Опиташ ли веднъж тази пилешка яхния, забравяш за всичко друго
Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти
Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, ще се влюбите в него
Днес ви представяме как стъпка по стъпка да си приготвите любимата традиционна за България пилешка яхния.
Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, то ще забравите за всичко останало.
Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти. В пълен унисон с това, явно доказвайки правилото, че простичките неща са най-сладки, ястието е наистина перфектно за вечеря и пасва на всеки вкус.
Необходими продукти за пилешка яхния:
5 бр картофи
олио
2 бутчета пилешко месо
2 глави лук
100 мл доматен сок
сол – на вкус
2 бр дафинов лист
магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук. Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.
Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус, пишат от актулано.ком.
Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва
Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест
Почина легенда на Холивуд
Румен Радев наложи вето
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени
Хората, родени през тези месеци, са много корави
Печели ли жена "Игри на волята"
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
