×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Освен официалния документ за Шенген, има протокол, че ни връщат неограничен брой бежанци, твърди Корнелия Нинова


Освен официалния документ за Шенген, има протокол, че ни връщат неограничен брой бежанци, твърди Корнелия Нинова
"Изводът е неограничен бежанци, които ние трябва да приемем в лагери от обратен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос", подчерта Нинова
04 Януари 2024, Четвъртък, 16:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Лидерът на БСП заговори за втори документ със скандално съдържание 

Официалните документи на Съвета на ЕС за България в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ, който е по-значим - протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела българската страна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг, цитирана от Епицентър.

"България е изпълнила всички условия за пълноценно присъединяване към Шенген, ние сме пълноправен член на ЕС и не бива да се гледа на нас като втора ръка държава, заслужаваме членство по въздух, вода и суша. Това, което направи правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с подкрепата на ДПС оценяваме като отстъпление от тази позиция, предателство на националния интерес и провал. Тези фанфари колко велик успех е това могат да им служат само за пиар."

Денков незабавно да покаже какво е подписвал за водния и въздушен Шенген

Червените показаха анекса към решението за допускането ни в Шенген, където е записано само че България и Румъния няма да ограничават бройката бежанци, които им връща Австрия. Връщането ще става по Дъблинския регламент и новите правила, които ще го заменят след половин година. По същия регламент миналата година Австрия е поискала връщането на 193 човека у нас, като в България са пристигнали 113 души.

"Тъй като ни обвиниха, че всяваме дезинофрмация, изчакахме да излязат официалните документи и те вече са факт. Решението на Съвета на ЕС, официално качено - влизаме по суша и вода. Но по-интересен е втори документ, който не виждаме в пространството. Това е протокол към решението,в  който са описани ангажиментите, които е поела българската страна. Параграф 3 за бежанците в този документ е много важен. Правителството дава дезинформация. В този протокол пише: Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец", посочи Нинова.

"Изводът е неограничен бежанци, които ние трябва да приемем в лагери от обратен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос", допълни тя.  

По думите й влизането по въздух и вода не ни помага, защото хиляди хора ще чакат по сухопътните граници, а българската икономика ще продължава да губи 1 млрд. лв. годишно. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Лоша поличба ви дебне, ако сторите това Лоша поличба ви дебне, ако сторите това 30/04/2024, Вторник 19:40 0
24
Коментара по темата
24.
Ана Политковская
05.01.2024 12:15:28
4
3
"С човек,който вярва на руската телевизия, трябва да се говори като с душевноболен"
23.
ХХ
05.01.2024 11:28:33
5
3
Какво ревете бе, про'с'таци неграмотни?
ВИЕ гласувате за ЕС и НАТО. Дано има война и бъдете мобилизирани ВСИЧКИ за техните ценности.
Само тогава България ще се оправи.
22.
Бурята пред прага
05.01.2024 10:51:26
2
9
Има няколко тенденции, които ще се разгръщат през идващата година – ((упадъкът на политическата система, невъзможността на правителството да управлява, както досега.)) ((И разбира се, геополитическият вектор, който изисква България да е готова да воюва през 2024 г.)) През следващата година тенденциите от тази година ще се разгърнат, докато станат очевидни за всички. ((Ако е вярно, че България се е съгласила на въздушен Шенген срещу приемане на афганистанци и сирийци, това е свинщина!)) Това е абсолютно унизително и опасно за България, ((тези хора наистина не се съобразяват с нищо, освен със своите господари в Посолството.)) ((Защото това засяга много дълбоко националната сигурност.)) Възможен вариант, следствие от това решение е ((да не може да се живее вече в България.)) Да се създадат около големите градове гета, където български гражданин няма да може да отиде, защото ще е опасно. ((На българите се готви смъртоносна клопка.)) В България стана неудобно дори да се пита кой носи отговорността. Обективно, отговорността е колективна, тя е деперсонализирана, безсубектна. Колективна дейност на политическия елит. ((Той е от окупационен тип, държи се с населението като с подчинен народ.)) - С позволението на двойно гражданство за депутати и министри българският политически елит ще стане по-зависим от външни решения. Двойното гражданство ни очаква. Знае се, че в много части по света, където управляват американските посолства, е приета практика държавният глава и значима част от политическия и управленски елит да са хора с двойно гражданство. Това дава възможност за директно управление на политическия процес по ръчния метод.
((В България аз предвиждам да има една вълна от украински агенти, които ще имат време да подадат заявка за българско гражданство и оттук – нататък като двойни граждани ще могат да станат и депутати, и други от управлението.)) (( Втората възможност е двойногражданствени български турци да дойдат и да обслужат проекта на Доган за превръщане на ДПС в първозначима политическа партия.)) ((Не, никаква стабилност в никакъв смисъл не може да се очаква за идващите няколко години. По-скоро ще продължи тенденцията от тази година – че управлението ще бъде турболентно.)) Тази турбулентност идва от вече очевидния факт, че българският политически дневен ред е геополитически. Войната е турбулентен процес. Ние ще зависим от турбуленцията на високата геополитика, там нещата вече са се подредили. Ние навлизаме все по-дълбоко в геополитическия дневен ред на Балканския полуостров и на войната на украинска територия.Това означава, че това правителство става все по-неуместно. Казах вече – то залага на пропагандни удари, а не на реален управленски процес. То ще има задача в един военно-временен процес – когато стане необходимо, което е много вероятно, България да участва във война НАТО – Русия. Защото в момента конфликтът НАТО – Русия е фактически, но не е юридически. ((Когато се премине от фактическо в юридическо състояние, България ще бъде принудена от днешните управляващи да се ангажира със съответните действия. И тогава ще стане ясно каква е истинската природа на това правителство.)) Сега то изчаква докато стане необходимост да се изпълняват заповедите на Пентагона – вкарването на България във тотална война с Русия – с доброволци, в „коалиция на желаещите“ (в нея България ще бъде от първите, ако не и първа). ((Новият елит идва от тъмното и от студеното и заема властните си позиции в епоха на социален безпорядък, объркване, безвремие.))
21.
Евродженд
05.01.2024 10:41:28
5
4
Свършиха джендърите, ще ни плашат с бежанците. Колко % е реалния бежански наплив към България? По официални данни едва 2% от молбите за убежище в ЕС през 2023-а са подадени в България, което ни слага на 10-то място.

Най-много молби за октомври са били подадени в Германия (33 513 или 27 на сто), Франция (16 784 или 14 на сто) и Италия (15 524 или 13 на сто), следват Испания (10 на сто), Гърция (9 на сто), Австрия (8 на сто), Нидерландия (4 на сто), Белгия и Швейцария с по три процента. Всички останали държави в ЕС са получили остатъка от седем процента от молбите. За България е 2%.

По брой на молбите нашата страна заема десето място. Миналата година за октомври нашата страна е издала 874 решения по внесените молби, от които 447 са били положителни.
Дали тези 447 бежанци ще направят цялата държава "бежански лагер" или просто Копейките останаха без теми и се чудят с какво да ни плашат и как да манипулират страховете на хората?

Копейката обяви, че "България вече е на трето място по подадени заявления от нелегални емигранти за убежище. " Третата държава сме в Европа, да, но не по заявления от бежанци, а по азбучен ред. Една бърза справка в сайта на Агенция на Европейския съюз в областта на убежището (EUAA) показва точно това. Когато прегледате всички държави в Европа и интереса на бежанците към тях, ясно ще видите, че процента желаещи да се преселят в България бежанци... е мижав.
20.
М&М
05.01.2024 10:40:25
2
4
Официално ние от ПП промяната сключихме договор с лобисти от САЩ да извадим другаря Пеевски от Магнитски, защото без неговата подкрепа ние нямаше да можем да направим промени в Конституцията.
Да приемем поправки ,които да ни гарантира властта докато се насерем от крадене, двойното гражданство, съдебната реформа политици да не могат да бъдат подведени под наказателна отговорност дори и да са извършили тежки престъпление, тях имунитета ги пази, да живее вечната дружба в сглобката.
19.
Кой има интерес от хаос в държавата
05.01.2024 10:05:24
5
5
Новата руZка опорка ,която оказа се пак фейк.
18.
4та национална катастрофа
05.01.2024 00:31:18
7
4
Целият свободен и несвободен свят в добре дошъл у наше село. Да пращат от 5те континента! И за всички свободен достъп до виртуална реалност, в случай че Реалността им стане трудно поносима. Пр@вото да не отразиш Реалността, ново човешко право...
17.
комуниста
04.01.2024 22:53:08
11
14
Комуниста е или предател или доносник.
16.
Хан Крум
04.01.2024 21:00:18
15
27
Подписването на Шенгенското споразумение означава СБОГОМ БЪЛГАРИЙО!
Страната ни стана ГЕТО, в което има самолети на НАТО, кораби на НАТО, бежанци от Европа и евентуално и от Турция, запълващи липсата на население след заминаването на българите за Европа. Свято място не пустее се казва…ето че смъртта на България е подписана.
15.
Истината
04.01.2024 20:59:22
12
20
Австрия:Ще ви приемем във Шенген,обаче ви натресем неограничен брой емигранти,които ние не искаме и гледаме всячески да се отървем от тях.
Афганистанци,Сирийци,иранци,всякакви и вие нямате право на глас и сте задължени да ги приемете.
Айде,честито.
Пригответе се.
14.
Минчо
04.01.2024 20:58:15
20
16
От БСП или не разбират или умишлено го правят. България отдавна изпълнява дъблинската конв. Приемаме обратно чужденци като за миналата година са малко над 100. Нищо няма да постигне с това.
13.
Другарко
04.01.2024 19:53:45
25
25
Ми то хубу, ама народа на комуняги не верва. Ползвай го тоя лист в тоалетната вместо в-к "Работническо дело".
12.
Ще ги настаняват в празните апартаменти
04.01.2024 19:26:20
8
15
Да не стоят празни, ще ги настаняват в свободните имоти. Инвестиционните имоти. Там ще ги настаняват.
11.
Кире
04.01.2024 19:04:53
28
28
Какво печели БГ от полу влизане в Шенген?
Нищо. Нафинг.
Пак ще пътуваме със самолет, пак ще минаваме проверка/може и с машинка/ и до там. Разлика никаква. Ще ни връщат Афганистан и и сирийци.!
Защо не връщат Алжирци или либийци? По култивирани са.
И защо пепетата се съгласи ха на такава тъпня. Която пробутват като огромен успех на тяхното правителство?
Защо примерно не връщат емигранти влезли през Испания, Гърция или Италия?
Защо лъжат тези от ПП? Лъгаха ни и за Лукойл и за какво ли още......
Някой нещо да е чул за Македония?
Ще го научим по трудния начин когато тези отидат по топлите страни.
10.
Гневен съм !
04.01.2024 18:46:16
20
33
Денков е педара ст !
Гаден, лъжлив, мазен чиновник от който се срамуват собствените му деца!

БЪЛГАРОМРАЗЕЦ !

ПРИНУДИТЕЛНО ЗАСЕЛВАНЕ В СТРАНДЖА НА ДЕНКОВ, ВАСИЛЕВ, ПЕТКОВ И ХРИСТО ИВАНОВ !
Без право да напускат зоната !
9.
Fvgg
04.01.2024 18:23:26
12
36
Като изнасилят жена ти или дъщеря ти друго ще говориш. Но едва ли имаш такива, защото си @диот.
8.
Иванов
04.01.2024 18:16:17
3
20
Разбира се, че няма споразумение за 6000 емигранти. Какво ще стане, ако емигрантите са 6001? Ами ако са 10000? Или 50000? Другите над 6000 в Австрия ли да отидат? Ами не България не е поела ангажимент само за 6000? Австрия да взема останалите!
7.
Бай Ставри 2
04.01.2024 17:08:11
10
32
Пускайте жалба до КС,да видим там какво ще кажат,посля ще играят ТОЯГИТЕ
6.
*********
04.01.2024 16:53:48
9
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
*********
04.01.2024 16:39:44
19
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Техноинпексова
04.01.2024 16:36:35
45
50
Таа па, под вола теле търсим май. Опитва се някакъв политически дивидент да измъкне, ама от трите най- дългото.
3.
Оффффф
04.01.2024 16:26:32
69
32
Аре спрете са с тея бежанци да насаждате смут. Никой не го ебе не ви ли е ясно?
2.
Иванов
04.01.2024 16:26:28
21
87
Ето ви сега един Шенген . Въпреки че ако питате 85% от нормалните хора в България, ще ви кажат ,че хич не им дреме дали сме в Шенген или Не. С нищо няма да живеят по добре. Освен големите трафиканти на Дрога ,Цигари и Безакцизен алкохол .
1.
Бе ки пе Софя
04.01.2024 16:23:58
16
33
Ши ги настанят в червената сграда до храма света петка самарджийска там има места за сичкото човекс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Върховният административен съд с извънредно решение, няма да касира изборите в Бургас Жалбите на Средна европейска класа и кандидат-съветника Бисер Русимов са отхвърлени Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон Сгащиха посред бял бургазлия зад волана с пико и метадон 41-годишният шофьор е дал положителна проба за наркотични вещества Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Приеха отчета и бюджета на Асоциацията по ВиК-Бургас Променя се начинът на изработване на годишните инвестиционни програми на ВиК дружеството по общини Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Само няколко съставки и е готова най-вкусната вечеря с картофи Направете тези картофи по селски с бекон, за да впечатлите всички 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса 5 начина, по които изкуството помага за облекчаване на стреса Ето как да използвате различните форми на изкуството, за да се отървете от стреса и напрежението Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Ясновидката на Берлускони потъна в скръб, загуби много близък човек Починала е сестрата на Теодороа Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Интегрирането на малцинствата е спасението на туризма, този модел успя в САЩ Търсим неквалифицирани кадри от Южна Азия, за да спасим сезона, а 5 месеца им оправяме документите Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Бургас изпраща рекорден брой абитуриенти през тази година Днес бяха обсъдени мерките за безопасност Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Обичам те, ти си мъжът на живота ми, каза Мария на Рачков Тя се раздели с Нойзи и тъжи за бившия си По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях По-сериозният проблем от измамниците в политиката са гласуващите за тях Наративът е ясен – всеки, който си позволи да каже нещо срещу ПП, бива набеден за слуга на Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владимир Путин...
Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Новият на тази чалгапевица е гръцки милионер Заради него Глория дори е спряла да пее по участия и се наслаждава на 100% на любовта Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Местят Мона Лиза, била най-разочароващата картина Произведението на Леонардо привлича милиони хора, но много от тях остават недоволни Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Черна статистика: Има 43 трудови злополуки в Бургаска област за миналата година, 4 смъртни случая Данните бяха изнесени във връзка с отбелязването на Международния ден в памет на загиналите и пострадалите при трудови злополуки Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори