Лесна и вкусна панирана коприва, която става за минути
Ето я рецептата
ПРОДУКТИ
200 г свежи стръкчета коприва
2 яйца
4 с. л. брашно
1/4 ч. ч. газирана вода или лимонада
щипка сол,
олио за пържене
1 с. л. кокосово масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа яйцата за панировката заедно със солта. Добавяме газираната вода и малко по малко при непрекъснато разбъркване прибавяме и пресятото брашно до получаването на рядка смес.
Сгорещяваме олиото в тиган, след което хващаме всяко стръкче коприва за дръжката, топваме го в сместа, изтръскваме от излишната панировка и пържим за кратко от двете страни до придобиване на златист загар. По желание към олиото може да добавим и малко кокосово масло за аромат.
Поставяме панираната коприва върху домакинска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина, пишат от 24часа.бг.
Поднасяме със сос от овче кисело мляко с наситнени копър и чесън – пресен или стар на скилидки.
Джордж Клуни се отказва от сцените с целувки във филмите си
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Уроки или стрес? Как да разпознаем негативната енергия и кога да потърсим лекар
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
