×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нови конспиративни теории срещу „хартиената коалиция“ и за огромния брой на невалидните бюлетини


Нови конспиративни теории срещу „хартиената коалиция“ и за огромния брой на невалидните бюлетини
Според Асен Григоров е срамна случка това, че на места има по 25% недействителни бюлетини. Замисъл на мероприятието с машините е да си избират общинските съвети, добави той
Тема в развитие
Нови конспиративни теории срещу „хартиената коалиция“ и за огромния брой на невалидните бюлетини ЦИК обяви резултатите, а Камелия Нейкова си изми ръцете за забраната на машините с министър Оспорвана битка за кмет във Варна, Плевен и Кюстендил Само три партии влизат в ОбС-Сунгурларе: ДПС с абсолютно мнозинство, а БСП остана извън играта Вижте разпределението на мандатите в местния парламент в Карнобат БСП ще управлява в Созопол с пълно мнозинство, ето кои влизат в Общинския съвет ГЕРБ спечели в 7 общини от Бургаска област на първи тур, ДПС - в две, ПП-ДБ така и не се появиха на картата Най-разгромните победи в областните градове на кметски избори-2023 Първо във Флагман.бг: Пълен списък на новите общински съветници на Бургас Бивша футболна звезда от Бургас отива на балотаж срещу кмета от ГЕРБ в Сливен Иван Алексиев и ГЕРБ печелят четвърти мандат в Поморие Първо във Флагман.бг! Броенето в Бургас приключи, вижте кои стават общински съветници Битката за едно от селата на община Бургас продължава, много са недействителните бюлетини Вижте последните данни за вота в големите градове Интрига в битката за Пловдив, Славчо Атанасов може да се добере до балотаж с Костадин Димитров Драматични промени за Общинския съвет на Бургас, пада резултатът на „Възраждане“ и ГЕРБ, има още няколко изненади Появи се първата изненада в следващия ОбС на Бургас – КОД, която се вклини в челото Васил Едрев се връща в Община Айтос за петия си мандат с убедителен резултат Христо Бардуков измъкна Зидарово от бившия си тъст, в Черноморец отиват на балотаж В Несебър Николай Димитров и Иван Дашев отиват на балотаж (ОБНОВЕНА) Георги Димитров спечели Карнобат на първи тур за петия си мандат Иван Гайков е новият кмет на Приморско ДПС ликува: Кандидатът им инж. Димитър Гавазов се мести в кметския кабинет на Сунгурларе В Средец ще има балотаж между Жабов и Кичев Кметът на Созопол Тихомир Янакиев отвори шампанското: Категорично печели на първи тур! На балотажите ГЕРБ да не бъдат подкрепяни никъде, призова Нинова Жельо Вардунски с убедителна победа за третия си мандат в Камено След 14 години Руен има нов кмет, Мехмед сяда на управленския стол с 12 хиляди гласа Тихомир Янакиев изглежда ще печели на първи тур в Созопол Малко Търново с нов-стар кмет! Илиян Янчев победи с размазваща преднина Марин Киров е новият кмет на Царево Кои са сигурни за Общинския съвет на Бургас, вижте как се разпределят местата Едва 36 % избиратели отидоха до урните в Бургас От „онова момче“ до „чичо Митко“. И още четири години напред Димитър Николов печели нов мандат, ГЕРБ ще има най-голямата група в ОбС ГЕРБ остава водеща национална сила и след местните избори, но губи тежко в София
виж още
скрий
31 Октомври 2023, Вторник, 09:11 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Удивително е това, че ВАС не намира дежурен в събота и в неделя да гледа делото за машините, коментира Асен Григоров

Нови конспиративни теории срещу „хартиената коалиция“ и за огромния брой на невалидните бюлетини на изборите за местна власт разви в студиото на „Тази сутрин“ бТВ журналистът Асен Григоров. Той влезе в лют спор с експертът по изборни системи проф. Михаил Константинов, който пък изтъкна, че Върховният административен съд излезе с решение, което не трябва да коментираме, а да изпълняваме. 

„В него са казани ясно две неща – че изборите на 29 октомври са произведени правилно, тъй като не е налице удостоверяване на машините съгласно закона и че това не важи за балотажа на 5 октомври. Удостоверени са от заместник-министъра, а не от министъра. Министърът трябва да донесе документа и на балотажа ще гласуваме с машини и с хартия“, добави математикът. 

„Заместник-министър е удостоверявал машините и на предишни избори. Затова е малко странно решението, защото ЦИК не можа да се аргументира добре. Наложи се да се променя аргументацията, за да влезе в логиката на активното мероприятие. Оказа се, че забавянето на удостоверението е било, заради това, че въпросният заместник-министър е бил задържан за четири часа в ДАНС да дава показания, което не му е позволило да завърши процеса по идентификация“, каза пък Григоров. 

„Синхронът беше удивителен. Използват се две фигури с отрицателен рейтинг – г-н Тошко и г-н Делян Пеевски, които вдигат един страшен скандал. В основата на това стои ДАНС и заместник-председател“, добави той. 

„Създават някакъв странен документ, в който пише накрая, че се създават съмнения за предпоставки за възможна злоупотреба. Не става въпрос за предпоставки, не за злоупотреба, а съмнения. Това взривява всички. Председателката на ЦИК започва след това да говори по ТВ студията, че било изключително притеснително това. Удивително е това, че ВАС не намира дежурен в събота и в неделя да гледа делото“, подчерта журналистът. 

„Няма как тази поредица от събития да се окаже случайна и в края на краищата не се гласува с машини на първия тур. Скритият замисъл е в това, че тогава се избират общинските съвети“, поясни той.

Има общини с 25% невалидни бюлетини, прекъсна го водещата Мария Цънцарова. 

Това бе срамна случка, добави Григоров.

„Имаме една глупава постъпка на заместник-министъра, която породи скандала. Тя предизвика ли лавина от нещастия? Предизвика ги“, каза пък Константинов. 

„Този разговор трябва да го прекратим, ако искаме да сме коректни. Имаме политическа ситуация и опасна международна обстановка. Ние трябва да действаме адекватно“, добави той.

Професорът отбелязва, че не е важно какво виждате и кое е вярно, а какво ви казва той, коментира опонентът му в студиото. 

Машините трябва да бъдат изхвърлени, както стана в други страни, коментира математикът. 

Сега няма машини, но има ли 25% невалидни бюлетини, каза пък Григоров. 

„ЦИК не направи абсолютно никаква кампания нито за повишаването на избирателната активност, нито за начина на гласуване, а машините направо бяха все едно не съществуват. Комисията трябва да носи политическа отговорност за това, което се случи в неделя. Тя не може да се разпусне между двата тура, но трябва да стане независим орган – арбитър, който да управлява безпристрастно изборния процес“, добави той.

Българинът не може да гласува с преференции, обясни проф. Константинов, след като опита на опонента му да представи забраната на машините като мероприятие с цел да се манипулира резултата от изборите, като се обявят много от бюлетините за недействителни. 

Ако изборите нямаха значение, нямаше да махнат машините, каза вчера ръководителят на катедра „Политология“ в Софийския университет проф. Светослав Малинов, според когото също не е случайно участието на служби за подкрепа на „хартиената коалиция“.
 


В категории: Местни избори 2023


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
23
Коментара по темата
23.
*********
31.10.2023 17:59:14
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
Б
31.10.2023 15:21:31
2
2
До мадурото под номер 21,Питам се защо кривоустото толкова реве за тези машини или щото са заложени 5 милиона лева в тези избори и после на някой може да му хвръкне главата И аз не разбирам нещо защо е този рев за недействителните бюлетини нали те не се броят какво ги бърка решил човека че ще задраска бюлетината защото е ядосан или е объркал нещо какво е станало толкова велико нещо само да си дъвчат подкрепата за машините
21.
До 44% невалидни бюлетини на места
31.10.2023 13:58:12
17
5
Не знам ЦИК как са я мислили, но на места из страната процентът на невалидните гласове е 44. Хартиените бюлетини са тотал щета за изборния процес в нашата страна. Да, сигурно в по-старите демокрации работят, ама там нямат точно нашата реалност. В нашия вилает нещата са маааалко по-сложни: едни хора неволно се объркват, докато гласуват, други се объркват съвсем волно, трети биват организирано объркани, а четвърти правят всичко както трябва, обаче минава някой обърквач след тях и хоп - 44% невалидни.

Това с машини няма как да стане. Машината ти дава екран след екран и е доста по-трудно нещо да объркаш. И няма как да пуснеш само преференция, без да си посочил партия, каквато е една от честите причини за невалиден хартиен вот.
Общинските съвети на много места ще бъдат сериозно ощетени от това варварско и неправомерно премахване на възможността за машинен вот на първи тур. За общински съветници втори тур няма.

Изобщо - някои партии, ако могат ще вървят с гърба напред, само и само да не погледнат бъдещето в очите.
В неделя, обаче сме длъжни да направим финалното усилие и да гласуваме на балотажите в страната за кмет и районен кмет. Неделният ни избор ще е за следващите 4 години.
20.
Мая Общата
31.10.2023 13:44:46
0
27
Измисли услужнените бълетини с прИференции, за това е този хаос!
Махат се всички простотии, измислени от маргиналите и не ти трябват венесуелските машини!
Всичко друго е заблуда и мушенгии с кодове и флашки!
19.
Браво на Варненци
31.10.2023 13:41:38
31
9
На път са да измъкнат Варна от блатото Герб.
Ние бургазлии сме си заспали и ще си го дух.ме под вода,докато затваряме молове,стадиони ,бизнеси и децата ни бягат с 200 от града на благоденствието.
18.
Хахахах
31.10.2023 12:18:40
5
26
К'о, к'о стана с малоумната, идиотизирана и вкелясала измет от ппдб! Защо нямате нито един кмет в нито едно населено място бе, пацулоблизци идиотизирани ХАХАХАХАХАХ
Вие сте най-жалката прослойка от обществото ни и само мърсите въздуха-уродливи ТЪПАЦИ ХАХАХАХАХ
17.
Честито ни кмет
31.10.2023 11:48:42
27
22
Той спечели,защото :
Въздухът в Бургас е чист
Имаме прекрасно здравеопазване
Прииждат млади хора
Кварталите светят от чистота
Икономиката на града хвърчи нагоре
Данъците ниски
Улиците като огледало
Грижа за всяко дърво,листо от него да не падне
Стадион до стадион
Прозрачност при избор на изпълнител на строителен проект
Крайните квартали цъфтят
Нито една критика в нито една бургаска медия,което означава,че всичко е цветя и рози.
Моля да не се чува гък,избрахте си го.
16.
Как се печелят избори
31.10.2023 11:39:13
25
12
Или далаверата с 20% невалидни хартиени бюлетини
Народе,пак спиш !!!
15.
Parahod
31.10.2023 11:34:58
27
7
Няма такова магаре ( проф. Михаил Константинов), което, съзерцавайки се в реката, да не се погледне с удоволствие и да открие у себе си истински ат. И понеже вече стана дума за магарето, в баснята на Крилов то със самочувствието на тънък познавач обяснява на славея, че петелът би могъл да пее дори по-добре от горския всепризнат талант…
14.
До Дебила от паветата 8,9
31.10.2023 11:23:16
11
28
А какво се получава, ако разпечатката не е моя избор, може ли да ми обясниш?
Нямаш право на корекция или втори опит, т.е. или гласа ти отива при ПП-ДБ, или в коша, но флашката те е отчела като любител на драг шоуто!
Мадуровките на скрап, друг вариант няма!
13.
я
31.10.2023 11:20:34
2
31
Питам се защо кривоустото толкова реве за тези машини или щото са заложени 5 милиона лева в тези избори и после на някой може да му хвръкне главата И аз не разбирам нещо защо е този рев за недействителните бюлетини нали те не се броят какво ги бърка решил човека че ще задраска бюлетината защото е ядосан или е объркал нещо какво е станало толкова велико нещо само да си дъвчат подкрепата за машините
12.
морски
31.10.2023 11:14:46
6
38
до 8 и 9, той е един и същ: Не се прави на много умен, а по-добре ти помисли. На тези избори машината се използва като обикновен принтер от 100 лв, но тя има много по-големи възможности, които дават и много по-големи възможности за манипулации и фалшификации. На следващите избори може да не се ползва като принтер, а по някои от другите начини, това дойде ли ти на акъла. Просто боклуците в парламента вдигат ръка и решават изборите вместо теб. В цял свят хартиеното гласуване се счита за най-сигурното, само тук ние сме най-умните.
11.
Б
31.10.2023 11:07:17
6
28
Машината отпечатва бюлетината ти виждаш своя избор пускаш в урната и после се броят.След това комисията взема флашката,а там пише каквото и е казал зам. министъра.
10.
Б
31.10.2023 11:02:48
8
31
Щом искаме Европа,там гласуват с хартиени бюлетини.Точка по въпроса.
9.
90%Дебили
31.10.2023 10:40:02
34
13
Машината отпечатва бюлетината ти виждаш своя избор пускаш в урната и после се броят,а не от машината кой как е гласувал.Не слушайте кой какво ви казва а мислете със собствените си глави.
8.
Do 1
31.10.2023 10:31:37
34
22
Тъпа копейке, колко пъти трябва да излязат какви ли не софтуерни специалисти за да ти обяснят, че няма нищо съмнително. Но форумни кретени като теб и хаджи Тошко малоумников няма как да вденете.
7.
Колко пъти /2 Един ли, сто ли... ?
31.10.2023 10:30:44
13
19
На кой не му стана ясно, че за пореден път си нагласиха изборите. Били избраници на народа? Ко? Не! Кога?
6.
бичкията
31.10.2023 10:17:55
20
13
Ми за това народа не ходи да гласува...в Бургас 100К избиратели отидоха за заргани.
5.
зюмбюл
31.10.2023 10:13:49
11
24
Представете си че фенове и гласоподаватели на ДПС са по голямата част от IT сектора. Фирма близка до партията купува и "обслужва" машинките. Всеки у Кърджалито се занимава с флашки и "екскурзия" с автобуси.
А сега се запитайте: Кирчовците от хартиената или от машинковата коалиция ще бъдат!
4.
Сигурно хартиено гласуване
31.10.2023 10:12:08
20
10
"Чичо Цено, кой номер си"?

youtu.be/5xnB6yIuYJs
3.
морски
31.10.2023 10:03:25
19
35
Не ми е ясно само как жълтопавениците представят машинното гласуване като върховен признак на демокрация, а хартията едва ли не за комунизъм, след като във всички демокрации хартиеното гласуване е основно и най-сигурно, а в много страни забраниха вече машинното заради проблеми със сигурността. Представете си колко са сигурни нашите изхвърлени от Венецуела машини с хардуер и ОС отпреди 15 и повече години. А ако въведат и електронно гласуване каквато е крайната цел, няма да има никакъв смисъл да гласуваме, защото могат да натъманяват резултатите както си искат.
2.
ПП
31.10.2023 09:44:47
18
35
В неделя за балоажа бюлетината ще е от 2 кводратчета.
Две !
Трябва да зачеркнеш едното.
Това е !

Какви машини. Софтуер. Хеж кодове.
И тази истерия да има машини при толкова прости бюлетини с 2 квадратчета.
ПП припадат за тези машини, което поражда огромни съмнения в намеренията им.

За изборите за Кмет невалидните бюлетини бяха само 3%.
1.
XX
31.10.2023 09:35:12
22
34
Самият факт, че се правят снимки и използва флашка извън протокола, компрометиира сигурността на машинното гласуване, така че всякакви статии на ала-бала журналистите могат директно да бъдат хвърлени в кошчето (ако бяха напечатани на вестник - ползвани в тоалетната)...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори