Бутер тесто, малко мляко и сметана и правя този божествен десерт
Крем питата става много лесно по тази рецепта
Ако обичате леки, кремообразни десерти, които се приготвят лесно и изглеждат впечатляващо, то тази рецепта е точно за вас. Тя съчетава нежния вкус на домашно приготвен крем с хрупкавостта на бутер тестото, което я прави перфектен избор за празничната трапеза.
Освен че ще зарадвате семейството си, този десерт ще внесе допълнителна доза свежест и сладост на Великденските ви празници.
Продукти:
1 опаковка бутер тесто
За крема:
250 мл прясно мляко
2 жълтъка
кора от лимон
90 г гранулирана захар
20 г царевично нишесте (2 супени лъжици)
200 мл сметана за разбиване
Приготвяне:
В тенджера добавете жълтъците, захарта и разбъркайте с бъркалка. Прибавете нишестето и настърганата лимонова кора, след което разбъркайте отново.
Изсипете млякото, разбъркайте добре и сложете на котлона. Оставете да заври и бъркайте, докато получите пухкав крем.
Преместете крема в купа, покрийте с фолио в контакт и оставете да се охлади. Разрежете бутер тестото на две равни части. Едната част нарежете на 15 квадрата. Втората половина надупчете с вилица и изпечете двете части на 180°C за 20 минути.
Разбийте сметаната с миксер и разделете на две части. Смесете половината сметана с охладения крем, разбийте добре и разпределете върху целия изпечен блат. С помощта на сладкарски пош нанесете останалата сметана отгоре.
Подредете квадратите от бутер тестото върху сметаната. Оставете десерта в хладилник за 30 минути. Преди сервиране, поръсете с пудра захар.
Тази крем пита не само изглежда изкушаващо, но и има невероятен вкус! Надяваме се, че ще стане любима част от празничното ви меню. Добър апетит!
Как да избелим дрехите си без белина
Колко ще ни струва зимната ски ваканция
Първа по рода си среща се проведе във Ватикана
Слънчева и приятна ще е неделята по Черноморието
Ето кой празнува имен ден на 16 ноември
