×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екскмет на Приморско дава аванс на Германов, но се зъби на Барцулева


Екскмет на Приморско дава аванс на Германов, но се зъби на Барцулева
Димитър Димитров и Валентин Николов са в една част на залата с Лиляна Димова (на заден план между тях), но тя не била в кондиция да критикува кмета Германов
05 Март 2012, Понеделник, 15:24 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Лиляна Димова не била в кондиция да коментира 100- те дни на градоначалника от ГЕРБ

Знаковият екскмет на Приморско Димитър Димитров, който има група от 4 души в местния парламент, се очертава единствената опозиция в морската община след първите сто дни от мандата на настоящата местна власт.  Другия бивш градоначалник, който в момента е общински съветник – Лиляна Димова от БСП, която също би трябвало да е в опозиционния лагер, не била в кондиция за да вземе отношение по първите крачки на приемника й Димитър Германов от ГЕРБ.

„Ние оставаме опозиция в местния парламент, но сме градивни, не спорим на всяка цена и подкрепяме предложенията на администрацията, които безспорно са в полза на общината”, каза общинският съветник от „Коалиция Димитър Димитров за Община Приморско” – Валентин Николов. Николов е бивш управител на поликлиниката, един от най-красноречивите общински съветници е и като такъв в момента е приел ролята на говорител на групата около Димитров.

Макар и опозиционно настроени, особено след като Димитров загуби от Германов местните избори едва с 29 гласа, четиримата съветници дават аванс на герберовия кмет, но пък са се вторачили в работата на шефката на общинския съвет Миглена Барцулева от Синята коалиция.

„Като цяло нашето мнение е, че в Приморско през тези първи 100 дни нищо не се е случило. На кмета Димитър Германов му беше нужно време за адаптация, което ние му дадохме. Смятам, че тепърва предстои работа по сериозните проблеми. Виждаме, че Германов полага усилия, но има проблеми, които му пречат като например липсата на нужните кадри.”, каза Николов. Според него сега трябва да се наблегне на подготовката за предстоящия туристически сезон, който дава поминък на местните хора. Николов подчерта, че посоката в която трябва да се върви, е да се дават възможности за развитие на частния бизнес.

Според хората на Димитров съществен напредък е, че е започнало решаването на проблемите на наследниците на земи в местността „Ченгер”. От групата на общинските съветници от коалицията на ексградоначалника са категорични, че основната заслуга да започне работа по въпроса е именно тяхна. „Хората идваха неколкократно при Димитров за съдействие и така повдигнахме темата”, смята Николов. Проблемът с наследствените имоти, които жителите на Приморско не могат да използват заради неуредици в съсобственстта им, очевидно е повод за ревност между Димитров и шефката на местния парламент Миглена Барцулева, която изтъкна дискусиите за земите в „Ченгер” като един от поводите за похвала на местната власт.

„Имаме претенции към председателката Барцулева, дори и пратихме писмо, че не можем да се съгласим с някои от процедурите, по които тя води сесиите на местния парламент. Ако продължава така, ще гледаме поведението й и ще искаме избор на нов шеф”, каза Николов.

Хората на Димитров са категорични, че на този етап не търсят взаимодействие с други политически сили в местния парламент за предварителни уговорки за общи действия. „С Димова не поддържаме контакти, ако някога сме гласували по един начин с нея и другия съветник от БСП Пенко Калудов, то е било съвпадение в процеса на работа, а не някакво координирано съдействие”, твърдят от групата на Димитров.

На предходните избори и Димитров и Димова бяха кандидати за кмет, освен Германов. След като отпадна на първи тур бившата кметица беше принудена от партията, към която принадлежи – БСП, да подкрепи Димитров, когото сочеше като най – големия си враг през изминалите 4 години. Сега седят в една и съща половина на залата на читалище „Самообразование”, където се провеждат сесиите, но не си проронват и дума.

След като изтекоха първите 100 дни на новите 6 от общо 13 кмета от областта търсим мненията и коментарите на градоначалниците, председателите на Общински съвети, както и на опозицията. Очаквайте какви са очакванията и намеренията на кмета на Малко Търново Илиян Янчев, както и мнението на сочения за единствена опозиция в граничната община Владимир Павлов от РЗС, следва - Поморие.


В категории: Приморско


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
33
Коментара по темата
33.
БЕЗ ИМЕ
07.06.2012 19:43:16
1
1
МНОГО ХОРА ЩЕ 4АКАТ МНОГО НЕЩА ДА СЕ ПРОМЕНЯT AMA НЯМА ДА СТАНЕ ДОКАТО НЕ СЕ СМЕНЯТ ТЕЗИ МАЛОУМНИЦИ В ОБЩИНАТА НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЯХ
32.
Съдбата
18.03.2012 21:25:45
1
4
само дрънканици.колкото да омаскарите човек.не стига че не си пишат имената ами и нагли -дават съвети на другите.като си ербап ,напиши си името и си искай тогава парите.останалото е плява.
31.
До врачката
18.03.2012 16:53:31
0
7
Знаеш,знаеш много добре знаеш, и не съм само аз
30.
ВРАЧКАТА
18.03.2012 14:45:49
2
2
Ами стига си писал анонимно,кажи си името да ти ги върна.Хем пари искаш ,хем не знам кой си.
29.
До номер 21
17.03.2012 20:37:58
1
2
Може ли вашето протеже -врачката с 30-годишния стаж,от информационния ви център ,да върне парите коити ми дължи отпреди няколко години и не само на мен,дължи и на други хазаи,такъв крадлив кадър- халал да ви е.
28.
Пациент на Германов
17.03.2012 20:13:37
0
4
Абе защо се крие новоизбрания кмет Германов от журналистическа намеса, сякаш и от човешка (електорална) намеса? Комплекси ли е образувал и зборно или с тях (комплексите) се е кандидатирал? Няма го бе? Няма кмет в кабинет. Странно. Или разговор лично с КМЕТА е височайше благоволение? За кмета на село Приморско? Диагноза докторе, ако е така категорична диагноза, но не животинска..... д-р Сайян се пенсионира вече.... но има други нелоши психиатри
27.
До №21 ОТНОВО
16.03.2012 23:48:39
1
2
Драги ми писателю вижда се че си член на Герб - добре, работиш в Община Приморско - добре, сигурно си назначен без конкурс- добре, защитаващ своя работодател - добре - НО МОЛЯ ТЕ НЕ ПИШИ ПОВЕЧЕ , ТЪП/А СИ НО ТОВА ТАЗИ МЪКА ОСТАВИ ЗА СЕБЕ СИ И СВОЯТА МАЙКА, ЗАЩОТО това което си написал , а именно " конкурс се обявява когато има няколко молби със съответния ценз обаче.В информационния център служителката е с 30-годишен стаж в туризма.ПР е със висше образование-ПР, Връзки с общественоста и журналистика ,финансиста е от Бургас но е специалист с икономическо образование а секретаря е юрист.Ако тези хора не заслужават -здраве му кажи.А ти не завиждай , ами се радвай. " е ГАДНО . И АКО СИ ОТ ПРИМОРСКО ТРЯБВА ДА ТЕ Е СРАМ. АКО СИ ОТ ПИАРИТЕ на германов , моля те, ние не сме толкова прости.
26.
ВРАЧКАТА
13.03.2012 17:16:48
0
4
ПЪТНИК Е ПЪТНИК И КОЛКОТО ПО РАНО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ -ЛУДАТА БАРЦУЛЕВА
25.
do nomer 24
13.03.2012 11:20:58
1
2
Absolutno podkrepqm napisanoto ot vas,i az iskam syshtoto,ama na upravnicite ne im puka
24.
до номер 21
12.03.2012 11:47:00
1
11
Явно разбираш че въпроса е как са назначени.и защо са точно те, и къде бяха обявени длъжностите за свободни?Ама ти е неудобно да коментираш,защото и ти си в батака...Какво обещаваха-прозрачност,честност , внимание към бизнеса и още милион неща.Кое от всичко свършихте,прозрачност ли има,пак под масата се раздават длъжности,бизнеса е замрял, и какво още да ти обяснявам..Писна ми от местни патриоти...И защо никой не казва как приключи ревизията на общината,?Нали казвахте че има големи злоупотреби.Мълчите защото ви е страх че и вие ще ги свършите същите и се надявате да няма последствия...
23.
до №21
11.03.2012 23:37:10
0
9
Боже ама много си тъп.
22.
22.
11.03.2012 23:16:00
0
4
Не пиши глупотевини, 21. Конкур или се обявява или под масата някого назначават. Таков е законот. А за назначените хора на кметчето още ще си думаме и не само за тях?
21.
до № 20
11.03.2012 21:23:13
8
3
Драги ми писателю , конкурс се обявява когато има няколко молби със съответния ценз обаче.В информационния център служителката е с 30-годишен стаж в туризма.ПР е със висше образование-ПР, Връзки с общественоста и журналистика ,финансиста е от Бургас но е специалист с икономическо образование а секретаря е юрист.Ако тези хора не заслужават -здраве му кажи.А ти не завиждай , ами се радвай.
20.
До кмета
11.03.2012 19:09:40
0
11
Колкото и големи неща да направите,не обръщате внимание на дребните , а те обръщат колата...В Приморско нищо не се е променило откакто дойдохте на власт,освен...кадруването...Не се ли свършиха роднините и близките на гербаджии.Обявявате конкурс за финансист,юрист и незнам още какво,защо не обявихте конкурс за ПР,за информационния център, за секретар на общината...?Не подценявайте жителите на общината,те и без това не ви обичат.
19.
запознат
11.03.2012 12:00:30
3
0
Вие не разбрахте ли че това по долу не е писано от Барцулева.Не разбирате ли че някой имаше и още има нужда от това оплюване.И вече ви отговориха кой.Някой си нарежда картите,ама няма да му излязат,защото хората вече добре го познават.
18.
Ветеринарна клиника
11.03.2012 01:02:20
0
5
За кучетата говорихме - в селото регистрирани ли са домашните любимци, платен ли им е налога от собствениците им, имат ли чипове, както законът повелява или както досега?
17.
До Врачката-2
08.03.2012 23:38:43
0
8
Барцулева обича властта и ще се продаде за едното председателско място,в момента чичо ви Митко реди картите.
16.
ВРАЧКАТА-2
08.03.2012 20:34:48
0
5
БАРЦУЛЕВА НЕ Е ПЪТНИК, НО ЗАБРАВЯ КОЙ Я НАПРАВИ СЪВЕТНИК.
БОДУРА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА ВОДА.
БАРЦУЛЕВА ОСТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ.
НЯКОЙ ОТ ГРУПАТА НА ЧИЧО МИТКО ГО ИЗОСТАВЯ И СТАВА ГЕРБАДЖИЯ.
ГЕРБ УПРАВЛЯВА САМОСТОЯТЕЛНО ДО КРАЯ НА МАНДАТА.
15.
ВРАЧКАТА
08.03.2012 14:59:45
1
2
БАРЦУЛЕВА Е ПЪТНИК- БОДУРА ПИЕ ЕДНА СТУДЕНА - ТЮЛИЕВА ИЛИ ДРУГ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ -ЧИЧО МИТКО И ГЕРБ В КОАЛИЦИЯ - СДС И БСП В ОПОЗИЦИЯ --ЗА СЕГА
14.
Ваня
07.03.2012 12:09:10
1
14
Аз мисля че наше ПРАВО е да питаме а тяхно е да ни ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да ни отговарят,но не и да ни хвърлят прах в очите.Ето защо не мога да разбера защо г-ца Барцулева се ядоса и толкова грубо коментира в другата статия "няма да бием тъпана"Ами щом трябва ще го биете,и ние искаме да знаем какво става,и това е наше право.
13.
Гражданин
07.03.2012 10:49:11
1
2
Уважаеми Приморци, причината за смешните коментари които чета, по-мое мнение са, че ви липсва информация . Някой да е видял, или прочел обяснителната записка на ОУП.? Нещата ще се променят, когато местната власт започне да работи прозрачно т.е всичко на масата (екрана). Защо ли не го правят? Отговора го оставям на Вас!
12.
Олеле
06.03.2012 23:41:09
1
7
Germanow se показва, поне за сега като тъпо комплексарче с амбиция за ощеВЛАСТ., ама как да стане - ни пари, ни визия, ни акъл? Нищо смислено не е сторил за 100 дни - ДОБРИЯ НОВ КМЕТ. Чакаме...
11.
Интересно
06.03.2012 22:15:26
0
13
Дано новоизбранникът Гераманов разбере, че не е избран за местни корпоративни интерестчета, ами за благото на Общината. Приморско.
10.
До гого
06.03.2012 16:05:01
3
22
Димитров беше и ще си остане най-добрия кмет на Приморско.Харесва ли ви или не, след него и Лиляна и Германов ни превръщат в опитни зайчета.Не им вярвам!
9.
гого
06.03.2012 06:48:38
8
5
Отворете си очите хора! За Каква опозиция говорим, за какъв железен „Чичо Митко” говорите! Опозицията липсва поради факра , че реалната власт е в патова ситуация! В настоящия Общински съвет липсва ясна идея и концепция за работата по приоритетните проблеми на общината! Започна да се работи на парче и то по изцяло популистски въпроси. Чакам завръщането на агент Димитър за да видя как ще се хванат за гушите с братовчед си!!! Всички интереси са за очакваните пари от еврофондовете и това е единствената причина тези които си платиха да са властта да се правят на дейни! А любимия Ви Чичо Митко още не знае за какъв чеп е там! Няма да се върне неговото време! Време на разграбване и дребни далаверки , колкото и да се въртят покрай него разни гъзолизци! За Лиляна просто не ми се коментира , че ми напират само едни мазни псувни…..
8.
ДО ГЕРИ
05.03.2012 22:01:26
4
20
ПРЕДИ НИ УПРАВЛЯВАШЕ ПЕНКО ,СЕГА УПРАВЛЯВА ДРУГ.САМО ПРИ ЧИЧО МИТКО НЕ МИНАВАТ ТЕЗИ ЕВТИНИ СЕЛСКИ НОМЕРА.ТОЙ Е ЖЕЛЕЗЕН.
7.
до всички
05.03.2012 21:53:28
9
10
Димитров за пореден път показа че мисли за Приморско.Не ми харесва екипът му но да се надяваме че на следващите избори ще ги смени.
6.
Гери
05.03.2012 20:19:52
1
18
Ами на нея май да седи в сянка и е хоби.Нали 4 години Пенко ни управляваше,че чак бяхме забравили кой е кмета в сянка.Но Димитров е фигура с която трябва да се съобразяват,колкото и да им е кофти.Даже когато мълчи той казва много...
5.
учуден
05.03.2012 19:56:51
0
13
а Димова защо притихна, та остави Димитров и Барцулева да се карат, на нея май и е удобно да стои в сянка
4.
Пр
05.03.2012 19:29:12
0
5
Днешната статия е провокирана явно от изказването на Миглена Барцулева оня ден по повод Ченгер,доста грубо срещу Димитров и той си го връща.
3.
приморски
05.03.2012 19:05:11
10
2
Колко красноречив може да е Валентин Николов? Популистко "красноречие" и никаква конкретика. Пада си по патетичните изказвания и се харесва в началото на околните, докато не разберат същността му, което за радост става скоро след това.
Интересно ми е, дали е прекратил членството си в партията на Сашо Томов?
2.
*********
05.03.2012 17:02:34
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
*********
05.03.2012 16:37:17
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори