×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Атанас Зафиров, БСП: Подкрепяме хората, правителството да подава оставка


Атанас Зафиров, БСП: Подкрепяме хората, правителството да подава оставка
Правителството на Бойко Борисов загуби доверието на хората. Настояваме за незабавната му оставка, свикване на политически консултации и назначаване на служебен кабинет, смята областният лидер на БСП Атанас Зафиров
18 Февруари 2013, Понеделник, 13:49 ч.

Трябва служебен кабинет, оставката на Симеон Дянков е пораженчески ход, смята Атанас Зафиров

Областната структура БСП-Бургас първа от местните партийни централи излезе с изявление по повод протестите, пламнали в страната и последващата оставка на министъра на финансите Симеон Дянков. Позицията на областния лидер на социалистите е в духа на становището на националното ръководство на партията. В изявлението му се казва:  

Правителството на Бойко Борисов загуби доверието на хората. Настояваме за незабавната му оставка, свикване на политически консултации и назначаване на служебен кабинет. Действията, които премиерът предприема са панически и издават стремеж към отклоняване на вниманието от нерешените проблеми. Оставката на Симеон Дянков е жалък и пораженски ход, целящ туширане на натрупаното в обществото напрежение.

България вече не е демократична страна, а страна, в която интересите на монополистите са над тези на гражданите. Нужна е радикална промяна и само провеждането на нови избори би могло да доведе до нея. Но нека друго правителство да ги подготви. За да има гаранции за честното им провеждане.

 

Масовите протести са най – мащабните в новата история на България. Над сто хиляди души излязоха по улиците в цялата страна и показаха, че не одобряват политиката на ГЕРБ. Ясно за всички е, че те изразяват позицията си спонтанно. Защото са докарани до безизходица. Отчаяни са. Виновник за ситуацията е единствено и само настоящото правителството, което смаза малкия и средния бизнес и така обрече на безпаричие безброй български семейства. Което докара пенсионерите до просешка тояга и принуди българските майки да се молят за прехраната на децата си.

Протестите са справедливи и ние ги подкрепяме изцяло.

Решението е едно – незабавна оставка на правителството!


В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
АДИ
19.02.2013 12:07:17
1
1
Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.
Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и ражда Копелета.
Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти.
Само до стената.
КАЗАХ !!!
13.
75
19.02.2013 08:51:27
0
3
герб си отиват!!!!!!!
12.
!!!!!!
19.02.2013 08:34:23
0
0
ГЕРБ спусна "тези за говорене“ по промените в кабинета и протестите17:17 | 18.02.2013 | 3285 прочитания Размер на текста
Малко след като депутати от ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция и обявиха безрезервната си подкрепа за смяната на финансовия министър Симеон Дянков, се разбра, че те стриктно са се придържали към спуснатите от партийния пресцентър "тези за говорене" по темата.

Инструкциите бяха изпратени погрешка и до някои медии, макар че са предназначени само за депутатите от ГЕРБ. "Колеги, изпращаме ви тези за говорене по темата с персоналните промени в МС и протестите срещу ЕРП-тата. Моля, ползвайте ги!", се посочва в имейл съобщението, изпратен от официалния адрес на партия ГЕРБ.

Ето какви са тезите:

"Право на премиера Бойко Борисов е да прави персонални и структурни промени в състава на Министерския съвет. Той е човекът, който решава с кого да работи. Вече разбрахте, че след подадената оставка от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, премиерът Борисов предлага на Народното събрание за финансов министър и министър по еврофондовете Томислав Дончев, а за вицепремиер регионалният министър Лиляна Павлова.

ПГ на ПП ГЕРБ ще приеме и двете предложенията на премиера Борисов. Ние ще подкрепим номинацията на Томислав Дончев за финансов министър, защото в момента сме убедени, че най-важната задача пред България е да усвоява най-ефективно и бързо средствата от европейските фондове. Само по този начин българската икономика може да бъде модернизирана и да се развият всички нейни сфери, което ще доведе до нови работни места, повишение на доходите на хората.

ПГ на ПП ГЕРБ ще подкрепи и предложението регионалният министър Лиляна Павлова да поеме вицепремиерския пост. За никого в България не е тайна, че Павлова е един от най-добрите министри, с много добри резултати в работата си. Убедени сме, че от поста на вицепремиер тя ще има всички механизми още по-скоростно да реализира инфраструктурните проекти, които са приоритет на правителството на ГЕРБ.

Не очаквайте сега да чуете от нас обвинения за Симеон Дянков. Ние му благодарим за перфектната работа, защото Дянков направи изключително много неща за стабилизирането на България в годините на кризата, поддържаше фискалната стабилност на държавата и подреди България сред отличниците в ЕС. Благодарим на Симеон Дянков за всички усилия, които положи за изграждането на днешния образ на България в Европа и света.

По повод оставката на г-н Дянков, разбрахме, че от известно време той е обмислял идеята да се оттегли от поста си на финансов министър. Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите.

По повод протестите срещу високите сметки за ток: искаме да уверим всички, че ние също получаваме и плащаме високи сметки. За това ние разбираме протестите на хората и ги приемаме като справедливи. Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата. Защото подобни сигнали биха оказали пагубно влияние върху чуждестранните инвеститори. Подобни призиви за национализация могат да се окажат пагубни за българската икономика.

Проблемът не може да бъде решен, както предлагат от БСП да си сложим розовите очила и да национализираме дружествата. Правителството и ПГ на ГЕРБ вече предложиха спешни мерки за контролиране на ценообразуването на тока. Още в петък внесохме предложения за промени в Закона за енергетиката, според които целият състав и председателят на ДКЕВР да се избират от 2/3 квалифицирано мнозинство от Народното събрание. Освен това високите сметки и ценообразуването вече са проверяват от всички възможни органи – Прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, ДКЕВР, Сметната палата“.
ИзпратиFacebookTwitterПринтирайMediapool препоръчваИзпрат
11.
Не Си И Помисляйте!
18.02.2013 22:27:53
3
1
Червени боклуци не се облизвайте за власт, вие сте същите цървули като Герберите.Тоя път нема да ви огрее, на хората им писна от плазмодий като вас.
10.
тодор
18.02.2013 21:57:37
4
1
Аве рязан турчин(миризлива кадъно) от снимката що не вземете от вашата рязана партия БСП да върнете всичко ограбено.

БСП никога повече във властта.
Особенно онзи ЛЯВ ХРАСТ!!!!!!!!!!!!
9.
iordanov
18.02.2013 17:26:20
5
1
КАТО ГО ГЛЕДАМ ТОЗИ Г-Н ЗАФИРОВ НЕ МИ ПРИЛИЧА НА МНОГО ИЗТОРМОЗЕН.МАЙ ДОБРЕ СИ ХАПВА ЗА РАЗЛИКА ОТ ЕЛЕКТОРАТА ИМ.АКО СЕ ГЛАСИ ТОЙ ДА НИ УПРАВЛЯВА ОЛЕ МАЛЕ
8.
Ха-ха-ха
18.02.2013 16:01:11
6
3
Червени боклуци!
7.
Неутрален
18.02.2013 15:20:27
2
3
Опа, и на Дянков оставката!!!! Май скоро няма да останат хора в това правителство! Много начесто взе да ги сменя Борисов. Дали вече не идва и неговия ред? Интересно, кой ли ще го наследи?
6.
НИЩО ЛИЧНО
18.02.2013 15:07:34
2
4
Май започнахме да се събуждаме?Герберите не разбраха ли, че Бойко не му е мястото в управлението на държавата? Я се оттеглете , че да ви остане поне малко достойнство, докато чашата все още не е преляла!!!!
5.
сербезов
18.02.2013 14:57:24
2
5
Дните на ГЕРБЕРИТЕ са преброени.Народа вече е на улицата.Гледайте само да не поискат Дянков да го видят окачен на стълба
4.
сербезов
18.02.2013 14:57:24
2
5
Дните на ГЕРБЕРИТЕ са преброени.Народа вече е на улицата.Гледайте само да не поискат Дянков да го видят окачен на стълба
3.
сербезов
18.02.2013 14:57:10
2
5
Дните на ГЕРБЕРИТЕ са преброени.Народа вече е на улицата.Гледайте само да не поискат Дянков да го видят окачен на стълба
2.
да махнем герб
18.02.2013 14:52:11
2
7
това искат всички не само бсп хората искат промяна герб управляват като мутри, този човек Зафиров ми направи впечетление защото тои най-яросно се бореше за махането на турската електро централа която щеше да ни обгази докато всички други мълчаха. Напред.
1.
Нено Манолов
18.02.2013 14:52:04
1
5
Защо политиците мълчат? Не чуват ли гласа на народа?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори