×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

2024 ще е годината на нормализирането в местната политика, идват добри дни за общините, ако държавата не се счупи


2024 ще е годината на нормализирането в местната политика, идват добри дни за общините, ако държавата не се счупи
Кметовете на общини от Бургаска област си свършиха работата, част от проектите, които те ще започнат са от стратегическо значение за развитието на населените места
28 Декември 2023, Четвъртък, 18:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Европейските програми най-после отвориха, идват и парите от ПВУ, а държавата създаде инструмент, с който да финансира общински проекти

2024 се очаква да бъде годината на нормализирането за местната политика в Бургаска област, която преживяваше тежки дни още от 2020 година. Тогава избухнаха първите национални протести и сякаш държавата се счупи, а политическата нестабилност вкарваше общините от криза в криза.

Кметовете на практика работеха без бюджет, защото нямаше кой да приеме нациноалния. Европейските програми не бяха отворени, а националното финансиране бе крайно недостатъчно за решаване на сериозните проблеми. 

Ситуацията в голяма част от 13-те общини до такава степен се радикализира, че се спираха десетки важни проекти. От Бургас, например, бяха буквално прогонени двама ключови инвеститори за летището в Равнец с готови проекти за по 500 млн.лева.

Приумиците на бившето ръководство на Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" пък бяха на път да "заличат" града като лятна фестивална столица, а заради политическите трусове завършването на Северния обход се забави с почти две години.

Местните избори не доведоха до сериозна промяна. Да, в пет общини бяха избрани нови кметове, но в три от тях - Приморско, Царево и Руен имаше приемственост, единствено в Сунгурларе и Средец смяната бе по-съществена. В Бургас дори нямаше интрига. Димитър Николов със семпла кампания спечели на първи тур с 60 %.

Следващите месеци ще са ключови за всички кметове от региона. Оперативните програми вече са отворени, одобрени са и немалко проекти по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а държавата създаде изцяло нов инструмент, с който финансира над 1500 общински проекта на обща стойност 2 млрд.лева.

И ако държавният бюджет действително издържи, се очертава да се решат множество дълго отлагани проблеми. Последното е ключово, защото критиците на държавната макрорамка смятат, че тя няма как да издържи с раздутите разходи и предричат не просто счупване на Сглобката, а на държавата през 2024 година.

Какво очаква 13-те общини от Бургаска област в следващата година:

Димитър Николов отдавна е надскочил мащабите на местната политика. Последните три години бяха трудни за него и екипа му, но днес перспективите вече са много по-добри

Бургас

В Бургас обстановка изглежда на пръв поглед спокойна и ако не се случи нещо крайно драматично в следващите 12 месеца, трябва да се даде старт на редица проекти, които ще променят облика на града за следващото десетилетие – детската болница, реформите във висшето образование, обхода на ж.к. “Меден рудник“ и т.нар. дупка на пл. “Тройката“.

Общината за пръв път от 3 години ще може да работи предвидимо, след като държавният бюджет бе приет в срок. Очаква се през януари да е готова общинската макрорамка, а тя ще бъде поверена в ръцете на нов зам.-кмет по бюджет и финанси – Станимир Апостолов. Той е считан за човек с десни убеждения и ще е интересен подходът му при управлението на публичните финанси.

Споменавайки Станимир Апостолов, не можем да подминем и нещо друго – кметът Димитър Николов направи най-сериозните промени в екипа си от 16 години през ноември т.г. Сдоби се с трима нови зам.-кметове – Михаил Ненов (образование, социални дейности и здравеопазване), Станимир Апостолов (бюджет и финанси) и Манол Тодоров (спорт и туризъм). Извършиха се и други промени в администрацията. Отиде си дългогодишният териториален директор на кметство ЦАУ „Лазур“ Стефан Дубаров, който бе заменен от д-р Георги Митев, а преди дни започнаха и конкурсите за избор на управители на ключови общински предприятия като „Бургасбус“, „Чистота“ ЕООД, „Иновационни системи“ и „Дезинфекционна станция“.

Бургаският общински съвет не просто заработи на пълни обороти, но започна да прокарва и непопулярни решения, които бяха отлагани с години – вдигането на такса „Битов отпадък“, която не бе променяна от 2009 година и актуализацията на „Синята зона“. Парадоксалното е, че това се случва в момент, в който ГЕРБ е с най-малка група – 19 общински съветници и без мнозинство. В Бургас победителите просто преглътнаха егото си и седнаха на разговори с всички, а присъствието на председателския стол на консенсусна и авторитетна фигура като Михаил Хаджиянев гарантира, че и занапред духът на добронамереност ще бъде запазен.

ОбС не просто заработи, но започна с непопулярни решения, които бяха отлагани с години, като вдигането на някои от местните такси

Бургаският общински съвет заработи на пълни обороти, защото победителите преглътнаха егото си

ГЕРБ е с 19 съветници, но до голяма степен може да разчита на групата на „Български възход“-КОД, тази на гражданските организации (МИР, Левицата и „Граждани за общината) и ИТН.

Като крайна опозиция в момента се позиционират ПП „Възраждане“ и СЕК, които имат свой подход – гласуват срещу всичко и всички. ПП-ДБ и БСП от своя страна се опитват да бъдат конструктивни критици на управлението на ГЕРБ и до голяма степен успяват. Това важи най-вече за съветниците от ПП-ДБ, които още от първото заседание показаха, че не просто знаят къде са попаднали, но са добре подготвени да са съществена част от обществено-политическия живот на Бургас в следващите години.

Поморие

Иван Алексиев спечели най-трудната си победа през октомври т.г. Мина буквално „на косъм“ от балотаж, което бе малко изненадващо, защото и с просто око е видно, че Поморие се променя в положителна посока. Но истината е, че той направи една миниреволюция, която за малко не му „изяде“ главата – въвеждането на синята зона, която той внедри в предизборна година.

Иван Алексиев направи мини революция в Поморие, която едва не му изяде главата 

„Изборите бяха своеобразен референдум за или против синята зона. Знаех го. Въведох я в навечерието на местните избори, съзнавайки какъв риск поемам. Но кметският стол не ми е самоцел, по-важно е развитието на града“, каза Алексиев в интервю за Флагман.бг преди няколко дни. (ВИЖТЕ ТУК)

Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров за пръв път стигна до балотаж след напрегнати местни избори. Отново спечели и влезе в новия си мандат с амбициозна програма, по която вече се работи. Общината в пълна степен ще се възползва от инструментариума на европейските и национални програми.

По традиция в Несебър политическите страсти се разгорещяват в предизборната година и засега се очертава спокойствие.

Созопол

Тихомир Янакиев победи на първи тур с много добър резултат, но цифрите не бива да го заблуждават, защото „меденият месец“ за управлението му приключи. В интерес на истината той имаше малшанса да влезе в Общината във възможно най-тежкия момент. Созопол на практика бе пред фалит след управлението на Панайот Рейзи и тъкмо когато започна да се стабилизира, дойде ковид кризата, а след това финансовата, избухна и войната в Украйна, която отряза като с нож един традиционен пазар като руския. За капак и нито една от програмите не отвори за изминалия период.

В администрацията обаче се готвиха през този период. Проектите вече се подават поетапно и в следващите четири години всички ще чакат резултата от тази работа. Тихомир Янакиев ще започне годината с промяна в екипа си. Очаква се да той да освободи досегашния зам.-кмет Румен Кисьов, а на негово място да назначи младия Андрей Николов.

Тихомир Янакиев спечели вота в Созопол, а в следващите четири години ще трябва да докаже, че е сформирал силен екип, който умее да работи

В Общинския съвет той може да разчита на монолитно мнозинство, което изглежда непробиваемо. ГЕРБ и доскорошният партньор в управлението на Тихомир Янакиев – Георги Пинелов, засега изглеждат изолирани.

Кампанията в морската община мина границите за добрия тон и до този момент самият Янакиев дипломатично не отговори на въпроса ни дали е простил на опонентите си за „грубата игра“ по време на вота. (ВИЖТЕ ТУК)

Приморско

Приморско бе една от общините с нови кметове. Предизборната рокада на ГЕРБ се оказа успешна и Иван Гайков спечели вота. Той влезе в кметския кабинет в идеална възраст – на 42 години.

Първото впечатление от новия управник на Приморско е много добро – харизматичен млад човек, който има достатъчно енергия и опит да служи на жителите на общината. Това е особена община, която има нереализиран потенциал. За целта е нужно е да се действа смело и с ясна визия за развитието, казват местни анализатори. Така че трудното за Иван Гайков тепърва предстои.

Новият кмет на Приморско Иван Гайков е много прецизен при всеки свой ход

Царево

Царево също има нов кмет, а приемствеността, която показаха старият управник Георги Лапчев (2011-2023 година) и Марин Киров,, е без аналог в политическата ни история. (ВИЖТЕ ТУК)

Марин Киров в последната година и половина бе част от екипа на Георги Лапчев и е добре запознат с всеки един от проектите и цялостната философия на управление на общината. Неговият почерк започна да се забелязва с празничната програма през декември, която определено впечатли.

В Царево през ноември бе изнесен открит урок по демокрация. Старият кмет Георги Лапчев (вляво) предаде символично регалиите на властта на новоизбрания Марин Киров (вдясно)

През януари Марин Киров ще представи и първия си бюджет. Той даде заявка да продължи всичко започнато от Георги Лапчев, но и да вкара свои идеи в управлението, които всички очакват с интерес.

Средец

За разлика от Приморско и Царево, ГЕРБ изглежда се предовери на своя кандидат Иван Жабов в Средец и логично загуби. Самото управление на Жабов бе катастрофа. Никой не разбра каква е неговата визия за управление, общината бе без ясна посока на развитие. Ако не бе държавната подкрепа за някои инфраструктурни проекти, днес Средец щеше да прилича на изоставен град от най-дълбоките покрайнини на Северозападна България.

Новият кмет на Средец Иван Кичев започна мъдро управлението си. Първите му ходове бяха право в целта 

Новият кмет Иван Кичев безспорно ще има много работа. Той разполага с мнозинство в Общинския съвет, но още с първия си ход показа, че може да е достатъчно кооперативен. Групата около Кичев предложи Динко Цъцаров от ГЕРБ да е председател на ОбС и определено не сбърка. Вторият му ход също бе много добър – подсили екипа си с Живко Гърков и Йона Чобанова, запази и Николина Дамбулова.

В момента се извършва и пълна ревизия на финансите, общинската собственост и управлението на предходния кмет, за да стане ясно какво е моментното състояние на общината – нужен ли е оздравителен план или има възможност за по-смела инвестиционна програма.

Айтос

Още след като ДПС отказаха да издигнат кандидат за кмет на Айтос, бе ясно, че вотът там ще спечели Васил Едрев, който управлява Общината от 2011 година. И впрочем тогава той влезе в кметския кабинет отново благодарение на ДПС. От партията тогава направиха нещо нечувано и оттеглиха техния кандидат от балотажа, за да дадат възможност на Васил Едрев да се изправи срещу тогавашния управник на Айтос Евгени Врабчев. През последните 12 години Васил Едрев, с малки изключения, получава безрезервната подкрепа на ДПС. Двете партии най-много да се „сбият“ за някое село, но това е по-скоро "за спорта", отколкото реална политическа битка.

В Айтос всъщност опозиция няма. Изключение е единствено интровертният Салих Метраш от ПП-ДБ, който не е способен да противодейства по никакъв начин на мнозинството. Дори и да има желание, а такова в момента, честно казано, не се забелязва.

Влизането на Калоян Калоянов в Община Айтос не изглежда случайно. Дали Едрев не го подготвя за свой наследник?

Интересна е и промяната в екипа на Васил Едрев. През ноември той назначи за свой зам.-кмет най-дълго оцелелия директор на ОД на МВР в Бургас в новата ни история – Калоян Калоянов (2014-2023). Дали Калоянов ще бъде просто част от администрацията, или Васил Едрев си подготвя наследник за след четири години, предстои да разберем съвсем скоро.

Карнобат

Георги Димитров с лекота спечели пети мандат в Карнобат. За хората, които познават политическите процеси в града, това не бе изненада. Димитров е критикуван, че в последните четири години сякаш се затвори в по-тесен кръг и опонентите му предричаха провал. Това не се случи и в нощта на първия тур – на 29 октомври, рано-рано той изстреля празничната заря за поредната победа.

След това бе лесно. Интелектът, политическият опит и лидерските качества му осигуриха мнозинство през настоящия мандат.  С ключова роля в местния парламент е групата на „Граждани за общината“, оглавявана от Живка Гроздева, но те засега нямат претенции нито за административни, нито за политически постове.

Георги Димитров влезе с усмивка в началото на петия си мандат. Картите бяха раздадени, а козовете изглежда са в ръцете му

Вероятно статуквото ще се запази до края на този мандат, когато кметът Георги Димитров вече ще трябва да се огледа за свой заместник и не се знае дали няма да го открие в настоящия състав на ОбС.

Най-силното лице на опозицията Тодор Байчев се завърна в местната политика, но засега не е в силна позиция и не може да разчита на други освен на двамата си колеги от БСП.

Сунгурларе

Новият кмет на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов много бързо трябваше да нагази в дълбоките води и да оправя финансовата каша, която наследи. Засега той се справя. Първите му ходове са добри – промени философията на работа в администрацията, подготви проекти за финансиране и резултатът от работата му ще се види през следващите няколко години.

ДПС има мнозинство в Общинския съвет, а най-сериозният критик на предходното управление на Общината Николай Киров също е част от този местен парламент. Изглежда, че засега той е дал нужния реверанс на новия кмет, но вероятно това няма да продължи вечно.

Новият кмет на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов добре познава администрацията, защото в последните 4 години бе зам.-кмет и при него не е нужен период на адаптация. Необходимо е само време, за да види какво е реалното състояние на наследството, което му остави Георги Кенов

Руен

В Общината влезе нов кмет, но старият стана председател на Общинския съвет. Мнозина ще кажат, че Руен е заприличал на Руската федерация отпреди 15-ина години, когато Путин се оттегли от президентския пост, за да бъде заменен от Медведев, а самият той стана министър-председател. Това обаче не е точно така, защото покрай смяната на Исмаил Осман имаше сериозно напрежение в самата партия.

Активът на ДПС обаче е дисциплиниран и най-вече научен да приема решенията безропотно. Така стана и в този случай. Самият Осман се примири със загубата на кметския стол и получи за компенсация друга ключова позиция – председателското място в Общинския съвет.

Камено

Жельо Вардунски без конкуренция взе вота за община Камено и продължи работата си, която определено е много добра в последните 8 години. Още в първия ден на мандата си обаче той бе категоричен – след 4 години се оттегля и отсега започва да подготвя свой наследник.

Всички смятат, че това ще е председателят на ОбС Радослав Балтаджиев, който изглежда като най-естествения избор. Той ще има няколко години, за да докаже, че е достоен за този пост. В това време пред Общината има много важни проекти, които трябва да се изпълнят, а първият е свързан с водопроводната мрежа на Русокастро и Полски извор.

Жельо Вардунски има два успешни мандата зад гърба си. Надява се предстоящият му да е още по-добър

Малко Търново

За тази община е ясно, че Илиян Янчев ще е кмет, докато пожелае, защото Малко Търново е горещ картоф, който не е за всеки. Проблемите са твърде много, обезлюдяването е сериозно, а перспективите – нищожни. В тази обстановка обаче Илиян Янчев успява да вдъхне малко живот на това място, което изглежда забравено от Бога.


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 0
34
Коментара по темата
34.
*********
31.12.2023 14:44:18
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
33.
Скалпела
29.12.2023 20:19:05
2
1
Флагман е най обективната,реална и истинска Бургаска медия!
Дава Ви информация, нюанс,стил и класа на всичко, което се случва днес и сега в най добрия град за живеене в България,По света и у нас и у наше весело село!
Дава Ви Възможност да видите, колко прости,ограничени и глупави са хората, четящи не съдържанието на опаковката -статията а коментарите....
И когато старата Зла укусирила собственото си Чадо-вече петдесет годишен дънгалак останал до гъза й сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници се гъкне от мъка, Яловото останало незадомено и необезчестено едва ли ще чете коментарите а за Димо Туморов само добро или нищо...
Четете Флагман от сутрин до вечер!
Но не коментарите а статиите!
Там клюки няма......
Весело посрещане на Новата година!
PS: всяка една прилика с действителни лица и събития е просто случайна!
32.
Възмутен
29.12.2023 17:57:57
0
5
Флагман не е обективна медия. Цензура срещу всяка истина която е не хвалебствия на техните спонсори. Смях и пародия
31.
SEAHORSE
29.12.2023 16:14:55
0
5
Флагман.бг,кога щеси преглътнете егото и ще спрете да триете коментарите на хората под различни измислени доводи.Идва множко цензурата тук!
30.
*********
29.12.2023 09:26:38
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
29.
*********
29.12.2023 09:04:10
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
бургазлия
29.12.2023 09:03:49
0
2
Лелеее! Какво бяха предпоставките да не е нормална политиката, че сега щели да е нормализират? Статия за открити заводи в България за стойност над 200 милиона, а в Бургас в Южна промишлена зона няма път, защото за ненормалната община, е по-важно да се затова тресавище отколкото нормална инфраструктура за работещите в ЮПЗ!
27.
Иван
29.12.2023 08:56:48
2
9
80% от тези са послушковци на ГЕРБ а другите , шано тарикати
26.
*********
29.12.2023 06:33:24
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
*********
29.12.2023 06:30:51
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
24.
*********
29.12.2023 06:24:53
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
23.
Ако не изтърват управлението
28.12.2023 23:48:45
1
7
ще има саниране и папкане за тези които са слушкали
22.
До 20
28.12.2023 22:46:17
0
1
Пусната е така, за да се види ко какво коентира, според мен
21.
*********
28.12.2023 22:05:41
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
20.
В тази
28.12.2023 22:03:02
0
6
критична тема, която кой знае защо е пусната с коментари (грешката вероятно ще бъде поправена скоро), прахосмукачката е включена и засмуква всичко нелицеприятно в движение, на милисекундата! ;-)
19.
*********
28.12.2023 21:55:37
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
18.
Иванушка Дурак
28.12.2023 21:48:44
1
4
Кандидатите за "Хамама" надупени на Догана . Като стария Кобург дето го плющял слугата му в селската баня .
Интересни факти излизат и за краля на острова, също педерас, педерас но облечен във власт.
17.
Отдавна
28.12.2023 21:34:14
0
3
Е надскочил местната политика? В смисъл?
16.
*********
28.12.2023 21:23:20
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Петко Димов
28.12.2023 21:17:02
7
5
Димитър Николов успя в най добрия град за живеене- "Аз съм легенда"!
Жельо Вардунски успя и преобрази Камено!
Иван Янчев успя в китното Малко Търново,за сетен път!
Васил Едрев успя в Ай..тос и изпревари кръстения от най великия български писател Иван Вазов "ДРЕМИ ГРАД"-Карнобат!
ДИМИТЪР ГЕРМАНОВ- УСПЯ.... три петилетки да култивира облагороди и очоловечи местния Кюприйски примат, наследник на овчарските колиби,от които е произлязло и днешното му модерно име ПРИМОРЧАНСКО!
ЕДИН ВЪПРОС С ПОНИЖЕНАТА ТРУДНОСТ?
.....от къде го "извадихте'новия кмет на село Кюприя с дрескод Нула.....от плевнята ли?
14.
*********
28.12.2023 20:57:45
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
До 3
28.12.2023 20:30:48
15
9
Абе много Ви се иска да ги стегне куфарите за Брюксел или София, че да останат малоумниците тип Бачийски и други подобни чрез съветниците си да "управляват" града, ама няма да стане тая. В Бургас сме гласували 60 процента той да е кмет, не някой льольо.
12.
Истински лъжи
28.12.2023 20:21:14
5
2
2024 година,ще е ГОДИНАТА НА ГОЛЕМИТЕ ПРОМЕНИ!
Проверено и подпечатано!
Само да съм жив!
Чувай Боже и закриляй!
То се обърка!
Снощи сънувах странен сън:
....че ще си намеря нова жена, която да ми роди едно момиченце и които да. обичам с цялото си сърце и душа!
А не както сега,с моята чума, копие на старата си майка Зла(укусирила яловото си "момче", вече петдесет годишен дънгалак останал ЯЛОВ И НЕЗАДОМЕН,сакън некоя булка да не си събуе чехличките и влезе наготово в хотела от Соца с пристроени нужници), която да ми трови,стъжнява и помрачава всеки един Божи ден!?
Запомнете драги ми мои .... животът е само един миг и една суета.....
Дали мечтите ще се сбъднат или не, зависят от САМО ОТ ЕДИН-ОНИЯ ОТГОРЕ....
А аз съм реалист, обективен и смирен и ако ме питате дали всичко това е възможно или просто един сън.....ще Ви отговоря:
ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ, КОЛКОТО СА ГОЛЕМИ МЕЧТИТЕ МУ....
Весело посрещане на новата 2024!
11.
Батко
28.12.2023 20:04:03
0
7
Излиза, досега 16г. нищо не е било нормално в местната политика !
10.
-
28.12.2023 20:01:38
3
5
Грудовското лале го знаем и другите лешпери ли са от ДС
9.
Хората
28.12.2023 19:57:41
0
15
за 5-10 години строят нови градове; тук 50 години се плямпа за една дупка!
8.
Шефа на релефа
28.12.2023 19:56:25
0
6
кради кради не му мисли, дедо господ се е обърнал настрани, обладана от дявола е душицата ти
7.
Germany23
28.12.2023 19:19:35
3
3
Г-н Илиян Янчев е Кмет Номер 1 в България. В тази някога много богата община днес трябва да бъдеш изключително смел за да бъдеш Кмет.
Браво Илияне
6.
111
28.12.2023 19:16:20
0
7
Как хубаво се усмихват
5.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.12.2023 19:11:19
1
10
до 4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!А ДАЛИ ТОВА НЕ Е ПО НАСТОЯВАНЕ НА БАЦЕ И ПРАСЧО ""ФЪРЛЯЙТЕ ПАЧКИ ""НА НАШТЕ !!!!!!!!14735
4.
.
28.12.2023 19:05:34
0
9
ох кеф ох кеф в селската ""БАНЯ"" голям кеф ! Важно е кои са ТЕЛЯЦИТЕ дету ши ни сапунисват задължително с широко затворени очи . И ГЕПИ не са мечтали за това .
3.
Митю
28.12.2023 19:01:25
3
18
Стегна ли куфарите за Брюксел? Тук да остави кашата на аматьорите. :)
2.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.12.2023 18:59:08
0
20
ОХ ПАРИЧКИ ОХ БОЛ ПАРИЧКИ ЗА ПРОЕКТЧЕТА НА НАШТИ ФИРМИЧКИ !!!!!!!!!!!!!СЛАДКО БЕЗ ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ ЗАЩОТО ОБЩИНИТЕ НАЙ ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ В ПОЛЗА НА ГРАЖДАНИТЕ СА ПОТРЕБНИ !!!!!!!
1.
Отврат
28.12.2023 18:58:42
1
28
Цялата паплач е за затвора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК аут от ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори