×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дребнавото лекарско съсловие на Карнобат обиди покойния д-р Георгиев


Дребнавото лекарско съсловие на Карнобат обиди покойния д-р Георгиев
В тази градинка пред основното тяло на карнобатската болница ще бъде поставен скромен паметник на д-р Георги Георгиев, финансиран с 10 хил.лв. от бизнесмена Семир Абумелих
24 Февруари 2012, Петък, 15:20 ч.
Автор: Бесове.бг, снимка: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Паметник в двора на болницата все пак ще има, въпреки завистта и дълбокия провинциализъм

Общинският съвет на Карнобат гласува докладна на кмета Георги Димитров в двора на болницата да бъде издигнат паметник на починалия през декември 2011 г. акушер-гинеколог Георги Маринов Георгиев.
Целият местен парламент се обедини около благородната идея на бизнесмена Семир Абумелих, който дари и 10 хиляди лева, за да се финансира проекта. Репортер на Бесове.бг, присъствал на сесията, когато бе взето решението, обаче забеляза, че единствен общинският съветник от БСП д-р Димитър Ганчев, който работи в същата болница, се въздържа и не вдигна ръка. Попитан какви са съображенията му, той бе лаконичен: „Не съм длъжен да ви казвам защо“.

Озадачени от поведението на иначе сговорчивия доктор, ние поразпитахме и други лекари, като им гарантирахме, че ще запазим анонимността им. Оказа се, че колегите на покойния д-р Георгиев в Карнобат  разсъждават масово като д-р Ганчев, а той просто изразява в местния парламент техните нагласи. Те нямали нищо против професионализма и човечността на родения и работил в Карнобат д-р Георгиев, но задават риторичен въпрос защо на него му били вдигали паметник, а други починали доктори – не.
„Не мога да коментирам подобни думи, д-р Георгиев заслужава тази почит, той беше водещ гинеколог на Бургаска област и пригиве се гордееше с родния си град, винаги е помагал на своите съграждани“, каза вносителят Георги Димитров, кмет на Карнобат.

В докладната той е записал, че изграждането на паметника е продиктувано от желание да се запази жива паметта за този изключителен лекар и чомек, дал живот и надежда на стотици деца и  на много хора. Кметът предлага паметникът да е в градинката пред самия вход на болницата. Такова е и решението на общината.
Д-р Георгиев дълго време завеждаше родилното отделение на МБАЛ-Бургас, последните три години от живота си посвети като директор на частната МБАЛ „Дева Мария“. Затова и финансирането на паметника му е от собственика на болницата Семир Абумелих, който предложил именно в родния му град да има такъв спомен от него.
При това положение претенциите на карнобатските доктори наистина  звучат дребнаво и дълбоко провинциално. 

В категории: Карнобат


9
Коментара по темата
9.
жена
04.03.2012 10:13:28
0
0
За кои години говориш и кое население се е увеличило, на Карнобат ли?
8.
пациент
03.03.2012 11:41:51
0
3
до жена:Прославил е Карнобат като е увеличил населението ни с около 10 000 човека.Вие никога ли не сте ходила на гинеколог извинете ?!
7.
жена
29.02.2012 17:13:31
9
0
И как е прославил Карнобат, че не мога да се сетя? Това за паметника, някой болен мозък го е решил.
6.
007
28.02.2012 13:18:53
2
11
6tom e rekal dr.DIMITROV neka bade taka toi si znae nese prechete ami muse klanqite za6toto mnogo pravi za karnobat,dano i nameri dori sponsori za da moje daste dobre vie karnobatli ,inache nie ne mojem bez bolnica i okoliqta kade 6te hodqt va6te maiki i ba6ti i tn.napred 6efe.......
5.
пациент
28.02.2012 09:37:23
1
12
Аууу каква злоба -отврат .Ако всички лекари бяха професионалисти като д-р Гоергиев нямаше медицината да ни е на това дередже,така че доктора заслужава един голяяяям паметник точно пред входа ,за да се набива в очите на некадърниците ,които са в болницата и които я докараха до това състояние !!!Вместо гражданите или кмета да предложат да го направят с нашите пари го предлага този човек ,нямам думи ! По-добре парите от данъците ми да отидат за паметник ,отколкото за помощи на циганите ще ме извинявате прости селски човечета !!!!
4.
сис
26.02.2012 10:21:50
1
3
не е въпроса в бюджета на Община Карнобат,а в това,че няма смисъл от паметник,където и да било,освен в гробищата.Все пак самият тон на статията и злобата от по-горните редове,не е уместна с сегашното дередже на медицината в България.А относно вашите познания Михаела за реда на внасянето на докладни,имате моите адмирации!!!
3.
Михаела М.
26.02.2012 08:58:21
0
13
Винаги съм се чудила как хората могат от една добра постъпка да изкарат негатив. Аз лично не виждам нищо лошо, когато един човек е направил добро през живота си, прочул е градът си, то на него да му бъде издигнат паметник. Щом има и други такива в Карнобат...еми направете и на тях паметник. Имате си бюджет, имате си кмет, общински съвет...Някой да внесе една докладна, да предложи лекаря, който е заслужил тази чест и готово. То бива злоба и помия, ама така е. Ето защо сте наречени провинциалисти. Но имайте предвид, че тук не се говори за географското разположение на града, а манталитета на жителите му.
2.
xxx
25.02.2012 19:46:04
1
0
toz arabin pari taka ne dava vsi4ko e s cel 6te se ubedite sami kogato zapo4ne da grabi i ot tuk zatova se i mahna ot burgas za6toto ve4e nomerata mu ne minavat ama tuk s tova jalko kmetge drugarkata DIMITROVA 6te stane gledaite i sami 6te se ubediti
a te i zatova gledat da preebat bolnicata za6toto al4nite ni kmet4eta i arab4eta samo tova 4akat
1.
сис
25.02.2012 19:06:10
4
11
много правилно дълбока провинция сме в Карнобат,но аз лично предлагам като толкова ви е мил покойният лекар да си му направите паметник във Бургас,там нали сте столица.И още нещо да ви кажа аз също съм ходила при него на прегледи преди да родя и винаги съм си плащала,и не само потребителска такса,какво от това,че сме земляци.Ето един доктор Пенев вечна му памет до последният си дъх се раздава за карнобатлии,но няма богат арабин да даде пари за негов паметник.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗК – Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Тази новина чакахме от синоптиците: Идете на Южното Черноморие, само там няма да вали! Причината за усилване на валежите е, че България се намира под южната периферия на антициклон, позициониран над Украйна и Молдова Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Мъж спука от бой 19 г. момиче, после го качи в колата си и си плю на петите Малко по-късно двете лица са открити в частен дом в града. Установени са видими следи от насилие върху момичето Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Кифлите от "Ергенът" ще вият сарми и бъркат мелекуни Тази вечер ще има кулинарно състезание  Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Те бяха една най-креативните двойки на "Денсинг старс", но напуснаха шоуто Танците са вълшебство, което открих. Благодаря на Михаела, че не се отказа от мен, каза Виктор Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Още една връзка се зароди след "Хелс Китчън" Само в 6-ия сезон на кулинарното риалити вече има цели две съвсем нови двойки, който се залюбиха по времето на шоуто Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цирк в бТВ с участието на тази водеща Цънцарова не може да си прочете текста Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Боядисват 2024 червени яйца в Бачковския манастир Те ще бъдат раздавани на социални домове и нуждаещи се хора Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Велико Минков притеснен за децата на Габриела, можело да им навреди Утре или във вторник се очакват резултатите от ДНК-теста, който трябва да определи дали той е биологичен баща
Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори