×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето


Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето
Срещаме се с Димитър Найденов минути след края на празничната манифестация по случай 24 май, за да му зададем два прости въпроса – какво са свършили до момента от ПП-ДБ за образованието и какви са приоритетите занапред, включително за Бургас
24 Май 2024, Петък, 17:18 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, Снимки и видео: Авторът

Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас

Кандидат-депутатът от ПП-ДБ Димитър Найденов и днес е на площад „Тройката“, където провежда кампания без аналог не само във Втори МИР Бургас, а и може би в цяла България.

Всеки ден той се среща и разговаря лично със стотици гласоподаватели и със сигурност отново ще получи солидна преференциална подкрепа.

Срещаме се с Димитър Найденов минути след края на празничната манифестация по случай 24 май, за да му зададем два прости въпроса – какво са свършили до момента от ПП-ДБ за образованието и какви са приоритетите на бъдещите народни представители от коалицията, както и ангажиментите за Бургас и региона.

„Последното правителство за кратките 9 месеца, в които управляваше, успя да отдели със 700 млн. лв. повече за образование, отколкото предходните правителства. Тези средства са инвестирани в образованието и в повишаване на доходите на учителите и университетските преподаватели. За краткото си управление успяхме да осигурим безплатни учебници и безплатен обществен транспорт за учениците до 14 години. Много още неща можеха да се направят, но Пеевски и Борисов свалиха правителството, за което отговорността лежи на техните плещи. Бяхме на прага на това да освободим и студентите в държавните университети от семестриални такси. Това щеше да облекчи още повече бюджетите на семействата им и по този начин щяхме да подпомогнем образованието. Осигурихме така наречената дигитална раница с над 30 хиляди инструмента в нея. Тя също е безплатна за учениците. В този дух смятаме да продължим и занапред“, каза Димитър Найденов.

„В Бургас успяхме да отделим бюджет да се проектира новият Факултет по фармация в Бургаския държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“. В следващия парламент аз като депутат ще се боря този проект да получи финансиране, за да имаме реална сграда, в която да се обучават нашите бъдещи фармацевти“, каза Димитър Найденов.

Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме и Найденов. „Категорично не отговаря такава заплата. Имайте предвид, че това е, след като ние сме отпуснали над 700 млн. лв. за просветата. Представете си по времето на предишните управления на ГЕРБ и ДПС зад тях колко са били зле нещата и колко са били ниски заплатите, за да стигнем до това, че след увеличението да са 1500 лв. заплатите. Важна е посоката, в която се движим, а това е увеличение на доходите на учителите и университетските преподаватели. Те трябва да получават достойни възнаграждения, които да отговарят на важната им социална функция в нашето общество“, каза Димитър Найденов, който е под номер 2 в листата на ПП-ДБ и се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас политици.

ЕТО И ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА НА ДИМИТЪР НАЙДЕНОВ ПО ТЕМА ОБРАЗОВАНИЕ:

Какво се случва там, “дето знанието живей”, помните ли? Точно така - там народността не пада. Затова 24 май е денят, в който, освен с цветя и химни, почитащи миналото, е добре да помислим как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето. Предците ни са го знаели, хубаво е да не го забравяме и ние - въпросът за бъдещето на България неизбежно опира до въпроса за българското образование.  

Ако образованието ни е достъпно, България ще е страна на възможностите, не на ограниченията.

Ако образованието ни е съвременно, България ще е конкурентна, а няма да губи предприемачите и да гони инвеститорите. 

Ако образованието ни е качествено, България ще създава безценен човешки капитал.  

“Човешки капитал” може и да Ви звучи сухо, но зад този израз стои една съвсем проста и практична реалност. Сигурно сте чували стария анекдот за двамата приятели, които си говорели и единият казал: “Като се знам аз какъв съм инженер, направо ме е страх да ида на лекар…”. За това става дума. 

Каквото образование осигурим на България, такива лекари ще ни лекуват утре, такива инженери ще проектират домовете ни, такива юристи ще ни защитават, такива икономисти и финансисти ще работят по бюджета на държавата, такива полицаи ще ни пазят. И да - такива учители ще подготвят бъдещето на следващото поколение. 

За да имаме добро бъдеще, трябва ни добро образование. Откъде започваме? 

Инвестицията в преподавателите

700 млн. лв. повече бяха отпуснати за образование от Кабинета “Денков”, включително за да бъдат повишени възнагражденията на учителите и университетските преподаватели. 

Подкрепата за родителите

Безплатните детски градини, безплатните учебници от I до XII клас, безплатният градски транспорт за децата до 14 г. - всички тези улеснения, планирани и реализирани от Продължаваме промяната - Демократична България, имаха една основна цел - да облекчат тежестта, която образованието на децата, поставя върху семейните бюджети и да освободят по този начин ресурс за допълнителни занимания за всяко дете. 

Улесненията за учениците 

Младите хора в България отдавна използват всички достижения на дигиталния свят във всеки аспект от всекидневието си. Да им осигурим безплатна „дигитална раница“ с над 30 000 ресурса беше стъпка към това да доближим образователните формати до техния свят и да улесним както ученето, така и преподаването, а също и участието на родителите в процеса през достъпните както за тях, така и за преподавателите ресурси. 

Възможностите за студентите и мост към света на бизнеса

За да отворим повече възможности пред младите хора, желаещи да завършат висше образование, от Продължаваме промената - Демократична България предложихме да стане безплатно висшето образование за всички 127 000 студенти и докторанти държавна поръчка. Увеличихме двукратно докторантските стипендии и въведохме проектните докторантури като възможност, която не само позволява по-високо възнаграждение, но и отваря вратата за проекти, реализирани в сътрудничество с бизнеса и неговите актуални нужди. 

Постигнатото дотук от Кабинета “Денков” е едва началото и представлява само малка част от онова, от което всички участници в българското образование имат належаща нужда и заслужават да получат, за да имаме всички заедно по-добро бъдеще. За всяка по-сериозна, дългосрочна промяна обаче ще бъде необходима подкрепата на всички избиратели, които споделят разбирането на Продължаваме промяната - Демократична България за качествено образование. 

С какво продължаваме?

Безплатно качествено образование. Оценка на качеството във всяко училище. 

От „парите следват ученика“, към „парите следват качеството“.

По-големи бюджети за училищата. Ще работим за целодневно обучение и занимания по интереси във всяко училище.

Достойното заплащане на учителите, които изграждат бъдещите поколения, ще продължи да е в нашия фокус в сектор образование. От изключителна важност е учителските заплати да се актуализират редовно, за да са с 25% над средната за страната. 

Ще създадем интегрирани училища съвместно с водещите университети, за да подготвяме специалисти на световно ниво.

Ще продължим да работим, за да направим професионалното образование предпочитано и в България. То ще осигури високи възнаграждения на работещите в туризма, за да осигуряваме качествена услуга на световно ниво, както и в предприятията, в модерна среда с роботизирани системи, извършващи голяма част от тежките и рутинни дейности, за да сме конкурентни на световните пазари.

Районът ни има огромна нужда от кадри в туризма и в производството. Проблемите с наемането на сезонни работници от трети страни, въпреки улеснените процедури, все още са налице. Ще отговорим на част от предизвикателствата пред туристическия сектор като създадем условия за подготовка на необходимите им работници тук.

С осъвременяването на учебните програми и техническата база в професионалните гимназии ще популяризираме отново професионалното образование. Бизнесът у нас изпитва огромна нужда от добре обучени специалисти, а такива може да им даде дуалното образование (ученето чрез работа). Така децата придобиват необходимите знания по специалните учебни предмети и придобиват опит и квалификация по време на стажа, бизнесът обучава кадри, които след завършването на училище могат да започнат почти веднага работа и да бъдат пълноценно заети в туристическия сектор и в производствения процес. 


За да помогнете на българското образование, няма нужда да сте експерти в сферата, достатъчно е да си отговорите на няколко въпроса: 

  • Искате ли всяко българско дете да има достъп до безплатно и качествено образование? ДА / НE
  • Искате ли да инвестираме в училища, където индивидуалният подход не е само на хартия, а грижата за потенциала на децата ни е реална и всекидневна? ДА / НE
  • Искате ли университетите ни да бъдат обединени в система, която подготвя мислещи граждани и специалисти на световно ниво? ДА / НE
  • Искате ли бизнесът да не се чуди откъде да взема добре подготвени кадри, а децата ни да не се чудят как да си намерят добре платена работа? ДА / НE
  • Искате ли училищата да имат повече делегирани средства, които да се разпределят по-справедливо? ДА / НE
  • Искате ли училищата ни да бъдат финансирани спрямо качеството на образованието, което дават, а не просто спрямо броя на учениците? ДА / НE
  • Искате ли да има топла връзка между бизнеса, университетите и училищата, за да подсигурим оптимални възможности във всички етапи от образованието и реализацията? ДА / НE
  • Искате ли да улесним партньорствате между училища и университети, за да има по-добри условия за талантите ни и да ги мотивираме да остават в България? ДА / НE

Ако сте отговорили с ДА на повечето от тези въпроси, имате възможност на предстоящите избори да гласувате с номер 14 за Продължаваме промяната - Демократична България - политическата сила, която вече е започнала позитивната промяна в българското образование. 


В категории: Бургас , Избори 2024


Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори