×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След 100 дни кметът на Приморско Германов си отдъхна: Общината няма да фалира


След 100 дни кметът на Приморско Германов си отдъхна: Общината няма да фалира
Димитър Германов се закле като кмет на 2 ноември, след първите 100 дни от управлението си той заяви, че е оптимист за Приморско и че ако го е било страх от борчовете на общината е нямало да се кандидатира
02 Март 2012, Петък, 17:47 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Амбициозната шефка на Общинския съвет от СДС  Миглена Барцулева пък доволна от работата на съветниците, хвали ентусиазма им след първите месеци - бонус от избирателите им

Кметът на Приморско Димитър Германов е един от шестимата градоначалници в Бургаска област, които след победата на местните избори през октомври миналата година, започнаха своя първи мандат. Първите 100 дни от властта вече изтекоха. Д-р Германов от ГЕРБ е първият кмет на община, когото питаме какво е  заварил, какво е започнал и какво е свършил за това време.

Какви са първите победи на новите кметове, какви са загубите им, верни ли се оказват очакванията, които имаха преди изборите, както и какви са провалите им – затова ще питаме новите управляващи, както и представителите на опозицията по общини в Бургаска област. 

Кметът на Приморско Димитър Германов се закле  на 2 ноември 2011 година като получи властта след трогателно слово от предшественичката си Лиляна Димова. Сега Германов управлява пред очите на двама бивши градоначалници, които в момента са общински съветници и се сочат за негова крехка опозиция – Димитър Димитров и Лиляна Димова. По ключови за общината проблеми обаче Германов има пълната подкрепа на Общинския съвет и се радва на единодушието на 13 – те негови членове.

След 100 дни власт Германов е категоричен, че през този период е работил под голямо напрежение, заради лошото финансово състояние на общината и дълговете й от над 2,5 млн. лева.

„Въпреки това съм оптимист. Работим добре с Общинския съвет и наваксахме забавянето, което се е получило при осъществяването на някои проекти от предишната администрация.”, каза кметът Германов. Той подчерта готовността на общината да започне реализацията на два възлови проекта. Единият е за водния цикъл на село Веселие, а другия за дългоочакваното преобразяване на центъра на Приморско, Морската градина и занемареното читалище „Самообразование”, който вероятно ще стартира след месец. Гордост за Германов е и проекта за разширяване на пречиствателната станция в Китен, за което в нея ще бъдат вложени 42 млн. лева.

Още 7 проекта по различни програми за разработени от администрацията, подчерта кметът. Още три пък са процес на подготовка.

„Вървим добре”, е преценката на градоначалника. Той похвали служителите си като каза, че администрацията работи добре.

„Трудно ни е с финансите на общината, но ние бяхме наясно със състоянието и ако ни беше страх – нямаше да се кандидатираме. Работим под напрежение, но с огромното желание никога повече да не спрягат Приморско като община пред фалит”, каза кметът. Той иска да заличи пуснатите преди година слухове, че Приморско е една от общините в България в плачевно финансово състояние.

Също така позитивно е настроена и амбициозната и дейна шефка на Общинския съвет Миглена Барцулева, която има солиден опит в решаването на местните проблеми, тъй като е била няколко мандата един от най-подготвените общински съветници.

 „Първите 100 дни са период на адаптация. За мен най-значимото, което се случи е, че успяхме в срок да кандидатстваме за реализирането на важни проекти, които засягат инфраструктурата и туризма. Общината има и нови проекти, чрез които ще бъдат изградени спортни площадки и съоръжения в училище, ще се работи по брегоукрепването на носа в Приморско”, подчерта Барцулева.

За нея е най-важно, че местните управници са започнали да решават един натрупан с годините проблем на наследници на земи в местността „Ченгер”, които не могат да ползват имотите си. Вече е проведено общоградско събрание по този въпрос и започва процедура  по неговото разрешаване, така че хората да могат да се възползват от земите си. „Дори само по този проблем да бяхме работили първите сто дни – е достатъчно”, смята Барцулева. Тя е изрази задоволство от работата на местния парламент.

„Виждам голямо желание за работа у всички общински съветници, има ентусиазъм. Дано да продължат да работят така. Имаме добър синхрон. Решенията се вземат безпроблемно на сесии, защото по отделните въпроси се работи много в комисиите, дебатираме и стигаме до крайния резултат”, заключи Барцулева.

Каква е оценката за първите сто дни на местната власт в Приморско през погледа на двамата бивши кметове, които днес са опозиция – Димитър Димитров и Лиляна Димова – очаквайте в понеделник.


В категории: Приморско


23
Коментара по темата
23.
Охохохох
19.03.2012 18:41:08
0
2
Миглена не си била платила, Германов съвсен НЕ ПЛАТИЛ 30 -те гласа в повече, за да бъде скрития кмет, Лиляна "не вдява" , Пенко липсва, , не бил разположен.Общината с 2.5 млн. лева дългове. Държавата няма пари да финансира общините. Иска се нов държавен дълг, да са живи , здрави и работещи децата ни. При Германов ЗАСЕГА - шапка на тояга - НЕ приходите за Общината са важни, а договорките с местните "бизнесмени" и корумпета на държавна служба? Така ли ще я караме?
22.
Охохохох
19.03.2012 18:41:04
0
2
Миглена не си била платила, Германов съвсен НЕ ПЛАТИЛ 30 -те гласа в повече, за да бъде скрития кмет, Лиляна "не вдява" , Пенко липсва, , не бил разположен.Общината с 2.5 млн. лева дългове. Държавата няма пари да финансира общините. Иска се нов държавен дълг, да са живи , здрави и работещи децата ни. При Германов ЗАСЕГА - шапка на тояга - НЕ приходите за Общината са важни, а договорките с местните "бизнесмени" и корумпета на държавна служба? Така ли ще я караме?
21.
Не виждам кмет на мегдана
17.03.2012 19:51:27
0
5
Къде се скри наистина ветеринаря - ? По обори , свинарници и кокошарници? Нали кмет го избрахме и сред нас трябва да е? Ама ветеринарна психика..... скрит при животинките, а ХОРАТА?
20.
UVAGA
13.03.2012 00:22:30
0
5
Не са съвсем празни дните Германови СЪСЕЛ, удари рамо на някое друго корпоративно интересче, сякаш за себе си го прави, но ще извадим голямата лупа?
19.
Българи
12.03.2012 22:52:03
1
7
Ами нали четеш ,отдъхнал си.Щото много се е изморил,от бездействие.
18.
СЪСЕЛ
12.03.2012 22:23:34
1
6
КАК ЩЕ КОМЕНТИРА ГЕРМАНОВ СТОТЕ СИ ПРАЗНИ ДНИ .
17.
гербер
04.03.2012 17:05:19
2
5
А бе какво сте захванали за Златин и Миглена.Те поне вършат нещо.Вижте другите.Ама то май тези които вършат работа само с тях се захващат.По вашата логика не трябва да се прави нищо за да не те коментират.Не че коментарите са много важни,като знаем кои редовно пишат тези коментари
16.
хаджийка
04.03.2012 12:57:28
0
0
ГИКА!
15.
гого
04.03.2012 09:33:52
0
10
Появяването на г-н Бодуров на политическата сцена е логичен резултат от "израстването" на тази спорна личност. От самото начало на прехода , той премина през всички нива на частния бизнес - къде легални , къде нелегални. Като много амбициозни , но не толкова умни бизнесмени си купи няколко дипломи за висше образование. И сега когато "умряха " далаверите се захвана с политика - явно само там има келипир! Нали не си мислите , че си купи толкова гласове , защото мисли за вас и иска да работи за обществото !? Той е типичния пример за човек , който има пари и това го кара да се чувства по-умен от останалите! Абе дай на някой власт и ще го видиш що за човек е....
14.
До приятелите на М.
04.03.2012 08:03:24
1
5
Златин си бил платил , а пък Миглена я избраха щото е много умна и компетентна ли ...... тъпаци !
13.
ДРУГ ПРИЯТЕЛ
04.03.2012 00:33:03
1
10
МИГЛЕНА БАРЦУЛЕВА Е ДОБЪР ЧОВЕК.ЗЛАТИН СИ ПЛАТИ ЗА ДА СТАНЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК.КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ ОБАЧЕ СА СРАМ ЗА ТЯХ.ТАКА НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ РЕЙТИНГ.ГЛАСОВЕ СЕ КУПУВАТ С ПАРИ -УВАЖЕНИЕ НИКОГА.
12.
приятел
03.03.2012 22:19:26
1
1
Само не разбрах от този без името-как точно се е забравила и от коя кочинка я е изкарал Златин.Там май нещата са в обратната страна.Та той май се пробва и преди да влезе в общ.съвет но не можа.И да не си пишеш името знаем кой си и ти ще си останещ в кочинката със сигурнос.
11.
До м. Барцулева
03.03.2012 22:04:05
1
10
Гжо Барцулева , много бързо литнахте в небесата и почнахте да се изказвате компетентно по всичко , незабравяйте ,че ние ви изпратихме там , а в Приморско отдавна ви знаем ,колко струвате . Вслушвайте се малко повече в хората и техните проблеми , за да не ви изметем с метлата . И малко се успокойте , че другия мандат пак Там . Добре , че беше Златин да те изкара от кочинката . Не се забравяй !
10.
!!!
03.03.2012 20:03:22
0
12
ИСКАМ ДА ВИДЯ ПОНЕ ЕДИН ОСЪДЕН КМЕТ! КЪДЕ СА ПАРИТЕ НИ!ИСКАМ КМЕТА ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ КАК Е ПРИКЛЮЧИЛА РЕВИЗИЯТА НА ОБЩИНАТА!ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ВСИЧКИ НИ КАЗВАХА КОЛКО МНОГО СЕ Е КРАЛО ОТ БИВШИТЕ,Е СЕГА АКО НЕ ОСЪДЯТ НЯКОЙ ЗНАЧИ СА НИ ЛЪГАЛИ!ХАИДЕ ДА ВИДИМ КОЙ Е КРАЛ И КОЙ Е ЛЪГАЛ?
9.
До Миглена Барцулева
03.03.2012 16:48:56
1
12
Госпожице Барцулева,не е лошо от време на време да ударите тъпана,какво правите и как го правите не е само ваша работа а и наша,защото сте там благодарение на нас,ако не сте го разбрали,да ви стане ясно.А за Ченгер-стига патриотизъм,нали и вие си имате местенца там,та сме спокойни,първо ще оправите ваште си местенца ама покрай вас ще намажем и ние.
8.
primorko
03.03.2012 16:40:34
0
0
Slu4aino popadnah na tova! http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=16350&Itemid=9
7.
Миглена Барцулева
03.03.2012 12:02:46
10
3
Преписката по Ченгер,започна много преди Димитров да вкара предложение с което да не могат отново"както" досега да не се случат нещата в полза на хората.Това щеше да отиде в съда и няколко години дела,и пак същото.Разберете че той не иска хората да си влязат във владение на имотите.Ако искаше това щеше да стане още в неговия мандат.Защо не го направи?Заповядайте в Общ.съвет да видите отговора на областния управител по този въпрос от 02.03.2012 г.Ще се уверите.Така ,че "знаещ" не знаеш много неща.Когато се върши някаква работа ние не бием тъпана постоянно,а когато има вече някакъв резултат.Иначе то махленски клюки колкото искаш.
6.
До Гого
03.03.2012 10:26:34
2
8
Много си прав Гого,много си прав.Истината е че Германов е свестен човек,ама наистина е заобиколен от лоши и алчни хора.Нещата няма да тръгнат,докато не ги разкарат,та тези съветници смениха няколко кметове и все добре си живуркат.И си правят далаверките-дребни но редовни...
5.
гого
03.03.2012 08:45:17
1
18
Приморско е община с изразени затихващи функции. В нея няма никаква перспектива за нищо!
При такива смешни доходи на населението от двата месеца примитивен туризъм все още ли си мислите , че някой ще инвестира при нас!? Няма пазар за стоки и услуги, които вече са налични. Дори от наличните стоки и услуги, повечето са непродаваеми, поради липса на бюджет в населението за тях!
По-голямата част от хората в общината изнемогват финансово и не могат да плащат непрекъснато увеличаващите им се сметки за ток, вода особено за населението на селата , чиито сметки са равни на пенсиите а в много случай доста по виосоки от тях на повечето от пенсионерите! Същото е и за работещите, които повече от 75 % гравитират близо да минималната работна заплата, т.е. Минимална + от 0 до 200 лв)
Приморско е във финансова и икономическа агония!
Да имаме нов кмет, който показва професионално отношение към проблемите на Общината , но за съжаление в голямата си част работи по външни указания на шепа алчни „бизнесмени”.
Последните две години не можем да говорим и за външни инвестиции. Единствения инвеститор – „Мастерхаус” дори не се опита да наеме служители от Приморско!!! Нали знаете какво означава това? Това е фирма със работещ отдел по човешки ресурси , който по най-ясния начин ни каза- От Вас нищо не става!!!!!
Безнадеждност и пустош е перспективата на обичаното от всички ни Приморско!!!!!!
4.
морски
03.03.2012 00:04:50
6
7
подкрепям Германов в усилията му. Дано станем малко по-нормална община, какво ли има да кажат димова и димитров
3.
ДО ВСИЧКИ ЗЛОБАРИ
02.03.2012 23:38:25
8
5
Вие сте долни и прости.Не стига че хората се мъчат заради вас та после да се пъчите с вашите трънки , ами и сте неблагодарници.Не заслужавате тоя труд.Колкото до чичо Митко-той вместо да ви ги върне ,може и да ви ги вземе-Ама вие това заслужавате.
2.
Знаещ
02.03.2012 21:27:49
4
15
Миглена да не си приписва заслуги . Добре , че Димитров и неговите съветници се захванаха с въпроса за Ченгер , та Гербаджии и Мигленка да се събудят и да се правят на заинтересовани . То Мигленка е заинтересована , щото май има доста земички там , ама аре ..... :))))
1.
az
02.03.2012 19:35:44
0
13
Ot razgovori vodeni s toa i ona,horata ne sa optimistichno nastroeni,v grada nishto ne se sluchva.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Поста за трети път ще заеме Мария Нейкова БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид
Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори