×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хората бранят от кмета Лапчев липите в Царево, той мина в нелегалност


Хората бранят от кмета Лапчев липите в Царево, той мина в нелегалност
Липите по тази улица разбунтуваха Царево, тъй като 20 от тях ще бъдат отрязани, хората искат улицата да бъде ремонтирана качествено, както и да видят реално как ще изглежда
Тема в развитие
виж още
скрий
12 Юни 2012, Вторник, 16:21 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Общината предвижда да отсече 20 дървета и си навлече гнева на жителите на ул. „Хан Аспарух”

Хората в Царево се вдигнаха на бунт, за да пазят красивите огромни липи по централната улица „Хан Аспарух”, които Общината има намерение да отсече, тъй като в момента прави ремонт на шосето и тротоарите. Кметът Лапчев си навлече гнева на местните жители, но вместо да отиде и обстойно да обясни на хората намеренията си, той насрочи тайно обществено обсъждане за днес, на което дори той не присъства. Обявата за срещата с гражданите беше пусната в последния момент на сайта на общината в период, когато повечето жители се готвят за туристическия сезон и рядко следят известията, които пуска  администрацията в Интернет.  Затова в обявения днес час за обществено обсъждане дойдоха едва двама души, но пък с изразена гражданска позиция – бившият общински съветник Георги Бъчваров и Николай Николов. Кметът Лапчев не дойде да се срещне с тях, а изпрати заместника си Васил Каридков, за да се черви и да го извини като каже, че градоначалникът заминал спешно за Бургас. С Каридков бяха още четирима общински служители, сред които ландшафтния архитект Ценка Цветанова. Т.нар. обществено обсъждане беше истинска пародия, на него не стана ясно нито колко дървета точно ще бъдат изсечени, нито какви растения ще бъдат засети на мястото им, нито пък как ще изглежда новата улица „Трети март”, след като бъде ремонтирана. „Къде ви е проекта, не съм дошъл тук да пием кафе, така не се прави, момчета”, каза присъстващият Георги Бъчваров. Каридков не можа да покаже надлежно никакъв документ за бъдещата визия на района, но се опита да смекчи тона на гражданите като обеща, че през есента не само на тази улица, но и в цяло Царево ще започне масово залесяване. „На ул. „Хан Крум” ще има двойно повече дървета, но няма да са липи”, каза той. Засега обаче се очертава там първо да има двойно повече коли.


Днешната среща беше пародия на обществено обсъждане, огласено така, че никой да не научи

Ремонтът на централната улица започна тази пролет, целта му е да бъде освободено място за паркиране на автомобили, както и да могат спокойно по нея да се разминат две коли. Вече усилено тече  подновяването на тротоарите, когато били свалени старите бордюри, се показали корените на дърветата. Според представителите на общинската администрация на 20 липи коренната система се била разрастнала и се надигнала, дърветата станали опасни, затова трябвало да бъдат отрязани. Кога обаче това ще стане – не е ясно. Каридков не успя да даде и срок, за който изобщо ще бъде приключен ремонта, за който средствата са от капиталовата програма на общината.

Гражданите и администрацията бяха единни само, че е нужно разширяването на улицата, но не по този начин, точно в разгара на сезона да се секат дървета. Хората са готови да излязат на протест, за да запазят зеленината. Заради бурната работа, която кипи в момента на ул. „Хан Аспарух” местните хора се притесняват, че вече са разбутани корените на дърветата, както и короните им от преминаващата там техника. „Те са засегнати от вас, затова не ги режете, а им подкастрете короните, за да не почнат да падат при по-силен вятър и да не се стигне до някой инцидент”, предупреждават жителите на улицата.


В категории: Царево


70
Коментара
70
Коментара по темата
70.
100
21.07.2012 14:48:01
0
2
Кметът да си реже това,което е посадил!Пазете природата!
69.
до всички
06.07.2012 21:21:49
0
1
В момента тече отворена подписка против премахването на липите. На който му пука да се включва. Тя е внесена в общината тази седмица, но събирането на подписи продължава.
68.
До 67
22.06.2012 17:47:19
0
2
Ами да, защото е против волята на хората, които искат да запазят тази зеленина - липите.
67.
КЪДЕ Е ИСТИНАТА
22.06.2012 10:10:30
2
0
Община Царево: Спазени са всички процедури при ремонта на улиците в града
Публикувана на 21 юни 2012 | 15:24
Всички необходими процедури са спазени при извършването на ремонтни дейности на улица ,,Хан Аспарух’’ в Царево. Това съобщават от общинския пресцентър в отговор на публикувана декларация от БСП-Царево днес в медиите. По думите на общинската администрация ремонтът на ул. ,,Георги Кондолов’’ е започнал още през 2010г., където уличното платно е било разширено, а дървесната растителност премахната. „За съжаление тогава същата не е била възстановена, а поставянето на тротоарната настилка така и не се е състояло. В момента абсолютно същите мероприятия се извършват и на ул. ,,Хан Аспарух’’, където тротоарните плочки са вече поставени. Уведомяваме гражданите на Община Царево, че всички необходими процедури са спазени, а при първия подходящ вегетационен период за засаждане на дървесна растителност /есента на 2012г./ , тя ще бъде възстановена на повече от 100%“", се казва в официалното становище на община Царево. С него се отхвърлят обвиненията от страна на местната структура на БСП, която обяви, че незаконосъобразно се изсича зеленината
66.
Свидетел
21.06.2012 12:59:15
0
3
Абе колкото и пари да имат долуспоменатите, ако режат дърветата, режат и клона , на който седят. Вече почти целият град ги е намразил. Все още има време да си поправят грешката, после ще е късно.
65.
жител на Царево
21.06.2012 08:31:19
0
1
Точно така. Продадоха си земите, взеха си паричките, построиха си хотели, сега реват защото парите са на свършване. После на Царевци винаги някой друг им е виновен като Арнаудов.
64.
нестинарка
20.06.2012 20:55:55
0
5
Не Арнаудов застрои къмпинга, а частниците, които си продадоха земите много скъпо. И кой натрупа парички там? Ачо, Джаритата и Джонките.На всички е известно, че тези тези "строители" бяха основните спонсори на Герб в последните избори и ще са бъдещите дерибеи на града.
63.
към 62
20.06.2012 20:50:13
0
5
Не е заспал града, а го тресе страх,такъв страх който никой не помни, дори и в годините на тъмното комунистическото време, чиито жалки отрепки са днешните управляващи.А хората гласуваха за промяна към по-добро, / уж да се развиваме/,а то какво стана...?
62.
Златина Вълкова
20.06.2012 19:19:10
0
3
И аз бях там, активист, и аз бях там. И за пореден път се убедих , че 90 % от града е заспал. Че единствените приоритети на Царево, които останаха са чалгата, кибапчетата, големите пари и модерниге коли. Много жалко, наистина много жалко. Жал ми е за тези консуматори, които мислят единствено и само за себе си, междувременно всичко хубаво в града загива. Колко е трудно да си сам в момент, м който на никой не му пука..... Но въпреки това няма да се откажа. А вие гледайте мачове и турски серияли, продължавайте да спите, спете спокойно.
61.
за лъжата
20.06.2012 14:05:05
0
2
Вие просто свикнахте да лъжете.Явно това можете.И аз видях Арнаудов, но не беше сам.Сигурен съм, че ако той беше организатор МВР щеше да бъде там.
60.
aktivist
20.06.2012 07:11:56
3
1
Какво стана бе екоактивиститеееее!!! Къде бяхте снощи в 20,30 часа! Не трябваше ли да протестирате?!? Само плюете по форумите!!! Или вероятно е друго- ягодка е всички активни драскачи в Бесове и затова на протеста дойде само Арнаудов - самичък с неговата си телевизия Скат. Направиха си мини екопротест!!! Точно той, който позволи презастрояването на Нестинарка и всички останали простотии в общината.
59.
хайванче
19.06.2012 01:29:10
2
3
сакън, оставете архитектката, младото момиче екип ли има, специалисти ли има до себе си или пък началници, кой да я подкрепи, пък и кой да я пита, все специалисти са новата вълна, пък то детето е учило, въпросът е че никой не го пита детето...
58.
олигофрен
19.06.2012 01:15:54
1
2
па ацо цигуларя кога е учил, та сега го спрягате в политиката, орангутани политици в световната история няма, па джонката мома хубавица, ако е ходил в казарма щяха да го харесат, скулиевото мазничко масло ще правим от него, някой в тая сбирщина личност да е видял, само мускули, лапчевото и на културен се прави с телевизионните си изяви, алкохолика в ахтопол на каридковото слугува, а па то на строител ще се прави без образование, балабанчето две изречения не може да каже, а пък кметицата на варвара азбуката цяла не знаела, важно е сърце да е широко два, три и ако може четири мандата да изкарат...
57.
Златина Вълкова и Георги Бъчваров
18.06.2012 13:00:14
0
5
Уважаеми граждани на Царево, за да защитим дърветата в нашата община трябва да излезем от анонимност и да организираме обществен митинг, на който категорично да се противопоставим на решението на кмета и неговия екип за премахването на дърветата. Предлагаме: Ден: вторник 19.06.2012 г.
Час: 20.00 ч
Място: Улица " Хан Аспарух " - 45 , пред магазина на РПК
На събранието ще предложим:
1. Изпращане на отворено писмо до всички обществени организации, които да ни подкрепят.
2. Създаване на гражданско сдружение, с което да разглеждаме проблемите на общината и да предлагаме техните решения.
Заедно ще сме по-силни.
56.
вържете архитектката
18.06.2012 11:42:36
0
7
Тя зачеркна пристанището, сега вади дърветата, до края на мандата ще удари кръст и на Царево, ако я оставите да стажува в общината.
Някой да е проумял визията и за архитектурния облик на града?
Признавам- майсторка е да скача от скандал в скандал.
55.
До Shoogle
18.06.2012 07:06:26
0
0
Стълбовете ги изместиха по време на ремонта, а не преди него.
54.
Shoogle
17.06.2012 23:49:49
1
1
Стига сте хулили ами забележете къде са били поставяни новите стълбове за улично осветление и дали тяхното разположение не значи, че още преди е предвидена подобна промяна на тротоарните граници и махане на тези дървета
53.
Златина Вълкова и Георги Бъчваров
17.06.2012 21:50:47
3
2
Уважаеми граждани на Царево, за да защитим дърветата в нашата община трябва да излезем от анонимност и да организираме обществен митинг, на който категорично да се противопоставим на решението на кмета и неговия екип за премахването на дърветата. Предлагаме: Ден: вторник 19.06.2012 г.
Час: 20.00 ч
Място: Улица " Хан Аспарух " - 45 , пред магазина на РПК
На събранието ще предложим:
1. Изпращане на отворено писмо до всички обществени организации, които да ни подкрепят.
Създаване на гражданско сдружение, с което да разглеждаме проблемите на общината и да предлагаме техните решения.
Заедно ще сме по-силни.
52.
Луда глава
17.06.2012 20:11:05
0
2
Смолата при бора има такава защитна функция. При нараняване тя се стича, втвърдява се и запечатва нараненото място, така че там да не навлизат вредители и да възникнат смъртоносни процеси. Същата функция има и кръвта при нас - при нараняване тя потича и се съсирва , където е раната и предпазва от същите неприятни процеси. Колко си приличат растенията, животните и хората!
51.
Луда глава
17.06.2012 19:58:20
0
3
Гледахте ли репортажа по БТВ? Там кметът се изказва, че ако се заградят дърветата щели да им прережат кората и те да умрат. Първо ми се струва странно защо ще се реже кората на едно дърво като се огражда? Второ представете си само колко дървета сме убили като деца като све им чоплили кората и си пишехме имената върху тях : ))))) Това ми се струва нелепо. Нали дърветата са живи като нас...... и като всеки жив организъм имат механизми на защита при нараняване. Човек като се одере или пореже кожата умира ли? Просто всички тези теории на общината ми се струват тъпи.
50.
bf
17.06.2012 18:12:14
0
5
Поне като горски хора и Джуконтата и цигулара да бяха изцепили нещо по-така за дърветата.
49.
До ?????
17.06.2012 16:43:02
0
2
Разходи се и виж как дърветата на края на тротоара са оградени от новия бурдюр. А техните корени също са рязани и дълбани, но те няма да изсъхнат. Значи едни ще изсъхнат, а други са безсмъртни, така ли? И нещо не ми стана много ясно защо трябва да прерязва кората на дърветата?
48.
Офффф
17.06.2012 16:21:20
1
3
НЕ Е ЗАРАДИ КОРЕНОВАТА СИСТЕМА, А ЗА ДА СИ НАПРАВЯТ ТЪПИЯ ПЛАТЕН ПАРКИНГ. Не са им виновни корените, като се махнат старите плочки и бурдюри много ясно , че корените ще се покажат. И аз като си сваля гащите задника ми се вижда!!! . Така че не е заради корените - ЛЪЖА, ЛЪЖА, ЛЪЖА!!!
47.
?????
17.06.2012 14:53:17
0
4
До сега не чух никой да каже има ли одобрен проект за това, което искат да направят и как всъщност ще изглежда този паркинг.По бтв видях оставени квадратчета за засяване на нови дървета, но пак никой не каза какви ще са и дали те ще са достатъчни за кореновата им система.И двамата кметове са горски, но нито един от тях не каза точно, ясно и обосновано дали тази идиотщина е съобразна. Остава извода, че следващият кмет със сигурност НЯМА да бъде горски....
46.
...........
16.06.2012 23:14:15
0
4
На 20-те липи коненовата система се разрастнала и , затова били опасни - их как лъжат нагло бе. Трийсет години не са били опасни, сега станаха. Ясно е, че някой иска да печели от рязането на дърветата. Хората подписка внесоха, а те пак се правят на ударени, нямат нито срам, нито съвест. Кога ще започнат най-сетне да се всушват тея политици в гласа на народа винаги, ане само като наближават избори?
45.
777777
16.06.2012 14:59:25
0
7
Струва ми се че днешната управа тръгна да реже дърветата от страх!Страх че местното население не издържа вече на техните глупости и ще скочат ще вземат въжета и ще ги избесят всичките по дърветата!И ще ги оставят там за музейни експонати да ги гледат поколение наред и да им се радват!
44.
скептик
15.06.2012 20:32:35
0
1
Добре де ама какво ще види? Не са махнати оградите / а Шенген го иска/.Тия наште не знаят къде са и за какво са....
43.
ГЕРБ
15.06.2012 20:30:01
4
0
Хора! Утре 16 юни т.г.в 14.30 ч. на пристанището в Царево Цецо Цветанов ще бъде там. Да отидем да го подкрепим!!!!
42.
ГЕРБ
15.06.2012 20:29:52
4
0
Хора! Утре 16 юни т.г.в 14.30 ч. на пристанището в Царево Цецо Цветанов ще бъде там. Да отидем да го подкрепим!!!!
41.
gora
15.06.2012 20:26:07
0
6
Хора в столицата се почна.Да ги подкрепим и ние!
40.
трудовак
15.06.2012 10:17:05
1
3
до пост № 8
Всъщност кой е цигуларя - да кажем по някоя дума за него.......
39.
Skaridkov
14.06.2012 21:05:03
0
4
Цецо, Цецо чакаме да дойдеш да си прибереш вересиите.Че с тия и Шенген няма да ни вземат
38.
герб
14.06.2012 21:00:47
1
8
Голяма грешка е кмета на общината да обяви обществено обсъждане / без значение кога като време/ и да не отиде там.Да изпрати най- мразения в миналото и сега Каридквов.Просто автогол!
37.
герб
14.06.2012 21:00:47
0
5
Голяма грешка е кмета на общината да обяви обществено обсъждане / без значение кога като време/ и да не отиде там.Да изпрати най- мразения в миналото и сега Каридквов.Просто автогол!
36.
До 31
14.06.2012 20:57:17
0
0
Ти си просто маниполатор и колко си далеч от истината? Първо няма бивш кмет като терминология... и второ това строителство не е върху общински терен, а върху частни земи.Питам кой ги продаде... общината или частниците? Кое е първично...?
35.
далновиден
14.06.2012 16:23:36
0
3
жоре, бате бойко премести блатните кокичета, вие преместете липите...
34.
!!!!!!!
14.06.2012 15:54:31
0
5
Не щем други дървета! Оставете ни липите!
33.
по човешки
14.06.2012 15:50:48
1
7
жоре, с ачо поканете кинтажите да изнесът един курс в професионалния център как се пие, щото като влизахте в общината, като извънземни бяхте, па то се оказа, че и вие сте хора, па почнете малко да ги изпипвате работите, па как ще ви лъзгат оттук насетне стой та гледай... душички, привидяло им се 3-4 мандата...
32.
ттт
14.06.2012 15:00:12
0
6
Не може да се очаква друго освен Лапчев да се скрие. Само не мога да разбера, като вижда, че тази работа не е за него защо не се оттегли с чест, утре вече ще е много късно. И вече мисля, че е ясно, че неговия път е осоян само от грешки.
31.
Хакерчето
14.06.2012 14:54:21
0
6
Предишният кмет позволи Коста дел Кроко, Перла и застрояване по брега, Затова сега е бивш. Новият пък реже дърветата без съгласието на хората, въпреки подписката, даже май са повече от една, въпреки протестното писмо и въобще против волята на хората. Това вече е прекалено, а може би и незаконно, защото се пренебрегва волята на хората. А те плащат данъци на общината.
30.
Хакерчето
14.06.2012 14:41:46
0
5
До " Р.П ." Да, предишният кмет направи много грешки и, ако не си забелязал вече не е кмет.
29.
Неточка Незванова
14.06.2012 14:30:23
0
7
В момента тези липи цъфтят в несвяст. Ароматът им се носи навсякъде в къщи и е невероятно приятен, сутрин чувам как пчелите жужат в короните. Не мога да си представя улицата без тези дървета. Как може да са толкова безсъвестни? Не трябва да допускаме това да се случи. Младите ще вземат нещата в свои ръце и ние ще помагаме.
28.
Дете на Странджа
14.06.2012 14:10:29
0
9
" Разбутани корени " ..... Аз бях свидетел, когато изтръгваха едно от дърветата миналия месец. На багера му беше много трудно да изкорени дънера, въпреки че корените бяха изкопани, а това си е мощна машина. Така, че твърдението да падат при по-силен вятър ми звучи направо смешно. Оставете липите, те не пречат на колите. Пречат може би на НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ. Гонят някакви химери, че много коли ще спират на този паркинг.....
27.
Без думи
14.06.2012 13:42:47
0
7
Г-н Лапчев, ако ви е останала съвест, оставете дърветата!
26.
Любов и Хармония
14.06.2012 13:29:20
0
4
Кметът ако е истински лесовъд , ще намери начин да спаси тези дървета, а начин винаги има, ама винаги . Всички млади в града ще се вдигнат против това престъпно намерение, те вече са се събрали, общуват и коментират. Ако Лапчев позволи унищожаването на тези дървета , не само ще си навлече още по-голям гняв от този , споменат в статията, но и ще изгуби уважението на младите, а това ще е жалко.
25.
наблюдаващ
14.06.2012 09:33:33
1
6
Лапчев да си скъса дипломата като лесовъд,защото в момента е изкуствен кмет,а не инж.Имаше един изкуфял инж.,та се натресахме на друг още по откачен плазмодии.Аман от празноглави инжове,язък че този е млад но безалтернативен,както и да не говорим за тъпата му администрация,не че предишната беше по добра.
24.
Възмутен и втрещен
13.06.2012 22:45:55
0
6
Дърветата, които са на края на тротоарите са оградени от новия бурдюр, което означава , че сигурно ше останат. Атехните корени също бяха оголени. Значи едни са опасни, а други не - ха! Ясно е, че искат да има повече място за коли. Граждани на Царево, борете се!
23.
Възмутен и втрещен
13.06.2012 22:30:21
0
7
Това с корените да го разправят на децата. Защо в Стара Загора липите си стоят? Там хората се грижат за тях. Дървото не е виновно, че иска да оцелее, да не би само липите да къртят плочки, но си има начинни да се поддържат. Какво им пречи да ги оградят и укрепят тези дървета? Ако има желание и начин се намира. По-рано имаше създадени теории, че корените влизали в къщите на хората - лъжа, хората казват , че не е вярно това.
22.
Бриго
13.06.2012 22:00:18
0
3
Aми какво чакате от горски - да сече, това му е работата, ако и да е кмет, а ние ще засаждаме....
21.
?????
13.06.2012 21:47:19
0
7
Защо не отрежат прекалено високите дървета по главната улица, за които от години се знае, че са опасни, а тръгнали да режат тези липи, които нито са високи, нито са стари. И за децата стана ясно, че идеята е да се направи синя зона, която ще стопанисва пак наш човек и ще си печели пари. Граждани на Царево, тези парвенюта явно много бързо забравиха, че са в управлението на града благодарение на вас. Така, че ако не искат да ви чуят, да си събират боклуците от Общината и да хващат гората.....
20.
Новото поколение
13.06.2012 20:29:42
0
8
Ние сме младите хора от Царево. Ние сме тези, които милеят за родния си град и родния си край. Ние сме тези които се грижат за природата на Странджа, включваме се във всички еко-мероприятия. Ние сме тези, които доброволно и самоорганизирано изчистихме плажа " Липите ". Сега изглежда, че по ирония на съдбата ще се борим за липите в града. Ще се борим!
19.
ГРАЖДАНИ ОТ Црево - НЕ СМЕ МАЛКО
13.06.2012 20:14:58
0
6
Да, готови сме за бунт! И това не са " някакви си липи " , това е чарът на нашата улица, ние сме израстнали с тези дървета, дане говорим , че сегашните управляващи нито саги съдили, нито са положили някакви грижи за тях. Кой им дава право да ги режат, това че са взели властта ли? И за сведения за бунт ся в готовност не само жители на " Хан Аспарух " но в целия град, защото целият град знае за това престъпно решение.
18.
Независим
13.06.2012 17:19:35
0
5
Хората наистина негодуват ,защото ул." Хан Аспарух "остана една от малкото залесени улици. В общината е внесено протестно писмо със над 80 подписа . Това са гражданите и избирателите на града. За управляващите тези хора не означават нищо ,така ли? Жалко е само едно. Повечето от тези хора гласуваха за промяна. Гласуваха за младите хора . Един мандат минава като сън. Да не стане така ,че в края на мандата Целия град да благодари на управата, че е съсипала града.
17.
Р.П.
13.06.2012 12:22:43
3
1
Защо не протестираха,когато фирмата Д.К. разцъфтя по времето на вожда П.А., изграждайки огромни инфраструктурни и частни обекти.
А сега,когато правят детски площадки са трън в очите на същите тези,които са им давали баница предни мандати.
16.
революционер
13.06.2012 11:50:28
5
0
Напред царевски народе, напред към светлите бъднини обещавани ни от вожда и учителя от кв. Василико.Нека хиляди недоволни люде излязат на улицата и смъкнат изедника Лапчев. Такива са сънищата на некои люде ,които още не могат да се простят със своето минало и пред които не се очертава и никакво бъдеще ,далеч от общинските ресурси.Нима отсичането на няколко липи може да бъде повод за бунт и революция в този китен градец.Защо тези истински революционери не вдигнаха бунт , когато ПА ,разруши спортната площадка на ЦАРЕВО ,за да може брата на Стнанишев да вдигне хотел,къде бяха революционните страсти тогава,къде беше будната гражданска съвест. нямаше ги.Техните страсти се разпалват ,само след шум на пари , а някои и дори от шум на бутилки.Протестта на двама души , не говори за недоволство сред хората , а обратно за мълчаливо одобрение. Защото направата на свестни тротоари ще облекчи движението на хора и коли ,ще се намали риска от падащи дървета и евентоални инциденти и бледнее пред това , че няколко хора ще останат без липов цвят през зимата.
15.
революционер
13.06.2012 11:50:27
4
1
Напред царевски народе, напред към светлите бъднини обещавани ни от вожда и учителя от кв. Василико.Нека хиляди недоволни люде излязат на улицата и смъкнат изедника Лапчев. Такива са сънищата на некои люде ,които още не могат да се простят със своето минало и пред които не се очертава и никакво бъдеще ,далеч от общинските ресурси.Нима отсичането на няколко липи може да бъде повод за бунт и революция в този китен градец.Защо тези истински революционери не вдигнаха бунт , когато ПА ,разруши спортната площадка на ЦАРЕВО ,за да може брата на Стнанишев да вдигне хотел,къде бяха революционните страсти тогава,къде беше будната гражданска съвест. нямаше ги.Техните страсти се разпалват ,само след шум на пари , а някои и дори от шум на бутилки.Протестта на двама души , не говори за недоволство сред хората , а обратно за мълчаливо одобрение. Защото направата на свестни тротоари ще облекчи движението на хора и коли ,ще се намали риска от падащи дървета и евентоални инциденти и бледнее пред това , че няколко хора ще останат без липов цвят през зимата.
14.
R.P.
