Пица за 1000 лв.: Как майстор от Бургас впечатли Италия
При гарнирането използвал магарешки кашкавал
Екип шеф-готвачи от Бургас спечелиха седмия Международен шампионат за пица, проведен преди дни в София, като са оставили в класирането зад себе си майстори на ястието от Италия.
Любопитното е, че при гарнирането на пицатa- победител, създателите ѝ са използвали кашкавал от магарешко мляко.
Те смятат, че досега поне у нас подобен кашкавал не е използван при направата на пица, а за да успеят да го закупят са водили дълги месеци преговори с вероятно единствения производител на кашкавал от магарешко мляко в област Сливен.
"Имаме си и топ шампиони в готварството! Нашите момчета, които за втора поредна година са на първо място в категория пица ин дуе - Шеф готвач Стефан Енчев и Майстор пицар Джейхан Джаферов. Поздравления!", написа кметът Димитър Николов.
За втора поредна година международна златна купа за нашите момчета от Бургас, в категория шеф готвач и майстор пицар! Победата е с уникалната пица „Магреса“. (Пишат ми, че е с магарешки кашкавал и патешко магре, интересно!)
От мъжко магаре ли?