×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пощальонът Печкин мята писмата и личните ви данни на улицата


Пощальонът Печкин мята писмата и личните ви данни на улицата
А някои писма вече са отворени преди да достигнат до получателите си
06 Ноември 2012, Вторник, 17:18 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА Снимка Интернет

Кой е виновен, че важни документи от финансови институции и фирми са достъпни за престъпниците

Преди три години за кратко време бях клиент на БНП Париба. Купих си лаптоп на лизинг, който изплатих предсрочно. Може би щях да забравя за тази покупка, но кредитната компания не ме оставя. Оттогава почти всеки месец намирам хвърлен плик с трите ми имена и други лични данни на стълбището в кооперацията, в която живея. Продължават, и продължават, и продължават да ме канят да стана отново техен клиент. Не искам! Не искам всеки, влязъл в кооперацията ми да вижда името ми по земята. Страхувам се от недоброжелатели, които биха се възползвали от моите лични данни. Не ме интересуват офертите на БНП Париба, принципно не съм привърженик на живота на кредит. Обадих се, казах им го. Продиктувах им чак моя ЕГН. Обещаха, че ще ме извадят от базата данни. Уви. Снощи заварих един плик на самата улица, с МОИТЕ три имена. Пак от БНП Париба.

Не знам кой, как и защо хвърля тези писма на стълбите, на улиците. Не знам как да накарам тези хора да спрат го правят.

От две години моето семейство не ползва услугите на „Виваком”. Всеки месец обаче от две години насам получаваме честитки с промоции и тарифи, адресирани към съпруга ми, писмата отново намираме разпилени по стълбището.

Проблемът не е само мой, виждам непрекъснато пред различните блокове, кооперации купища писма на банки, мобилни оператори, важни институции, разхвърлени безпардонно. Нямат страх от Закона, едва ли някой досега ги е санкционирал заради немарливостта и наглостта им.

Ето какво открих в Закона за защита на личните данни:

Съгласно дефинициите, дадени в Закона за защита на личните данни,  „лични данни“ са всяка информация, отнасяща се до физическо лице, което е идентифицирано или може да бъде идентифицирано пряко или непряко чрез идентификационен номер или чрез един или повече специфични признаци.В моя случай в писмата са изписани трите ми имена и местожителството ми, достатъчни за крадци и всякакви други престъпници.

Целта на закона е да гарантира неприкосновеността на личността и личния живот, като се защитят физическите лица при неправомерно обработване на свързаните с тях лични данни и се регламентира правото им на достъп до събраните и обработени лични данни.Едва ли на банката или мобилният оператор им пука, че масова практика е да се разхвърлят напосоки писмата им с лични данни. Ето какъв е и съветът на юристите:

При нарушаване на правата Ви, свързани с личните Ви данни може да се обърнете за защита към Комисията за защита на личните данни. Разпоредбата на чл. 10, ал. 1, т.7 от ЗЗЛД указва, че комисията е органът, който разглежда актове и действия на администраторите на лични данни, с който се нарушават правата на физическите лица.

В описаните от Вас случаи комисията, ако докаже , че кредитната институция или мобилният оператор са извършили административни нарушения, изразяващи се в бездействие или непредприемане на адекватни действия  и мерки за защита на личните ви данни от неправомерно обработване, ще наложи административно наказание – имуществена санкция на същите . Комисията също може да може да даде задължителни предписания на нарушителя, или да определи срок за отстраняване на нарушението.

Сега ми остава да се обърна към Комисията за да видя дали нейните механизми действат. Но най-вероятно виновен за всичко ще се окаже пощальонът Печкин.




7
Коментара по темата
7.
steffan
09.11.2012 12:56:52
0
0
v slu4aq i bankata i poshtaliona sa vinovni . sled kato zaema e vurnat zashto produljavat da mu prashtat pisma? i zashto tezi pisma ne sa v poshtata a na zemiata?az ako biah shtiah da pri4akam poshtaliona i da polu4a otgovor pone na ediniq vupros.
6.
tova e polojenieto
09.11.2012 11:08:15
0
0
KURIERITE V CASTNITE POSHTI POSTOIANNO SE MENIAT ZASHTOTO NE IM PLASHTAT,ILI MALKO IM PLASHTAT. TOVA KOETO RAZNASIAT GO IZSIPVAT NA NIAKOLKO MESTA PO MNOGO I PRIKLIUCVAT RABOTATA. VINOVNI SA TEZI KOITO IZPRASHTAT PISMATA ZASHTOTO NE KONTROLITAT KAK SE DOSTAVIAT.PROSTO NE IM PUKA.
5.
kurierce
09.11.2012 11:02:33
1
0
VIVAKOM NE SE ZANIMAVA S PISMA. TAZI RABOTA SE IZVARSHVA OT BALGARSKI POSHTI I OT MNOGO CASTNI POSHTI. BANKI,DARJAVNI ADMINISTRACII,GOLEMI VERIGI MAGAZINI OBIKNOVENNO DAVAT NA CASTNITE POSHTI DA VARSHAT TAZI RABOTA,A NE NA DARJAVNATA-BALGARSKI POSHTI,ZASHTOTO PLASHTAT PO-MALKO.
4.
trapera
07.11.2012 15:22:25
0
1
За да отговорят на нуждите на обществото, приказните герои от МС публикуваха начините и местата, чрез и на които, вече можем да намерим по-голямата част от настоящите ни и бивши управници.

