Уникална рецепта за кюфтенца
Идеални са за Коледните пости, ще се оближете от вкусната гозба
Кюфтетата от кисело зеле и картофи са класика в чешката и полската кухня. Но добавянето на прясно зеле подобрява вкуса и придава хрупкавост, създавайки идеално предложение за лека безмесна вечеря. Тази комбинация от традиционни съставки в проста рецепта прави кюфтетата идеални за всеки повод и пълни с хранителна стойност.
Необходими продукти:
400 гр картофи
150 гр кисело зеле
150 гр бяло зеле
1 среден лук
1 скилидка чесън
1 яйце
4 супени лъжици пшенично брашно
галета
олио
Подправки: сол, черен пипер, кимион, сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Отцедете сварените картофи и ги намачкайте старателно. Киселото зеле се изцежда, бялото зеле се нарязва на ситно и се залива с вряща вода, за да омекне малко. Комбинирайте двете зелки в купа и разбъркайте добре.
В сгорещеното олио се запържва лукът, а в края на пърженето се добавя и чесънът. След това смесете лука със сместа от картофи и зеле.
Към картофите и зелето добавете яйцето, брашното, солта, черния пипер, кимиона и сладкия пипер. Разбъркайте добре сместа, докато съставките се комбинират. Оформете кюфтета от сместа и ги намажете с галета.
Загрейте олиото в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво. Когато са готови, ги отцедете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина, пише actualno.com
Руски военен се ядоса жестоко заради чужденец в Москва
Една от най-бързите жени в историята е застигната от страшна болест
Почина легенда на Холивуд
Румен Радев наложи вето
Делфинът Мимо се превърна в сензация, но от властите са притеснени
Хората, родени през тези месеци, са много корави
Печели ли жена "Игри на волята"
Голям пожар във Варненско
16-годишен българин се оказа изпечен бандит
Катастрофа в Бургаско, бъдете особено внимателни
Защо малък прозорец в колата може да струва повече от предното стъкло?
Как се преобразува най-старият център за подводна археология в Източна Европа
