×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дивите къмпингари превърнаха уникални плажове по Черноморието в катуни


Дивите къмпингари превърнаха уникални плажове по Черноморието в катуни
Тоалетните са дупки, изкопани на плажа или в гората зад него, оградени с чаршаф и четири кола
20 Февруари 2024, Вторник, 11:28 ч.
Автор: Флагман.Бг

Още по-страшна е заплахата за унищожаване на биоразнообразето

Преди дни депутати приеха на първо четене промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Веднага след гласуването на промените, които целят да дадат по-лесен достъп на хора с увреждания до плажовете, се чуха множество гласове, на депутати и еко активисти, че повече плажове трябва да бъдат включени в т.н. категория „природосъобразни“.

Опитите на еколози и зелени депутати да превърнат голяма част от плажовете в "природосъобразни" обаче означават едно - те ще продължат да се превръщват в места за безплатно диво къмпингуване на българи и чужденци, пише сайта Еко новини.

И на трите плажа, които бяха обект на законодателни промени, Корал, Карадере и Иракли, от десетилетия всяко лято живеят хиляди българи, румънци, чехи, унгарци, сърби и македонци.

Там, директно върху дюните, които са обект на защита, са паркирани стотици кемпери, каравани и коли. Други са пък са разпънали палатки и огромни шатри. Общото между групите, е че тоалетните са дупки, изкопани на плажа или в гората зад него, оградени с чаршаф и четири кола. Гората пък се сече вандалски за скари и барбекюта. Положението е отчайващо.

Плажовете Вромос, Корал, Карадере, Паша дере, Шкорпиловци, Галата и Иракли са превърнати в огромни катуни, в които не се спазват никакви санитарни изисквания и норми. Всичко се унищожава.

Дивокъмпингуващите унищожават и биоразнообразието

На тези места обект на опазване са 15 типа природни местообитания, 6 от които са от особена важност за Европейския континент. Под защита са 6 вида бозайници, 5 вида земноводни, 3 вида риби и 189 вида птици, 47 от тях са включени в Червената книга за застрашени видове. Отделно 81 са от европейско значение. Точно на тези места е миграционният път Via Pontica. Постоянното човешко присъствие и нарушаването на местообитанията им са заплаха да тяхното присъстив по българския бряг.

Много е важно и да се запазят зараждащите се уникални бели и Понтийски сиви дюни.

Най-страшно е до Шабла, където стотици палатки и каравани са разположени нерегламентирано на плажа на шабленското село Крапец.

Общините и кметовете на Бяла, Баня, Шабла, Обзор, Варна и други населени места не могат да се справят с наплива на дивокъмпингуващи. Те изнемогват и финансово, защото сметосъбирането е за тяхна сметка, тоест за сметка на местните хора. Това са стотици тонове боклуци и хиляди левове. От време на време еколози правят пиар акции, че събират мръсотията в края на сезона, но реално това е само за пред медиите.

Особено притеснително е, че с геометрична прогресия се увеличават чужденците. Източно германците, чехи и поляци си спомниха колко е хубаво по Черноморието. Те разбраха, че могат безконтролно и безплатно да стоят с месеци на брега на Черно море.

Администрацията - областни управители и министерства, са абдикирали от проблема. Няма и полиция, няма и санкции.

Популизмът на няколко депутати, които имат лични мотиви, свързани с Корал, Карадере и Иракли, ще струва милиони на засегнатите общини. Още по-страшна обаче ще е загубата на биоразнообразието, която е безвъзвратна.


В категории: Животът


51
Коментара
Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
51
Коментара по темата
51.
Дивак
28.03.2024 20:16:25
0
0
Животът е война срещу злобата на другите.
50.
Левски
27.02.2024 12:24:31
0
4
Забравихте опасната радияция на Вромос бургас!!! Или по-важното е туалетните на къмпингуващите?
49.
шок
26.02.2024 18:47:18
2
1
Минах през Иракли преди 2 години. Цялата гора е един огромен смрадлив бивак. Около единствената чешма се беше образувал 50квм гьол пълен с нечистотии. Смрад навсякъде. Цигански катун, нищо общо с "къмпинг".
48.
Созополлията
22.02.2024 15:57:54
1
1
Ади ади нищо му няма ,скоро и там ще застроим като гледам всичко строи бате.Нека се строи да има туристи да има парииии и паркинги да има и там има париииии
47.
Хаха
22.02.2024 11:54:11
0
1
ЗаБоби селяните са си вкъщите където живеят, а гражданите са хукнали да къмпингуват кой където свари
46.
Динозавър
22.02.2024 10:09:01
4
9
Къмпингите ги има от преди ти да се родиш баце, и ще ги има и след теб, сега точно ли са се превърнали във катуни или вчера... ?
45.
Николай Стоименов
22.02.2024 05:12:20
1
13
Интересно че не споменават Крапец ,поради простата причина че там сезона е къс и няма интерес да се строят хотели нале така "еколози"и всякаква подобна сган
44.
Викка
21.02.2024 23:27:05
1
19
Нз за катуните на дивите къмпингари.... ноооо бързо да бутнат и всички хотели по морската ивица , че смърди на канализация и фекали който се изсипват във водата!
43.
Акекс
21.02.2024 21:00:01
6
18
Гледайте си работата, господа поръчани журналисти, дивите къмпингари имат най-внимателно отношение към природата. Материалът Ви явно цели "разделяй и владей", на хората. Независимо от дупките за тоалетни, които за Вас са варварство (а реално са най-бързия начин за компостация без химия когато не става въпрос за огромни маси), къмпингарите са тези, които имат отношение и грижа за мястото, което обитават! Така че Ви моля да си заврете поръчковия материал отзад, защото аман от такива дето завзеха природата за да си строят хотелчетата. Че даже и по законен начин! Четете малко Ноам Чомски и мислете с главите и чувствайте в съвестта си, продажници с поръчкови материали такива.
42.
Горския
21.02.2024 18:22:54
10
17
Дал 5-6-8000 хилки за каравана,дърпа я с джип за 20-30-50 000 лв ама не може да си плати на някой къмпинг с нормални човешки условия!!!
Ходят пълнят вода от гробището пак да им е без
41.
До 30
21.02.2024 12:02:12
7
16
Само прочетох че в Австрия пръскали с фекали полята от хим. Тоалетни и избухнах в смях. Ти знаеш ли химията, която е в тоалетната какво представлява и какво прави при изсипването и в нивата. Може да се збогуваш с реколтата. Има го в нета вземи чети.. иначе по темата... по големи клошари от диво къмпингуващите няма. Има къмпинги с душове ..тоалетни ..даже с общи кухни ..които при желание да ползваш. Поставяш си юкараваната плащаш си , извозват ти боклуците регулярно и чистят... Така е в цял свят
40.
Капитан дениз бети
21.02.2024 11:27:29
2
10
Има места където наистина не трябва къмпингува и едно от тях е Врамос( шумни) преди а сега Вромос ( мръсен ) сега. Сега не знам но когато служих във база Атия във залива на плажа се изливаше водата от промиването на медната руда и беше радиоактивна. Абсолютно ни беше забранено да се купим дори да си мокрим ръцете във ,,заразеният плаж,,Колкото за другите места нека си къмпингуват стига да не правят бели пък и нали има сумалък ти заплатаджии по общините. Да ги контролират. Навремето когато бях талянджия във Черноморски риболов дане би да имахме кенефи и бани. Кензахме си във гората пък и какво лошо ома нали я наторявахме. Кучето тук е заровено другаде там във хотелчетата на софийските дриснета
39.
Левски
21.02.2024 09:19:48
6
12
Аз съм там от 10г. имаме си екотоалетни инвсичкият боклук събираме и изхвърляме...Как може никой да не е идвал на Вромос всяка пролет се пише за някакви проблеми ,телевизий,защита на животните,достъп на инвалиди,радиация,нечовешки условия...Как ви идва на акъла такива доводи за вменяване??? Чак и депотатски сговор ...Просто кажете че всяко останало нещо лично за човека трябва да се развали и най важното е някой да събира пари от богатите...Малки радоссти останаха за народа и трябва да се затрие...Жалки сме българите ..
38.
Нонстадамус
21.02.2024 07:26:07
12
15
Тези нищожества с техните къмпинги са една болест. Аман от тях. Правят тонове боклуци и сметища.
37.
Една жена
20.02.2024 21:38:44
4
12
От плаж Галата- юг до Паша дере е територия от Натура 2000. Уникална природа, прелестни плажове, кристална морска вода!!! Жалко,че няма контрол за опазване на това богатство. Пример: квартал Галата, отглеждат коне, кози,свине, домашни птици в близост до плажа. Органични вещества се изливат в дерето и се отвеждат в морето. Общината нехае, не контролира.
36.
По-скоро
20.02.2024 21:30:28
5
12
Скъпарските хотелиери и ниските заплати го направиха така!!!
35.
Недостъпен
20.02.2024 19:32:44
8
19
Намерили са българите и чужденците къде да къмпингуват -"Църква където да се кръстят безплатно " и се възползват ,а я отидете в друга държава и си разпънете палатка или си спрете караваната или колата пред къщите или блоковете на живущите извън определените за целта места "безплатно ",тогава ще видите какво става на часа пристига полицията и последиците са следват глобите,а в нашата държава всичко може и е безнаказано ние сме народ който само руши създаденото от предците ни ,а обикаляме цял свят да гледаме замъците и камъните на другите народи .
Българино вземи се в ръце и не руши паметта на героите ни и тази прекрасна земя ,които ни у дадена от бога!
34.
оффф...
20.02.2024 16:45:53
15
47
Обикалям всички пажове на юг от Бургас. Нито един катун не съм видял.
Виждал съм хора с барбекюта, които си носят въглища или събират съчки от земята.
Никога не съм виждал обикновен почиващ да сече.
Секат ФИРМИТЕ
Начинът да няма СВОБОДНО къмпингуване е някоя фирма да го огради като ЧАСТЕН плаж. Това ли искате?
Или нито обикновения човек да се забавлява, нито фирмите да печелят - вариантът за това е войник на заплата да не пуска хора без контрол, но това вече се нарича фашизъм.

Според Флагман сякаш е някакъв проблем, че някой ходи до тоалетна в гората.
Флагман, едно време бабите ви само в тоалетни с канализация са пикали на Корал сигурно.
Как си я представяте тази работа.?


Между другото, сайтът "Еко новини" пише само против опазването на България. Не знам какво му е екото.
33.
Интереса клати феса
20.02.2024 16:28:28
4
41
Като залеят всичко с бетон ще е подредено и горите ги подреждат с пълна пара много са грижовни за растенията и животноте
32.
анонимен
20.02.2024 16:00:32
4
43
А поголовната сеч не унищожава ли защитени местообитания
31.
морски
20.02.2024 15:58:48
10
27
Така че на природата нищо няма да й стане, ако някой къмпингар се изтропа някъде. Или пък антикъмпингар. Дори е много ок.
30.
морски
20.02.2024 15:56:39
14
18
do 27: Лично съм виждал как фермери в Австрия изпомпват съдържанието на контeйнера от тоалетните и с машини го разпръскват в полето. И доколкото разбрах културите се развиват доста добре с този универсален и натурален тор. Така се затваря кръга от кръговрата на веществата в природата. Без химии.
29.
До 24
20.02.2024 15:32:41
7
10
1.Само аргументът ти за наторявянето е достатъчен за да събори тезата ти. Моля не наторявайте околната среда , ползвайте опредеените за това тоалетни.
2. Боклуците ги събират от фирмите за почистване към общините, където се намират плажовете.
3. Разхождам се всеки ден из морската алея в Бургас, нищо което да прилича на къмпингарските биваци не съм видял.
4. Последните ти изречения са далече както от темата на статията така и от действителността.
5. Само за инфо чувалите със смрад разкъсани от гларусите за Бургас ли се отнася или за дивите къмпинги ? Или там не ги разкъсват гларуси, защото ...природосъобразен туризъм.
28.
прочетохте ли
20.02.2024 15:18:43
1
26
за замърсяването на Варненското езеро?Не е от диви къмпингари...
Много е сложен проблемът и май вече е нерешим,жалко за хубавото ни море и прекрасните ни плажове!
27.
До 24
20.02.2024 15:02:38
17
29
Аз също съм Бургазлия! При това с моите 56 години на този свят съм роден тук, с малки прекъсвания живея само тук 56 години! Освен това съм 3то поколение Бургазлия! Със сигурност помня много повече неща от теб!!! Задай си въпроса: ЗАЩО В ГЪРЦИЯ, КОЯТО ТАКА ХАРЕСВАТ БЪЛГАРИТЕ, Е ЗАБРАНЕНО ДА СИ РАЗПЪНАТ ПАЛАТКА КЪДЕТО ИМ ХАРЕСА???? АКО СИ МАЛКО ПОНЕ УМЕН ЩЕ СЕ СЕТИШ! ЕДИН ЖОКЕР: НАРИЧА СЕ ХИГИЕНА!!! ОСВЕН ТОВА: ЧОВЕШКИТЕ ЕКСКРЕМЕНТИ НЕ СЪДЪРЖАТ ДОСТАТЪЧНО МИНЕРАЛНИ ВЕЩЕСТВА, КОИТО ДА НАТОРЯВАТ! КАТО ОВЧИЯ ТОР! ТЕЗИТЕ ТИ НЕ ИЗДЪРЖАТ! НО КАТО ТИ ХАРЕСВА ДА СЕ РОВИШ И ДА ЖИВЕЕШ В ПРАХОЛЯЦИ- ТВОЙ ИЗБОР! ТЕ И ПЪРВИТЕ ХОРА СА ЖИВЕЕЛИ В ПЕЩЕРИ! КАКВА ИМ Е БИЛА ХИГИЕНАТА Е СЪЩАТА ТЕМА!
26.
Кенеф
20.02.2024 14:56:36
13
34
Цялата ни красива родина,алчните и нагли политици я превърнаха в кенеф!!! Разораха дюни,бетонираха лажове,изсякаха горите и какво остана? НИЩО!!! ЯЗЪК И ЗА БОТЕВ И ЗА ЛЕВСКИ!!! Сегашните алчни,ненаситни с по три живота политици са страшни!!! Всичко трябва да бъде изметено!!!
25.
Не мога
20.02.2024 14:52:16
5
51
Да разбера какъв е тоя ред в шибанистан? Всеки по нахален да прави каквото си иска, а почтените хора да спазват правилата. Дошъл някой от някъде завзел парцел поставил си караваната спрял си и колата оградил с въже където яде там и снася и се хвали че бил на море без пари. Тая година на вромос всякакви тарикати наслагали палатки да си резервират местата за каравани. От къде на къде само тия тарикати ще ползват плажа? Нека е достъпен за всички!
24.
Бургазлията
20.02.2024 14:49:40
32
27
Може в дупка се изхождат , ама поне наторяват гората и не леят бетон.
Боклуците като цяло си ги събират в чували и по казаните .
Много по чисто е на дивите къмпинги отколкото по бетонираните курорти.
Е само се разходете по бургаската крайморска алея и нацвъканите през 20 метра заведения лятоска каква смрад, боклуци и гледка е.
Кметът ги разруши старите и уж нямаше да се правят заведения на плажа , а сега са повече от преди десет години.
Да не говорим за чувалите с боклуци , които се въргалят разкъсани от гларусите
Пълна смрад стана града ни , а беше пример за чистота!
23.
До 20
20.02.2024 14:37:05
9
29
Всъщност беше направен опит за приемането на Закон, който да забрани ДИВАКУВАНЕТО! ТОВА СТАНА ПРИ ЕДНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА " лошия и корумпиран герб"! Тогава една група дивакуваши от София, завардиха Орлов мост, разпънаха палатки и прокараха тезата, че целта на този закон е да осигурят клиенти на хотелите! Е, отмениха гласуването на закона!Но паметта на българина е слаба! Българинът е като маймуните- нещо като задънена улица на еволюцията! Аз обаче си спомням някои подробности от преди 30 години. Но това е нещо различно. Чудно ми е какво ще се случи, ако сега някой забрани ДИВАКУВАНЕТО?
22.
До бургазлията
20.02.2024 14:26:42
6
37
Иди се разходи да видиш дали е по-добре с къмпингари. Ако искаш мога да отскоча на есен да ти пратя снимка от Корал специално.
Не искам да се строи, ама това не може да е за сметка на хората.
Някой тази земя им я продал, някой им е взел пари за строителни разрешения, съгласувания, визи и прочие кой е този някой ? И кой оставя няква банда хаймани да си паркира кемперите където иска и да си хвърля боклуците където иска
21.
бургазлия
20.02.2024 14:14:37
11
46
Къмпингарите с нищо не пречат. Трябва само общините да регламентират нещата. Събирайте някакви такси. С тези пари направете тоалетни и накаква елементарна инфраструктура и сложете контейнери за смет и всичко ще е точно. А плажовете не са частна собственост. Всеки може да бъде на всеки плаж. Но без коли и каравани на плажа. Други ограничения не са нужни. По-добре къмпингари отколкото бетон. Mакар че кметчетата и общинарчетата пълнят гуши от бетона и все натам ги тегли и затова къмпингарите са им трън в очите.
20.
Росица Панайотова
20.02.2024 14:05:19
13
26
Незнайно защо вече години наред няма приета Наредба за дивото къмпингуване, която да регулира поставянето на въпросните каравани навсякъде .
19.
11
20.02.2024 13:26:23
12
39
Изнесете къмпирането на километър в гората,направете инфраструктура и няма да има проблеми.Но общините 15 г.нямат ОУП.Защо,ли.Упралява Ви мафия.
18.
Горска фея
20.02.2024 13:05:13
18
23
Драги читатели, идеята за изсичане и застрояване на девствените гори на Карадере, не е от днес и вчера, но уви рано или късно и това ще стане! Бетонните брегове на Бургас, Слънчев бряг, Несебър и др. Също са на пътя на Via pontica.,но и там върлите природо защитници и зелени организации прибираха по 300 000 лева под масата за хотел и уви малкия креслив орел, и гнездящите на съответните места птици пак останаха на заден план. Поне на Шкорпиловци се появи един "ентусиаст" да вкара караваните в ред и да взема 1000 лева на калпак. Е вече там няма да има проблем!
17.
Въй
20.02.2024 12:52:51
24
22
Махайте ги тез каравани и палатки!!! Хотел трябва там може и комплекс, Бетон и асфалт !
16.
do 15
20.02.2024 12:49:40
7
17
объркал си ме с див къмпингар, аз бях да, но ми лапаше дивия къпмпингар, защо не дойде да полапаш и ти, явно имаш интерес щом ходиш да гледаш
15.
морски
20.02.2024 12:48:09
18
15
до 12: Аз пък съм виждал как един като теб лапа на един див къмпингар. Може и ти да си бил.
14.
Аз
20.02.2024 12:45:31
3
35
Викам всяка година да има по един потоп, за да се прочиства по-малко циганията
13.
Аз
20.02.2024 12:43:40
4
3
Така е
12.
uff
20.02.2024 12:41:00
6
13
на мен ми е лапал на вромос див къмпингар, не ги гонете, искам пак
11.
Tsatsata
20.02.2024 12:28:55
3
47
Нали затова са "диви" за да ходят по голяма нужда в храстите !
Аз, обаче, не съм виждал около тези плажове поне една химическа тоалетна или поне читави казани за боклук!
Струвало било пари на общините ?! Няма никаква пречка на тези "диво къмпингуващи" да им се събира някаква дребна такса смет именно за тези цели !Един общински полицай вместо да се почесва цял ден в колата,би могъл да върши тази работа със събирането на таксите!
10.
Друго си е
20.02.2024 12:21:13
22
61
Бетонните хотели на първа линия и тонове пикоч и говна в Лайноморието
9.
морски
20.02.2024 12:18:13
25
70
Дивите къмпингари от десетки години ходят по тези плажове и нищо не им е станало. Едни други "къмпингари" са по-страшни, "селяните" с фалшивите уж наследствени ниви на първа линия и онези с булдозерите и бетона. След тях нищо няма да остане. Точат мазните си шопски лиги докато драскат глупости тук. Само пълна и тотална забрана на строителство по-близо от 500 м. от брега ще запази Черноморието ни от тези наглеци.
8.
Е на тва е
20.02.2024 12:14:07
15
45
А намазаните бизнесмени и политици в бетонни пустини!!!
7.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
20.02.2024 12:13:12
21
50
Да те щото като застроиха цялото Черноморие не ебаха мамата на пейзажа и биологията за хиляда години напред
6.
Така е
20.02.2024 12:11:11
37
31
Давай юруш на хотелите , бетонирай . Кви са тея палатки и дупки в земята . Трябва бетон и канализация в морето . Ши опъват шатри и хамаци . Оууу къде се намирате вие . Трябва тотално застрояване и пара да се събира за всичко .
5.
Фекалиите им били екологични
20.02.2024 11:59:37
12
86
В Гърция ги оправиха нашите измекяри, дебели глоби за къмпиране извън определените места, където трябва да си плащат.
Безплатен обяд и безплатна почивка няма, независимо от мераците на некъпаните умнокрасиви протестери.
4.
Чочо
20.02.2024 11:50:41
12
97
Кампери и каравани нямат място по черноморието само в специални паркинги със такса душове и условия и далече от дюните и пясъка.
3.
Сарая
20.02.2024 11:50:22
37
37
Флагман па вие превърнахте журналистиката в кенеф със клекало !
2.
Боби
20.02.2024 11:48:49
16
82
Трябва да се забрани със закон.
Тия са диви селяни само смрад и мръсотия след тях.
1.
:)
20.02.2024 11:48:38
4
57
а не дивите където ти пляскат караваната върху дюни и замазват очите на проверяващите. Идете лятото и снимайте около Созопол - Офшор камп Градина и другите , да видите първа и втора линия къде се намират всеки се окопал в дюната за шп удобно
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори