Рецепта за пилешки крилца на тиган
Топ рецепта за пилешки крилца на тиган, с която дори най-неумелите в кухнята могат да приготвят запомняща се вечеря
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки крилца - 1 кг
джинджифил - 2 скилидки чесън и/или по-малко
соев сос - 1 с.л. тъмен + 2 с.л. светъл мед - 1 с.л.
кафява захар - 1 с.л.
сос от стриди - 1 с.л.
вода - 3 с.л.
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка се смесва соевият сос, медът, захарта, сосът от стриди и водата и се оставя на страна. Крилцата се почистват, а след това бутчетата се отделят. В тиган загряваме захтин и добавяме чесъна и/или джинджифила за кратко. Изваждаме чесъна и добавяме крилцата.
Запържваме ги от всяка страна за 3-4 минутки. След това добавяме соса към пържените крилца, слагаме капака и оставяме пилешки крилца на тиган да къкрят за още 5 минути от всяка страна.
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
