Никой не може да повярва, че съм направила тази уникална торта с обикновени вафли
Разберете как с няколко прости съставки и лесни стъпки да създадете изкусителен десерт, който ще се превърне в любим на цялото семейство
Вафлената торта с кондензирано мляко отдавна е класика на домашните десерти. С течение на времето се появиха много вариации. Тортите се намазваха с различни кремове и се добавяха необичайни пълнежи.
Например, към крема можете да добавите:
разтопен шоколад или какао;
нарязани ядки;
кокосови люспи;
лимонова или портокалова кора.
Като допълнителен пълнеж трябва да вземете сладко, мармалад, сушени плодове, мед или шоколадова паста.
Ще разгледаме стъпка по стъпка рецепти за този десерт.
Вафлена торта с варено кондензирано мляко
Тази рецепта е по-близка до класическата, но все пак има интересна разлика.
За тортата вземете:
опаковка вафли;
150 грама ядки (орехи);
кондензирано мляко;
200 грама масло;
250 грама обезкостени череши;
100 грама захар.
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника. Можете да купите варено кондензирано мляко или да си го направите у дома.
За целта отстранете етикета, поставете консервата в съд с вода. Гответе на слаб огън за около два часа. Отворете само когато консервата се е охладила малко.
Сложете черешите със захарта в тенджера и гответе на слаб огън за около 20 минути. Разбийте маслото с кондензираното мляко. Пасирайте черешите до гладкост и гответе още 20 минути.
След това намажете блатовете със сметана и череши. Важно е да оставите малко сметана, за да покриете страните и горната част на блата. Поръсете ги с нарязани ядки. Съхранявайте вафлената торта в хладилник.
Вафлена торта - рецепта с плодове
Това е необичайна, но много вкусна версия на този десерт.
За да приготвите тортата, вземете:
опаковка блатове;
200 грама масло;
200 грама кондензирано мляко;
400 грама ябълки; една супена лъжица захар; пакетче желе; плодове и горски плодове за украса.
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките и ги настържете на едро ренде. Задушете в тиган със захарта, докато омекнат. Прехвърлете в чиния и залейте с пакетче желе. Разбъркайте всичко и оставете да се охлади. Сместа трябва да стане гъста.
Трябва предварително да извадите маслото. Когато омекне, разбийте го с кондензирано мляко. Сега започваме да сглобяваме тортата. Намажете блатовете, като ги редувате със сметана и плодов пълнеж. Украсете. Оставете в хладилник за два часа и едва след това сервирайте вафлената торта. / jenata.blitz.bg


















