобен нелеп инцидент.
Има и нещо друго - по време на буря и силен вятър е нормално човек да има минимален инстинкт за самосъхранение и да не излиза навън/ да ходи под дървета/ да стои далеч от опасни сгради и прочее превантивни мерки. Защото като се обърне каруцата - решения много : да уволним този и онзи, да снимаме дървета, да сложим гърбици по улиците и други подобни ....

до 15 ... карам чисто нова кола, която не е БМВ .... не струва 3000лв, но около 1900лв са застраховките и за една година .... все пак мисля, че кой каква кола кара не осначава нищо в конкретния случай.
15.
До gb
17.03.2013 09:48:24
2
2
Ей малоумник с 3-ти клас, вземи прочети как се инспектират дървета за да се разбере дали е болно или не! Селянин прост! А за движението в града - ако чобани като теб с каручките /БМВ за 3 хил лв/ си отидат на село да си ги карат наистина катастрофите ще намалеят драстично! Да ти е*а майката глупава!
14.
wallin
17.03.2013 09:44:44
1
4
Искам да се обърна към човека нарекъл бащата на загиналото момче "чиче" ! Господине единственото което не ми позволява да Ви наругая по най-грубият начин е възпитанието ми!!! Вие явно не притежавате морал , съвест или състрадание! С какво безочие си позволявате подобни мнения без дори да познавате семейството и приятелите на Пейо! Гнус ме е дори да прочета отново коментара Ви!!! Вие явно сте един жалък човечец , след като сте тръгнали да използвате изречения като "гадно е ... но се случва" ?!?!?! Трагедия господине не "гадно" това е думата !!! И следващият път когато решите че отново можете да си позволите подобни коментари се замислете.... че този както Вие го наричате "нещастен случай" можеше да се случи на Ваши роднини , семейство или приятели! Надали тогава щяхте да сте толкова арогантен в изказванията си!!!
13.
Awalludin
16.03.2013 23:05:14
1
1
I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very konwledgbelae?
12.
Макаров
16.03.2013 22:27:07
1
1
Гласувайте за ГЕРБ, те ни оправят най-добре. По добре бащата да взима АК-47 и да причака общинарите и да ги пуца наред
11.
gb
16.03.2013 22:19:39
7
2
Тоя пък какво тръгнал оставки да иска .....

Чиче, айде сядай си на Д-то и стига си правил ПР по разни медии . Стой си у дома и си гледай ДВД-то с опасните дървета, че заради теб общината окастри половин Бургас и сега улиците са оголени и без сянка.

Синът ти стана жертва на нещастен случай ... точка по въпроса!!!
Нещастни случаи стават по цял свят... гадно е, но се случват. Не можем да отсечем всички дървета за да разберем кое е изгнило отвътре, не може да забраним движението в града за да не стават катастрофи .......
10.
Запознат
16.03.2013 19:11:38
2
3
Ако Кмета не вземе мерки ме съмнява, че ще последва Кирил Йорданов! Наистина, направи много за Бургас, но ще го принудят да си подаде оставката! Със сигурност ще се намерят провокатори на протестите, тези протесто от Тройката ще се преместят пред Общината, ще изпотрошат всичко и иска не искаще си замине! А не трябва! Трябва само да вземе мерки и да отстрани виновните за тази трагедия и всеки да си поеме отговорността! Няма колективнаотговорност! Има конкретни имена - ВИНОВНИ !!!
КМЕТЕ, ВЗИМАЙ СЕ В РЪЦЕ И СИ СВЪРШИ РАБОТАТА !!!
9.
дафи
16.03.2013 18:24:35
0
4
Къде почнахте за политика да говорите за този случай, бе номер 7, никой не отрича направеното от Николов. Тук става въпрос за една човешка трагедия, на която кметът трябва да обърне сериозно внимание и да накаже виновните. Никаква политика, а чиста бургаска драма
8.
ДО ГОСТ
16.03.2013 17:01:21
2
3
АБЕ МАЛОУМНИК ГЕРБАДЖИЙСКИ СТАВА ВЪПРОС ЧЕ КМЕТА УКРИВА ВИНОВНИТЕ.ЗА МОРАЛ БЕ ОЛИГОФРЕН.
7.
Гост
16.03.2013 15:08:39
2
3
Моето мнение е, че Николов и управата му направиха доста неща за града, от които на всички ни е хубаво. Кой друг кмет извън столицата е направил толкова неща за града си? Мога да ви дам само за пример, че докато Йоан Костадинов беше кмет, търговците на зеленчуковата борса 11 години тънеха в кал - без асфалт, без ток, без вода и тоалетни, с плъхове в складовете и от там ядяхме цял Бургас и курортистите в Слънчев бряг! А сега има две борси.
6.
весела
16.03.2013 14:54:25
2
6
Ние сме с вас,когата се какае за човешки живот.Освен това няма групова вина.Д.Николов да го вади на показ за да си понесе вината.Бургазлий да подкрепим това семейство
5.
весела
16.03.2013 14:54:25
1
5
Ние сме с вас,когата се какае за човешки живот.Освен това няма групова вина.Д.Николов да го вади на показ за да си понесе вината.Бургазлий да подкрепим това семейство
4.
ГРАЖДАНИН
16.03.2013 14:34:34
5
3
НИКОЛОВ ВРЕМЕТО ТИ ИЗТИЧА ГНИДО КРАДЛИВА.ПОДАВАЙ ОСТАВКА.
3.
Gerb
16.03.2013 13:40:11
3
5
Alioshka , ne sa vinovni samo mishkite , vinovni sa burgaskite gerbadjiiski kotaraci - nikolov , Stoichev , Markov , cherkezova , v ilieva , madjarova , lukov, liudiev , boicho Georgiev , tazi mafia zaedno s Vasil Tanev, Titan , Bichev, Vulkov I Galia Mileva sa otkradnaha ot Burgas okolo 500 miliona leva za 6 godini , a nikolov I Markov I predi tova kato predsedateli na komisionni pri Ioan oshte po 5 miliona .gospod da e s teb priateliu, svetla mu pamet na Peyo !
2.
БУРГАЗЛИЯ
16.03.2013 13:28:50
5
6
АЗ ИСКАМ ОСАВКАТА НА КМЕТА, ЗА БЕЗСРАМИЕТО И БЕЗХАБЕРИЕТО КЪМ ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК,
1.
Коко
16.03.2013 12:13:39
1
6
Стига бе, ама тая още ли не е уволнена???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори