Пълнени калмари с лук и гъби, които взривяват вкусовете
Ароматът на скара и прясно изцеден лимонов сок превръщат всяка хапка в малък гастрономически празник
Лятна рецепта за гурме удоволствие – калмари с апетитен пълнеж и неустоим аромат от скара
Ако обичате морска храна, тази рецепта ще ви накара да забравите за всичко друго.
Пълнените калмари с лук, гъби и чесън са истински кулинарен хит това лято. Ароматът на скара и прясно изцеден лимонов сок превръщат всяка хапка в малък гастрономически празник.
Комбинацията от топли, сочни зеленчуци и леката текстура на калмарите ги прави идеални за вечеря на открито. Готови са за броени минути и изглеждат така, сякаш излизат от меню на изискан ресторант. Не пропускайте тази лесна и впечатляваща рецепта!
Рецепта: Пълнени калмари на скара с лук, гъби и чесън
Необходими продукти:
1 кг калмари (почистени)
3 глави лук
250 г гъби
2 с.л. олио
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно и го запържете в сгорещено олио до златисто.
Добавете нарязаните гъби и гответе, докато омекнат напълно. Овкусете със сол и черен пипер.
Напълнете почистените калмари със зеленчуковата смес и ги затворете с клечки за зъби.
Смесете зехтина със счукан чесън, сол и пипер и намажете обилно калмарите.
Изпечете ги на умерена скара – около 6 минути от всяка страна.
Преди сервиране полейте с прясно изцеден лимонов сок за свеж акцент.
Поднесете ги топли и се пригответе за овации – тази рецепта е истински летен триумф.























