×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почернена майка иска справедливо наказание за съпруга на екскметицата Караманова


Почернена майка иска справедливо наказание за съпруга на екскметицата Караманова
Майката на загиналия край Черноморец Георги Георгиев - Султана Статева настоява прокурор Димо Маджаров да внесе обвинение за ефективна присъда за бизнесмена Борис Караманов
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Март 2012, Петък, 15:15 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА Снимки Личен архив

Десет месеца след като 34-годишният Георги Георгиев загина в зверската катастрофа край град Черноморец  е назначена нова петорна експертиза

Ще се боря докрай, но няма да позволя един влиятелен бизнесмен от Созопол да получи условна присъда за убийството на детето ми. Опитват се да изкарат други факти около катастрофата, при която загина моят Георги, но истината е една. Георги е карал бавно, а BMW-то на Борис Караманов е връхлетяло върху неговата кола, сподели майката на загиналия 34-годишен Георги Георгиев – Султана Статева, близо 10 месеца след мелето на пътя край град Черноморец. 

Нова петорна експертиза е назначена за катастрофата на 24 май м.г., при която созополския бизнесмен Борис Караманов уби на място 34-годишния софиянец Георги Георгиев, научи Бесове.бг.

 
Георги и Таня са правили планове за сватба. Днес Таня все още е в шок от случилото се преди близо 10 месеца
Десет месеца по-късно все още не е ясно как и защо луксозният джип BMW X6, управляван от съпруга на екскметицата на морския град Веска Караманова, е ударил фатално лекия автомобил “Сузуки Балено”, който буквално изхвърчал от пътното платно. Излязъл ли е Георги от страничен черен път, в коя част на шосето от Бургас за Созопол е било, къде и с каква скорост се е движел джипът на Караманов – са въпроси, които все още стоят без отговор.

Според предишната тройна експертиза на дознанието, обжалвана  от Борис Караманов, той се е движил със 128 километра в час, почти 50 километра повече от разрешената скорост. Според нея също така Георги Георгиев не е излизал от въпросния второстепенен път, а се е движил по главния с ниска скорост.

Очаква се втората петорна експертиза да бъде изготвена до месец.

Какво се случи всъщност на 24 май м. г. край Черноморец?

На фаталната дата Георги Георгиев е пътувал с годеницата си Таня Илиева от Бургас към Созопол. 24 май бил вторият ден от пребиваването им по морето.

Минути преди самата катастрофа двойката тръгва по път, 

който минава край Рибарското селище. После се включват в главния през надлеза, отново по асфалтов път.

„Това беше на километри от мястото на инцидента, не сме излизали от черен път”, твърди до ден днешен Таня Илиева.

Борис Караманов вижда в последния момент Сузуки-то, удря го и колата изхвърча. Георги умира на място. Таня се е озова заклещена между ламарините. С няколко опита сваля предпазния колан и излиза от колата. Единият от придошлите полицаи я забелязва и й се притичва на помощ.  Таня Илиева се разминава от катастрофата с натрошено стъпало, изливи в белия дроб и няколко серозни шева на главата. Тя и близките на загиналия Георги Георгиев ще поискат тепърва от наблюдаващия прокурор Димо Маджаров тройна медицинска експертиза, защото такава до този момент не е правена.

През лятото беше направено проиграване на самата катастрофа със съответните замервания в присъствието на адвоката на Краманов - Живко Нейчев, както и на майката на загиналия Георги - Султана и сестра му Бояна.

Бесове.бг се свърза и със свидетел в самата кървава катастрофа на 24 май м.г. – Петко Минчев, който най-вероятно ще бъде призован и в съда. Той се е движил след джипа на Караманов с едногодишно БМВ 730. Ударът става на 50-100 метра от него, той също набива спирачки за да не стане част от мелето на пътя. Според него Сузуки-то е излязло от въпросния черен път и е карало по средата на осевата линия, която дели лявото от дясното платно.

След удара и той бил в шок, не разбрал как колата на Георги е излетяла от пътя, по-късно я намерили смляна до неузнаваемост. Тези показания той бил дал изначално на дошлите на местопроизшествието полицаи.

„Никой не може да ме убеди в противоположното, защото с очите си видях как колата излиза от черния път, а водачът най-вероятно е бил заслепен от залязващото слънце”.

Направената тройна експертиза преди 9 месеца обаче доказа точно обратното.


В категории: Лична драма


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
21
Коментара по темата
21.
Очевидец
13.03.2012 13:39:05
2
3
Черният път е поне на 200м преди мястото на катастрофата. Аз се движех от Атия и видях огромен облак прах. Спрях и се обадих на 112. Миришеше на бензин и се чуваха виковете на жената. В никакъв случай не е излизала в момента от черният път.
20.
bummm
11.03.2012 09:46:37
2
3
abe vie ne razbrahte li 4e za pari e cqlata rabota .Taq tanq si e osmislila hodovete.Samo 6te vi kaja 4e edin ot osnovnite svideteli 6te se podloji na poligraf za da dokaje 4e skorosta koqto toi tvardi i deistvieto na 6ofiora na suzukito sa istina kakto toi kazva .
19.
До Тодор
11.03.2012 08:16:18
2
5
Затова карай без да превишаваш скоростта като този , за да не ти се случи и на теб! И какъв си ти, че да определяш кой е в шок и кой не е? Лекар ли си? Психолог ли си? Психиатър ли си? Или поредния драскач, който просто си чеше пръстите на компа, само и само да защити някого? Ама защитата се прави в съда, а не тук. Тук можеш да промениш мнението само на няколко човека... Моето лично мнение е такова: Ако е изкочил от черен път и двамата са виновни. Ако не е мъжа на кметицата да ходи в затвора! Ама няма да отиде, защото никога не се дават ефективни присъди за такова нещо. Така, че по-спокойно! Няма да влезе в затвора... А и чух, че сте направили вече каквото трябва за да не влезе? ;)
18.
Тодор
11.03.2012 00:36:05
3
3
Михаела истината винаги има две страни.За теб тя е една но ако си шофьор само за миг се постави от другата.Изскача ти кола от никъдето няма как да реагираш и неизбежното се случва.Жалко много жалко само за загиналия.За всички останали живота сама пишеш продължава.що се отнася до Таня тя не е в никакъв шок.Така че по спокойно с изказванията за постове закони и т.н
17.
Mihaela
10.03.2012 22:36:06
2
5
Zdraveite na vsichki.
Purvo iskam da vi prizova da si pishem istinskite imena. Ako imate kakvo da kajete go kajete, stiga da go mislite, a ne da go pravite zaradi lichni oblagi ili specialno otnoshenie.
Predlagam da sprem da se pravim na mnogoznaikovci - ima li zemen put ili ne,koi s kolko e karal, koi ot kude e izlizal, koi kakvo e pravil dokato e karal i tn. Ima si eksperti za tazi cel i da se nadqvame che tozi put ste deistvat po suvest i ste otsudqt realno.
Realnostta si e realnost - momcheto e pochinalo, momicheto i semeistvoto mu sa v shok, g-na si kara x6-cata i jivota produljava za vsichki nas...
Samo iskam da vi podsetq - nqma nujda tuk da se izliva takava pomiq - zashto nikoi ne e bogopomazan - vchera sa bili te, a utre koi? Ne zabravqite, che moje da e vseki ot nas... Da vi vidq, dali togava ste mislite vse oshte taka?!
Nai-tragichnoto i v tazi situaciq e, che v Bulgaria zakonite sa takiva, kogato govorim za visoki postove i tlusti sumi s pari...
16.
Бояна
10.03.2012 17:58:05
2
10
Явно някои хора се мислят за по-вещи от експертите.Истината е една - един 52 годишен "зрял" мъж, баща отне най-безразсъдно живота на една чиста душа и на всичкото отгоре ние които сме потърпевши, ние които сме ранени за цял живот не бълваме толкова злоба колкото тези които защитават този "човек".Колкото и да пишете няма да можете да го защитите и да го изчистите!
15.
До oniq
10.03.2012 12:35:20
1
3
Абе ти как разбра, че е на втора с едно поглеждане? Каква е разликата в положението на лоста при втора и при четвърта? И не е важно како пишеш ти тук, а какво пише в експертизата... Поне това няма да объркат, колкото и да са дърти експертите...
14.
Таня
10.03.2012 11:09:55
3
0
След Бургас в посока Созопол има отбивка за Крайморие и от там по стария път за Созопол се стига до рибарското село.
13.
Суз
10.03.2012 10:49:49
1
2
Ама Сузуките не беше 20 годишно.Доста по-новичко е било. Тук можеби объркването се получава от това,че се пише ,че са се разходили край рибарското селище и тогава излезли на главния път.Само дето не разбирам как от там въобще са стигнали до рибарскто селище.Има някакво объркване ,според мен?
12.
oniq
10.03.2012 08:58:54
2
1
dobre ,za6to na glaven put kudeto ograni4enieto e 80 avtomobila be6e na vtora skorost,6toto e karal s 50 km i 6 000 oborota na vtora za po nisak razhod ili za6toto ili e izlizal ot 4eren put ili e trugval sprql ot banketa.tova go vidqh s o4ite si na koq predavka be6e avtomobila taka 4e ,obqsnete mi kak 20 godi6en malolitrajen avtomobil se kata na na 2-ra kato se dviji po putq.
11.
боян
09.03.2012 23:29:32
4
3
надявам се да не си участвалата в ПТП.Стеб се познаваме и знаеш че ти си една от виновните за случилото се.Ти подведе Жорко.За какви рибарски селища пишеш не знам но ти не познавеш района.Целта ти е ясна искаш да измъкнеш пари.Само жалко много жалко за жоро беше чудесно момче.Бог да го прости.
10.
Таня
09.03.2012 23:11:33
3
5
Хора колата се движи по магистралата и не е излизала от земен път,за какво отнемане на предимство говорим? И какво означава,че някой бил там 10-15 мин след катастрофата и чул показанията на някой,защоо за бога всички коментират черния път ,а не това ,че някой е карал бясно и просто е залепил колата за едно дърво.
9.
Qmbolski
09.03.2012 22:32:51
1
5
Predi nqkolko godini p pretarpqh leko PTP v gradski usloviq no ima6e sredna telesna povreda na voda4a v drugiq avtomobil.Ima6e ekspertiza po koqto skorosta mi izlezna 30 km nad tazi s koqto 6ofirah realno.Razlikata idva6e ot tam 4e bqh sus djip micubi6i pajero a drugiq avtomobil be6e opel korsa.Stava vapros za grad Qmbol,otneha mi predimstvo,az karah napred a voda4a otsre6ta iska6e da napravi lqv zavoi no zaradi tovaren bus vidimosta se izgubi.Radvam se 4e v moq incident nqma6e jertvi i vsi4ko si doide na mqstoto no sam patil ot gledna to4ka na PTP mejdu Djip i izgnila stara kola.A otnosno ekspertizite 6te kaja samo 4e gi pravqt pencionirani fizici koito ne poznavat zakonite na fizikata,a materialnata im baza predstavlqva stari ruski u4ebnici.Mnogo e trudno kogato si sus suvremennen avtomobil da dokaje6 4e si reagiral sus spira4ka no nqkoi znae li kak se obqsnqva na ekspert kakvo e ABS i za6to nqma spira4en put.Samo tozi fakt moje6e da mi dokara o6te 20 km kum tezi 30 koito taka e ne pojelaha da mi premahnat ot protokola.I vse pak sajelqvam mnogo za zaginaloto mom4e ,izreni saboleznovaniq na blizkite no naistina ako ima otnemane na predimstvo ili ne6to podobno kakvoto e otbelqzano v statita ne moje da sadite taka 6ofiora na djipa.I vse pak neka ostavim ekspertite da precenqt no moeto li4no mnenie go vidqhte .A tova ne go pojelavam na nikoi da mu otnemat predimstvoto i da ima postradali za6toto hodi razpravqi 4e ima6 sestra!!!
8.
Друг въпрос
09.03.2012 20:40:08
2
12
Как да види, че идва кола, като колата се е движила с бясна скорост? Ако се беше движила нормално може би щеше да я види, а и другия може би щеше да спре...
7.
Въпрос
09.03.2012 20:37:22
4
3
Значи, ако е изкочил от там вина имат всички, както този, който е изкочил, така и каращия с 50 км/ч над допустимото, също и тези , които подържат пътя. Остава да видим как всеки ще си поеме вината. ЕПървия вече е наказан, Да видим останалите!
6.
polu svidetel
09.03.2012 20:28:47
5
3
4eren put naistina ima ,bqh na mqstoto 10-15 min sled incidenta..Pomnq mnogo dobre mom4eto koeto e karalo zad djipa obqsnqva6e na policaite kak Suzukito e izko4ilo i e zatvorilo i dvete lenti i kak sa prosvqtnali spira4kite na X6 no bez rezultat zaradi ujasno malkata distanciq na izka4aneto.Pokazaniqta mu ot togava ne se razli4avaha ot tova koeto e zaqvil tuk za6toto bqh do policaq i mu uslujvah sus vaje ot avtomobila..Pomnq 4e o4evijcite i potarpev6ite bqha v ogromen 6ok i ne mojeha da govorqt normalno i napalno razbirah za6to.Sajelqvam za zaginaliq no ne mislq 4e nqkoi jivite moje da ima vina pi takiva fakti i obstoqtelsva.
5.
Kънчев
09.03.2012 20:12:24
5
3
Има черен път, разбира се, малко след това го затвориха с мантинела. Ако колата е излязла от него, никакъв шанс е нямало да я видиш, толкова е скрит този скапан път!
4.
БАЙ ИВАН.
09.03.2012 19:15:33
4
8
черен път има и той е затворен след случая.Нещата трябва да се казват такива каквита са.Жалко за момчето .
3.
БАЙ ИЛИЯ
09.03.2012 17:40:25
3
15
КАКЪВ БИЗНЕСМЕН Е ТОЗИ КАРАМАНОВ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ???КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
2.
габи
09.03.2012 16:39:22
4
5
Има черен път,след тази катастрофа беше сложена мантинела с която затвориха точно този път.
1.
Гледащ
09.03.2012 15:57:26
4
12
Сега да видим кой лъже?? Минахме край мястото на катастрофата,предполагам 20 минути след нея.Вече имаше патрулна кола и линейката точно тръгна към Созопол. От кой черен път излиза Сузукито,като то беше качено и на стеблото на едно дърво,яко размазано,в участъка на завоя след спирка Моряк и преди кантона на горските ,май така се казваше/ или каптаж на В и К/-Който пътува по този път го знае! Та къде има там черен път и как го е ударил Караманов в момента когато Георгиев е излизал от някакъв черен път,като блъснатата кола беше залепена по дължина та си и размазана по стеблото на дървото.Очевидно ударът е бил отзад! Следите още си личат,между впрпрочем и е добре да не се правят опити за изместване на местопрестъплението!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур
Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори