×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето


Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето
Срещаме се с Димитър Найденов минути след края на празничната манифестация по случай 24 май, за да му зададем два прости въпроса – какво са свършили до момента от ПП-ДБ за образованието и какви са приоритетите занапред, включително за Бургас
24 Май 2024, Петък, 17:18 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, Снимки и видео: Авторът

Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас

Кандидат-депутатът от ПП-ДБ Димитър Найденов и днес е на площад „Тройката“, където провежда кампания без аналог не само във Втори МИР Бургас, а и може би в цяла България.

Всеки ден той се среща и разговаря лично със стотици гласоподаватели и със сигурност отново ще получи солидна преференциална подкрепа.

Срещаме се с Димитър Найденов минути след края на празничната манифестация по случай 24 май, за да му зададем два прости въпроса – какво са свършили до момента от ПП-ДБ за образованието и какви са приоритетите на бъдещите народни представители от коалицията, както и ангажиментите за Бургас и региона.

„Последното правителство за кратките 9 месеца, в които управляваше, успя да отдели със 700 млн. лв. повече за образование, отколкото предходните правителства. Тези средства са инвестирани в образованието и в повишаване на доходите на учителите и университетските преподаватели. За краткото си управление успяхме да осигурим безплатни учебници и безплатен обществен транспорт за учениците до 14 години. Много още неща можеха да се направят, но Пеевски и Борисов свалиха правителството, за което отговорността лежи на техните плещи. Бяхме на прага на това да освободим и студентите в държавните университети от семестриални такси. Това щеше да облекчи още повече бюджетите на семействата им и по този начин щяхме да подпомогнем образованието. Осигурихме така наречената дигитална раница с над 30 хиляди инструмента в нея. Тя също е безплатна за учениците. В този дух смятаме да продължим и занапред“, каза Димитър Найденов.

„В Бургас успяхме да отделим бюджет да се проектира новият Факултет по фармация в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. В следващия парламент аз като депутат ще се боря този проект да получи финансиране, за да имаме реална сграда, в която да се обучават нашите бъдещи фармацевти“, каза Димитър Найденов.

Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме и Найденов. „Категорично не отговаря такава заплата. Имайте предвид, че това е, след като ние сме отпуснали над 700 млн. лв. за просветата. Представете си по времето на предишните управления на ГЕРБ и ДПС зад тях колко са били зле нещата и колко са били ниски заплатите, за да стигнем до това, че след увеличението да са 1500 лв. заплатите. Важна е посоката, в която се движим, а това е увеличение на доходите на учителите и университетските преподаватели. Те трябва да получават достойни възнаграждения, които да отговарят на важната им социална функция в нашето общество“, каза Димитър Найденов, който е под номер 2 в листата на ПП-ДБ и се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас политици.

ЕТО И ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА НА ДИМИТЪР НАЙДЕНОВ ПО ТЕМА ОБРАЗОВАНИЕ:

Какво се случва там, “дето знанието живей”, помните ли? Точно така - там народността не пада. Затова 24 май е денят, в който, освен с цветя и химни, почитащи миналото, е добре да помислим как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето. Предците ни са го знаели, хубаво е да не го забравяме и ние - въпросът за бъдещето на България неизбежно опира до въпроса за българското образование.  

Ако образованието ни е достъпно, България ще е страна на възможностите, не на ограниченията.

Ако образованието ни е съвременно, България ще е конкурентна, а няма да губи предприемачите и да гони инвеститорите. 

Ако образованието ни е качествено, България ще създава безценен човешки капитал.  

“Човешки капитал” може и да Ви звучи сухо, но зад този израз стои една съвсем проста и практична реалност. Сигурно сте чували стария анекдот за двамата приятели, които си говорели и единият казал: “Като се знам аз какъв съм инженер, направо ме е страх да ида на лекар…”. За това става дума. 

Каквото образование осигурим на България, такива лекари ще ни лекуват утре, такива инженери ще проектират домовете ни, такива юристи ще ни защитават, такива икономисти и финансисти ще работят по бюджета на държавата, такива полицаи ще ни пазят. И да - такива учители ще подготвят бъдещето на следващото поколение. 

За да имаме добро бъдеще, трябва ни добро образование. Откъде започваме? 

Инвестицията в преподавателите

700 млн. лв. повече бяха отпуснати за образование от Кабинета “Денков”, включително за да бъдат повишени възнагражденията на учителите и университетските преподаватели. 

Подкрепата за родителите

Безплатните детски градини, безплатните учебници от I до XII клас, безплатният градски транспорт за децата до 14 г. - всички тези улеснения, планирани и реализирани от Продължаваме промяната - Демократична България, имаха една основна цел - да облекчат тежестта, която образованието на децата, поставя върху семейните бюджети и да освободят по този начин ресурс за допълнителни занимания за всяко дете. 

Улесненията за учениците 

Младите хора в България отдавна използват всички достижения на дигиталния свят във всеки аспект от всекидневието си. Да им осигурим безплатна „дигитална раница“ с над 30 000 ресурса беше стъпка към това да доближим образователните формати до техния свят и да улесним както ученето, така и преподаването, а също и участието на родителите в процеса през достъпните както за тях, така и за преподавателите ресурси. 

Възможностите за студентите и мост към света на бизнеса

За да отворим повече възможности пред младите хора, желаещи да завършат висше образование, от Продължаваме промената - Демократична България предложихме да стане безплатно висшето образование за всички 127 000 студенти и докторанти държавна поръчка. Увеличихме двукратно докторантските стипендии и въведохме проектните докторантури като възможност, която не само позволява по-високо възнаграждение, но и отваря вратата за проекти, реализирани в сътрудничество с бизнеса и неговите актуални нужди. 

Постигнатото дотук от Кабинета “Денков” е едва началото и представлява само малка част от онова, от което всички участници в българското образование имат належаща нужда и заслужават да получат, за да имаме всички заедно по-добро бъдеще. За всяка по-сериозна, дългосрочна промяна обаче ще бъде необходима подкрепата на всички избиратели, които споделят разбирането на Продължаваме промяната - Демократична България за качествено образование. 

С какво продължаваме?

Безплатно качествено образование. Оценка на качеството във всяко училище. 

От „парите следват ученика“, към „парите следват качеството“.

По-големи бюджети за училищата. Ще работим за целодневно обучение и занимания по интереси във всяко училище.

Достойното заплащане на учителите, които изграждат бъдещите поколения, ще продължи да е в нашия фокус в сектор образование. От изключителна важност е учителските заплати да се актуализират редовно, за да са с 25% над средната за страната. 

Ще създадем интегрирани училища съвместно с водещите университети, за да подготвяме специалисти на световно ниво.

Ще продължим да работим, за да направим професионалното образование предпочитано и в България. То ще осигури високи възнаграждения на работещите в туризма, за да осигуряваме качествена услуга на световно ниво, както и в предприятията, в модерна среда с роботизирани системи, извършващи голяма част от тежките и рутинни дейности, за да сме конкурентни на световните пазари.

Районът ни има огромна нужда от кадри в туризма и в производството. Проблемите с наемането на сезонни работници от трети страни, въпреки улеснените процедури, все още са налице. Ще отговорим на част от предизвикателствата пред туристическия сектор като създадем условия за подготовка на необходимите им работници тук.

С осъвременяването на учебните програми и техническата база в професионалните гимназии ще популяризираме отново професионалното образование. Бизнесът у нас изпитва огромна нужда от добре обучени специалисти, а такива може да им даде дуалното образование (ученето чрез работа). Така децата придобиват необходимите знания по специалните учебни предмети и придобиват опит и квалификация по време на стажа, бизнесът обучава кадри, които след завършването на училище могат да започнат почти веднага работа и да бъдат пълноценно заети в туристическия сектор и в производствения процес. 


За да помогнете на българското образование, няма нужда да сте експерти в сферата, достатъчно е да си отговорите на няколко въпроса: 

  • Искате ли всяко българско дете да има достъп до безплатно и качествено образование? ДА / НE
  • Искате ли да инвестираме в училища, където индивидуалният подход не е само на хартия, а грижата за потенциала на децата ни е реална и всекидневна? ДА / НE
  • Искате ли университетите ни да бъдат обединени в система, която подготвя мислещи граждани и специалисти на световно ниво? ДА / НE
  • Искате ли бизнесът да не се чуди откъде да взема добре подготвени кадри, а децата ни да не се чудят как да си намерят добре платена работа? ДА / НE
  • Искате ли училищата да имат повече делегирани средства, които да се разпределят по-справедливо? ДА / НE
  • Искате ли училищата ни да бъдат финансирани спрямо качеството на образованието, което дават, а не просто спрямо броя на учениците? ДА / НE
  • Искате ли да има топла връзка между бизнеса, университетите и училищата, за да подсигурим оптимални възможности във всички етапи от образованието и реализацията? ДА / НE
  • Искате ли да улесним партньорствате между училища и университети, за да има по-добри условия за талантите ни и да ги мотивираме да остават в България? ДА / НE

Ако сте отговорили с ДА на повечето от тези въпроси, имате възможност на предстоящите избори да гласувате с номер 14 за Продължаваме промяната - Демократична България - политическата сила, която вече е започнала позитивната промяна в българското образование. 


В категории: Бургас , Избори 2024


Този поп певец се ошишка
Този поп певец се ошишка 16/06/2024, Неделя 19:20 1
От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 2
България Всички новини
Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Инвалиди обречени на смърт заради ТЕЛК! Любим актьор е затворен между четири стени в Бургас Прикован съм на легло, споделя Георги Стайков, когото всички познават като Ростислав от „Вчера“ и заради него „Клетва“ на Кирил Маричков се превърна в хит Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Ивелин Михайлов имал план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса Изградил е необичайно селище в Неофит Рилски, наподобяващо на мормонска секта  Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект Костадинов: ПП-ДБ трябва да си изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане" Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Румен Радев подражава на ранния Борисов, смята криминален психолог Радев сега излезе на кастинг, защото демонстрира божествени тела, подчертава Росен Йорданов  Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Детето е настанено в болница Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Пробвала съм наркотици, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек, признава певицата  Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Гатьо разкрива, че се е виждал като победител в Кухнята на ада, но е категоричен, че след като Алекс Гърдева е спечелила първото място, значи е достойна за него Този поп певец се ошишка Този поп певец се ошишка Неотдавна Костадинов разкри, че с жена му стягат къща край София Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени"
Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Бивша учителка печели по 22 хиляди долара на месец от порно, но съжалява Новата кариера я е превърнала в „абсолютен изгнаник“ в родния й град и е имала ужасна последна година Едрогърда моделка се повози гола в метрото Едрогърда моделка се повози гола в метрото Полуголото момиче засне пътуването си, заобиколена от туристи Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори