Семейството ви ще иска още и още от тези лучени „Рошави“ палачинки
Вижте как да ги приготвите
Изненадващо, дори децата ядат лук в тази форма! Получава се много вкусно и нежно. Идеален за закуска със заквасена сметана! „Рошави“ палачинки с лук се приготвят от най-минималния набор от съставки. Но колко е вкусно!
Премахване на горчивината от лука
На първо място, е необходимо да се премахне горчивината на лука. В противен случай палачинките ще се окажат безвкусни. Нарежете 5 средни глави лук на тънки половин пръстени. Добавете 2 ч.л. сол и се залива с вряла вода . Когато водата се охлади малко (за да може ръката ви да понесе), изцедете излишната влага от лука и го поставете в купа. Цялата горчивина ще изчезне!
Сега да преминем към самата рецепта. В допълнение към лука, пригответе следните съставки :
1 голям картоф;
2 яйца;
3-4 с. л. брашно;
зеленчуци на вкус (магданоз в рецептата);
по 1 ч. л сол, мащерка, черен пипер, кимион и червен пипер (или други подправки на вкус).
Настържете картофите на едро ренде, зелените нарежете с нож. Добавете към лука. Чукнете 2 яйца, разбъркайте. Накрая пресейте брашното, добавете сол и подправки на вкус. Тестото е готово!
Загрейте тиган с достатъчно олио. Поставете 1 пълна супена лъжица лучено тесто. Пържете на умерен огън до златисто кафяво от двете страни. Лукът е мек и вкусен, а благодарение на картофите и подправките е балансиран!
Тези лучени палачинки са неустоими. Можете да сервирате със заквасена сметана или майонеза. Тези лучени палачинки са отлична гарнитура към месо!
Бавят Бюджет 2026 заради санкциите срещу „Лукойл“? Заради тях приходите намаляват с 1 млрд. евро
Бърз трик за по-лесно заспиване
Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
