Картофена супа с гъби и моркови
4 порции, само за 40 мин
Ето как да си приготвите това изкушение.
Продукти:
800 г картофи
200 г моркови
1 глава лук
2 с.л. масло
сол и черен пипер
1 ч.л. семена кимион
1 ч.л. червен пипер
1200 мл зеленчуков бульон
150 г дребни гъби
200 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко
¼ връзка магданоз
Приготвяне:
Обелените картофи и моркови се нарязват на кубчета. Обеленият лук се наситнява.
Разтопява се маслото и се запържват лукът и морковите 3-4 мин. на средна температура. Добавят се картофите и сухите подправки, сипва се бульонът, оставя се да заври и се готви около 10 мин.
Гъбите се нарязват на тънки парченца. Добавят се в супата и къкри още 10 мин.
Прибавя се заквасената сметана и се загрява без кипване. Поръсва се с наситнения магданоз.

















