Не слагай мляко в омлета, сложете това, за да стане 100 пъти по-вкусен
Разкриха каква е тайната за перфектния омлет
Когато приготвят омлет, много хора изсипват мляко в яйчната маса, въпреки че класическата рецепта за ястието не предвижда такова действие. В резултат на запържване на получената смес в тигана се получава ефирна и доста апетитна закуска.
Въпреки това, не всички гастрономи харесват факта, че подобен омлет е „течен“.
Ако човек предпочита по-гъст омлет с коричка, тогава млякото трябва да бъде заменено с друга съставка.
Какво да добавите вместо мляко
Идеален заместител на обичайната съставка е маслото. И говорим за замразен продукт.
Не добавяйте омекнало или леко студено масло към яйчената смес.
Необходимо е, продуктът да бъде много студен и твърд.
Затова трябва да го приготвите по следния начин: предварително поставете маслото във фризера, извадете продукта непосредствено преди да започнете да приготвяте омлета, рендосайте част от замразеното масло с помощта на рендето и изсипете получените „стърготини“ в разбърканите яйца.
Готовата смес трябва да се изсипе в загрят тиган. Омлетът бързо ще поеме от излишната влага, което няма да се случи, ако в сместа има мляко.
Готовото ястие ще се отличава със златистокафяв цвят, умерена сухота и много ярък вкус.
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
Взимаме повече пари заради новите ваучери за храна
Даниел Бачорски побесня, изрече гневни думи
Царевичното брашно крие тайна? Здравен ефект, за който малцина подозират
