×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас се отърси от политически речи, протестиращите правят граждански комитет (ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА)


Бургас се отърси от политически речи, протестиращите правят граждански комитет (ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА)
Недоволните граждани искат от кмета на Община Бургас Димитър Николов да им бъде осигурена зала за събрания и обсъждания на исканията им
19 Февруари 2013, Вторник, 18:55 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка и видео: автора

Вялото начало на протеста бе заменено с бурно шествие по централната улица "Александровска"

Граждански протест против несправедливостите в държавата, изчистен от присъствия на партийни лица, се състоя за първи път днес в Бургас (виж видеоматериала). Демонстрациите от предишните дни минаха под знака на различни политически и корпоративни каузи, които редовите гражданите на морския град не успяха да почувстват като свои (виж Темата в развитие). Началото на днешния протест, насрочено за 17 ч. бе плачевно. Около 50 човека, повечето възрастни хора, стояха тихо и кротко край една от кръглите пейки пред сградата на EVN на ул. Александровска. Възрастният Григор Дойнов, облечен традиционно в костюм, се бе провъзгласил за лидер на протеста и с комсомолски маниер обясняваше по вехт мегафон през какви точки и етапи трябва да премине протеста. Дойнов е добре познат в града като човек, който от години присъства на всички политически и обществени мероприятия и често защитава противоположни каузи. Днес явно му бе ден за пламенни речи, които започна още сутринта в залата на Общинския съвет и се опита да пренесе после и на улицата.
Около 17:10 ч. обаче към скромната група, събрала се на ул. "Александровска" се присъединиха млади хора, които възнегодуваха срещу „лидера на протеста“, свалиха го от пейката и го изгониха. Около 17:20 вече се бяха събрали около 300 души и започнаха да се чуват първите по-смели възгласи „Мафия!“ и „Оставка!“. Млад мъж призова събралите се да се обединят в граждански комитет, който да излъчи исканията на протестиращите към првителството и местните власти. До него по-възрастен човек обясни, че другите по-големи градове в страната вече имат такива комитети и само бургазлии закъсняват. Организирана бе подписка под искане, отправено лично към кмета на Община Бургас Димитър Николов. То бе  да се осигури зала в сградата на Общината, в която всеки ден ще се състоят събрания и обсъждания на исканията на гражданите.

След няколко ораторски изблика на някои от протестиращите, хората потеглиха към площад „Тройката“. По пътя си те призоваваха минувачите да се присъедиянт към тях. До сградата на Община Бургас шествието вече наброяваше почти хиляда души. Стигайки „Тройката“ полицаите, съпътстващи челните редици от протестиращи, им припомниха, че тук походът им трябва да приключи. Органите на реда не се натрапваха с присъствието си през цялото време на митинга. От своя страна нито един от протестиращите не си позволи провокации към униформените.

Пред Альошата множеството от стачкуващи постепено оредя. На стълбите пред паметника се събраха около 300-400 души с плакати и знамена. Последваха неколкоминутни речи от случайни хора от тълпата. Те се оплакваха от ниския стандарт на живот в България и липсата на перспективи за подобряване на положението. След това събралите почетоха с едноминутно мълчание паметта на Апостола на свободата Васил Левски, от чиято смърт днес се навършват 140 години. Протестът завърши с химна на Република България, след което бургазлии се разотидоха.
 



В категории: Бургас


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
6
Коментара по темата
6.
Протестиращ
21.02.2013 17:07:53
0
2
А и слугинчето им Николай Дичев, когото провожат, като"безпартиен"(от НФСБ)мирен гражданин, но едва ли някога е плащал сметка за ток или каквото и да е, или взел изпит без преписване в БСУ. Речите, които му пишат, а той срича и заснемат клипчета, качвани нета в стил"Спряхме им тока, Здравей Българияр, здр.Бс "и пр. Все пишман патриоти.
5.
Протестиращ
20.02.2013 09:51:55
0
1
Ами как ще има политически лица, като общински ясъветник селянина Божидаров и общинския съветник Дражев, агент на ДС с псевдонима Иванов, бяха на сесия на Общински съвет гр. Бургас до около 19.00 часа. Още утре ще цъфнат на портеста за да яхнат справедливата вълна на протеста на хората. Дано ние изгоним и тях!!!
4.
ахмед станишев
20.02.2013 08:30:28
0
2
Да си журналист днес е модно, но (с много малки изключения ,най-често по-старите) са с празни глави и огромно самочувствие. Изумително неграмотни и безотговорни. Тези хора разсипаха страната и хората с масираните внушения за щяло и нещяло. От примати правят герои, от ежедневна случка - събитие. За посмешище са станали. И се репродуцират, учат важно висше образование, за да станат обслужващ персонал. Безлични, без мнение,живи стойки за микрофони.



Това е позакателно за нивото на образование и обща култура напоследък! Пишат простотии, а не са прочели достатъчно книжки! Всъщност по-опасен от този, който не е чел нищо е този, който е прочел само една книга! И още по-опасно е когато тази единствена книга е само Винету.....
3.
Smith
20.02.2013 07:34:42
1
3
Малко са исканията, да ги докараме до 20 поне:
6. Минимална пенсия - 1000 лв.
7. Утрояване на заплатите в момента в частните фирми
8. 5 години майчинство за първо дете, а при наличие на второ, майчинство до навършване на пълнолетие на всички деца.
9. Безплатен ток, интернет и вода и тв.
10. Имоти под 350 кв. м. - без данъци
11. Бензин и нафта по 200 литра на преференциални цени от 0.01 лв./ л. за всеки член на семейството.
12. Построяване на нови болници и зачисляване на личен лекар на всеки 10 човека
13. Държавата да поема разходи за 2 екскурзии годишно на всеки гражданин - една на планина и една на море.
14. Намаляне на работната седмица от 5 на 3 дена, и на работния ден от 8 на 4 часа и половина.
15. Увеличаване на националните празници
16. Алкохол и цигари без акцизи,
17. Дотация при покупка на автомобили от луксозния сегмент.
18. Пълна забрана учителите да пишат двойки на добрите ни и умни деца.
19. Магистрала до всяко населено място с повече от 20 жители
20. Тони Стораро да изнася всяка вечер концерти.
2.
Комита
19.02.2013 20:52:38
2
4
1. Служебен кабинет
2. Избори за Велико народно събрание
3. Президентска република
4. Избори за прокурори
5.Съд за всички управляващи(техните близки и приятелски кръгове)
1.
batkaman
19.02.2013 19:16:04
2
2
Добро утро, Бургас! :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори