Ако имаш 3 ябълки и малко канела, направи този сочен сладкиш (ВИДЕО)
Тайната на неговата свежест се крие в добавянето на лимонов сок и кора, които перфектно балансират сладостта на ябълките и канелата
Ако търсенето ви за най-бързия и сочен сладкиш с ябълки ви е довело тук, значи сте попаднали на златната рецепта! Този сладкиш е толкова лесен, че не изисква никакви сложни техники – просто нарязвате плодовете и ги добавяте към тестото. Резултатът е невероятно пухкаво, ароматно и влажно изкушение, което се топи в устата.
Тайната на неговата свежест се крие в добавянето на лимонов сок и кора, които перфектно балансират сладостта на ябълките и канелата. Идеален е за следобедно кафе или бърз десерт, когато времето ви е ограничено.
Необходими Продукти
Тези продукти създават перфектно балансирано, влажно тесто, което не се сляга.
Ябълки: 3 бр. (около 700 грама) – за предпочитане сорт, който запазва формата си при печене.
Яйца: 3 големи
Захар: 150 грама
Прясно мляко: 180 мл
Растително масло (олио): 80 мл
Брашно: 300 грама
Бакпулвер: 10 грама (около 2 ч. л.)
Канела: 1/2 ч. л.
Лимон: Кората и сокът от 1 бр.
Ванилов екстракт: 1 ч. л. (или 1 пакетче ванилова захар)
Сол: 1 щипка
Начин на Приготвяне: Стъпка по Стъпка
Приготвянето е изключително бързо. Следвайте стъпките, за да гарантирате пухкавостта на сладкиша.
Стъпка 1: Течната Ароматна Смес
В голяма купа разбийте яйцата заедно с щипката сол до леко разпенване.
Добавете захарта и продължете да биете с миксер или тел, докато сместа побелее и увеличи обема си.
Налейте олиото и прясното мляко. Разбъркайте, докато се смесят добре.
Ароматизирайте: Настържете кората на лимона и я добавете към сместа. Изцедете сока от същия лимон и също го налейте. Добавете и екстракта от ванилия.
Стъпка 2: Сухите и Ябълките
В отделна купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и канелата. Пресяването е важно за пухкавостта!
Добавете сухите: Изсипете сухата смес при яйчната. Бъркайте само докато се получи еднородно тесто – не прекалявайте с бъркането, за да не стане жилаво.
Подготовка на ябълките: Измийте ябълките, срежете ги на две и премахнете сърцевината. Нарежете плодовете на малки кубчета и ги добавете към тестото. Разбъркайте с шпатула.
Стъпка 3: Печене
Нагрейте фурната предварително до 180°C.
Вземете подходяща форма за печене (около 20-24 см) и я намажете с малко масло (или покрийте с хартия).
Изсипете сместа и загладете повърхността.
Печете за 35-40 минути, или докато дървена клечка, забодена в центъра, излезе напълно суха.
Извадете сладкиша и го оставете да изстине напълно във формата.
Финални Щрихи и Сервиране
След като сладкишът изстине, извадете го от формата, поставете го в чиния за сервиране и го поръсете обилно с пудра захар. Нарежете на парчета и поднесете.
Този лесен ябълков сладкиш е идеален с топка ванилов сладолед или чаша прясно мляко.
Няма глобени шофьори за превишена средна скорост
20-годишен страхотен спортист чу ужасяваща диагноза