Не!Новините Ви предлагат изрезка тип апликация на топ 10 от тъй важния списък:

Естествено под номер 1 е самия номер 1 - Бойко Борисов:

1. Няма нужда да търсите Бойко Борисов, той ще потърси вас!

2. Поради т.1, ще Ви е трудно да намерите Цветан Цветанов, който също търси Бойко Борисов.

3. Яне Янев може да бъде намерен в близката горичка, да си играе с една сърничка. Зайченцето бяло е всъщност Ники Василев, който все още играе в пиеса в детската градина.

4. Новият ни финансов министър Симеон Дянков, съвсем очаквано може да бъде намерен в най-близката пицария.

5. Бившият ни министър на културата Стефан Данаилов, може да бъде намерен на всеки километър. Препоръчително е да си носите провизии за по-дълги преходи, ако ще водите по-дългосрочна комуникация.

6. Емилия Масларова можете да потърсите на Северния плаж в град Созопол, където може да потърсите и баба си.

7. Мартин Димитров може да бъде намерен в огледалния образ на Иван Костов. Понякога, излиза оттам, за да рови в сандъка с играчки на Яне Янев.

8. Симеон Сакскобургготски може да бъде намерен в период от 800 дни на всеки 50 години, на новолуние на в.Мусала.

9. Георги Първанов можете да потърсите на всеки мач на Витоша Бистрица, но в противниковата агитка.

10. Сергей Станишев скоро ще бъде намерен от Бойко Борисов. В последствие, ще Ви трябва въображение, за да го познаете и съответно – откриете.
3.
Б-с
07.11.2012 13:26:58
1
1
Така е навсякъде, където поща се разнася от Български пощи, дори и по селата. В с. Равнец пощаджийката се изтарикатила и вместо да разнася писмата по домовете, както и е задължението, тя ги оставя на една маса навън и всеки рови и си търси сметки, писма и други такива.Така всеки може да прибере чужди писма, дори само от любопитство или недоглеждане.
2.
Милен
07.11.2012 13:23:11
0
0
Писал съм и комисията за защита на потребителите, писал съм и до бнб банков надзор във връзка с моя ипотечен заем, чрез който банката си прави каквото иска с мен и както прецени за добре...много хора са в моето състояние, но аз си казах дай да опитам пък!!! Към Женя Атанасова: Хайде на бас, че ако им пишеш на тази комисия и им се оплачеш, ще ти отвърнат с такъв отговор, че ще се чудиш комисията, която трябва да те защити ли е написала отговора или ....бнп и там разните му измамници!!!
Към "онзи" да така е ....обаче .....а бе нямам думи...Ако беше жив сега Любен Каравелов какво ли щеше да прави, какъв ли щеше да му е живота а?
ЕДИНСТВЕНО ПОТОП ЩЕ ИЗМЕТЕ ВСИЧКАТА ТАЯ ГНИЛОЧ ДЕТО СЕ Е НАВЪДИЛА И ДЕТО ПИЕ СОКА НА ЧОВЕЦИТЕ!!!
1.
... onzi
07.11.2012 11:24:31
0
2
178 години от рождението на Любен Каравелов.

Без него днес нямаше да можем да запеем ХУБАВА СИ МОЯ ГОРО



Хубава си, моя горо,

миришеш на младост,

но вселяваш в сърцата ни

само скръб и жалост:



който веднъж те погледне,

той вечно жалее,

че не може под твоите

сенки да изтлее,



а комуто стане нужда

веч да те остави,

той не може, дорде е жив,

да те заборави.



Хубава си, моя горо,

миришеш на младост,

но вселяваш в сърцата ни

само скръб и жалост,



твойте буки и дъбове,

твойте шуми гъсти

и цветята, и водите,

агнетата тлъсти,



и божурът, и тревите,

и твойта прохлада,

всичко, казвам, понякогаш

като куршум пада



на сърцето, което е

всякогаш готово

да поплаче, кога види

в природата ново,



кога види как пролетта

старостта изпраща

и под студът, и под снегьт

живот се захваща.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър
Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой"
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори