×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Срещу Великден "Свидетели на Йехова" влезе в социалните мрежи


Срещу Великден "Свидетели на Йехова" влезе в социалните мрежи
Двамата йеховистки промоутъри бяха заблудени от наш репортер и току-що са му връчили „Стражева кула“ заедно с нелегалното „Събудете се!“, което трябва да промива мозъци в интернет
01 Март 2012, Четвъртък, 16:09 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки Ивелина ДОНЧЕВА

Сектантите загърбиха собствената си доктрина да не допускат децата до компютрите, сменят тактиката за привличане на последователи
Емисари на сектата Свидетели на Йехова бяха засечени от наш екип в центъра на Бургас да разпространяват под прикритие брошури, които дават напътствия на младите хора как да общуват в социалните мрежи. Досега йеховистите бяха противници техните деца да се застояват пред телевизорите и компютрите, защото смятаха, че тези занимания противоречат на доктрината им, тъй както кръводаряването, уважението на националните символи и отбиването на войнския дълг към родината.

Явлението е особено опасно, МВР и общинските власти трябва да вземат мерки за ограничаването им. Наближава Великден и това не е случайно, тръгнали са на лов за заблудени души, алармираха ни будни граждани. Защото брошурите се раздават не като издание на йеховисткия печатен религиозен официоз „Стражева кула“, а като най-обикновена, богато илюстрована книжка със заглавие „Пробудете се!“. Вътре между напътствията как да се пише коментар във форумите, как да получиш и пратиш съобщение, когато си в своя интернет профил он или оф лайн, на своята стена, както и какво точно можеш и трябва да пишеш, ние прочетохме, че има и указания как точно да се молим на Бога. Припомняме, че според преводите на Библията от йеховистите, Христос не е разпънат на кръст, а е побит на кол.

Изданието „Пробудете се!“ е от февруари 2012 г., тиражът му е главозамайващ - 41 042 000, не е ясно каква част от него е в България.


Един от големите бургаски бизнесмени Митко Баев и служителите му бяха атакувани в офиса им с подобна брошура


За влизането на йеховистите по домовете и офисите на хората ни алармираха наши колеги от радио POWER FM, чиято редакция е разположена на бул.“Богориди“ и има видимост към цялата оживена улица. Двама от йеховистите имали наглостта дори да ги посетят и да връчат индивидуално на всеки от репортерите наръчника с рецепти как се влиза в социалните мрежи и какво да правят в тях.

„Потресени сме, елате да видите как обикалят по етажите на нашата сграда и звънят по звънците“, казаха колегите .


С тези указания учат какво да се прави в социалните мрежи. Както и да се просвещават младите хора, че Христос не е разпънат на Кръста, а е побит на кол?

 


Наш екип завари двама от последователите на Йехова в канцеларията на цветарска фирма, където също раздаваха своята литература. Те ни припознаха за случайни граждани и също ни връчиха екземпляр от брошурата. Тъй като само ние проявихме интерес към тяхното посещение и попитахме дали не разполагат с още нещо полезно по тези въпроси, с готовност ни бе подарен и последният брой на „Стражева кула“, което всъщност разкри подмолната им операция из Бургас, където не са приети заради силните патриотични организации като НФСБ и ВМРО. Миналата година на Цветница противници на сектата атакуваха молитвения им дом жк „Славейков“ и дори биха някои от пасторите в препълнената зала.

Подчертаваме, че в брошурата точно е указано, че е предназначена за семейството и разкрива „истинското значение на събитията". Има и адреси, откъдето, ако искате могат да ви изпратят безплатно Библията за домашно изучаване. Библията на йеховистите обаче няма нищо общо с това, което пише в ортодоксалната християнска Света книга.

В категории: Разследване


17
Коментара по темата
17.
Колев
08.03.2012 11:47:37
2
3
Г-н Петров,

Цитатът ви от книга Левит може да сравните със същата глава в превода на Библията която се използва в Православната църква, тъкмо ще видите дали има голямо разминаване между преводите, както твърди авторката на статията: http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/lev.htm#18
Но тези думи са част от Моисевия закон който след смъртта на Исус според Библията е отменен. За този закон пише в Римляни 7:6 (превод на синода): "но сега, като умряхме за закона, чрез който бяхме свързани, ние се освободихме от него, за да служим Богу с обновен дух, а не по вехтата буква."
Тук има обобщение на вярванията на Свидетелите на Йехова и библейската основа за тях: http://www.watchtower.org/bl/jt/article_03.htm
16.
petrov
08.03.2012 09:16:33
3
1
13 Ако някой легне с мъж, както се ляга с жена, и двамата са извършили отвратително нещо. Трябва да бъдат наказани със смърт. Нека вината за кръвта им падне върху самите тях.
Значи на следващия гей парад внимавайте , някъде наблизо може да има Свидетел на Йехова
14 Ако някой си вземе жена и с нея вземе и майка ѝ, това е разпуснато поведение. И той, и те трябва да бъдат изгорени в огън, за да не се вършат разпуснати дела сред вас.
Внимавайте с тъщите
15 Ако някой мъж има сексуални отношения с животно, трябва да бъде наказан със смърт, убийте също и животното. 16 Ако някоя жена отиде при някое животно, за да има сексуални отношения с него, трябва да убиете и жената, и животното. Трябва да бъдат наказани със смърт. Нека вината за кръвта им падне върху самите тях.
Внимавайте с животинките на село и домашния любимец
18 Ако някой мъж легне с жена по време на месечното ѝ кръвотечение и открие голотата ѝ, той е открил нейния извор и тя самата е открила извора на кръвта си. И двамата трябва да бъдат унищожени и така да бъдат премахнати отсред своя народ.
Искайте писмена декларация че гаджето което сте забили не е в цикъл .27 Що се отнася до някой мъж или някоя жена, които викат духове или предсказват бъдещето, те трябва да бъдат наказани със смърт. Трябва да бъдат убити с камъни. Нека вината за кръвта им падне върху самите тях.’“
Да се готвят и маговете покабеларките
http://www.watchtower.org/bl/bible/le/chapter_018.htm Вашия официален саит ми се струва
15.
п.петров СУБЕКТИВЕН
08.03.2012 08:57:28
2
0
Извинявам се брат Колев ако съм в Ви засегнал с нещо .
Молбата ми бе само да си седите на задните части поне във форумите и оставите хората да си кажат каквото имат -те са за това . Благодарете на Вашия си бог че журналистите не са запознати с това в което вярвате и правите защото сте за съд . Благодаря ви за предложението да прекачите прага ми , но мисля че един Свидетел на Йехова в дома ми ми стига .
Хайде сега преценете дали съм компетентен или не , ако имате някакви въпроси относно собствената си организация и вредите които нанася може да попитате .
14.
Колев
07.03.2012 15:04:12
1
2
Уважаеми г-н Обективен и г-н Петров,

Ако човек е обективен и самостоятелно мислещ би трябвало да провери информацията и от двете страни, вместо само да вярва сляпо на това което пише една зле информирана и очевидно предубедена журналистка, нали? Хората които са си направили труда да прочетат някои от списанията на Свидетелите на Йехова най-често са съгласни, че са много информативни и интересни и се радват когато ги получават. Дори да не се интересуваш от религия, често има статии за наука, медицина и културата и живота в различни страни, неща които помагат на човек да има малко повече обща култура. Но ако не желаете посещение от Свидетели на Йехова, може просто любезно да кажете това когато ви идват на вратата и ще уважават вашето желание.
А по въпроса защо ходим от дом на дом и дали Бог одобрява това може да проверите в синодалното издание на Библията в следните стихове: Матея 24:14, Лука 4:43 и Лука 8:1. Тук може да намерите тази Библия: http://www.pravoslavieto.com/bible/
А един стих ще цитирам, от Деяния на светите апостоли 5:42 „И всеки ден в храма и по къщи не преставаха да поучават и благовествуват за Иисуса Христа.“
Мисля, че тези стихове сами ще отговорят на въпроса.
13.
п.петров
07.03.2012 08:46:51
2
2
и не ми нарушавайте исконното човешко право да мисля сам , все още слава Богу в тая държавица има и мислещи .
12.
п.петров
07.03.2012 08:39:10
2
2
абе Колев , може ли хората да си напишат някой ред .Стига сте се правили на ухапани и нечули , че сте гадни -гадни сте , нагли и фанатични . Аман от Вас
11.
OBEKTIVEN DO KOLEV
05.03.2012 15:50:54
4
2
KOLEV, NE SE PRAVI NA MNOGO OTVOREN, A KAJI SHTO ME TORMOZIAT TEZ HORA KATO MI ZVANIAT NA VRATATA BEZ DA SAM GI KANIL I S MAZNI USMIVKI ISKAT DA ME OTKREHNAT ZA ISTINATA I BOG. MISLISH LI CHE GOSPOD BOG,KOITO I DA E TOI BI ODOBRIL PODOBEN PODHOD ? POSLE GI BIELI...AMI ZA TOVA GI BIAT.SHTOTO SA NAGLI I NAHALNI. EI ZA TVA.
10.
Колев
05.03.2012 10:04:37
3
4
За справка авторката може да намери превода на Библията на Свидетелите на Йехова онлайн и друга информация за тях на техния официален сайт тук: http://www.watchtower.org/bl/
9.
Колев
05.03.2012 09:28:40
3
4
Нека авторката да се учи на това как да провери информацията си, защото тази статия е пълна с грешки.
Първо, Свидетелите на Йехова никога не са били против Интернет или друга техника, докажете тази информация!
Списанието "Пробудете се" не е нелегално както твърди авторката, нека да докаже как едно от най-разпространените списания в света ще е нелегално! Списанието обсъжда актуални теми и темата за социалните мрежи, какви предимства и опасности има, наистина е много актуална. Бих се радвал и авторката да посочи примери на това как Библията на Свидетелите на Йехова се различава от други и какви са точно грешките в превода от еврейския или гръцкия текст.
8.
reznak
03.03.2012 08:16:28
0
6
kopele si ti ryazan pishok,i kato gledam to tya vashta darjava cafti ot mizeria...i enicharite ste vie ni turci ni bulgari i dano niakoi den razberesh koi e bashta ti
7.
...........
02.03.2012 07:20:46
3
1
Bezbojni Gquri sektite li sa vi vinovni 4e ne si vazpitavate kopeletata i stavat narkomani Gospod da vi Ubie sgan eni4erska zatova turcite sa vi narekli Gqvuri tova ozna4ava nevernici zatova darjavata vi e na tova deredje.
6.
OBEKTIVEN
02.03.2012 03:03:04
3
2
E,ZA TAZ STATIA BRAVO KATE.
5.
gb
02.03.2012 00:40:53
3
1
Странното е, че при обходите си избират все едни такива миловидни лелки на години вече - нито да ги биеш, нито да ги .....
Това е изключително опасна секта - факири са по промиване на мозъци. Чоплят при хора с лабилна психика, податливи или съсипани - в България такива бол. Много внимавайте с тях ...
4.
petyr
01.03.2012 22:54:14
4
4
Браво ,точно преди най-светите ни празници йеховистите пак промиват мозъци.И нашето гражданско общество търпи всичко това.Нека се събудим и да прогоним тази секта завинаги от Бургас
3.
май галиба
01.03.2012 17:52:13
4
8
пак им се яде бой ,натам отиват работите .лобута развива много организма
2.
дан
01.03.2012 17:23:22
5
8
1 - да, това е огромен проблем...почети малко и ще разбереш
а тези от сектата скоро не са бити, затова надигат глава, но това няма да продължи дълго
1.
a
01.03.2012 16:53:30
4
5
Чудя се това ли ни е най-големия проблем днес! Толкова сме деградирали като общество, че едва ли точно тея ще направят нещо кой знае какво! Ежедневно пребиват и убиват деца, деца и млади помежду си се избиват, циганите опоскват къде що видят, йеховистите ни виновни на нас. Ми който им вярва на глупостите да си ходи при тях
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори