След уникалните пълнени чушки, кралят на поп фолка с нов кулинарен хит: Азис-кебап, вкусотия за половин час!
Бързо, лесно и изненадващо вкусно, това ястие е чудесен заместител на всяко от основните хранения
Освен безумно талантлив певец, Азис ще се окаже и скрит кулинарен талант! Това ясно се вижда в инстаграм-профила му, където Кралят на поп фолка напоследък споделя със своите последователи и любимите си кулинарни рецепти, приготвени лично от него. Явно за певеца готварството е хоби и той го прави с истинско удоволствие.
Вече ви показахме уникалните пълнени чушки, приготвени от изпълнителя, а сега е ред на най-новия му кулинарен хит – Азис-кебап , както той самият го кръсти.
Бързо, лесно и изненадващо вкусно, това ястие е чудесен заместител на всяко от основните хранения, а освен това се приготвя лесно и е много идейно.
Необходими продукти:
1 опаковка питки лаваш
500 гр. кайма
1 глава червен лук
няколко стръка пресен лук
1 червена чушка
7-8 скилидки чесън
подправки за каймата: сол, кимион, червен пипер, черен пипер и каквото още обичате (на вкус)
олио за пържене
Приготвяне:
Нарежете ситно лука и зеления лук, смачкайте чесъна през преса. Чушката нарежете на малки парченца.
В каймата прибавете подправките и нарязаните зеленчуци, след което объркайте хубаво всичко.
Вземете пакета лаваш, подредете питките една върху друга и внимателно отрежете облите ръбове, така че да се получат квадрати.
Сега с ръце вземете от каймата и намажете старателно всеки квадрат.
Поставяйте ги една върху друга, както е на снимката.
С остър нож нарежете купчината на ивици с ширина около 10 см.
Сега ги поставете една до друга, след което нанижете на три дървени шишчета.
Срежете питките между шишчетата, така че да се получат три порции (три кебапа).
Загрейте добре олио в тигана и поставете шишчетата, „легнали“ на една страна.
Когато се запържат до златисто-кафяво, обърнете съответно от другата страна. Трябва да се зачервят хубаво от всички четири страни, за да се сготви каймата.
Накрая отцедете върху домакинска хартия и поднесете със сос по желание.

















