×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ посвети на Станишев и СКАТ отрязък от лента на обновената бургаска Опера


ГЕРБ посвети на Станишев и СКАТ отрязък от лента на обновената бургаска Опера
На премиера обаче се падна тъпа ножица и той дълго я търка в трикольора, Павлова му подаваше своята, но той не я прие, конфузът бързо бе овладян
Тема в развитие
виж още
скрий
14 Октомври 2012, Неделя, 15:03 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимка и видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Разбирам защо ги е яд, каза Бойко Борисов, докато оглеждаше обновеното фоайе, а кметът Николов нарече СКАТ тв най-големите манипулатори

Министър-председателят Бойко Борисов нямаше късмет при раздаването на ножиците за рязане на лентата на обновената Бургаска опера днес. Конфузът трая почти минута, докато премиерът търкаше двете остриета по трикольора, но срез не се получаваше. Той обаче отказа помощта на министър Лиляна Павлова и все пак успя да се справи с любимата си задача. Борисов триумфално пъхна отрязъка в малкия джоб на сакото си и я посвети на Сергей Станишев. Докато се разхождаше из фоайето на хубавата сграда той възкликна спонтанно: „Разбирам защо ги е яд БСП и СКАТ!“, после се настани удобно в кресло в залата и пожела да чуе ария. Вместо опера обаче солистът  Александър Текелиев подкара акапелно „На многая лета...“, а хорът на Операта импровизирано се включи в припева. Разходката продължи по сцената, с оглед на ниската й част, предвидена за оркестъра. Минавайки покрай нея премиерът предупреди хората да внимават да не „цамбурне някой долу“. Делегацията от София огледа гримьорните и репетиционните и на излизане от сградата изказа своето възхищение към кмета Димитър Николов, под чието ръководство бе изпълнен проект за милион и половина лева, преобразил гордостта на бургаската култура в една от най-красивите сгради в Европа.

В церемонията участваха още министър Вежди Рашидов, депутати от ГЕРБ, общински съветници от ГЕРБ и певците и музикантите на Операта, начело с гордия директор на културната институция Александър Текелиев.
Докато някои приказват, ние показваме. Да е честито на бургазлии!”, заяви им Бойко Борисов.
Двамата му министри се присъединиха към неговите поздравления и припомниха, че ремонтът струва над милион и половина лева, осигурени по ОП “Регионално развитие”, а през последните години Бургас е спечелил и изпълнява проекти за 300 млн. лв.
“Преди 2 години в тази Опера пя Райна Кабаиванска. Тогава през цялото време си мислех, че тя и бургаската публика заслужават по-добра обстановка. Сега без никакво притеснение сме готови да посрещнем тук на 12 декември ВИЕНА МОЦАРТ ОРКЕСТРА”, каза кметът Николов.
Сградата на Държавна опера - Бургас не беше реконструирана от построяването й преди 30 години. Тя е монолитна, многофункционална, с разгъната площ от 16 135 кв.м., на три етажа. В нея са направени редица енергоспестяващи подобрения: подмяна на дограма по прозорци и външни входни врати, газификация, подмяна на осветителните тела.
Сградата вече е достъпна за хора с увреждания, след изграждането на рампа, стълбищна платформа за инвалидни колички, обособяване на места за инвалидни колички в зрителната зала, изграждане на санитарен възел за хора с проблеми в опорно-двигателния апарат.
Направени са още: ремонт на покрива, частична подмяна на настилки, ремонт на санитарни възли; подмяна на ВиК инсталация, реконструкция на силовата ел. инсталация в зоните на гримьорни, репетиционни и складови помещения, ремонт и профилактика на отоплителната инсталация, боядисване.
Подменени са с нови всички столове в основната зрителна зала – 728 на брой.
От Бургас премиерът Борисов и министър Лиляна Павлова отпътуваха на юг, за да открият участък от рехабилитирания път Ахтопол - Резово. Общата дължина на ремонтираното шосе е около 10 км., а стойността на строителството е над 7 млн. лв. Дотам хеликоптерът трябваше да превози делегацията, а Мерцедесът на премиера отново пое празен на юг.

Краят на обиколката на Операта беше помрачен от появил се екип на СКАТ тв. Репортерът Кеворк Дадурян опита да зададе въпроса кога ще бъде ремонтирана и окаяната зала на Филхармонията, която всеки момент може да рухне заради строящият се в съседство подземен паркинг. Дадурян не само не получи отговор, но дори беше и нахокан от премиера. Кметът Димитър Николов каза, че смачкал СКАТ на изборите два пъти и нарече медията най-големият манипулатор. Вижте видео от събитието:





В категории: Просвета


9
Коментара по темата
9.
петя
15.10.2012 12:27:57
0
1
Кмета Николов да не подценява СКАТ и да повтаря грешките на предшественика си Йоан.Да не последва неговата съдба преди 3-третия си мандат!
8.
А?
15.10.2012 00:07:50
1
2
Всичко е доббо, ГЕРБерско, ма що толкова червени седалки? Та и Боко натресен в тях? Ми това на нарочна акция прилича, а Вожда мига като в небрано лозе - ианаче си седи, не става от силно зачервената седалка? Що тъй?
7.
Neron
14.10.2012 22:18:56
4
8
"BAI GANIO/ BB / V OPERATA , BARABAR S KMETA MIMI NIKOLOV / NAI USPECHNIA / B ISTORIATA NA BURGAS...??? SACHTIA , KOITO OT TEZI 300 MILIONA LEVA ZA "OBCHTESTVENI PORACHKI" - GUCHNA I GI "DELNA" S FIRMI NA B.B / " POLOVINATA . GRADSKI SINI ZONI , PAYACI , "TROTOARNI PRAVA ZA DREBNITE TARGOVCI" , DANACI ZA BOKLUK , VODA .....I KOLKO OCHTE ...??????

BOJEE... PRIBERI SI VERESIITE........

"SKAT" I "BESOVE" , KAK DA RAZBIRAME "OTRAZIAVANETO NA "SABITIETO" ???
REKLAMA LI IM PRAVITE ???
MALOUMNI LI STE .... ???

KAKVA OBCHTESTVENNA I POLITICHESKA POZICIA ZAEMATE I DEKLARIRATE PREDIZBORNO ??????

НФСБ БЪЛГАРИЯ , ВРЕМЕ Е ДА ИМ ПОКАЖЕM.
6.
Бай Бойко в Операта
14.10.2012 20:20:35
1
5
Я, да чуем една ария! Седни тук....
Бравос, бравос.
5.
Обикновен
14.10.2012 19:37:48
1
3
А.... хора къде е екипа на Под лупа...,Тв Микс...,Жоро хората ти не са на новината братче.,,,,или всичко издиша човече,а да да
4.
БСП--ЕН
14.10.2012 18:14:20
6
15
ДИМИТЪР НИКОЛОВ--НАИ УСПЕШНИЯ КМЕТ-ПРОМЕНИЛ ОБЛИКА НА БУРГАС--НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА НИТО БОИКО НИТО СТАНИШЕВ НИТО КОИТО И ДА Е ПОЛИТИК-----НЯМА ТАКЪВ КМЕТ НИКЪДЕ В БГ-КЪСМЕТ ИСКАРАХМЕ С НЕГО--СКАТАДЖИИСКИТЕ ИНТРИГИ НЕ МОГАТ ДА МУ ПОПРЕЧАТ НА УСПЕХИТЕ
3.
Лили
14.10.2012 17:47:23
6
17
Незнам кой е манипулатор ама и Борисов и Николов са тандем-мошеници завлекли сумалъкати хора!
2.
тъъу
14.10.2012 17:31:37
8
9
БРАВО!!!!!!!Това за Скат е вярно пълни манипулатори и откачалки
1.
ДОНИ
14.10.2012 15:19:10
6
23
ТАЗИ МУТРА ЗАЩО НЕ СИ ГО НАВРЕ ОТЗАД?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори