×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оправдаха Джубрилов, Тодор Черния и Стоян Тенекеджиев


29 Март 2012, Четвъртък, 17:10 ч.
Автор: Ива КАМЕНОВА

Като престъпна група лихвари и изнудвачи останаха само братята Александър и Илиян Стоянови и Георги Генчев

Любен Джубрилов бе оправдан по обвинението, че е ръководител на престъпна група за лихварство и рекет. Присъдата произнесе Бургаския окръжен съд, а шефът на ММА не присъстваше в съдебната зала. Процесът срещу Джубрилов е задочен, тъй като е в неизвестност от март 2009 г. и е обявен за издирване чрез интерпол.

От останалите петима обвиняеми, още двама получиха оправдателни присъди. Това са Тодор Атанасов – Черния и Стоян Тенекеджиев. Като престъпна група лихвари и изнудвачи останаха само братята Александър и Илиян Стоянови и Георги Генчев.

Най-тежка присъда отнесе Александър Стоянов – 7 години затвор при строг режим и 7 000 лева глоба за раздадени 59 хил.лв. кредити и получени незаконно като лихва от тях 14 хил.лв.

Георги Генчев също ще лежи в килията, но една година по-малко. Шест години лишаване от свобода и 6 хил.лв. глоба получи Генчев за раздадените от него заеми, с които бил спечелил 44 500 лв.

Александър и Георги ще трябва да върнат неправомерните си доходи на държавата, разпореди съдия Марков.

Последният от подсъдимите – братът на Александър – Илиян Стоянов получи условна присъда 2 години и 6 месеца с 4-годишен изпитателен срок. Той бе признат за виновен само за участие в престъпната група.

В продължение на повече от две години лихварите са давали заеми срещу лихви между 15 и 20% за месец, каза в пледоарията си прокурор Елка Добрикова. При закъснение сумата растяла главоломно, а рекетьорите ги принуждавали с побои да подписват или заповеди на записи, или да прехвърлят имотите си на тяхно име. Това пък съобщиха разследващи полицаи, според които жертвите стигали до просешка тояга.

Бизнесменът Кирил Стоянов, който се конституира и като частен обвинител на лихварската група остана недоволен от присъдата.

Стоянов е бил изнудван да даде завода си за пакетиране на сол в Южната промишлена зона на Бургас. Той е бил рекетиран лично от Любен Джубрилов, пише прокурорът в обвинителния акт. През декември 2006 г. шефът на ММА федерация изнудвал бизнесмена да му даде 200 000 лева. Парите обаче не били платени.

Всичко това обаче не се доказа по време на процеса и Джубрилов бе признат за невинен.


В категории: Темида


Флагман.БГ Amazon.de вече ще доставя и до България Amazon.de вече ще доставя и до България 29/05/2024, Сряда 21:20 0
14
Коментара по темата
14.
стив макуин
31.03.2012 19:31:17
2
1
на ПЕЧЕЛИВШИТЕ ЧЕСТИТО
13.
цар плъх
30.03.2012 12:44:00
5
8
жалко за момчето (сашко) той пое голямата сопа !!поне да е имал пари за раздаване ,пък то....
ония педераси дето го пращаха ,сега даже няма да му отидат на свиждане
12.
Zlatoslav
30.03.2012 11:04:01
3
8
Mn hubavo che sa opravdali Liuben dosta po rano trqbvashe da stane tova samo Sasho netrqbvashe da go otnasq mn godini be teq ludi li sa horata za ubiistvo nevzemat tolkova ama normalno za nashata merizliva darjava!!!
11.
!!!
30.03.2012 10:14:29
4
5
ОПРАВДАЛИ СА ГО ТОЗИ ГАД ЗА ДА СИ ПОКАЖЕ ПЕДЕРАСТКАТА МУТРА, ДА ИЗЛЕЗЕ НА СВЕТЛО И И ДА ГО ГРЪМНАТ КАТО ШКАФА
10.
IVO
30.03.2012 09:10:48
1
4
В Интерпол отдавна няма данни,че го издирват,както със Кела преди да го хванат.
9.
Георгиев
30.03.2012 05:28:09
2
2
...ама наистина сте много смотани от Бесове...Кате вместо да кръстосваш дълги бедра в Хепи...сложи снимка на Джубрилов в съдебната зала,а не на ринга.БЪДИ АКТУАЛНА!!!
8.
Хан Терлик
30.03.2012 01:18:52
5
7
Откога "невинните" се издирват чрез Интерпол? Малко ли му бяха скандалите и побоищата с катафалките на този червен мамин син?
7.
Хан Тервел
29.03.2012 21:16:06
6
21
това е поредния пример,че съдебната власт е все още много подкупна и корумпирана,
6.
БББ
29.03.2012 20:43:14
9
11
БРАВО НА СЪДА ЗА ПРОЯВЕНАТА СМЕЛОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ
5.
някой си
29.03.2012 20:42:57
6
19
Жалко за Майка България!
Темидо, отвори си очите!
4.
processor
29.03.2012 18:26:11
8
19
Браво
Зашитите с бели конци обвинения се пръснаха
3.
azsam
29.03.2012 18:22:09
6
8
4estito na vsi4ki koito 4akaha tozi momrnt.
2.
Max Fighter
29.03.2012 18:18:14
9
12
Гарантирано тези които го натопиха а това е Най-големия престапник Венци Чамурджиев и Най-корумпирания Магистрат в България ЕМИЛ ХРИСТОВ ще си получат заслуженото!!!! Браво на Бургаския Окръжен Съд! Поздравления за обективноста!! Евала на всички който подкрепиха Любо!! И на целия ММА в БГ които си седяха зад шефа си тези 3 години!!!
1.
*********
29.03.2012 17:46:22
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте какво цар Фердинанд, който продал България на французите за каца със злато, завеща на сина си! Вижте какво цар Фердинанд, който продал България на французите за каца със злато, завеща на сина си! След като разбира, че ще бъде детрониран, монархът прави примирие с французите в Солун Таен чат разкрива как Алек скрива шапката на продуцента Таен чат разкрива как Алек скрива шапката на продуцента Истината е, че никой от екипа на „Ергенът“ не очаквал подобен развой на събитията Извънредно! Катастрофа в центъра на Бургас, блъснаха пешеходец Извънредно! Катастрофа в центъра на Бургас, блъснаха пешеходец Инцидентът стана на ул.“Цар Петър“ – на пешеходната пътека с ул.“Конт Андрованти“ Франциска от Денсинг старс се завръща ударно Франциска от Денсинг старс се завръща ударно Информацията издаде продуцентът и телевизионер Георги Тошев Баща й беше най-богатия в България, а тя днес е принцеса - живее в Италия и стяга чудна сватба Баща й беше най-богатия в България, а тя днес е принцеса - живее в Италия и стяга чудна сватба Дъщерята на Илия Павлов готви тържество на остров Капри  Бургас остава без голи мацки на плажа и тази година Бургас остава без голи мацки на плажа и тази година Щели да действат разконцентриращо за спасителите Предстоят ремонти на пътища в община Руен Предстоят ремонти на пътища в община Руен Проектите са за над 7 млн.лева  Една епоха в "Черноморец 1919" приключи, фамилия Томови се оттеглят Една епоха в "Черноморец 1919" приключи, фамилия Томови се оттеглят Дойде времето, в което и ние да кажем „край“. Каквото можахме за 9 години, дадохме на клуба, обявиха семейство Томови  Държавата отказва да плати за всички щети от наводнението в Карловско Държавата отказва да плати за всички щети от наводнението в Карловско Кметовете се бунтуват, искат 38 млн. лв. и блокират подбалканския път Проект отвори бургаското пристанище за големи кораби Проект отвори бургаското пристанище за големи кораби Бургас се развива като модерен пристанищен град, обяви зам.-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова
Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Вики от Ергенът избели зъбки, стана ли по-хубава Няма вече жълти зъбки, а само "нерви лабави" Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Рекорден брой смъртни случаи от употреба на наркотици в Германия през 2023 г. Хероинът остава наркотикът, чиято употреба води до най-много жертви Зловеща прогоба мори мъжете на тази известна българка Зловеща прогоба мори мъжете на тази известна българка Голямата ѝ любов е китаристът Християн Платов Може ли да повярвате, че е на 74 години Може ли да повярвате, че е на 74 години Някои мислят, че дизайнерката използва фотошоп Тя и той обикаляли ритуално околовръстното, за да станат известни Тя и той обикаляли ритуално околовръстното, за да станат известни Лорда също не е забравил какво му обяснила тогава певицата - че това е заклинание за слава С викове Аллах акбар и българско знаме брадати чеченци заминаха да убиват в Украйна С викове Аллах акбар и българско знаме брадати чеченци заминаха да убиват в Украйна Преди да бъдат качени на транспортния самолет "българите" крещят "Аллах акбар!", "Путин!" и "Русия!" и падат на земята за намаз Путин назначи бившия си бодигард за съветник и секретар Държавния съвет Путин назначи бившия си бодигард за съветник и секретар Държавния съвет Путин, който в момента е на 71 години, тепърва започва нов шестгодишен мандат и няма конкретна информация относно кой ще избере за свой наследник Почина знаков банкер Почина знаков банкер Бившият yпpaвитeл нa БHБ Ивaн Иcĸpoв разказа подробно за отношенията си с него Daily Telegraph: Сливен е меката на точещите британски социални помощи Daily Telegraph: Сливен е меката на точещите британски социални помощи В рубриката "Разследване" на "Дейли телеграф" делото е описано подробно в две статии Белгийски прокурори обискират ЕП заради руска намеса в изборите Белгийски прокурори обискират ЕП заради руска намеса в изборите Подозренията са, че асистентът на евродепутата Кра е шпионирал за Китай и Русия
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори