С две ябълки правя най-вкусния, фин и сочен сладкиш
Процедурата по приготвянето му е малко по-различна от стандартната, затова просто следвайте рецептата
Обичате ли ябълкови сладкиши? Днес ще ви изкушим с нещо фино и много ароматно, което няма как да ви остави равнодушни – Фин сладкиш с печени ябълки. Процедурата по приготвянето му е малко по-различна от стандартната, затова просто следвайте рецептата по-долу и след няма и час ще се насладите на наистина уникален вкус:
Необходими продукти:
2 ябълки
кубче масло или малко олио
малко канела
1 супена лъжица мед
3 яйца
100 г захар
180 г брашно
1 бакпулвер
200 мл кисело мляко
100 мл олио
100 г стафиди
Начин на Приготвяне:
Разтопете маслото в тиган, след това добавете нарязаните ябълки и разбъркайте.
Добавете малко канела и мед и разбъркайте отново.
Покрийте и оставете да къкри за 5-6 минути, за да омекнат леко.
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се брашното и бакпулвера, киселото мляко, олиото, стафидите и всичко се разбърква.
Намажете тавата с олио и поръсете с брашно и изсипете половината от тестото. Разстелете половината изпечени ябълки, след това останалото тесто.
Добавете останалите ябълки, разклатете леко формата и печете на 200 градуса за 40-45 минути до приятен загар.
Оставете да изстине, след което поръсете с пудра захар или можете да украсите с разбита сметана.
Насладете се на сочността на този красив и семпъл десерт!
 
													 
													 
													 
													 
													 Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Всички ли мразят Слави? Тв водещият с безпрецедентен ход във фейсбук
													
													
																													 
															 Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Безпрецедентна ситуация в Биг Брадър
													
													
																													 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
															 
														 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										