13.06.2012 10:54:59
2
3
Лъжат,че съм пикал на центъра на Царево!
13.
sprawedlivost
13.06.2012 10:09:19
0
7
Симпатяги,защо мрънкате за 20липи.Елате да видите,какво безразборно кастрене на дървета преди сезона има в Лозенец.Сега в жегите можем да получим топлинен удар по улиците.нямаме сенки, само прахоляци.Аман от некъдърници-управници.
12.
партиен конгресмен
13.06.2012 08:47:35
0
2
Като четете огромната част от мемоарите на съратниците на Живков, публикувани след комунизма, виждате как всички са дълбоко убедени, че са издигнати на ръководни постове благодарение на изключително високите си лични качества, а са свалени заради грубото вмешателство на Живков, който не разбрал тяхната голяма роля и по такъв начин ги низвергнал, без да има морално или политическо право. Всички те вярват не само в своята невинност, но и в изключителността си. Но нали в края на краищата нали един и същ човек ги е издигнал и свалил, т.е. кога той е бил прав - когато ги е издигал или когато ги е свалял?

Освен това, когато чете тези мемоари човек остава с впечатление, че това са едни изключително посредствени хора. Като четеш мемоарите на някои съратници на Живков, си казваш: „Ами заслужено е бил пръв между тези хора, той има повече качества от тях”. Така че колкото и те да се опитват да натоварят всички криви дърва на гърба му, всички са участвали в този процес и няма какво някой да се прави на невинен, независимо къде стои на етажите на властта.
В едно мъртво езеро на посредствеността къде се намираш, повече към центъра или бреговете, е едно и също. Посредствеността не създава нещо, тя произвежда само посредственост. За съжаление ние сме в това положение в продължение на десетилетия.
11.
do 900
13.06.2012 07:20:49
0
8
Всички много добре знаят, че нито Бойко Борисов, нито Гоце Първанов, Румен Петков, Любен Гоцев, Борис Велчев или която и да е друга мракобесническа фигура от недалечното комунистическо минало днес не е нищо повече, освен политически мошеник, на който никой още не е потърсил никаква сметка. Като подчинени на върховенството на една комунистическа партия над самата държава, нито един от тия хора не познава понятието «национално достойнство».
На тоя фон днес те се опитват да разиграват ролята си на достойни политици, предизвиквайки само насмешки и отровен хумор. Пълната морална деградация на миналото, което ги е оформило, ги прави на истински политически червейчета, но на тях не им пука. Те понесоха и сериозни политически удари и кипяща омраза от много страни, но само омраза не е достатъчна. Както самият Бойко Борисов ни показва, те са жилави и гъвкави по всички правила на Тодор Живковата школа.
Кой мислещ човек не гледа на Бойко Борисов като на тиква? Всички знаят, че това е полуграмотен човек, издигнат по партийната стълбица и замесен в далаверите й, въпреки антипартийното му позьорство, и докопал властта върху прилива на остра индивидуална недостатъчност на нацията. Но докато за нас той и всички останали организъмчета от комунистическото ни минало са тикви или болезнени циреи и всички в тоя свят се чудят как понасяме, никой няма да направи нищо за нас, ако ние самите не направим.
Един премиер с престъпническо минало, или един президент с престъпническо минало, са не само премиер и президент – те са и портрет на нацията. И ако на някой не му харесва заради такива хора да бъде приписван към престъпническото съсловие, той трябва да излезе напред и да го заяви, тоест да им го каже в очите и да се разграничи. Когато казвам «разграничи» искам да кажа разграничение от комунистическото минало, към което сегашния политически елит на България принадлежи...
10.
a
12.06.2012 20:55:20
0
6
А забравих да попитам , защо фирма ДИАНА КОМЕРС прави морската градина , люлките , отново без конкурс , аз мисля , че доста фирми местни могат да направят едни люлки

Но явно не са били спонсори на ГЕРБ по изборите
9.
GERB
12.06.2012 20:52:37
0
7
Abe za6to za ob6tinata v remontite na grada raboti , samo kamiona na JARITO i bagera na SPANAKA

Konkurs ne6to imalo li e za tova ???
8.
а
12.06.2012 20:51:36
0
13
Ами да да се секат , защото , като се отсекат , трябва да се наеме фирма , която да сади отново ?

И спрете с това Лапчев , ако е за 20 дървета ясно може би той взема решенията , за всичко друго , Цигуларя коли и беси в тази община ?
7.
1000
12.06.2012 20:11:37
0
8
а бе деца изкарайте тоя мандат, после мислете за третия и четвъртия, укротете страстите и почнете да четете и да учите, щото нищо ново не сме видели, само рибарски ястия, кебапи и манекени, много гротеска почна да има...
6.
козарче
12.06.2012 20:01:59
0
6
а бе жоре ще продавате ли дървения материал, да си вземем по една две липички, да не го вземат ачо и джонката да си правят маси за кръчмите...
5.
900
12.06.2012 18:19:02
7
3
А журналистките...такива журналистки да искате. Се пееше в една песен.
Какво означава кмет да мине в нелегалност ? Да не би да е на чело на някакво партизанско обедниение ?
Или е сдал общината и емигрирал?
Какви са тия писанки пак ?
Каридков не можал да даде срок ?Той не е длъжен да ви дава срок,та камоли и на вас.
А Желязков се пени,че не дошъл да пие кафе? Така не се правело. А как се прави г-н Желязков ? Атака ли се прави ?
Цирк, с такава опозиция Лапчев 3-4 мандата ще изкара...
Сега очакваме и младежите на червената мащеха на народа да се включат с компетентните си мнения.
И да вещаят мрачни прогнози за града.Само защото си мислят,че в тях е спасителят.
4.
horata
12.06.2012 17:30:08
10
2
Ние хората не можахме да опазим общината по времето на Арнаудов от арх.А,специалист Н,геодезист В.,че сега ще го браним от кмет Лапчев за няколко си липи.Дрън-дрън!
Що ли в бесовете ще кажат браво-ремонтират улици,тротоари,пътя за Резово,детски площадки и т.н
Отговорът е някъде в кв.Василико.

Г.Желязков го видяхме колко струва по изборите.
Калото сигурно иска в политиката да влиза пак.
Аман от такива граждански позиции.
3.
do n1 i n2
12.06.2012 17:10:46
3
1
Da,tochno taka e !Nikakuv bunt nqma!
To gladnite koko6ki vse proso sanuvat.
Nqkoi kato iska da e na vlast i si misli 4e v grada vse buntowe pravqt v negowa 4est za da si go vurnat.
Go6o Bu4varov e bez komentar.
2.
besovska klika
12.06.2012 17:05:21
5
0
"Хората в Царево се вдигнаха на бунт, за да пазят красивите огромни липи по централната улица „Хан Аспарух” "
Статията започва с долна лъжа !!! Инсинуации,типично за сайта,когато отразява новини свъразни с долината на ягодите-Царево.
Никакъв бунт няма, всички привестват идеята да се пдоменят липите с други дървета, с подходяща коренова система,която да не повдига тротоарите.
Георги Желязков да не се пени, той е история,една пионка в ръцете на другаря П.А. По изборите постоянно клечеше у тях.
Калото пък на какъв се прави ?
Въобще си личи,че пак са били навити пружинките на вечните "бодилници" да ходят и да нервничат в общината.
И ако на следващите избори картинката е П.А. заедно в хор с Желязков и Калото и другите задкулисни играчи, инжинера Лапчев,добър или лош кмет,пак ще спечели изборите от раз и пак ще си набута хората в местния парламент.
1.
besovska klika
12.06.2012 17:05:21
10
1
"Хората в Царево се вдигнаха на бунт, за да пазят красивите огромни липи по централната улица „Хан Аспарух” "
Статията започва с долна лъжа !!! Инсинуации,типично за сайта,когато отразява новини свъразни с долината на ягодите-Царево.
Никакъв бунт няма, всички привестват идеята да се пдоменят липите с други дървета, с подходяща коренова система,която да не повдига тротоарите.
Георги Желязков да не се пени, той е история,една пионка в ръцете на другаря П.А. По изборите постоянно клечеше у тях.
Калото пък на какъв се прави ?
Въобще си личи,че пак са били навити пружинките на вечните "бодилници" да ходят и да нервничат в общината.
И ако на следващите избори картинката е П.А. заедно в хор с Желязков и Калото и другите задкулисни играчи, инжинера Лапчев,добър или лош кмет,пак ще спечели изборите от раз и пак ще си набута хората в местния парламент.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори