×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кои са най-имотните министри и депутати


15 Август 2023, Вторник, 16:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Жената на Христо Иванов си купила цяла къща в Брюксел, герберка успяла да договори имот в София за 900 евро на кв., червеният Свиленски се оказа крупен земевладелец

1 161 058 лв. спестени в банкови сметки декларира пред държавата вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. Премиерът Николай Денков пък има едва 22 348 лв. лични средства в банкови влогове, става ясно от декларациите им пред КПКОНПИ.

Нов апартамент за 286 608 лв. в София и гараж за 35 826 лв. са си купили през изминалата година премиерът Денков и съпругата му. Двамата притежават и още един общ апартамент в столицата, който е купуван през 2010 г. Той е 112 кв. м. и е струвал 95 835 лв. Отделно съпругата му има свой апартамент в София, но и дял в къща в Панагюрище. Двамата карат “Пежо”, тя – “308”, купено за 29 035 лв. през 2013 г., а той – модел “508” за 41 541 лв., придобито през 2012 г. Премиершата притежава и 33.33% дялове във “Природен дизайн ООД”, който се занимава с производство, преработка и търговия с продукти, на базата на природни екстракти.

Един апартамент в столицата има и вицепремиерът Мария Габриел. Той е 160 кв. м. с 2 паркоместа с обща площ 26 кв. м. Придобити са през 2021 г. за 369 335 лв. Бившият ни еврокомисар е декларирал и че заедно със съпруга си ползва под наем апартаменти в Брюксел и в Страсбург срещу 27 823 лв. цена по договор за всеки. От 2012 г. Габриел има автомобил “Мерцедес МЛ320”, който е взет за 49 725 лв., а съпругът й кара “BMW 520d” за 55 785 лв., купено през 2014 г.

Новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов пък е впрегнал ново ауди за 35 бона. Прави впечатление, че екоколегата му Юлиян Попов е вече собственик на собствена къща от 240 кв. в Лондон, но е скрил цената за придобиването й миналата година.

А министърът на културата е купил ново тристайно жилище миналата година за доста апетитната цена от 75 000 лева. Единственият служебен министър, сдобил се с нещо миналата година, е бившият здравен Асен Меджидиев, пръснал 36 хиляди за БМВ. След смъртта на Манол Велев, вдовицата му Весела Лечева е придобила в наследство и къщата му, и още 9 парцела в София и провинцията.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов е получил пък дарение - апартамент в село Лозенец на морето. От депутатите най-завидно изглежда състоянието в семеен план на бившия правосъден министър и депутат сега Христо Иванов. Неговата съпруга миналата година е извадила близо 700 000 лева за къща с гараж в Брюксел.

Демократите Елисавета Белобрадова и Ивайло Мирчев са се сдобили с приятни нови апартаменти в София. Прави впечатление, че ако Летящата Козила е декларирала произход на средствата "наследство" за 60-те квадрата в София, то дясната ръка на Христо Иванов е заделил над половин милион лева от заплати за жилището на пъпа на кв. "Лозенец".

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, обявил оставката си заради скандала с българския вариант на холивудската драма "MeToo", също може да се похвали с доста нови придобивки - къщичка от близо 300 кв. в Полихроно, Гърция и цели 2 мощни лимузини - за него беемве и за жена му - мерцедес С класа.

Социалистът Георги Свиленски пък се хвали пред държавата със забележително количество ниви, ливади и земи, купени миналата година, както и с къща и парцел - чисто нови. Прави впечатление, че бесепарят вече е горд собственик на цели 25 000 декара.

Мачото на парламентарната им група Иван Ченчев пък вече кара нов ягуар, макар и овъртял се с цели 6 заема, лизинга и кредита. Зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев не блести с нищо интересно, за сметка обаче на завиден брой биткойни и етериуми.

Бившият премиер и настоящ съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков не е успял да се сдобие с нищо ново, но пък е съумял да запази завидните си авоари и сметки за над 1 милион лева. Колегата му, днес финансов министър Асен Василев е увеличил "имането" с нищо и никаквите 1000 лева за 1 година, сочи още справката в регистъра към КПКОНПИ.

Герберката Рая Назарян е успяла да се сдобие с огромен, 253 кв. м. апартамент в София за смешните 480 000 лева или по едва 1900 лева на кв. м. или невъзможните за пазара 950 евро на кв. Отделно, вече джитка и с нов мерцедес, купен миналата година.

А колегата й Тома Биков юрка нов форд за 31 000 лева, купен в началото на тази. У нас апетити към имоти се оказва, че нямат повечето депутати. Но пък интересът към Гърция, както се доказва, не стихва. Ицо Хазарта, рапър и депутат от ПП-ДБ се радва на половин декар земя в Ситония, Гърция.


В категории: Политика


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
*********
15.08.2023 17:50:52
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Буюкстрой
15.08.2023 17:49:17
0
2
Къде в София има апартаменти по 35 Хил лв да освобождавам квартирата
1.
Бау
15.08.2023 17:21:36
0
1
Едно е премиера да кара Пежо 2012та година, друго е да кара министри с държавните джипки... ;)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори