Ще си оближете пръстите - пълнени калмари с лук, гъби и чесън на скара
Вкусно лятно ястие
Това ястие е много вкусно и пасва много добре на летния сезон.
Необходими продукти:
1 кг калмари;
3 глави лук;
250 г гъби;
3 с.л. зехтин;
2 скилидки чесън;
1 лимон;
2 с.л. олио;
черен пипер;
сол.
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто в олиото. Добавят се нарязаните гъби и се пържи до омекването им. Овкусява се със сол и черен пипер.
Калмарите се изчистват и напълват със запръжката от лук и гъби. Затварят се с клечки за зъби и се намазват с овкусения с чесън, сол и черен пипер зехтин.
Калмарите се изпичат за по 6 минути от всяка страна на умерена скара. Преди сервиране се поръсват с прясно изцеден лимонов сок, пише 1001recepti.com.
Коледари ще наричат за здраве и берекет в кварталите и селата на Бургас
В 12 без 5 от мандата си Мариан Бачев обяви ударно конкурси за нови директори на театри и опери
Григор Димитров започва новия сезон с нов треньор - белгиеца Ксавие Малис
Удължителен или редовен бюджет - какво печели и губи държавата
Социалните мрежи влошават концентрацията при децата
Какви са условията за туризъм в планините
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
„Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО)
Защо Япония ще остане без панди за първи път от половин век
