Рецепта за кюфтенца с магданозена паста
Сервирайте кюфтенца с магданозена паста и се насладете на идеалния вкус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КЮФТЕНЦАТА
кайма - 1 кг
яйце - 1 бр.
хляб - 1 филия
лук - 1 глава
магданоз - 4 стръка
риган
олио - за пържене
ЗА МАГДАНОЗЕНАТА ПАСТА
магданоз - 1 връзка
чесън - 1 глава
зехтин - 1 с.л.
хляб - 1 филия
тиквени семки - 3 с.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на кюфтенцата: Каймата се смесва с яйцето, ригана, нарязания лук и магданоза. Филията хляб се накисва в топла вода и се прибавя към каймата. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в горещо олио.
Приготвяне на магданозената паста:
Магданозът се нарязва на ситно. Към него се добавят чесъна, хляба и тиквените семки. Поставя се в блендер и се разбива до получаване на хомогенна смес. Подправя се със зехтин и сол на вкус. Сервирайте кюфтенца с магданозена паста и се насладете на идеалния вкус.
Източник: Gotvach.bg
Силни ветрове събориха 24-метрова „Статуя на свободата“ в Бразилия(видео)
Кметът на Сунгурларе инспектира обекти в село Съединение
Царево въвежда единни правила за индивидуалните електрически превозни средства
Кметът на Несебър посрещна коледарчета в Общината
Икономическите загуби от природни бедствия са намалели с една трета през 2025 г.
Президентът продължава консултациите за изход от политическата криза с БСП и ИТН
Джеймс Камерън влезе в клуба на режисьорите милиардери
3 евро такса върху вноса на пратки до 150 евро
Мандариново тирамису - перфектният десерт за зимните празници
Четирима отмъкнаха над 370 хил. лева от тузарска къща в Банско
Анализ показа, че софиянци и варненци живеят най-охолно
Анджелина Джоли показа белезите от мастектомията, призова за достъпна превенция на рака за жените
