×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова мода: Поръчай паяк, отмъсти на комшия!


Нова мода: Поръчай паяк, отмъсти на комшия!
В ж.к. "Славейков" паркирането не само върху треви, тротоари, но и върху детски площадки е нещо нормално. Всеки може да бъде хванат в крачка от "услужлив" съсед
Тема в развитие
виж още
скрий
27 Декември 2011, Вторник, 14:54 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Гневни жители на „Славейков” викат общинската машина като оръжие в междусъседска война

Нова мода за отмъщение срещу нищо неподозиращ съсед завладя бургаският ж.к „Славейков”. Във вечните междусъседски войни изобретателни комшии включиха и общинския „паяк”, който е свързан с неприятни емоции и с цветущи изрази за редица шофьори. Машината била използвана поръчково преди броени дни срещу млада госпожица в блок 35 – ти, намиращ се до новооткрития спортен комплекс на мястото на стария работнически стадион. Жената сама ни потърси, възмутена от начина, по който се използва общински ресурс за битови битки.  
„Паркирането в „Славейков” между блоковете е тотално неуредено, цари пълен хаос. Коли има върху детски площадки, тротоари, пешеходни пътеки и какво ли още не. Винаги можеш да хванеш в крачка някой неудобен съсед така че да запомни завинаги как паякът отнася колата му, а освен това и глобите са твърде солени. На мен това може да ми струва до 5000 лева. Подадох многобройни жалби, но не очаквам никакъв резултат. Не мисля, че съм сгрешила толкова много като се има предвид, че бях спряла в тревата между блоковете, но там няма градинка, по –скоро районът прилича на разорана нива. Не е честно да отнасям подобна глоба”, коментира „ужилената” жена.

Това е обичайна гледка в ж.к. "Славейков", тези шофьори обаче имат късмет, че  злонамерени съседи не са се сетили да извикат паяка. До тогава колите им могат необезпокоявано да си стоят там, никой няма да ги пипне, нищо че тъпчат тротоари и треви

Случката се разиграла непосредствено преди коледните празници. „Услужлив” съсед се обадил на дежурните телефони на общината, за да предаде съседката си. Взел на мушка точно нейния спортен „Хюндай”, въпреки, че целият район е бил осеян от неправилно паркирани коли, което е нещо напълно обичайно за комплекса. Общинският „паяк” по задължение дошъл, служителят от УКОРС, който пристигнал с него, огледал положението и съставил акт. За късмет собственичката на автомобила била на място, когато машината пристигнала, затова не се наложило репатрирането й. След като общинските служители написали акта, „паякът” си тръгнал празен, макар че наоколо имало не малко нарушители. „Казаха ми, че ще си затворят очите за останалите, но за мен не могат, защото действат по конкретен сигнал. Това не е справедливо изобщо, общинските служители стават оръжие за разчистване на междусъсседски сметки. Отделно пък, ако аз разбера кой комшия ме е натопил – никога няма да му простя”, коментира потърпевшата.

Шефът на „Общински паркинги и гаражи” Живко Иванов каза, че в жилищните комплекси и кварталите на Бургас „паякът” наистина работи основно по сигнали от хора. „Тези обаждания ние получаваме както на нашия телефон за синята зона, така и при дежурния в общината. Заедно с тях пътува и служител на УКОРС, който на място преценя дали наистина има нарушение или не. Случвало се е той да каже, че всъщност няма нужда репатриране. По сигнали на хора сме ходили не само в „Славейков”, но и в „Меден рудник”, Сарафово, Крайморие.”, каза Живко Иванов.

Освен таксата за репатриране, която сгазилия бургазлия трябва да плати в размер на 52 лева, той може да отнесе и акт, чиято стойност се определя от УКОРС  и зависи от това какво е нарушението – дали автомобилът е паркиран върху тревни площи, тротоар, площадки или др.


В категории: Бургас


19
Коментара по темата
19.
vesi
29.12.2011 19:07:49
0
14
i az mislq kato nomer 18.neka i otmenqt akta.vqrno 4e e bila i tia v naru6enie,no 6tom na drugite ne sa pisali togava i na neq ne bi triabvalo!za6to 6te si zatvariat o4ite za drugite ,ami togava i za neia da go napraviat!!!
18.
ТЕОДОР
29.12.2011 19:03:24
0
11
ДО 16:АМИ ЯСНО СЕ ВИЖДА НА СНИМКАТА ЧЕ ВСИЧКИ СА В НАРУШЕНИЕ А СЪЩО И ПАРКИРАЛАТА СЕ КОЛА НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА.ДРУГО СЕ ВИЖДА КАК ЕДНАТА КОЛА СИ ПОТЕГЛЯ ОТ ЗЕЛЕНАТА ПЛОЩ ДАЖЕ СТОПОВЕТЕ И СВЕТЯТ.ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВДИГАТ САМО НЕЙНАТА?УТРЕ АКО ИМАТЕ ДЕТЕ,И ОТИДЕ ДА ИГРАЕ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА И ТОЗИ ГО БУТНЕ С КОЛАТА КАТО СЕ ПАРКИРА ИЛИ ПОТЕГЛЯ?!!!!!ТОЙ НЕ НАРУШАВА ЛИ ПРАВИЛНИКА И НЕ ЗАСЛУЖАВА ЛИ АКТ?ЗАЩТО САМО НА НЕЯ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НА СНИМКИТЕ ЯСНО СЕ ВИЖДА ЧЕ И ДРУГИТЕ ПАРКИРАЛИ СЕ КОЛИ СА НЕ ПО-МАЛКО ВИНОВНИ!ААААА СЕГА СЕ ЗАЧЕТОХ ЧЕ ИМАЛА ЗЛОБНИ КОМШИИ!!! :))) Е ТЯ ОБЩИНАТА САМО ЗА ОТМЪЩЕНИЕ НА ЗАВИСТЛИВИ КОМШИИ ЛИ РАБОТИ?!!!В ОЧИТЕ НА ЖЕНАТА СА И КАЗАЛИ ЧЕ ЗА ДРУГИТЕ ЩЕ СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ,НО ЗА НЕЙНАТА НЕМОЖЕ ПОНЕЖЕ БИЛО ПО СИГНАЛ ОТ "ДОБЪР" КОМШИЯ!ТАКА ЧЕ,НОМЕР 16 НЯМА ЛЪЖА ОТ СТРАНА НА МОМИЧЕТО СПОРЕД МЕН!
17.
БУРГАЗЛИЯ
29.12.2011 17:50:46
0
10
Паяците във Бургас работят с комерсиална цел.До преди година с тях имаше и служители на Пътна полиция които даваха разпореждане кое МПС е в нарушение на правилата и има основание да бъде репатрирано.Служителите на Пътна полиция бяха сменени със смешковците от УКОРС(така наречената Общинска полиция), защото не играеха по свирката на общинарите, а спазваха стриктно разпоредбите на ЗДвП.Това не се хареса на общинските власти, защото така губят пари.Сложиха си смешковците които нямат никакви правомощия и им дадоха норма за деня от репатрирани автомобили.
УВАЖАЕМИ БУРГАЗЛИИ, ако прочетете внимателно разпоредбите на чл.171 т.5 буква"б", ще разберете, че 80% от репатрираните МПС в Бургас са репатрирани незаконосъобразно.
РЕПАТРИРАНЕТО НА МПС Е ПРИНУДИТЕЛНА АДМИНИСТРАТИВНА МЯРКА ПО ЗДвП И МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЖАЛВАНА ПРЕД АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД гр.БУРГАС.
Нека всики който смята, че е нарушен въпросният член от ЗДвП и автомобилът му е репатриран неправилно потърси правата си във въпросния съд!
16.
gb
29.12.2011 09:00:57
11
6
Последно, кой лъже в цялата ситуация не е ясно (виж линка по-долу)? Ако тя единствена е спряла в градинката нормално е да са я дигнали. и няма много право да се сърди.
Прави ми приятно впечатление, че за разлика от морските ни курорти в Бургас репатраците вдигат предимно нагло спрели и задръстващи движението коли, такива които пречат и ограничават видимостта. Досега не съм спирал така и съм нямал проблеми. Може и те да правят грешки но като цяло помагат на движението и паркирането, а не му пречат. Представете си да ви спрат на гаража, а да бързате за среща или за работа да речем. Само това те са ви спасението.

http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/31111/%D0%A3%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%A1-%D0%9D%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BC%D0%B5-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BF%D0%B0%D1%8F%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5
15.
JORO
28.12.2011 13:21:31
14
10
DO KONSTANTIN ILIEV:AVE,GEI GROZEN,NIAMAME NUJDA OT TAKIVA KATO TEB-IMIGRIRAI PO-SKORO!TAPA P..TKA E MAIKA TI DETO TE E PRAKNALA TAKAV BEZMOZA4EN!KOMPLEKSAR!
14.
Константин Илиев
28.12.2011 12:59:55
11
7
Заради такива като вас ще имигрирам!!!
Какво значи ще обжалва?
Какво ще обжалваш ти тъпа пу*ко при положение че си спряла на тревата?
"Не мисля, че съм сгрешила толкова много като се има предвид, че бях спряла в тревата между блоковете, но там няма градинка, по –скоро районът прилича на разорана нива."
Защо прилича на разкопана нива?
Дали не е от такива като теб?
Има закон и той трябва да се спазва!
не 5000,50 000 трябва да я глобят.Да видим дали тогава някой ще спира на зелени площи :)
13.
стела
28.12.2011 11:44:26
3
12
Е в случая,че си имате гараж и някой не е съобазил е се е паркирал, сте прави да си викнете паяка ,ако разбира се не откриете собственика на автомобила да го помолите да я премести.но пък какво е виновен човека, че няма паркоместа ?къде да се паркира ,на покрива ли ?а тази дама не е запушила нечий гараж,а поради липса на паркомясто се е паркирала заедно с още 10 коли на т.наречената зелена площ и явно комшия изяждащ се от злоба,без въобще тя да му пречи,вика общинска полиция,паяка....Как може да и съставят за подобно нещо акт и то само на нея, а за другите си били затваряли очите?Ами да си затворят и за нея очите,та да не се излагат тия общинари ,че работят само за определени хора !!!!абсурдна държава!
12.
вбесен
28.12.2011 11:30:22
1
7
аз живея до младежкия дом и мога да ви уверя че и тук не е по-различно! паркирането е меко казано кошмар! коли има дори и на тротоарите. с малко дете сме и сме принудени да вървим по улицата,защото тротоарите на Гладстон са заети от коли! пълно е с нови кооперации, чиито гаражни обекти се използват за търговия - магазини, фризьорски салони и какво ли още не! добре че вече забраниха издаването на лицензи на търговски обекти помещаващи се в гаражи!!! докато гладстон не се ремонтира както и ул.Цар Симеон, проблемите с паркирането ще си останат. а и около младежкия, а и не само тук, е пълно със стари таратайки, които стоят тук и гният от години! ами то около нас има поне 10 такива коли!!! къде е отдел екология да ги разкарат? викаме и ние паяците, но не за щяло и за нещяло, ами защото ни паркират пред вътрешните гаражи! ние сме малко от кооперациите, които си ползваме гаражите по предназначение, ама когато някой идиот ти спре отпред и си отиде вкъщи, 10 семейства се чудят къде да паркират! според мен паяците трябва да работят денонощно и да се повече от 3, за да могат да откликват на повече сигнали!
11.
steffan
28.12.2011 09:11:51
2
12
aми като ТЪПАТА община не си е свършила работата и достатъчно паркоместа пред блоковете къде да паркирам ? Прибирам се от работа и какво да видя- няма места пред блока.Тръгвам да обикалям района в търсене на места,но уви .Пред съседните няколко блока също няма а ако я паркирам на 1км от моя блок има голяма вероятност да осъмне претарашена.Не стига че си плащаме данъците и няма къде да паркираме ами и ще ни глобяват и ще ни вдигат колите !!!
10.
георги
27.12.2011 23:50:06
1
12
става така за съжаление,защото хората няма къде да се паркират.много от другите блокове и кооперации идват и се паркират и пред нашият вход.защо не разгряафят пред всеки блок паркоместа за хората живеещи от години там?!като е нямало никъде места къде да спре това момиче ?при това,нощно време ако няма място пред входа да се паркира няма да върви през 5 блока да търси място за паркиране,рискува я да бъде ограбена,я изнасилена,и при положение че и другите коли са паркирани по детски площадки,тротоари.....защо и тя да не е там?по-добре измислете паркоместа а не да пишете актове на хората за няма нищо.казвам няма нищо защото нито е тревна площ нито пък това е детска площадка зад 35бл- една единствена счупена люлка и изкъртен асфалт е детската площадката а "зелените" площи са в момента разорана нива,а лятото тръни и бодли до кръста !
9.
keit
27.12.2011 23:32:38
2
13
е как ще глобяват жената бе,да не е само тя паркирала там?защо тея общински полицаи работят само за определени хора-в случая гаден комшия!може да си делят глобата !тоя комшия е сигурно някои дърт завистлив комунист!комунизма си отиде ,затова и той да си "ходи"на края на "изгрев" ,съгласна съм с номер 8-трепане!
8.
някой
27.12.2011 23:10:42
2
13
Аз,ако съм на момичето, няма да платя никаква глоба от 5000лв на общината,ами ще им поръчам трепане на тия злобни,завистливи комшии за тия пари.Мутрите за по 10 000 лв ги ипотрепаха преди криза,сега ще е наполовина цената, даже и ще и останат пари да почерпи ,че се е оттървала от такива комшии !Трепането им е малко!!!А и ще подпомогне и на естествената еволюция-в блатото раците обичат да се хранят с мърша !!!
7.
@@@
27.12.2011 22:19:01
0
4
и това в най-добрия гтрад за живеене, дано при втория си мандат кмета ви не стане въздухар
6.
/////
27.12.2011 20:22:38
0
16
'гражданино,спазващ ПРАВИЛАТА!:),горчивата истина е че за едни може ,а за други не може!относно паркирането,да....когато вечер обикаляш 15 мин да си търсиш место да си паркираш автомобила,и естествено не намериш такова,варианта е какъв според вас,може би да се паркарираш в хола си:)?!съвсем ясно е при една такава проверка или сигнал за нарушение,че щом си паркирал някъде и адреса ти съвпада с местото на НАРУШЕНИЕ,ти просто си търсил отчаяно место да си паркираш количката някъде и да си се прибереш в КЪЩИ!
5.
gb
27.12.2011 20:18:01
1
6
До номер 1 и номер 2: Прави сте,а именно архитектите са за трепане и принудително изселване на Бургас. В град където в околностите има толкова много ниви и може да се строи на воля се пляскат кооперации на най-невъзможни места. Застрояват се паркинги, градинки дори и тротоари. После новозаселилите се в тези бетонни коптори нямат пари да си купят дори и малкото гаражи, които кооперацията има и си вадят таратайките на улицата, в околните градинки или детските площадки. Или спират на комшийските паркинги и настава пуническа война. Защото един лаком архитект, един кмет по строителството и куп строители трябва да гушнат едни мангизи в джоба.
4.
чичо манчо
27.12.2011 18:42:25
1
5
,,БЕСОВЕ,, отидете в ,, МЕДЕН РУДНИК,, да видите какво е,ЧУДО БЕ ЧОВЕЕЕЕК .ЛАМАРИНЕНИ ГАРАЖИ ,КОЛИТЕ НА селяните СПРЕНИ ПО ГРАДИНКИТЕ ,ЩОТО ЛАМАРИНЕНИТЕ ГАРАЖИ СА ПЪЛНИ С ДЪРВА,КОМПОТИ И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ ,ПЪК КОЛИТЕ НА СЕЛЯНИТЕ ОТВЪН .АЛООООООО кмете ДОКОГА ЩЕ Е СЕЛЯНИЯТА В МЕДЕН РУДНИК .
3.
....
27.12.2011 16:21:12
5
10
Без коментар.Оставям място селяните да има къде да паркират те спират като първия човек и блъскат вратите една в друга.Спреш в "тревната площ" идват педерасите от обществен ред и те снимат.Спрял си някъде другаде идва паяка иска да те вдига.До сега три пъти са искали да ме вдигнат хем съм си в колата тегля им една стабилна българска по един среден и си заминавам
2.
.....
27.12.2011 15:44:10
1
7
Ако се беше сетила веднага да звънне на 112 , още пред тях, щяха бързо да вземат отношение...
А иначе и на мен ми е писнало да паркират автомобили от новите кооперации, които се построиха в градинките и на детските площадки и по тротоарите. Преди години се преместих от центъра в Славейков, защото пред блока ми има паркинг. Сега половината паркинг е зает от коли от съседната кооперация, която още преди да се построи се знаеше, ще няма да има къде да паркират. Чудя се тези хора как си купуват апартамент, без да имат място за паркиране. А архитекта на града как разписва документите за строеж , без да има парко места?
1.
ГРАЖДАНИН СПАЗВАЩ ПРАВИЛАТА
27.12.2011 15:39:05
9
5
ТОВА ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЖИТЕЛИ НА БУРГАС НАРУШАВАТ ПРАВИЛАТА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГИ ОСТАВИМ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ, НАЛИ? ОБРАТНОТО ОЗНАЧАВА АНАРХИЯ. КАКВО ИМАТЕ ПРЕДВИД В СТАТИЯТА КАТО ОБИЧАЙНА ПРАКТИКА? ДА НАРУШАВАТ ВСИЧИКИ ТОГАВА!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори