ИАРА стартира приема на заявления за усвояване на квотата от калкан за 2012 г.
Изпълнителният директор на ИАРА Пламен Захариев откри производство по издаване на общ административен акт за приемане на система за разпределяне на индивидуални квоти за улов на калкан и идентифициране на риболовните съдове, които да бъдат включени в списъка на корабите, участващи в усвояването на квотата за калкан през 2012 г.
Заявление за участие в риболова на калкан могат да подават лица, притежаващи риболовни съдове, вписани в Регистъра на риболовните кораби и дънни мрежи, с минимален размер на окото не по-малко от 400 mm.
За да бъдат включени в списъка на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан, кандидатстващите лица следва да подадат в един от секторите „Рибарство и контрол” на ИАРА Заявление /по образец/, публикувано на Интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg в раздел “Уведомления”.
Крайният срок за подаването на заявления за участие в усвояването на квотата е 30.12.2011 г.
Одобреният списък на корабите, които ще участват в усвояването ще бъде публикуван на Интернет страницата на ИАРА и на общественодостъпни места не по-рано от 10 януари 2012 г.
Revolut закрива левовите сметки: автоматична конверсия в евро от 17 декември 2025 г.
Мъгливи сутрини и слънчеви следобеди: Температурите тръгват нагоре до уикенда
На 17 декември почитаме Свети пророк Даниил - покровител на вярата, дома и благоденствието
Гъсти мъгли, заледени пътища и ограничения по магистралите в навечерието на празниците
Директор на училище задържан за скрити камери в ученически тоалетни
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
